تحلیل آنچینتحلیل تکنیکال

تحلیل آنچین و تکنیکال قیمت بیت کوین؛ ۱ بهمن ۱۴۰۲

علیرغم تایید ETFهای اسپات بیت کوین توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، قیمت این ارز دیجیتال برخلاف انتظارات کاهش یافت و بار دیگر اهمیت استراتژی «با شایعه بخر، با خبر بفروش» را برای سرمایه‌گذاران نشان داد.

علیرغم وضعیت نسبتا راکد بیت کوین در روزهای اخیر، هاوینگ چهارم بیت کوین اواخر ماه آوریل (فروردین) انجام خواهد شد و با توجه به رفتار این ارز دیجیتال طی هاوینگ‌های گذشته، همچنان احساسات صعودی باقی مانده است.

در حال حاضر، عوامل مختلفی از جمله فشار فروش ماینرها و سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت باعث شده تا بیت کوین به فاز بلاتکلیفی وارد شود و در صورت تداوم این فشار احتمالا مسیر نزولی را در کوتاه‌مدت در پیش بگیرد. در این مطلب، وضعیت کنونی بیت کوین را از دید دیتای آنچین با کمک تحلیل‌های وب‌سایت کریپتوکوانت بررسی کرده‌ایم.

کاهش سود باز قراردادهای فیوچرز بیتفینکس

فعالیت نهنگ‌های صرافی بیتفینکس معمولا تاثیر قابل توجهی بر بازار ارزهای دیجیتال می‌گذارد و توسط تحلیلگران رصد می‌شود. بررسی آخرین فعالیت این نهنگ‌ها نشان می‌دهد این دسته از سرمایه‌گذاران تصمیم به بستن پوزیشن‌های فیوچرز خود در بیتفینکس گرفته‌اند؛ به طوری که سود باز قراردادهای آتی این صرافی ۲۱٪ کاهش یافته و میزان ذخایر تتر آن از ۵.۳ میلیون دلار به ۱۹۰ میلیون دلار افزایش یافته است. این روند نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران بزرگ فعلا با توجه به شرایط کنونی بازار تصمیم گرفته‌اند نظاره‌گر باشند و از ریسک بیشتر خودداری کنند.

نمودار سود باز و میزان ذخایر تتر صرافی بیتفینکس - منبع: CryptoQuant
نمودار سود باز و میزان ذخایر تتر صرافی بیتفینکس – منبع: CryptoQuant

علیرغم اینکه سهم صرافی بیتفینکس از سود باز قراردادهای آتی به اندازه رقبای خود مثل بایننس بالا نیست اما این همبستگی قوی می‌تواند در ادامه بر قیمت بیت کوین تاثیر بگذارد.

افزایش فشار فروش ماینرها و جابجایی کوین‌های قدیمی

تحلیل ورودی و خروجی به کیف پول ماینرها نیز اطلاعات زیادی در اختیار ما می‌گذارد و از آن می‌توان برای شناسایی سقف قیمت استفاده کرد.

بررسی آخرین وضعیت کیف پول‌های منتسب به ماینرهای بیت کوین نشان می‌دهد طی یک هفته اخیر بیش از ۱۶ هزار واحد بیت کوین از کیف پول این سرمایه‌گذاران خارج شده و احتمالا برای پوشش هزینه‌های خود به صرافی‌های ارز دیجیتال واریز شده است. چنین فشار فروشی در کوتاه‌مدت می‌تواند بر قیمت بیت کوین فشار وارد کند اما لزوما روند طولانی‌مدت را تغییر نمی‌دهد.

ورودی و خروجی کیف پول ماینرها - منبع: CryptoQuant
ورودی و خروجی کیف پول ماینرها – منبع: CryptoQuant

علاوه بر ماینرها، بخش زیادی از عرضه (۴۹٬۸۶۶ واحد BTC) در اختیار هولدرهایی که بیت کوین خود را ۵ تا ۷ سال پیش خریداری کردند نیز در تاریخ ۱۶ ژانویه (۲۶ دی) جابجا شده است. میانگین خرید این کوین‌ها با توجه به قیمت تحقق یافته هولدرهای ۵ تا ۷ ساله چیزی حدود ۶٬۶۷۲ دلار است و با توجه به قیمت کنونی، این هولدرها حدود ۶۴۰٪ سود کرده‌اند.

نمودار کوین‌های منتقل شده با عمر ۵-۷ سال - منبع: CryptoQuant
نمودار کوین‌های منتقل شده با عمر ۵-۷ سال – منبع: CryptoQuant

البته انتقال این کوین‌ها پس از ۵ تا ۷ سال لزوما به معنای ارسال به صرافی‌ها نیست و ممکن است صرفا این سرمایه‌گذاران بیت کوین‌های خود را بین کیف پول‌های خود جابجا کرده باشند.

کاهش شدید هولدرهای کوتاه‌مدت

بررسی شاخص سود و زیان تحقق نیافته (unrealized Profit/losses) هولدرهای کوتاه‌مدت بیت کوین نیز نشان می‌دهد طی ریزش قیمت بیت کوین از ۴۴٬۰۰۰ دلار تا سطوح کنونی، سود این هولدرها بیش از ۵۰٪ کاهش یافته است. علاوه بر این، بررسی شاخص SOPR برای هولدرهایی که کوین‌های خود را از یک هفته تا یک ماه پیش خریداری کرده‌اند نشان می‌دهد بخشی از این سرمایه‌گذاران از ترس ریزش بیشتر دارایی خود را در ضرر به فروش رسانده‌اند.

سود سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت - منبع: CryptoQuant
سود سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت – منبع: CryptoQuant

چنین کاهش قابل توجهی در میانگین سود هولدرهای کوتاه‌مدت با توجه به حساسیت آن‌ها به نوسانات می‌تواند به افزایش فشار فروش منجر شود. البته بعید به نظر می‌رسد با این فشار فروش قیمت بیت کوین اصلاح قابل توجهی را تجربه کند.

اهداف قیمتی بیت کوین کجاست؟

در حال حاضر، قیمت بیت کوین به زیر قیمت تحقق یافته هولدرهای ۱ هفته تا ۱ ماهه و ۲ تا ۳ ساله سقوط کرده است. قیمت تحقق یافته ۲ تا ۳ ساله در حوالی ۴۶٬۰۰۰ دلار مدت‌هاست مانع از صعود بیت کوین شده و مقاومت مهمی به شمار می‌رود. البته بیت کوین در تاریخ ۸ ژانویه از این سطح عبور کرد، اما مجددا به زیر آن برگشت.

قیمت تحقق یافته هولدرها - منبع:‌ Chainexposed
قیمت تحقق یافته هولدرها – منبع:‌ Chainexposed

در حال حاضر، نزدیک به ۱۴٪ از عرضه در اختیار هولدرهای ۲ تا ۳ ساله است و عبور از میانگین قیمت خرید این دسته از سرمایه‌گذاران برای از سرگیری روند صعودی ثبت اوج قیمتی جدید ضروری است.

قیمت تحقق یافته هولدرهای ۱ هفته تا ۱ ماهه نیز در حوالی ۴۳٬۰۰۰ دلار قرار دارد و بیش از ۱٪ از عرضه در اختیار این سرمایه‌گذاران است. بنابراین، بعید است مقاومت قابل توجهی در برابر صعود بیت کوین باشد.

در صورت ادامه ریزش قیمت، بیت کوین می‌تواند تا میانگین خرید هولدرهای ۱ تا ۳ ماهه در حوالی ۳۷،۷۰۰ دلار کاهش یابد. در صورت تحقق این مهم احتمالا شاهد افزایش فشار خرید سرمایه‌گذاران خواهیم بود.

در سمت دیگر اما شاخص NVT Golden Cross به کف خود رسیده است که از لحاظ تاریخی می‌تواند با افزایش قیمت بیت کوین طی روزهای آتی همراه شود. این شاخص ۳ روز پیش به منفی ۲.۷۸ رسید. اگر نگاهی به چارت این شاخص بیندازیم می‌بینیم ۵ بار از ۶ باری که این شاخص به زیر آستانه منفی ۲ سقوط کرده قیمت با رشد همراه شده است.

شاخص NVT Golden Cross - منبع:‌ CryptoQuant
شاخص NVT Golden Cross – منبع:‌ CryptoQuant

تحلیل تکنیکال قیمت بیت کوین

همان طور که قبلا گفتیم، همچنان احتمال اصلاح قیمت بیت کوین تا محدوده‌های مشخص شده وجود دارد. اما در کوتاه مدت، بیت کوین در تایم فریم ۴ ساعته در یک کانال نزولی قرار گرفته است که در حال حاضر بالای میدلاین این کانال در حال نوسان است. اگر قیمت بتواند از این کانال نزولی خارج شود احتمال صعود قیمت تا محدوده ۴۵٬۰۰۰ دلار وجود دارد.

نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم ۴ ساعته
نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم ۴ ساعته؛ منبع: تریدینگ ویو

در غیر این صورت، با کاهش قیمت به سمت کف کانال، احتمال پر شدن یک یا چند تا از گپ‌های CME وجود دارد. یک ناحیه نقدینگی در منطقه ۴۰٬۱۸۰ دلار نیز وجود دارد و شاید تا محدوده ۳۹٬۰۰۰-۳۸٬۰۰۰ دلار ریزش ادامه داشته باشد.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا