اخبار آلتکویناخبار بلاکچیناخبار بیت کوین

۵ نکته در مورد بیت کوین که باید این هفته در نظر بگیرید

در چند هفته گذشته به نظر غیر ممکن می‌رسید که قیمت بیت کوین به ۲۰٬۰۰۰ دلار برسد؛ اما اکنون این اتفاق افتاده است و سرمایه‌گذاران نگران آینده بازار هستند. بازار در لبه تیغ است و بیت کوین به سختی توانست هفته تلخ گذشته را در قیمتی بالاتر از ۲۰٬۰۰۰ دلار به پایان برساند.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، قیمت بیت کوین در آخر هفته تا ۱۷٬۶۰۰ دلار نیز سقوط کرد و حالا در بازگشایی وال‌استریت پس از تعطیلات آخر هفته تنش‌ها بالا گرفته است. سقوط قیمت باعث ایجاد نگرانی‌هایی در مورد فعالیت ماینرها و ثبات شبکه شده است. از طرفی وضعیت اقتصاد کلان و بازارهای مالی نشان می‌دهد که قیمت‌ها احتمالا هنوز به کف خود نرسیده‌اند و این شرایط را ترسناک‌تر می‌کند.

بیت کوین هفته را با قیمت بالای ۲۰٬۰۰۰ دلار به پایان رساند

بزرگترین رمزارز از نظر ارزش بازار، توانست سطح حمایت کلیدی خود در ۲۰٬۰۰۰ دلار را حداقل در بازه‌ زمانی هفتگی حفظ کند و در قیمت ۲۰٬۵۸۰ دلار هفته گذشته را به پایان برساند.

قیمت بیت کوین در صرافی بیت استمپ حتی تا ۲۰٬۶۲۹ دلار نیز بالا رفت. آرتور هیز (Arthur Hayes)، مدیر عامل سابق پلتفرم معاملاتی مشتقات BitMEX، در توییتر خود گفت فشار فروش ممکن است همچنان وجود داشته باشد. وی در پست دیگری گفت:

بازار فعلی ممکن است هنوز برای خریداران فرصت طلب فرصت‌های خرید خوبی داشته باشد.

برخی معتقدند صندوق‌های تامینی کریپتو و سرویس‌های سرمایه‌گذاری مرتبط از زمان انفجار ترا نقش اساسی در سقوط بیت کوین داشته‌اند. سقوط سلسیوس و 3AC نیز در بدتر شدن شرایط موثر بودند.

حساب توییتر Capo of Crypto در توییتی اشاره کرد که با وجود کاهش ۷۶٪ قیمت بیت کوین از رکورد تاریخی ۶۹٬۰۰۰ دلار، هنوز هم امکان کاهش بیشتر قیمت تا ۱۱٬۰۰۰ دلار هست. ۳۱٬۰۰۰ تا ۳۲٬۰۰۰ محدوده قیمتی بود که به عنوان مقاومت عمل کرد و اجازه نداد قیمت رشد کند. شاید همین موضوع در مورد ۲۰٬۰۰۰ تا ۲۱٬۰۰۰ دلار صدق کند و این سطح باعث اجازه افزایش قیمت را نداده و باعث کاهش قیمت تا ۱۶٬۰۰۰ و ۱۷٬۰۰۰ دلار شود. وی محدوده ۱۶٬۰۰۰ دلار را به عنوان یک آهنربای قوی توصیف کرد.

نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم هفتگی
نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم هفتگی منبع: تریدینگ‌ویو

کلید در دست فدرال رزرو است

بازار سهام نیز چشم‌انداز خوبی ندارد. همان طور که جاش راجر (Josh Rager)، تحلیلگر بازار اشاره کرد، همبستگی بین بیت کوین و سهام به قوت خود باقی است. گزارش‌ها، نشان می‌دهند بازار سهام نیز در حال تجربه «بدترین سه ماهه تاریخ» خود است.

به این ترتیب، به نظر می‌رسد تنها بازیگری که در بازار می‌تواند این وضعیت را تغییر دهد، بانک مرکزی آمریکا و به ویژه فدرال رزرو است.

