روسیه و استفاده از بیت کوین برای دور زدن تحریمها در تجارت جهانی!
روسیه اخیراً قانونی را تصویب کرده که به کسبوکارها اجازه میدهد از ارزهای دیجیتال در تجارت جهانی استفاده کنند. شرکتهای روسی برای همکاری با شرکای چینی به استیبلکوینهایی مانند تتر روی آوردهاند.
به گزارش میهن بلاکچین، آنتون سیلوانوف (Anton Siluanov)، وزیر مالی روسیه، اعلام کرد این کشور در معاملات تجاری خود با دیگر کشورها از بیت کوین و ارزهای دیجیتال استفاده خواهد کرد تا تحریمها را خنثی کند.
نقش ارزهای دیجیتال در معاملات جهانی روسیه
سیلوانوف در مصاحبه خود با رسانه دولتی راشا ۲۴ (Russia 24) بیان کرد:
این معاملات هماکنون در حال انجام هستند. ما معتقدیم این روند باید گسترش و توسعه یابد.
اطمینان دارم این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد.
روسیه در ماه جولای طرحی را برای استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت بین الملل اعلام کرده بود. این کشور پس از سالها تحریم و محدودیت در فعالیتهای مالی بینالملل، تصمیم گرفت که ارزهای دیجیتال را آزمایش کند.
ولادمیر پوتین (Vladimir Putin) در سال ۲۰۱۴ دستور الحاق کریمه – منطقهای در اوکراین – را صادر کرد. پس از آن، آمریکا و سایر کشورهای اروپایی شروع به تحریم شرکتها و افراد روسی کردند.
در سال ۲۰۲۲ و پس از آنکه پوتین حملات گسترده خود به اوکراین را آغاز کرد، ایالات متحده و سایر کشورها فشار تحریمها بر روسیه را افزایش دادند.
در واکنش به این تحریمها روسیه تصمیم گرفت تا برای دور زدن محدودیتهای مالی از سوی کشورهای بلوک غرب، به استفاده از ارزهای دیجیتال روی آورد. یک صرافی ارز دیجیتال تحریمشده در روسیه، بیش از ۲۰ میلیارد دلار تراکنش کریپتو را پردازش کرده است.
شرکتهای روسی برای تجارت با شرکتهای چینی به استیبل کوینها و مخصوصا تتر متکی شدهاند. بلومبرگ در ماه می گزارش داد که این روند در حال افزایش است.
روسیه در ماه جولای قانونی را تصویب کرد که به کسبوکارها اجازه میدهد در تجارت جهانی بهطور رسمی از ارزهای دیجیتال استفاده کنند.
استفاده روسیه از ارزهای دیجیتال برای دور زدن تحریمها، توجهها را به سمت تتر جلب کرده است؛ یک استیبل کوین محبوب که مقامات آمریکایی به دلیل ادعای ارتباطش با تامین مالی غیرقانونی آن را مورد بررسی قرار دادهاند.
والاستریت ژورنال در ماه اکتبر گزارش داد وزارت دادگستری ایالات متحده در حال تحقیق درباره احتمال نقض تحریمها و قوانین ضدپولشویی توسط تتر است.
پائولو آردوینو (Paolo Ardoino)، مدیرعامل تتر، این اتهامات را رد کرده و در توییتی نوشت:
هیچ نشانهای از اینکه تتر تحت تحقیق باشد به چشم نمیخورد. والاستریت ژورنال تنها داستانهای قدیمی را بازتاب میدهد. همین و بس.
تحقیقات گزارششده درباره تتر تحت دولت جو بایدن (Joe Biden) در حال انجام است.
ترامپ هاوارد لاتنیک (Howard Lutnick)، مدیرعامل شرکت کنتور فیتزجرالد و حامی برجسته تتر را بهعنوان وزیر بازرگانی خود منصوب کرده است. بر اساس گزارش والاستریت ژورنال، ظاهراً لاتنیک ۵٪ سهام تتر را در اختیار دارد.