متوسط مقالات عمومی

بررسی شاخص هوش سرمایه‌ گذار؛ کاربرد این شاخص در کریپتو چیست؟

هنگامی که بازارهای صعودی و نزولی را بررسی می‌کنیم، فازهای غالب هر کدام از چرخه‌های بازار بورس را مدنظر قرار می‌دهیم. در بازارهای صعودی شاهد افزایش قیمت و در بازارهای نزولی شاهد کاهش قیمت هستیم. بازارهای صعودی به نفع فروشندگان است تا بتوانند دارایی خود را به قیمت بالاتری بفروشند، در حالی که بازارهای نزولی به نفع خریداران است تا بتوانند دارایی‌های مدنظر خود را با قیمت کمتری بخرند. شاخص هوش سرمایه گذار (Investor’s Intelligence Index) یکی از مکانیزم‌های پذیرفته‌شده برای کشف پایداری قدرت بین احساسات گاوها و خرس‌ها در بازار است. هدف اصلی این شاخص، کمک به سرمایه گذاران است تا احساسات غالب بر بازار را متوجه شوند و بتوانند شرایط آتی بازار را پیش‌بینی کنند. اما شاخص هوش سرمایه گذار چیست و چطور کار می‌کند؟ برای دریافت پاسخ با میهن بلاکچین همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

شاخص هوش سرمایه‌گذار چیست؟

شاخص هوش سرمایه گذار چیست

روش‌های مختلفی برای بهره بردن از Investor’s Intelligence Index وجود دارد. شاخص هوش سرمایه‌ گذار به جای آن‌که صرفا یک اوراکل پیش‌بینی باشد که احساسات مثبت یا منفی را اعلام کند، در واقع مجموعه و ترکیبی از احساسات در رسانه‌های مختلف است.

اکثر شاخص‌ها، اندیکاتورهای مختلف را در استخری از احساسات رتبه‌بندی می‌کنند. برای مثال، یک شاخص ممکن است به شدت به حضور رسانه‌های شناخته‌شده و خبرنامه‌ها متکی باشد، در حالی که بعضی از شاخص‌ها به مجموع احساسات موجود در شبکه‌های اجتماعی توجه بیشتری می‌کنند.

از آن‌جایی که رمزارزها کلاس دارایی جدیدی محسوب می‌شوند، بهترین رویکرد برای سنجش هوش سرمایه‌گذاران هنوز مشخص نیست و متخصصان بر روی این موضوع کار می‌کنند. برای مثال، در تب‌وتاب عرضه اولیه کوین یا ICO در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، شبکه‌های اجتماعی ابزاری بسیار محبوب برای سنجش موفقیت پروژه‌ها به شمار می‌آمدند. این موضوع، مزایا و معایب خاص خود را داشت؛ زیرا بسیاری از طرح‌های پامپ و دامپ از ربات‌ها یا سایر ابزارها استفاده می‌کردند تا احساسات بازار را به نفع اهداف خود دستکاری کنند.

نحوه سنجش احساس سرمایه‌ گذاران چگونه است؟

نحوه سنجش احساس سرمایه گذار در کریپتو

هنگامی که درباره احساس سرمایه‌گذاری یا احساس بازار صحبت می‌کنیم، در واقع به رفتار کلی جامعه سرمایه‌گذاران اشاره می‌کنیم. این عبارت اغلب اوقات توسط معامله‌گران کوتاه‌مدت یا تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود که هدف اصلی آنها، کسب سود از نوسانات کوتاه‌مدت قیمت ارزهای دیجیتال یا سهام است. احساس سرمایه‌گذاران اساسا یک تصویر کلی از چشم‌انداز بازار است. روش‌های کمی (Quantitative Methodes) بسیاری زیادی توسعه یافته‌اند تا در درک احساس بازار به سرمایه‌گذاران کمک کنند.