برخی ادعا می‌کنند که انقباض پولی نمی‌تواند برای مدت طولانی دوام بیاورد؛ زیرا تاثیر منفی آن فدرال رزرو را مجبور می‌کند یک بار دیگر عرضه دلار را افزایش دهد. این به نوبه خود باعث بازگشت جریان نقدی به دارایی‌های ریسکی می‌شود.

ماینرها علایم تسلیم شدن از خود نشان نمی‎‌دهند

داده‌های آن‌چین نشان می‌دهد که ماینرهایی که در ضرر هستند، از خریدار به فروشنده تبدیل شده‌اند و روند چند ساله انباشت را متوقف کرده‌اند.

گلاسنود، شرکت تجزیه و تحلیل آن‌چین، در ۱۹ ژوئن (۳۰ خرداد) اعلام کرد ماینرها در این هفته حدود ۹٬۰۰۰ بیت کوین از کیف پول‌های خود خارج کرده‌اند و هنوز حدود ۵۰٬۰۰۰ بیت کوین در اختیار دارند.

با این حال، محاسبه دقیق هزینه تولید بیت کوین توسط ماینرها دشوار است و ماینرهای مختلف با توجه به شرایط مختلف با هزینه‌های استخراج به شدت متفاوتی روبرو هستند. به این ترتیب، بسیاری از آن‌ها ممکن است حتی با قیمت‌های فعلی همچنان سود کنند.

عجیب‌تر آنکه داده‌های BTC.com حاکی از آن است که سختی شبکه بیت کوین به دلیل خروج ماینرها کاهش نیافته است. در عوض، قرار است افزایش هم داشته باشد. با این حال، ماینرها هنوز جا نزده‌اند و دست از فعالیت برنداشته‌اند. به همین ترتیب، نرخ هش، در سطوح بالای خود و بالاتر از ۲۰۰ اگزاهش در ثانیه (EH/s) است.

سختی شبکه بیت کوین
سختی شبکه بیت کوین منبع: BTC.com

فروشندگان یا هولدرهای بیت کوین، ضررهای بزرگی دیده‌اند

گلسنود می‌گوید، در مجموع، هم هولدرهای بزرگ و هم کوچک که تحمل سقوط قیمت را نداشتند؛ هنگام فروختن با ضررهای بسیار زیاد مواجه شدند.

محققان گلسنود خاطرنشان کردند تقریبا همه گروه‌های کیف پول، در ضررهای حتی به مراتب بدتر از مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۹) قرار دارند. کیف پول‌های دارای ۱ تا ۱۰۰ بیت کوین به طور متوسط ۳۰٪ ضرر تحقق نیافته را متحمل هستند.

نمودار مشروح سود و زیان خالص بیت کوین (NUPL).
نمودار نسبت سود به زیان تحقق نیافته بیت کوین (NUPL). منبع: توییتر

این ارقام حاکی از وضعیت وحشت در بین سرمایه گذاران باتجربه است که با توجه به تاریخچه نوسانات بیت کوین، پدیده‌ای بسیار عجیب است. این در حالی است که در مدت زمان ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) تا ۱۹ ژوئن (۲۹ خرداد)، نسبت BTCهایی که آخرین بار بین یک روز تا یک هفته قبل جابجا شده بود به تعداد بیت کوین‌های در گردش از ۱.۶۵٪ به نزدیک به ۶٪ افزایش یافت.

نمودار امواج هولد بیت کوین
نمودار امواج هولد بیت کوین منبع: Unchained Capital

شاخص ترس و طمع به پایین ترین حد تاریخی خود رسیده است

شاخص ترس و طمع کریپتو نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران ​​اکنون بیش از هر زمان دیگری در تاریخ رمزارزها ترسیده‌اند.

در ۱۹ ژوئن، این شاخص به پایین‌ترین حد خود یعنی ۶ از ۱۰۰ سقوط کرد که به معنای وحشت است. فقط در آگوست ۲۰۱۹ (مرداد ۱۳۹۸) بود که شاخص ترس و طمع وضعیت بدتری داشت. با شروع هفته جدید و بهتر شدن بازار شاخص به ۹ رسید که فرق چندانی را نشان نمی‌دهد.

نمودار شاخص ترس و طمع
نمودار شاخص ترس و طمع منبع: آلترنیتیو

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا