طبق آخرین اطلاعات و داده ها، مقدار انرژی مصرفی برای استخراج بیت کوین به ارزش یک دلار بیش از دو برابر مقداری است که برای مس، طلا و پلاتین با همان ارزش مصرف می شود. با توجه به این مقاله جدید، بیان شده که کار مجازی که بیت کوین، اتریوم و پروژه های مشابه را پایه گذاری می کند بیشتر شبیه معدن واقعی است.
به گفته محققان موسسه Oak Ridge در اوهایو، بیت کوین با ارزش یک دلار حدود ۱۷ مگاژول انرژی برای استخراج مصرف می کند، در مقایسه مس، طلا و پلاتین به ترتیب چهار، پنج و هفت مگاژول انرژی برای استخراج مصرف می کنند.
محققان در Nature Sustainability بیان کردند سایر ارزهای دیجیتال در مقایسه ضعیف عمل میکنند به طوری که هر اتریوم به ارزش یک دلار ۷ مگاژول و هر مونرو به ارزش یک دلار ۱۴ مگاژول انرژی مصرف می کند. اما تمام ارزهای دیجیتال بررسی شده در مقایسه با مصرف انرژی آلومینیوم عملکرد خوبی دارند به طوری که برای استخراج آلومینیومی به ارزش یک دلار، میزان چشمگیر ۱۲۲ مگاژول انرژی استفاده میشود.
ماینینگ یا همان استخراج اسم پردازشی است که توسط آن، بلاک چین هایی که سنگ بنای ارزهای دیجیتال میباشند، قانونمند و تایید شده اند. برای مثال در مورد بیت کوین، این ارز دیجیتال به دلیل نبود مسئول متمرکزی که تراکنش ها را تایید کند توسط ماینرها پشتیبانی میشود. این ماینرها به طور موثر وارد رقابت میشوند تا با انجام میلیاردها ثانیه محاسبات ریاضی بیهدف، بیشترین مقدار ممکن برق را هدر دهند. یکی از رقبای خوش شانس هم جایزه را می برد و هم چنین حق تایید تمام تراکنش انجام شده در ۱۰ دقیقه اخیر را کسب میکنند.
هرچند این جایزه به صورت مجازی میباشد اما هزینه مصرف انرژی آن کاملا واقعی است. اقدامات قبلی برای اندازه گیری میزان برق مصرفی برای اجرای شبکه بیت کوین، بر اندازه کل شبکه معطوف بوده است. در ماه نوامبر ۲۰۱۷، یکی از تحقیقات تخمین زد که مصرف برق شبکه بیت کوین معادل مصرف برق کل کشور ایرلند میباشد. تحقیق دیگری خاطر نشان کرد که میزان انتشار آلاینده کربن این شبکه برابر با یک میلیون پرواز بین اقیانوسی میباشد.
مقاله اخیر، اولین مقاله ای است که ماینینگ را از دیدگاه هزینه انرژی مورد بررسی قرار میدهد. نویسنده این مقاله بیان میکند: این مقایسه در جهت کمی سازی و مفهومی ساختن انرژی مورد تقاضایی است که استخراج این ارزهای دیجیتال طلب میکنند، و آیا این مصرف انرژی مناسب و به صرفه میباشد یا خیر.
به منظور توجه به نوسانات شدید قیمت ارزهای دیجیتال و اقدامات و هزینه هایی که ماینرها صرف استخراج میکنند، محققان از میانگین تمام مقادیر حد فاصل تاریخ یکم ژانویه ۲۰۱۶ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۸ استفاده کردند و سعی کردند پراکندگی جغرافیایی ماینرهای بیت کوین را لحاظ کنند. محققان با تاکید بر اهمیت چنین حسابرسی هایی بیان میکنند: هر ارز دیجیتال که در کشور چین استخراج میشود نسبت به کانادا ۴ برابر بیشتر CO۲ تولید میکند.
در بلند مدت، تاثیرات مخرب زیست محیطی ارزهای دیجیتال، نه تنها بر اساس ارزش بازاری که دارند، بلکه براساس پذیرش فناوری های جدید، متفاوت خواهد بود. برای مثال پروژه اتریوم بیان کرده است که از الگوریتم اثبات کار که مصرف انرژی بسیار زیادی دارد به سمت الگویتم اثبات سهام در حرکت است که میزان مصرف انرژی آن آزمایش نشده است.
نظر شما در مورد مصرف انرژی بیت کوین و ارزهای دیجیتال چیست؟