روش چارت‌ کرفت (Chartcraft) توسط ایب کوهن (Abe Cohen) در سال ۱۹۶۵ معرفی شده و هدف آن، ارائه رویکردی تکنیکال برای درک سازوکار معاملات سهام و کالاها است. این رویکرد ماهیتی مخالف با روند رایج معاملات دارد و هدف آن، تعیین سیگنال‌های معتبری است که از انجام اقدامات مختلف با احساس رایج بازار حمایت و پشتیبانی کنند.

برای مثال، این رویکرد به جای آنکه به معامله‌گران بگوید در بازار صعودی به خرید بپردازند، با پیش‌بینی کاهش قیمت در آینده، مشخص می‌کند که معامله‌گران طی افزایش قیمت، دارایی مذکور را بفروشند. هنگامی که گاوها بر بازار تسلط دارند، چارت‌کرفت از سیستم رتبه‌بندی منفی در محدوده منفی ۱ الی منفی ۱۰ استفاده می‌کند. هنگامی که بازار در دست خرس‌ها قرار دارد، این رتبه‌بندی در محدوده مثبت ۱ الی مثبت ۱۰ قرار دارد.

اگر احساس بازار این‌گونه باشد که گاوها حداقل ۵۱٪ بازار را در اختیار دارند، چارت‌کرفت بر روی منفی ۱ قرار می‌گیرد تا بیانگر احساس بازار باشد. اگر تسلط گاوها به ۶۰ درصد برسد، مقدار ChartCraft بر روی منفی ۱۰ قرار می‌گیرد. اگر تسلط گاوها به ۴۵٪ یا کمتر برسد، عدد این رتبه‌بندی به مثبت ۱ می‌رسد. عدد مثبت ۱۰ نیز بیانگر آن است که تسلط گاوها به ۳۶٪ یا کمتر رسیده است.

حداکثر مقدار این سیستم رتبه‌بندی منفی ۲۰ است و این رتبه‌بندی تقریبا ۳ ماه نیز پابرجا باقی می‌ماند. اگر خرس‌ها بیش از ۵۵٪ در بازار حضور داشته باشند، برای ۶ ماه بعدی مقدار این رتبه‌بندی ۱۰ واحد افزایش می‌یابد. بالاترین سطح احساس خوش‌بینانه در این سیستم در تاریخ ۲۴ دسامبر ۱۹۹۴ ثبت شده است.

کلام آخر: آیا اتکا به شاخص Investor’s Intelligence اقدامی هوشمندانه است؟

پیش‌بینی نوسان‌های جزیی بازار با دقت بسیار زیاد به شدت دشوار و حتی از نظر تئوری غیرممکن است؛ بنابراین این نکته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که اعتماد و باور بیش از حد به اقدامات مختلف در خصوص پیش‌بینی بازار نداشته باشیم. هرچند، رویکردهایی نظیر شاخص هوش سرمایه گذار حداقل می‌تواند چارچوبی برای تحلیل این موضوع ارائه دهد که مدل مدنظر شما دارای قابلیت پیش‌بینی است یا خیر.

شاخص هوش سرمایه‌گذاران یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای انجام این موضوع است. این شاخص در دهه ۱۹۵۰ معرفی شده و از آن زمان تاکنون مدام تکرار شده است. کاربرد و ارتباط این شاخص با رمزارزها هم‌چنان در حال بررسی است. این شاخص، واکنش به نقاط عطف و رویدادهای مهم بازار را می‌سنجد. کاربرد شاخص هوش سرمایه‌گذار برای معامله‌گران کوتاه‌مدت و بلندمدت متفاوت است. میزان موفقیت استراتژی سرمایه‌گذاری می‌تواند به قابلیت شما در ایجاد توازن بین اطلاعات منابع مختلف و استفاده از دانش موجود بر حسب اهداف و نیازهای شخصی شما بستگی دارد.

آیا شما از شاخص هوش سرمایه گذار برای پیش‌بینی وضعیت بازار استفاده می‌کنید؟ به نظرتان این شاخص چه میزان دقت دارد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
coincentral

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا