شبکه Aurora چیست؟ آشنایی با پروتکل اورورا و توکن Aurora
شبکه NEAR یکی از بلاکچینهای قدرتمند برای ساخت و اجرای اپلیکیشنهای مختلف است؛ اما این شبکه از ماشین مجازی اتریوم (EVM) پشتیبانی نمیکند و به همین دلیل بسیاری از توسعهدهندگان نمیتوانند برنامههای خود را بر بستر NEAR بنا کنند. شبکه Aurora، یک راه حل لایه ۲ در پروتکل NEAR است که به توسعهدهندگان اجازه میدهد برنامههای غیرمتمرکز (DAPP) سازگار با EVM را بر بستر شبکه NEAR ایجاد کنند. در این مقاله به بررسی نحوه عملکرد و سرویسهای پروتکل اورورا میپردازیم و تیم سازنده، نقشه راه، همکاریها، توکن Aurora، نحوه ذخیرهسازی، خرید و فروش آن را مورد بررسی قرار میدهیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.
شبکه Aurora چیست؟
پروتکل Aurora توسط تیم سازنده شبکه Near توسعه یافته است. این پروتکل میتواند در هر ثانیه هزاران تراکنش را انجام دهد. مدت زمان ایجاد هر بلاک در پروتکل آئورا ۱ ثانیه بوده و تراکنشها ظرف مدت ۲ ثانیه انجام میشوند. همچنین هزینه انجام تراکنشها در این شبکه به طور متوسط ۰.۰۲ دلار است. این قابلیتها آرورا را به یکی از پروتکلهای قدرتمند برای توسعه برنامههای مختلف تبدیل میکند و کاربران و توسعهدهندگان زیادی را به این شبکه جذب میکند.
پروتکل NEAR یک بلاک چین لایه ۱ است، که از فناوری شاردینگ برای دستیابی به مقیاسپذیری استفاده میکند. NEAR از قراردادهای هوشمند استفاده میکند و برای ایمنسازی شبکه خود از الگوریتم اجماع گواه اثبات سهام (PoS) بهره میگیرد. همچنین توسعهدهندگان از پروتکل NEAR به عنوان زیرساخت به منظور ایجاد و ساخت برنامههای غیرمتمرکز (DApps) استفاده میکنند.
شبکه NEAR شامل طیف گستردهای از ابزارها و زبانهای برنامهنویسی و همچنین قراردادهای هوشمند با قابلیت میان زنجیرهای (Crosschain) است، که امکانات بسیاری را به منظور ساخت DAppها در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد. پروتکل Aurora یک راه حل لایه ۲ در بلاک چین NEAR است. هدف آئورا کمک به توسعهدهندگان به منظور ایجاد و گسترش برنامههای خود بر بستر شبکه اتریوم است.
اهداف شبکه اورورا چیست؟
شبکه Aurora به توسعهدهندگان اجازه میدهد قراردادهای هوشمند اتریوم را در یک محیط کارآمدتر اجرا کنند. آورورا برای دستیابی به این هدف از بلاک چین NEAR، که یک بلاک چین لایه ۱ مدرن، سریع و مقیاسپذیر است، استفاده میکند. Aurora یک پروتکل سازگار با ماشین مجازی اتریوم است که به عنوان یک قرارداد هوشمند بر روی پروتکل NEAR پیاده سازی شده است.
هدف پروتکل اورورا کمک به توسعهدهندگان است تا بتوانند برنامههای خود را بر روی یک پلتفرم سازگار با شبکه اتریوم اجرا کنند. همچنین اورورا قصد دارد با استفاده از بستر شبکه NEAR، هزینههای تراکنش را که در شبکه اتریوم بسیار زیاد است، کاهش دهد تا کاربران را به استفاده از فضای بلاکچین و خدمات آن ترغیب کند.
شبکه Aurora چگونه کار میکند؟
شبکه اورورا از دو قسمت اصلی تشکیل شده است، که عبارتند از موتور (Engine) و بریج یا پل بلاکچینی، موتور شبکه آرورا یک ماشین مجازی اتریوم (EVM) بر روی پروتکل NEAR است. به عبارت سادهتر این قسمت با شبکه اتریوم سازگار است و از تمام ابزارهای موجود در اکوسیستم اتریوم پشتیبانی میکند.
این قابلیت کار توسعهدهندگان را آسانتر میکند، تا بدون نیاز به بازنویسی DAppهای خود یا یادگیری نحوه کار با ابزارهای توسعه جدید، بتوانند از بستر شبکه NEAR استفاده کنند. توسعهدهندگان همچنین میتوانند از پل بلاکچینی شبکه آئورا به منظور انتقال قراردادهای هوشمند و توکنهای ERC-20 بین بلاک چینهای اتریوم و پروتکل NEAR استفاده کنند. علاوهبر این کاربران نیز میتوانند هزینه تراکنشهای خود را با رمزارز ETH در شبکه Aurora پرداخت کنند.
معماری شبکه Aurora
همانطور که پیشتر بیان شد، شبکه اورورا در ساختار خود از دو قسمت با نامهای Aurora Engine و Aurora Bridge تشکیل شده است. در ادامه عملکرد این دو بخش را توضیح میدهیم:
Aurora Engine
Aurora به عنوان یک قرارداد هوشمند بر روی بلاک چین NEAR پیادهسازی شده است. به همین دلیل پروتکل اورورا میتواند از تمامی مزایای فعلی و آینده بلاک چین Near بهرهمند شود. قرارداد هوشمند Aurora از دو رابط اصلی Execution و Token در ساختار خود استفاده میکند.
رابط Execution به کاربران اجازه میدهد تا تراکنشهای مختلف را در شبکه اتریوم ارسال کنند؛ به طور مثال به کاربران اجازه میدهد با استفاده از کیف پول MetaMask تراکنشهای خود را در شبکه اتریوم ارسال کنند. با ارسال تراکنشها توسط رابط Execution، این تراکنشها توسط مکانیسم RLP رمزگشایی میشوند، توسط مکانیسم secp256k1 تایید میشوند و توسط مکانیسم Sputnik VM که با ماشین مجازی اتریوم سازگار است، اجرا میشوند.
Aurora Bridge
پروتکل Aurora همچنین امکان انتقال توکنها را بدون نیاز به مجوز فراهم میکند. شبکه اورورا برای انجام این کار از فناوری Rainbow Bridge برای انتقال از شبکه اتریوم و انتقال توکن NEAR از شبکه Near به صورت داخلی استفاده میکند. این قابلیت امکان انتقال داراییهای بومی شبکه NEAR به پروتکل Aurora را فراهم کند. بنابراین پروتکل Aurora به یک نقطه اتصال برای متصل کردن شبکه Ethereum و اکوسیستم NEAR تبدیل میشود.
اورورا چه سرویسهایی را ارائه میکند؟
پروتکل Aurora بواسطه ایجاد قرارداد هوشمند خود بر بستر شبکه Near و سازگار بودن با ماشین مجازی اتریوم میتواند بستر مناسبی برای توسعه برنامهها و DAppهای مختلف شبکه اتریوم باشد. توسعهدهندگان میتوانند با استفاده از شبکه اورورا بدون نیاز به کدنویسی مجدد، برنامههای خود را که بر بستر اتریوم ایجاد کردهاند، به سادگی بر بستر شبکه Near نیز ایجاد کنند.
این موضوع باعث میشود توسعهدهندگان بتوانند اکوسیستم برنامههای خود را گسترش دهند و همچنین کاربران بتوانند به تمامی اپلیکیشنها که بر بستر اتریوم ایجاد شدهاند با هزینه تراکنش بسیار پایینتر و سرعت تراکنش بالاتر دست پیدا کنند. خدمات و پلتفرمهایی که تا کنون بر بستر پروتکل اورورا ایجاد شدهاند، عبارتند از:
پل بلاکچینی Rainbow Bridge
Rainbow Bridge پل بلاکچینی رسمی برای انتقال توکنها بین شبکههای اتریوم، NEAR و Aurora است. این بریج توسط شبکه Aurora ایجاد و بر بستر NEAR ساخته شده است. کاربران با استفاده از این سرویس میتوانند توکنهای خود را بین شبکههای اتریوم، اورورا و Near جابجا کنند. جابجایی توکنها با استفاده از این بریج بین شبکه اورورا و NEAR نیاز به انجام یک تراکنش دارد و حداکثر ظرف مدت ۱۰ دقیقه انجام میپذیرد؛ اما انتقال از شبکههای اورورا و NEAR به شبکه اتریوم نیاز به انجام ۲ تراکنش داشته و ممکن است تا ۱۲ ساعت به طول بیانجامد.
مرورگر بلاکچینی Aurora
کاربران میتوانند با استفاده از مرورگر Aurora تراکنشهایی را که بر بستر شبکه Aurora انجام دادهاند، ردیابی کنند. همچنین میتوانند از آخرین وضعیت شبکه اورورا و تراکنشها نیز مطلع شوند.
برنامههای ساخته شده بر بستر شبکه Aurora
همانطور که پیشتر بیان شد، شبکه آئورا یکی از راهکارهای لایه دوم شبکه Near است، که به دلیل سازگاری با EVM به توسعهدهندگان اجازه میدهد اپلیکیشنهای خود را بر بستر آن ایجاد کنند. تا کنون برنامههای مختلفی از جمله اپلیکیشنهای دیفای، صرافیهای غیرمتمرکز، توکنهای بیهمتا (NFT)، سازمانهای مستقل غیرمتمرکز (DAO)، کیف پولها، بازیهای بلاکچینی، اوراکلها و پلتفرمهای وامدهی بر بستر شبکه Aurora ایجاد شدهاند. از معروفترین دکسهایی که از شبکه آورورا پشتیبانی میکنند میتوان به صرافیهای دودو، کروفایننس و Meson اشاره کرد. لیست کامل برنامههای ساخته شده بربستر شبکه آئورا را میتوانید از این لینک مشاهده کنید.
نقشه راه پروتکل Aurora
شبکه آورورا برنامه کاملی را برای رشد و توسعه پروتکل خود در نظر گرفته است. در ادامه نقشه راه شبکه Aurora را تشریح میکنیم:
- تابستان ۲۰۲۱
سازگاری ۱۰۰ درصد با شبکه اتریوم
غیرمتمرکزسازی پروتکل اورورا بوسیله راهاندازی DAO
راهاندازی توکن AURORA به منظور مشارکت در فرایندهای حاکمیتی
- پاییز ۲۰۲۱
ارتقای پل بلاکچینی Rainbow Bridge و سرعت بخشیدن به انجام تراکنشها هنگام جابجایی توکنها از شبکه Near و آورورا به شبکه اتریوم
ارتقای اپلیکیشنها و کیف پولهای شبکه آئورا به منظور آسان کردن تجربه کاربری برای کاربران
فراهم کردن امکان پرداخت کارمزد تراکنشها بوسیله توکنهای مختلف
- سال ۲۰۲۲
بهبود مقیاسپذیری شبکه Aurora از طریق اجرای مکانیسم شاردینگ در این شبکه
معرفی تیم توسعهدهنده شبکه Aurora
تیم سازنده پروتکل اورورا شامل اعضای تیم شبکه Near هستند. افراد بسیاری در رشد و توسعه Aurora مشارکت داشتهاند. در ادامه تیم اصلی سازنده پروتکل اورورا را معرفی میکنیم:
الکس شوچنکو (Alex Shevchenko) مدیر عامل شرکت Aurora Labs است. الکس از سال ۲۰۱۵ در زمینه بلاکچین فعالیت داشته است. او پیش از پیوستن به پروژه اورورا، در شرکت Bitfury که در زمینه تولید ماینر فعالیت میکند، مشغول به کار بوده است. همچنین الکس دارای مدرک دکتری در رشته فیزیک و ریاضی است.
آرتو بندیکن (Arto Bendiken) مدیر ارشد فناوری Aurora Labs است. آرتو دارای ۲۰ سال تجربه مهندسی نرمافزار حرفهای در آژانس فضایی اروپا (ESA)، نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و فرماندهی سیستمهای جنگ دریایی (SPAWAR) است.
فرانک براون (Frank Braun) رئیس امنیت پروتکل آئورا است. فرانک دارای مدرک دکتری در رشته علوم کامپیوتر است. او دارای ۲۰ سال تجربه در ساخت سیستمهای نرمافزاری پیچیده است. علاوهبر این، او روی پروژههایی مانند نرمافزارهای علمی، سیستمهای پیامرسانی رمزگذاری شده و ارزهای دیجیتال کار کرده است.
مت هندرسون (Matt Henderson) رئیس بخش توسعه شبکه Aurora است. مت دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق است. او کار خود را در زمینه ماهوارههای ردیابی در آژانس فضایی اروپا در کشور آلمان آغاز کرد. چندین سال بعد او از رشته مهندسی جدا و به یک کارآفرین تبدیل شد. مت محصولات دیجیتالی را برای برندهایی مانند گوگل طراحی و توسعه داده است و از سال ۲۰۱۳ به عنوان سرمایهگذار و طراح محصول در زمینه ارزهای دیجیتال مشغول به کار بوده است.
آشنایی با سرمایهگذاران شبکه Aurora
پروتکل آورورا توسط تیم سازنده Near توسعه یافته است. این پروتکل توانست در اولین دوره معرفی خود، ۱۲ میلیون دلار از سرمایهگذاران خصوصی سرمایه جذب کند. بیش از ۱۰۰ سرمایهگذار در دوره تامین مالی Aurora شرکت کردند. از بزرگترین و اصلیترین شرکتهای سرمایهگذار خطرپذیر که در پروتکل Aurora سرمایهگذاری کردهاند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Three Arrows Capital
- Dragonfly Capital
- Electric Capital
- Pantera Capital
- Alameda Research
توکن AURORA چیست؟
رمزارز AURORA توکن حاکمیتی شبکه آئورا است. AuroraDAO که مانند هیئت مدیره شرکتهای سنتی عمل میکند، میزان عرضه کل این توکن را ۱ میلیارد واحد در نظر گرفته است. در ابتدا توکن AURORA بر بستر شبکه اتریوم و بر اساس استاندارد ERC20 ایجاد شد و سپس توسط پل بلاکچینی Rainbow Bridge، به شبکههای اتریوم و آئورا نیز انتقال یافت. این توکن در تاریخ ۱۸ نوامبر ۲۰۲۱ (۲۷ آبان ۱۴۰۰) در طی رویداد ایجاد توکن (TGE) توزیع شد.
توکن AURORA کاربردهای مختلفی در پروتکل آئورا دارد. در ادامه کاربردهای این توکن را بررسی میکنیم:
- استفاده در خزانه به منظور تخصیص منابع مالی به پروژههای مختلف و طرحهای پیشنهادی
- استیکینگ و دریافت پاداش توسط کاربران
- مشارکت در جامعه حاکمیتی
- پرداخت هزینه انتقال و جابجایی توکنها در Rainbow Bridge (با پرداخت توکن AURORA تراکنشها سریعتر انجام میشوند.)
در مجموع ۱ میلیارد واحد توکن AURORA وجود خواهد داشت که به شرح زیر توزیع میشوند:
- ۲۰ درصد متعلق به صندوق جامعه خواهد بود.
- ۱۶ درصد متعلق به اعضای Aurora Labs است و به صورت بلندمدت آزاد میشود.
- ۹ درصد متعلق به سرمایهگذاران در پروژه اورورا است.
- ۳ درصد بین اعضای اکوسیستم Near توزیع میشود.
- ۲ درصد متعلق به مشارکتکنندگان اولیه Aurora خواهد بود.
- ۱ درصد به عنوان مشوق بین مشاوران پروژه توزیع میشود.
- ۱ درصد صرف تقویت اکوسیستم اورورا خواهد شد.
- ۴۸ درصد در اختیار جامعه حاکمیتی آورورا به منظور توسعه پروژههای آینده خواهد بود.
به گزارش میهن بلاکچین عرضه کل این رمزارز ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ واحد است که از این مقدار حدود ۳۵,۲۳۸,۵۱۲ واحد AURORA در گردش است. در زمان نگارش این مقاله، قیمت AURORA برابر با ۱.۹۹ دلار است. توکن AURORA از نظر ارزش بازار، رتبه ۳۴۰ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این توکن بیش از ۷۰ میلیون دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۱۱ میلیون دلار بوده است. این رمزارز در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ کمترین قیمت خود یعنی ۱.۹۹ دلار و در تاریخ ۲۶ دی ۱۴۰۰ بیشترین قیمت خود یعنی ۳۵.۴۰ دلار را ثبت کرد.
در کدام صرافیها میتوان AURORA را خرید و فروش کرد؟
رمزارز AURORA را میتوان از صرافیهای متمرکز MEXC، کوکوین، Crypto.com، هوبی، Gate.io و کوینکس خریداری کرد. همچنین این رمزارز را میتوان از صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ و وان اینچ نیز خریداری کرد.
کیف پول مناسب برای ذخیره رمزارز AURORA چیست؟
رمز ارز AURORA را میتوان در کیف پولهای نرمافزاری مثل متامسک، تراست ولت، Coin98، توکن پاکت و Math Wallet نگهداری کرد. همچنین میتوان این رمزارز را در کیف پول سختافزاری لجر نیز ذخیره کرد.
پرسش و پاسخ (FAQ)
- پروتکل Aurora چیست؟
پروتکل Aurora توسط تیم سازنده شبکه Near توسعه یافته است. این پروتکل به عنوان راهکار لایه دوم در شبکه Near عمل میکند. توسعهدهندگان با استفاده از بستر شبکه اورورا میتوانند برنامههای خود را که بر بستر شبکه اتریوم ایجاد کردهاند، بدون نیاز به کدنویسی مجدد در شبکه NEAR نیز پیادهسازی کنند.
- پروتکل Aurora چه خدماتی را به کاربران ارائه میدهد؟
کاربران میتوانند از برنامههای مختلف مانند دکسها، بازیهای بلاکچینی، اوراکلها، اپلیکیشنهای دیفای و توکنهای بیهمتا، که بر بستر شبکه آورورا ایجاده شدهاند، استفاده کنند. از مزیتهای استفاده از خدمات و سرویسهای شبکه اورورا میتوان به مواردی مانند کارمزد پایین تراکنشها و سرعت بالای انجام آنها اشاره کرد. همچنین کاربران میتوانند با استفاده از پل بلاکچینی Rainbow Bridge توکنهای خود را بین شبکههای اتریوم، Near و آئورا جابجا کنند.
- توکن اورورا را از کجا میتوان خرید؟
ارزدیجیتال AURORA را میتوان از صرافیهای متمرکز MEXC، کوکوین، Crypto.com، هوبی، Gate.io و کوینکس و همچنین از صرافیهای غیرمتمرکز یونی سواپ و وان اینچ نیز خریداری کرد.
جمع بندی
پروتکل Aurora به توسعهدهندگان برنامههای مختلف در شبکه اتریوم، اجازه میدهد برنامههای غیرمتمرکز خود را بر بستر شبکه Near ایجاد کنند. پروتکل اورورا به دلیل سازگاری با ماشین مجازی اتریوم به توسعهدهندگان اجازه میدهد برای ایجاد برنامههای خود نیازی به نوشتن و ایجاد کدهای جدید نداشته باشند. آنها میتوانند با استفاده از کد برنامههای خود که از آنها در شبکه اتریوم استفاده کردهاند، برنامههای خود را بر بستر شبکه Near نیز ایجاد کنند. در این مقاله به نحوه عملکرد شبکه Aurora پرداختیم و سرویسها، نقشه راه، تیم توسعهدهنده، توکن AURORA و نحوه خرید، فروش و ذخیرهسازی آن را مورد بررسی قرار دادیم. نظر شما درباره سرویسهای شبکه اورورا چیست؟ به نظر شما آیا اکوسیستم Aurora میتواند به بستر مناسبی برای ساخت و توسعه برنامههای مختلف تبدیل شود؟ نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.