۵ رویداد اقتصادی هفته جاری که میتوانند بر بیت کوین و ارزهای دیجیتال بسیار تاثیرگذار باشند
چندین رویداد اقتصادی مهم در هفته جاری پیش رو داریم؛ رویدادهایی که احتمالاً بر بازار ارزهای دیجیتال بسیار تاثیرگذار خواهند بود. این دادههای اقتصاد کلان در حالی منتشر میشوند که سرمایهگذاران در حال آماده شدن برای تعطیلات پایان سال هستند.
به گزارش میهن بلاکچین، قیمت بیت کوین همچنان بالای سطح ۱۰۰,۰۰۰ دلار قرار دارد و سرمایهگذاران پیشبینی میکنند حرکت صعودی بازار در طول کریسمس ادامهدار خواهد بود.
رویدادهای اقتصاد کلان که میتوانند بر بازار کریپتو تاثیرگذار باشند
معاملهگران و سرمایهگذاران در این هفته دادههای زیر را تحت نظر خواهند داشت، تا تاثیر آن بر بازار و قیمتها را ارزیابی کنند. در ادامه مطلب، رویدادهای ذکر شده را با هم بررسی میکنیم.
شاخص مدیران خرید (PMI):
شاخص مدیران خرید بخش تولید و بخش خدمات در روز دوشنبه ساعت ۱۸:۱۵ به وقت تهران منتشر خواهد شد. این شاخص که از نظرسنجیهای ماهانه از مدیران کسبوکارها به دست میآید، ابزاری کلیدی برای اندازهگیری سلامت اقتصادی و پیشبینی روندهای بازار است. اگر PMI بالای سطح ۵۰ باشد، نشاندهنده رشد اقتصادی و سطح کمتر از ۵۰، خبر از رکود میدهد.
انتظار میرود شاخص PMI بخش خدمات در ماه دسامبر، نسبت به عدد ماه نوامبر (۵۶.۱) کاهش یافته و به ۵۵.۷ برسد. پیشبینی میشود که شاخص PMI بخش تولید نیز نسبت به ماه نوامبر (۴۹.۷) کمی کاهش یافته و به ۴۹.۴ برسد.
اگر این دادهها خبر از رشد در بخشهای خدمات و تولید بدهند، ممکن است اعتماد به اقتصاد را افزایش دهند. این خوشبینی میتواند سرمایهگذاران را ترغیب کند تا به سمت داراییهای پر ریسکتر متمایل شوند. با این حال، اقتصاددانان همچنان درباره چشمانداز اقتصادی محتاط هستند.
یکی از کاربران توییتی منتشر کرده و نوشت:
اقتصاد آمریکا در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد. شاخص ISM PMI تولید برای تقریباً کمتر از یک سال زیر ۵۰ بوده و منحنی بازده معکوس شده است. این الگو قبل از هفت رکود اقتصادی اخیر نیز تکرار شده بود. قبل از بحران اقتصادی کووید-۱۹ و بحران سال ۲۰۰۸ نیز شاخص ISM تولید به زیر ۵۰ رسیده بود.
دادههای فروش خردهفروشان:
یکی دیگر از دادههای اقتصادی کلیدی این هفته که ممکن است بر بازار کریپتو تاثیرگذار باشد، دادههای فروش خردهفروشی آمریکاست. پس از رشد ۰.۴٪ در ماه اکتبر، پیشبینی میشود این رقم برای ماه نوامبر به ۰.۶٪ برسد. دادههای خردهفروشی اطلاعاتی درباره الگوی مصرف و سطح اعتماد مصرفکنندگان ارائه میدهند.
اگر دادهها قوی باشد، نشاندهنده آن است که میزان خرج کردن مصرفکنندگان در حال رشد است، این موضوع میتواند نشانه مثبتی برای اقتصاد باشد. چنین دادههایی احتمالاً اعتماد سرمایهگذاران در بازارهای مالی سنتی را افزایش داده و تاثیر مثبتی بر بازار ارزهای دیجیتال خواهند گذاشت.
این دادهها همچنین میتوانند بر انتظارات تورمی نیز تاثیر بگذارند. اگر خردهفروشی افزایش یابد، میتواند به افزایش تقاضا و احتمالاً فشار تورمی منجر شود. ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین اغلب به عنوان پوششی در برابر تورم در نظر گرفته میشوند. به همین دلیل ممکن است با رشد تورم، اشتها برای ارزهای دیجیتال نیز افزایش یابد.
مارک کالن، تحلیلگر مشهور بازار گفت:
فروش قوی = بازارهای صعودی
فروش ضعیف = کاهش ریسکپذیری
کاهش نرخ بهره فدرال رزرو:
اما آن رویداد هفته که برای بازار کریپتو از همه بیشتر تاثیرگذار است، تصمیمگیری فدرال رزرو درباره نرخ بهره در روز چهارشنبه است. ممکن است کاهش یا افزایش نرخ بهره، باعث نوسانات در بازار شود.
بر اساس دادههای FedWatch CME، انتظار میرود نرخبهره فدرال رزرو در روز چهارشنبه به میزان ۰.۲۵٪ کاهش یابد. احتمال کاهش ۰.۵٪ نرخ بهره، تنها ۲.۹٪ برآورد شده است.
این موضوع نشان میدهد فدرال رزرو در سال آینده موضع محتاطانهتری را در مورد کاهش نرخهای بهره اتخاذ خواهد کرد، زیرا نشانههایی مبنی بر توقف پیشرفت در کاهش نرخ تورم به سمت هدف ۲ درصدی وجود دارد. سرمایهگذاران همچنین نمودار دات پلات فدرال رزرو (Fed’s dot plot) را بررسی خواهند کرد تا ببینند آیا پیشبینیهای نرخ بهره تغییری به سمت سیاستهای سختگیرانهتر داشته است یا خیر.
کمی بعد از اعلام تصمیم FOMC، جروم پاول (Jerome Powell) – رئیس فدرال رزرو – کنفرانس خبری خود را برگزار خواهد کرد. این رویداد نیز به شدت مورد توجه سرمایهگذاران بازار کریپتو خواهد بود.
یکی از کاربران محبوب توییتی منتشر کرده و نوشت:
فعالان بازارها به دقت هرگونه نشانهای از سختگیریهای آینده یا اظهارات ملایمتر را زیر نظر دارند. یک اتفاق شگفتانگیز در اینجا میتواند موجهای چشمگیری در بازار ایجاد کند، مخصوصاً در بخشهایی که به نرخ بهره واکنش زیادی نشان میدهند.
شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) که هفته گذشته منتشر شدند، باعث شدند فعالان انتظار داشته باشند سرعت روند کاهش نرخ بهره در سال آینده کمتر شود. مخصوصاً اینکه شاخص CPI دوباره افزایش یافته، در حالی که شاخص Core CPI خیلی کاهش نیافت. در عین حال، نرخ بیکاری نیز به تدریج در حال افزایش است.
با توجه به این وضعیت، احتمالاً فدرال رزرو بار دیگر نرخ بهره را به میزان ۰.۲۵٪ کاهش خواهد داد. با این حال، ممکن است این رویکرد بر پایه امیدواری به این موضوع باشد که این وضعیت تنها موقتی است و در صورتی ادامه دارد که نرخ تورم و بیکاری در آینده کاهش یابند.
تولید ناخالص داخلی (GDP) سه ماهه چهارم سال:
در روز پنجشنبه، اداره تحلیل اقتصادی آمریکا (BEA) تجدیدنظر دوم دادههای تولید ناخالص داخلی سهماهه سوم را منتشر خواهد کرد. با پایان یافتن سال جاری، این دادهها تصویری از سلامت اقتصادی کشور را به نمایش میگذارند.
پیشبینی میشود دادههای GDP خبر از افزایش رشد سالانه از ۲.۸٪ به ۲.۹٪ بدهند.
هزینه مصرف شخصی (PCE):
در پایان هفته جاری، دادههای PCE ماه نوامبر منتشر خواهد شد. این شاخص که هزینههای مصرفکنندگان آمریکایی را اندازهگیری میکند، یکی از معیارهای کلیدی برای سیاستگذاری فدرال رزرو است.
بر اساس گزارش کوبیسی لتر (The Kobeissi Letter)، – که یکی از منابع برجسته تحلیل بازارهای سرمایه جهانی است – نرخ تورم سالانه شاخص هزینه مصرف شخصی (PCE) مرکزی (Core) برای یک ماه اخیر اکنون به ۲.۸٪ رسیده است؛ این در حالیست که معاملهگران منتظرند تا دادههای ماه نوامبر در پایان هفته ۲.۹٪ منتشر شود. نرخ تورم سالانه این شاخص برای دورههای یکماهه، سهماهه و ششماهه، همگی بار دیگر روندی صعودی در پیش گرفتهاند.
به همین ترتیب، نرخ تورم سالانه شاخص SuperCore PCE اکنون به مرز ۵٪ نزدیک شده؛ که نشانه معیار قابلتوجهی است. از سوی دیگر، تورم کلی شاخص SuperCore PCE نیز در بالای ۳.۵٪ قرار دارد و دوباره در روندی صعودی قرار دارد. گفتنی است SuperCore PCE زیرمجموعهای از Core PCE است که بر خدمات به استثنای مسکن متمرکز است. در مجموع، این دادهها نشان میدهند بار دیگر مصرفکنندگان در بسیاری از بخشها تحت فشار شدید تورم قرار دارند.
با توجه به اینکه بیت کوین در حال حاضر بالای سطح ۱۰۰,۰۰۰ دلار معامله میشود، این رویدادها میتوانند نقشی کلیدی در تعیین روند کوتاهمدت بازار ارزهای دیجیتال ایفا کنند. آیا بیت کوین و آلت کوینها میتوانند از این رویدادها سود برده و به روند صعودی خود ادامه دهند؟