اخبار بلاکچیناطلاعیه صرافی

یونی سواپ دسترسی برخی کیف پول‌ها به سایت را مسدود می‌کند

یونی سواپ لبز (Uniswap Labs)، توسعه‌دهنده اصلی صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ شروع به مسدود کردن آدرس‌های کیف پول‌های مشکوک به شرکت در فعالیت‌های غیرقانونی کرده است. با این روند، دسترسی کیف پول‌های مسدود شده به رابط کاربری این صرافی قطع می‌شود.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از د بلاک کریپتو، بر اساس داده‌های موجود در بخش پرسش‌های متداول وب‌سایت یونی سواپ، این صرافی برای مسدودسازی دسترسی کیف پول‌های مشکوک با شرکت تحلیلی TRM Labs همکاری کرده است.

بر اساس این همکاری، TRM Labs کیف پول‌هایی که مشکوک به ارتباط با موارد غیرقانونی، اعم از تحریم‌ها، تامین مالی تروریسم، حملات هکری، باج افزار، قاچاق انسان و مواد مخدر و سو استفاده از کودکان هستند را به یونی سواپ اطلاع می‌دهد.

البته هنوز مشخص نیست تاکنون چند آدرس کیف پول توسط یونی سواپ مسدود شده است.

اقدام اخیر یونی سواپ برای قطع دسترسی کیف پول‌های مشکوک در حالی صورت می‌گیرد که مطابق گزارش پیشین میهن بلاکچین، تورنادو کش، میکسر محبوب اتریوم هفته گذشته شروع به مسدودسازی آدرس‌های تحریم‌شده توسط دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا (OFAC) کرد. تورنادو کش برای مسدود کردن آدرس‌های مشکوک و تحریم‌شده با چینالیسیس همکاری می‌کند و از اوراکل یا قرارداد هوشمند این شرکت برای مسدودسازی آدرس‌ها استفاده می‌کند.

یونی سواپ لبز در بخش پرسش‌های متداول خود افزوده است که سیاست این شرکت این است تا افرادی که فعالیت‌های غیرقانونی انجام می‌‌دهند نتوانند از این صرافی استفاده کنند و به همین خاطر این اقدام را انجام داده است.

این شرکت افزود:

ما متعهد به توسعه محصولات به روشی هستیم که زیرساخت مالی ایمن، شفاف و قوی را فراهم کند تا بتواند کاربران را در سراسر جهان توانمند سازد.

این شرکت در ادامه خاطرنشان کرد هیچ دخالتی در پروسه تشخیص TRM Labs برای این آدرس‌ها ندارد و همچنین تصمیمات گرفته‌شده به مجریان قانون گزارش نخواهد شد.

ظاهرا روندی در اکوسیستم دیفای به وجود آمده که طی آن، پروتکل‌های مختلف آدرس‌های مشکوک را مسدود می‌کنند. این اقدامات پس از آن صورت می‌گیرد که وزارت خزانه‌داری آمریکا یک آدرس کیف پول را تحریم کرد.

آدرس کیف پول مذکور به هک اخیر ۶۲۵ میلیون دلاری پل رونین اکسی اینفینیتی مربوط بوده است. به گفته وزارت‌ خزانه‌داری این آدرس به گروه هکری لازاروس کره‌شمالی تعلق دارد.

اما مشابه با تورنادو کش، اقدام اخیر یونی سواپ نیز به فرانت‌اند (زیرساخت سمت کاربر یا Front End) یا رابط کاربری این پروتکل محدود است؛ این بدان معناست که آدرس‌های تحریم‌شده همچنان می‌توانند از وب‌سایت‌های جایگزین که با APIهای این پروتکل‌ها ساخته شده‌اند، استفاده کنند.

به دلیل ماهیت متن باز بودن پروتکل‌های غیرمتمرکز، افراد مختلف به سادگی می‌توانند با اندکی تغییر در کد پروتکل‌ها، پروژه‌ای بسازند و به نوعی به دور زدن این محدودیت‌ها کمک کنند.

یونی سواپ اخیرا برخی از توکن‌ها که ظاهرا به اوراق بهادار و یا دارایی‌های مشتقه مرتبط بودند را از فهرست معاملاتی خود کنار گذاشت. در همین حال، صرافی غیرمتمرکز وان اینچ نیز اخیرا دسترسیIPهای آمریکا را مسدود کرده است.

بیانیه انجمن بلاکچین در خصوص شناسایی و برچسب زنی دارایی‌های دیجیتال

انجمن فناوران زنجیره بلوک به تازگی بیانیه‌ای را منتشر کرده است که در آن در خصوص به خطر افتادن دارایی‌های کاربران ایرانی توصیه‌های لازم صورت گرفته است. در این بیانیه آمده است :

اخیرا مواردی از برچسب زنی روی دارایی‌های کاربران، حتی در پلتفرم های تبادل غیر متمرکز مانند 1inch نیز مشاهده شده است که با گزارش برچسب دارایی کاربران کشور های تحت تحریم، منجر به اعمال بلاک کردن دارایی در سکوهای پذیرنده ای مانند Binance شده است.

رعایت نکات امنیتی توسط کسب و کارهای ایرانی بسیار حائز اهمیت است و بخشی از مسئولیت آن‌ها برای امن نگه داشتن دارایی کاربران و محسوب می‌شود. لکن کاربران نیز باید نکات ساده‌ای مثل عدم استفاده از اسکنرهای خارجی (اکسپلورر یا موتور جستجوی بلاکچین) و یا صرافی‌های خارجی ارز دیجیتال با IP ایرانی و یا انتقال دارایی به صورت مستقیم بین پلتفرم ها که احتمال شناسایی و اعمال تحریم دارند را نیز فراگرفته و رعایت نمایند تا به این ترتیب، ریسک شناسایی و برچسب گذاری دارایی‌های خود را کاهش دهند.

متن کامل این بیانیه را در زیر مشاهده می‌کنید:

بیانیه انجمن بلاکچین ایران در خصوص دارایی‌های دیجیتال کاربران ایرانی
بیانیه انجمن بلاکچین ایران در خصوص دارایی‌های دیجیتال کاربران ایرانی
  • آیا این محدودیت شامل کاربران ایرانی نیز خواهد شد؟

هنوز اطلاعات دقیقی در مورد این موضوع در دسترس نیست اما با توجه به اینکه در متن این خبر عبارت آدرس‌های مورد تحریم ذکر شده و اشاره‌ای به بحث IP کاربران نشده است می‌توان امیدوار بود که خطری کاربران ایرانی را تهدید نمی‌کند. در صورت انتشار اطلاعات بیشتر، حتما در همین پست اطلاع‌رسانی‌های بیشتر انجام خواهد گرفت.

  • چگونه از لو رفتن آدرس خود پیشگیری کنیم؟

توصیه می‌شود که کاربران برای استفاده از یونی سواپ نیز از ابزارهای مخفی کردن هویت اینترنتی مانند VPN و VPS با IP ثابت استفاده کنند. با این روش تا حد زیادی خطر شناسایی آدرس بر اساس IP برطرف خواهد شد.

منبع
theblockcrypto

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
5 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا