مقالات عمومی

بیت کوین چند تولد دیگر را تا رسیدن به موفقیت نهایی باید جشن بگیرد؟

ارز بیت کوین (bitcoin) اخیرا ۱۱ ساله شده است و نگاهی به دستاورد های این فناوری مبتنی بر بلاک چین خالی از لطف نمی باشد. این در حالی است که فیسبوک ۱۴ سال و وتوییتر ۱۳ سال از راه اندازیشان می گذرد. لینوکس هم در این میان ۲۸ ساله است. شبکه گسترده جهانی که شما هم اکنون این مطلب را بر روی آن می خوانید، ۳۰ ساله است. مجموعه پروتکل اینترنت (TCP/IP) در حدود ۴۴ سال دارد.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

اگر شما علاقه مند به بیت کوین هستید، بنا بر آماری که بدست آمده به احتمال زیاد باید ۱۸ تا ۳۴ سال سن داشته باشید و احتمالا در حدود ۵ سال قبل به مهمانی بیت کوین پیوسته اید. حال شما ممکن است کسری از بیت کوین و یا حتی یک کوین کامل داشته باشید. بعضی از شما دارای تعداد بسیار بیشتری بیت کوین هستید.

من به اندازه مجموعه پروتکل اینترنت سن دارم و متعلق به نسلی هستم که شکوفایی فناوری کامپیوتر را مشاهده کرد. اگر شما جوان تر از من باشید، باید گفت که به فناوری شبکه مدرن عادت کرده اید و زمانی را که اوضاع مثل امروز نبود زیاد به یاد ندارید. شما این اقبال را داشته اید که در موقع تولد بیت کوین در فضای اینترنت و فناوری دیجیتال باشید.

اما در یازدهمین سالگرد این وایت پیپر (Whitepaper) انقلابی سوالی مطرح می شود و آن این است که چه مدت باید منتظر شویم تا بیت کوین مانند توییتر یا لینوکس شود که هر روزه افراد از آنها استفاده می کنند؟ ده سال؟ بیست سال؟

اگر از نقطه نظر پذیرش محض به بیت کوین نگاه کنیم، تا کنون بیت کوین با شکست مواجه شده است. اما بیت کوین به عنوان نقطه عطفی باقی می ماند. بیت کوین بهترین فرصت برای تکان دادن وضع موجود و در نهایت تغییر شیوه تعامل ما با شهروندان جهان بود.

چه زمانی ما به طور روزمره از بیت کوین استفاده خواهیم کرد؟ چه زمانی این فناوری زیربنایی وارد پایه و اساس حیات مالی ما خواهد شد؟ البته که ما جواب این سوالات را نمی دانیم.

بزرگتر از بلژیک 

ارز بیت کوین

هر ماه حدود یک میلیارد نفر از فیسبوک استفاده می کنند. در مورد توییتر، این رقم حدود ۳۳۰ میلیون نفر است. این دو سرویس سریعا رشد کرده اند اما بخش عظیمی از این رشد در چند سال اخیر صورت گرفته است. لینوکس امروزه در ۹۸ درصد سرور های جهان می باشد، لینوکس مدتی بعد از انفجار دات کام ها سریعا به رشد و پیشرفت رسید. امروزه شبکه اینترنت در همه جا هست اما ۲۰ سال آزگار طول کشید تا چنین اتفاقی بیافتد.

چند نفر از بیت کوین استفاده می کنند؟

اندازه گیری این افراد در یک شبکه غیر متمرکز که برای ناشناس ماندن طراحی شده است، مشکل می باشد. تخمین زده می شود که حدود ۱۱.۲ میلیون آدرس بیت کوین موجود باشد که تقریبا دارای موجودی ۰.۰۰۱ بیت کوین باشند.

این رقم بزرگی است و بیش از جمعیت نیویورک و بخش های اطراف آن می باشد. البته تنها یک کاربر می تواند به کنترل چندین آدرس بیت کوین بپردازد و در اغلب موارد هم این قضیه صادق است. در آپریل ۲۰۱۹ در یک نظرسنجی مشخص شد که ۹ درصد از مردم آمریکا یعنی در حدود ۲۷ میلیون نفر دارای بیت کوین هستند.

باید بگوییم که اگر جامعه کریپتو یک کشور می بود، جمعیت آن بیشتر از بلژیک می شد. اما این جمعیت ۳۳۰ میلیون و یا یک میلیارد نیست. برای بیت کوین همین کافی است که سرمایه گذاران و برنامه نویسان عادی متوجه آن شده اند و هالیوود نیز متوجه جذابیت این موضوع شده و در مورد آن فیلم سینمایی ساخته است. اما ۱۱ میلیون نفر در ۱۱ سال خیلی برای بیت کوین خوب نیست.

اگر بیت کوین یک استارتاپ می بود، باید گفت که اپلیکیشنی با ۱۱ میلیون کاربر تا حدودی برای درآمد زایی خوب است اما برای جذب سرمایه گذاری عظیم خیلی جذاب نیست. بیت کوین دقیقا چنین وضعیتی دارد و به اندازه کافی توجه جلب نکرده است. پس ارز بیت کوین در حال حرکت به کجا است؟ آیا ۱۱ میلیون کاربر کافی است؟ چند سال دیگر، بیت کوین به پذیرش گسترده خواهد رسید؟

جواب این سوالات هم هنوز معلوم نیست. ما هر روز محرک های کوچکی را در این فضا مشاهده می کنیم اما این محرک ها به اندازه ای نیستند که بتوانند حرکت عظیمی ایجاد کنند.

فیسبوک و توییتر با سرمایه گذاریی کمتر از بیت کوین به رشد و محبوبیت امروز خود رسیده اند و یا لینوکس آنچنان خودش را در مقابل توسعه دهنده ها عزیز کرد که به صورت رایگان در توسعه آن مشارکت کردند. شبکه اینترنت سریعا رشد کرد زیرا پیوستن به آن کار شاقی نبود.

بیت کوین تعداد کمی از این ویژگی ها را به نمایش می گذارد. اکوسیستم بیت کوین و ارز دیجیتال منزوی است و خارجی ها نمی توانند به آسانی وارد آن شوند. این شبکه به طور مداوم به حرکت خود ادامه نمی دهد و فراز و نشیب های زیادی در این راه دارد. ما در ابتدای مسیر هستیم که هنوز بسیاری از چیز ها مشخص نیست. جنگ های داخلی در میان توسعه دهندگان در این فضا هنوز موجود است و دلقک هایی هستند که سعی در جلب توجه رسانه ها دارند. تنها افراد معدود متعهدی هستند که سبب ماندگاری این صنعت شده اند و این اصلا برای بیت کوین خوب نیست.

به روز باشید و اطلاعات خود را ارتقا دهید

تولد ۱۱ سالگی بیت کوین

 

بیت کوین اگر به این شیوه ادامه دهد، قاعدتا نمی تواند ده سال دیگر دوام بیاورد. موفقیت های تجاری لینوکس و توییتر را نمی توان در فضای بیت کوین مشاهده کرد. بیت کوین به مانند فیسبوک و توییتر تاثیرگذاری نداشته است. اما بیت کوین هنوز موجود است و ممکن است افرادی فکر کنند که مقایسه ارز بیت کوین با این شرکت ها عادلانه نباشد. بیت کوین هم یک ابزار مالی و هم یک محصول فنی است. بیت کوین مانند یک استارتاپ است و کم کم در حال توسعه می باشد. بیت کوین ایده خوبی است که به زمان بیشتری برای شکوفا شدن نیاز دارد.

درست است که در فضای بیت کوین و ارز دیجیتال کلاه برداری و اغراق زیاد دیده شده است اما اگر از منظر دیگری به آن بنگریم، باید گفت که بیت کوین در آینده ای نه چندان دور، بانکداری و بازرگانی را در مقیاس وسیع تغییر می دهد. فناوری های دیگری که در این نوشتار بحث شد، همگی به هدف خود رسیده اند و سختی های مسیر را پشت سر گذاشته اند اما بیت کوین هنوز در اول راه و در حال گرم کردن خودش می باشد.

بیت کوین هنوز در ابتدای راه است و زمان بیشتری برای شکوفایی لازم دارد اما زمانی که شکوفا شود، تاثیراتی بسیار عمیق تر از فیسبوک و لینوکس بر حیات ما خواهد گذاشت و تبدیل به ارز مورد استفاده بین انسان و ربات و همچنین ربات و ربات خواهد شد.

اما اینکه بیت کوین چه زمانی به این شکوفایی و پیشرفت برسد، هنوز مشخص نیست. باید گفت که موانع کمی در برابر بیت کوین باقی مانده است و انرژی زیادی برای به حرکت درآوردن آن موجود است و برای مشاهده این پیشرفت تنها باید منتظر گذر زمان باشیم. نظر شما چیست؟ بیت کوین چه زمانی به رشد درخور خود خواهد رسید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
coindesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا