متوسط دیفای

با برترین پروژه‌های ییلد فارمینگ در سال 2020 آشنا شوید

پروژه‌های ییلد فارمینگ یا yield farming projects احتمالا گیج کننده‌ترین قسمت فضای ارزهای دیجیتال هستند. این نوع فارمینگ در ابتدایی‌ترین حالت خود بلوکه کردن اتریوم، تتر یا دیگر توکن‌ها در یک قرارداد هوشمند است. تفاوت‌های آنها در مشخصات قرارداد هوشمندشان و همچنین تعداد و اشتیاق شرکت کنندگان است. موضوع مشترک تمام پروژه‌های ییلد فارمینگ امکان دریافت درآمد منفعل(passive income)، به جای نگهداری بلند مدت توکن‌هاست.

ییلد فارمینگ کاری پر ریسک است و می‌تواند ضررهای فوری به همراه داشته باشد. با این حال ورود سرمایه به این پروژه‌ها معمولاً به این معنی است که فرصتی برای سودهای ناگهانی وجود دارد. این شانس همچنان بازیکنان جدیدی را به خود جذب کرد و سرمایه‌های بلوکه شده در امور مالی غیر متمرکز از نوامبر ۲۰۲۰ از ۱۴.۳ میلیارد دلار فراتر رفته و در مقایسه با سال گذشته بیش از ۲۰ برابر رشد داشته است.

سودآوری پروژه‌های ییلد فارمینگ

به هر حال سود حاصل از پروژه‌های ییلد فارمینگ به این بستگی دارد که کدام پروتکل را انتخاب کنید. به دلیل اینکه اکثر پروژه‌ها سود در بلند مدت را پیشنهاد می‌دهند و هرکدام ریسک‌های خاص خود را دارند، احتمال دارد مطالعه و انتخاب بهترین گزینه برای شما دشوار باشد.

برای کمک به شما، چهار پروژه برجسته دیفای در زمینه ییلد فارمینگ را انتخاب کرده‌ایم تا نحوه توسعه این استارت‌آپ‌ها و مشکلاتی که با آن مواجه می‌شوند را نشان دهیم.

پروژه کرو فایننس

آموزش کار و کسب درآمد با curve finance

Curve Finance با ارائه یک صرافی تخصصی مبتنی بر استیبل‌ کوین، زیرساخت‌های مالی غیرمتمرکز ایجاد می‌کند. پروژه کرو فایننس روی کوین‌های با پشتوانه دلار دای، USDC ،USDT ،TUSD ،BUSD و sUSD تمرکز دارد و کارمزد‌های ترید آن نسبتا اندک است.

تخصص Curve Finance ارائه مبادله مستقیم بین استیبل کوین‌هاست. صرافی‌های غیرمتمرکز دیگر مبادلات را از طریق اتریوم ارائه می‌دهند که باعث افزایش نوسانات می‌شود، در حالی که کارمزد‌های گس(gas) را نیز به همراه دارد. آربیتراژ یا دیگر مبادلات بین کوین‌های با پشتوانه دلار، معمولا در ترید‌های دیگر استفاده می‌شود.

با این حال تأمین نقدینگی در کرو فایننس بسیار خطرناک است. وقتی کاربر برای تأمین نقدینگی خود استیبل کوین خود را سپرده می‌کند، این سپرده‌ها مستلزم کارمزد گس می‌شوند. استخرهای این پروتکل دیفای نیز از نظر بازدهی متفاوت هستند اما به دلیل کارمزد آنها تعویض استخر توصیه نمی‌شود. این مساله به این معنی است که ارائه کننده‌های نقدینگی کرو فایننس در پوزیشن‌های خود محدود می‌شوند و احتمال این وجود دارد که مجبور باشند تا سرمایه‌های خود را برای مدت طولانی بلوکه کنند.


مطالعه بیشتر: معرفی پلتفرم Curve Finance و آموزش کامل کسب درآمد از این پروژه!


این پروژه مانند سایر الگوهای دیفای کار می‌کند و بلافاصله یا کیف پول متامسک(MetaMask) یا کیف پول‌های دیگر را به ذخایر خود متصل می‌کند. تنها لازم است یک تراکنش برای بلوکه کردن سرمایه انجام دهید و صبر داشته باشید، زیرا بازدهی آن بسته به استخر نقدینگی متفاوت است. جفت‌های معاملاتی پروتکل آن، به عنوان منابع قیمت گذاری سایر پروژه‌ها در فضای ارز دیجیتال نیز استفاده می‌شود.

پلتفرم سوشی سواپ

sushiswap سوشی سواپ

SushiSwap یکی از بدنام‌ترین پروژه‌های ییلد فارمینگ در حوزه دیفای است. Sushi در تابستان سال ۲۰۲۰ معرفی شد و بلافاصله سپرده‌های قابل توجهی جذب کرد. پس از آن سازنده ناشناس پروتکل این پروژه که به Chef Nomi معروف است، تصمیم گرفت تا توکن‌های خود را نقد کند و همین مساله منجر به سقوط فوری قیمت SUSHI، توکن بومی آن شد.

پس از آن به دنبال یک صرافی شبکه اجتماعی مفصل، Chef Nomi کلیدهای قرارداد هوشمند را تحویل داد. دارایی‌های Sushi به یک قرارداد جدید منتقل شدند و این پروژه با بازیابی جامعه خود ادامه یافت. Sushi ادعا می‌کند که یک رابط کاربری و خصوصیات کاربر پسندتر از صرافی Uniswap دارد. در نوامبر سال ۲۰۲۰، نقدینگی موجود در پروتکل آن چیزی حدود ۵۲۹ میلیون دلار بود.


مطالعه بیشتر: همه چیز درباره توکن Sushi ، شبکه Sushiswap و نحوه کارکرد این شبکه!


پروتکل Sushi برای تولید نقدینگی از متامسک و والت کانکت(WalletConnect) استفاده می‌کند. توکن SUSHI می‌تواند از صرافی یونی سواپ به صرافی بومی سوشی سواپ منتقل شود. پروتکل آن همچنان بسیار پرریسک و پر نوسان است. مهمترین جذابیت این پروژه امکان استفاده از توکن‌های راکد برای دریافت سودهای سالانه مناسب است.

پروژه هاروست فایننس

پروتکل هاروست فایننس

پروژه هاروست(Harvest) رویکرد متفاوتی نسبت به دیگر پروژه‌های ییلد فارمینگ در حوزه دیفای اتخاذ کرده است. هدف این پروژه ساخت اولین صندوق پوشش ریسک در مقیاس بزرگ و تماما مبتنی بر ارز دیجیتال است. پروژه هاروست یکی از معایب دیفای را حل می‌کند؛ دشواری انتخاب بالاترین بازده و بهترین پروژه.

پروژه ییلد فارمینگ هاروست، سپرده‌های توکن را جمع‌آوری کرده و به دنبال بیشترین بازدهی می‌گردد. ساده‌ترین ابزار، خرید توکن FARM است که بازده حاصل از سرمایه گذاری در پروژه‌های ییلد فارمینگ را برمی‌گرداند. شرکت در پروژه هاروست به معنای قبول کردن تصمیمی است که پروژه برای ییلد فارمینگ می‌گیرد. مزیت این پروژه این است که برای جابجایی سرمایه‌ها نیازی به پرداخت کارمزدهای بالای گس نیست.

وام‌های فلش(Flash loans) مجموعه عملیات‌هایی هستند که در یک تراکنش چند مرحله‌ای در بلاک چین اتریوم انجام می‌شوند. هکر هاروست برای دستکاری جفت USDT/USDC در صرافی Curve از وام فلش Uniswap استفاده کرد. از آنجا که هاروست از صرافی Curve به عنوان منبع تعیین قیمت استفاده می‌کرد، پروتکل آن در برابر تریدهای غیرمجاز با نرخ مناسب برای هکر آسیب پذیر بود.

این حمله باعث شد توکن FARM نوسان زیادی داشته باشد و نشان داد که اعتماد به پروژه هاروست علی رغم ادعای امنیت آن ریسک بالایی دارد. سو استفاده از وام‌های فلش هنوز هم در فضای ارز دیجیتال اتفاق می‌افتد و تلاش‌های زیادی برای جلوگیری از وقوع آنها می‌شود.

Vox Finance

یکی دیگر از این پروژه‌های ییلد فارمینگ پروژه Vox Finance است که هدف آن ارائه یک رویکرد ساده برای دریافت پاداش استیکینگ است. سود مالی ناشی از بلوکه شدن سرمایه در توکن VOX است. این توکن در صرافی غیر متمرکز Uniswap در دسترس بوده و به راحتی از طریق کیف پول متامسک قابل انتقال است و فقط با چند کلیک در صندوق نقدینگی Vox Finance سپرده می‌شود.

قیمت توکن VOX پس از حدود یک ماه ترید هنوز در مرحله کشف است. به دلیل وجود توکن VOX در جفت‌های معاملاتی صرافی Uniswap، انگیزه‌ای برای کاربران برای تأمین نقدینگی و افزایش بالقوه قیمت آن در بازار وجود دارد. برای جلوگیری از کاهش قیمت به دلیل ایجاد VOX جدید، این پروژه توکن‌های محدودی را می‌سوزاند و احتمالا در آینده پاداش‌ها را کاهش می‌دهد.

هدف پروژه ییلد فارمینگ Vox Finance دموکراتیزه کردن سرمایه گذاری‌ها و ساختن یک سیستم مالی کامل بر اساس ارزش دارایی کریپتویی است. اقتصاد توکنومیک آن برای این ساخته شده است تا هر فرد بتواند به طور عادلانه و غیرمتمرکز وام دهد، وام بگیرد و درآمد کسب کند.

Jure، بنیانگذار و مدیرعامل این پروژه ییلد فارمینگ گفت:

چشم انداز ما این است كه ییلد فارمینگ، استیکینگ، مدیریت اجتماعی ، وام دهی و وام گیری و مبادله غیرمتمرکز را زیر یك سقف مشترك و در سیستم مالی VOX به هم متصل كنیم.

فضای دیفای در سال ۲۰۲۰

علی رغم شکست‌های موقتی، پروژه‌های ییلد فارمینگ در حال رشد هستند. سرمایه‌های بلوکه شده در ذخایر دیفای و استخرهای نقدینگی که در ماه نوامبر بیش از ۱۴ میلیارد دلار بود، پس از قرمز شدن بازارها اندکی کاهش یافت. فضای ییلد فارمینگ تنها یکی از جنبه‌های امور مالی غیرمتمرکز است.

هدف پروژه‌های ییلد فارمینگ در حالی که ابزار سرمایه گذاری کاربرپسند و کارآمد ارائه می‌دهند، بیشتر داشتن پورتفولیوی کاملی از محصولات است. هنوز هم اکثر پروژه‌ها تنها در یک جنبه از امور مالی غیرمتمرکز تخصص دارند. مدل‌های مختلف آنها که شامل وام دهی، صرافی‌ها، ترید اوراق مشتقه و استخرهای نقدینگی هستند با هم ترکیب شده و سودهای پر ریسکی ارائه می‌دهند.

بزرگترین خطر پروژه‌های ییلد فارمینگ و وام‌های کریپتویی همچنان حمله‌های مختلف و نوسانات سریع قیمت و از دست رفتن دارایی‌ها به دلیللیکویید شدن دارایی وثیقه است. هنوز هم ییلد فارمینگ و استخراج نقدینگی برای ادامه کار وجود دارد به شرطی که صرافی‌هایی مانند یونی سواپ نرخ ارز الگوریتمی برای جفت‌های کریپتویی ارائه دهند. فرمول کشف قیمت بر اساس نقدینگی موجود دارایی‌ها به ایجاد اکوسیستم بزرگتری از پروژه‌های ییلد فارمینگ کمک می‌کند؛ پروژه‌هایی که به پذیرش گسترده‌تر در سال‌های آینده خوشبین هستند.

منبع
hackernoon

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا