متوسط مقالات عمومی

بانکداری ابری چیست و چه توسعه‌هایی به همراه دارد؟

در این مقاله تصمیم داریم به موضوع مهم و چالش برانگیزی که بسیاری از بانک‌ها با آن درگیر هستند، تحت عنوان بانکداری ابری (Cloud Banking) صحبت کنیم. پیاده سازی زیرساخت‌های مورد نیاز این تلکنولوژی و مهاجرت از سیستم‌های قدیمی بدون ایجاد اخلال در حجم بالای پردازش داده‌های مشتریان، چالش اصلی بررسی شده در این مطلب هستند. پیشنهاد می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

موسسات مالی (یا Flsها) به سرعت تلاش کردند تا در دوران این بیماری همه‌گیر (کرونا) و با وجود بسته شدن چندین شعبه در اروپا و انگلستان و آمریکا، بتوانند به خوبی کار کنند و سرویس‌های خورد را به مشتری‌های خانه‌نشین ارائه دهند.

خیلی از بانک‌ها خود را برای ارائه خدمات آنلاین و سرویس‌های موبایل به مشتری‌ها آماده کردند؛ اما هنوز مشتریان زیادی هستند که نمی‌توانند با خیال راحت و با اطمینان از چنین امکاناتی استفاده کنند.

علت این است که بسیاری از موسسات مالی لگسی (Legacy) همچنان متکی بر زیرساخت سنتی لگسی هستند و برای کار با چنین حجم زیادی از داده‌ها که در حوزه بانکداری دیجیتال امروز وجود دارد، طراحی نشده‌اند. برای پاسخگویی به این حجم از درخواست‌ها، استفاده از تکنولوژی ابری برای ارتقا هسته پلتفرم‌های بانکی بسیار رونق گرفته است ولی همچنان چالش‌های زیادی در فرآیند ارتقا به سیستم‌های ابری وجود دارد.

در نسخه ماه ژوئنِ یکی از سرویس‌های شرکت PYMNTS با نام “بانکداری دیجیتال و قدرت ردیابی ابری” (یا همان Digital Banks And The Power Of The Cloud Tracker)، تاثیر یک بیماری همه‌گیر را بر مهاجرت به سیستم‌های جدید بانکداری ابری و همچنین چگونگی افزایش تمایل مشتریان به استفاده از ابزارهای بانکداری آنلاین را مورد بررسی قرار داده است. این ابزار همچنین نقش بانکداری ابری را در کمک به موسسات مالی برای حفظ جایگاهشان تحلیل می‌کند.

توسعه‌های پیرامون دنیای بانکداری ابری

بانکداری ابری تراکنش کرونا

در شرایطی که این بیماری همه‌گیر تاثیر بدی در ارائه خدمات دیجیتال داشته است، Continental Bank در ایالت Utah یکی از بانک‌هایی است که با استفاده از تکنولوژی بانکداری ابری ، حتی در این شرایط هم خدمات مالی متنوعی را ارائه می‌دهد.

این بانک با همکاری یک شرکت ارائه خدمات ابری، در حال توسعه یک هسته مرکزی جدید برای پشتیبانی بانکداری آنلاین ویژه تجارت‌های کوچک تا متوسط (یا همان SMBها) است. طبق اعلام این شرکت، این برنامه متکی بر پلتفرم جدید پشتیبانی ابری است و قابلیت‌هایی جدید در عملیات واریز سریع‌تر و وام‌دهی آسان‌تر را فراهم می‌کند. هدف تکنولوژی ابری کمک به آسان‌تر شدن مدیریت پردازش‌ داده‌های بزرگ و سریع‌تر شدن تراکنش‌های آنلاین است و همه این‌ها در نهایت باعث می‌شود Continental Bank به SMB‌های بیشتری خدمت رسانی کند.

بانک اسپانیایی CaixaBank یکی دیگر از بانک‌هایی است که تصمیم دارد پلتفرم بانکداری آنلاین خود را به تکنولوژی‌های بانکداری ابری ارتقا دهد. این بانک در حال گسترش ارتباط خود با شرکت خدمات نرم‌افزاری و تکنولوژی IBM است تا بتواند محصولات دیجیتال جدیدی تولید کند و از آن‌ها در جمع‌آوری بهتر و تحلیل راحت‌تر حجم زیاد داده‌های مشتریان استفاده کند.

CaixaBank در آینده از این داده‌‌ها برای ارائه خدمات وسیع‌تر و شخصی‌سازی شده به مشتریان استفاده خواهد کرد. تحقق این چشم‌اندازها بواسطه سرورهای خدمات ابری IBM خواهند بود و استفاده از سیستم‌های پشتیبانی هوش مصنوعی به بهره‌وری بهتر کمک خواهد کرد.

در همین راستا و در حال حاضر، Pacific National Bank یا بانک PNB از ابزار بانکداری ابری استفاده می‌کند و توانسته با آن، برند مالی دیجیتال جدید خود را با نام FACILE راه‌اندازی و پشتیبانی کند.

پلتفرم‌های دیجیتال Fl از ماه می به طور رسمی برای مشتری‌های آمریکایی راه‌اندازی شدند. بانک PNB در حال همکاری با یک شرکت واسط خدمات ابری است تا بتواند سرویس‌های FACILE را برای مشتریان جدید و امروزی خود آماده کند. سرویس‌های FACILE به زودی به عنوان رقیب سایر بانک‌های دیجیتال پیشتاز در این زمینه مثل Monzo و N26 شناخته خواهد شد. این سیستم از تکنولوژی ابری برای پشتیبانی از قابلیت‌های FACILE به ویژه در خدمات پرداخت دیجیتال استفاده می‌کند.

N26 چطور از بانکداری ابری برای نوآوری در موبایل‌ها استفاده می‌کند؟

بانکداری ابری تراکنش کرونا

قبل از پیش آمدن این بیماری همه‌گیر و خانه‌نشینی مردم و تعطیلی یا کاهش ساعت کاری برخی شعب بانک‌ها، مشتریان بانک‌ها در حال فراگیری و پیشرفت در استفاده از ابزارهای دیجیتال بودند. منتها این وضعیت، باعث افزایش سرعت حرکت به سمت خدمات موبایل بانک شد و بیشتر مشریان قدیمی و جدید تمایل دارند حتی وقتی شعبه‌های بانک باز شود، از طریق گوشی موبایلشان با موسسه خدمات مالیشان ‌در ارتباط باشند. یعنی موسسات مالی باید سیستم ارتباطی مطمئن و ویژه‌ای بر بستر موبایل برای عده زیادی از مشتریان خود فراهم کنند، این موضوع می‌تواند یک مساله دشوار برای موسسات مالی باشد که هنوز متکی بر زیرساخت‌های قدیمی هستند.

Lindsey Grossman مدیر محصول بانک دیجیتال N26 در مصاحبه‌ای با PYMNTS بیان کرد که استفاده از بانکداری ابری قابلیت انعطاف زیادی در کارها ایجاد می‌کند.

چرا یک بیماری همه‌گیر، روند ابری شدن موسسات مالی لگسی را تسریع می‌بخشد

حرکت سریع موسسات مالی به سمت بانکداری دیجیتال در اثر یک بیماری همه‌گیر، خیلی هم دور انتظار نبود؛ اما پردازش امن تراکنش‌های مالی و درخواست‌های آنلاین، مشکلات زیادی را برای این موسسات به همراه دارد.

بسیاری از آن‌ها هنوز هسته زیرساخت خود را که از آن برای پشتیبانی از حجم زیادی از تعاملات استفاده می‌شود ارتقا نداده‌اند و یک بررسی آماری در این زمینه نشان داد که ۵۵ درصد بانک‌های لگسی هنوز فاقد سیستم دیجیتال ارتقا یافته‌اند. این مشکلات در زمان قبل از همه‌گیری بیماری هم وجود داشت؛ اما انتشار این ویروس باعث تشدید چنین مشکلاتی شد. با این وجود هنوز هم ارتقا زیرساخت‌های لگسی به پلتفرم‌های ابری، آن طور که موسسات مالی فکر ‌می‌کردند کار آسانی نیست.

منبع
pymntsibm

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا