متوسط تریدکریپتو پدیا

لتنسی (Latency) چیست و چه تاثیری بر ترید رمزارزها دارد؟

لتنسی یا latency  در لغت به معنای تاخیر است؛  تاخیر زمانی که هنگام ارسال سفارش و دریافت پاسخ اتفاق می‌افتد  و به سرعت انتقال داده‌ها اشاره دارد. در بحث معامله‌گری و ترید ، تاخیر یا لتنسی مدت زمان بین کلیک کاربر برای ارسال سفارش و دریافت پاسخ از صرافی است که برای معامله گران آنلاین در بازار ارزهای دیجیتال بسیار حائز اهمیت است.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

در دنیای دیجیتال لتنسی نسبتا مهم است چرا که نشان می‌دهد داده‌ها با چه سرعتی بین سیستم‌های مختلف جابجا می‌شوند. “لتنسی پایین یا کم” به معنی انتقال سریع داده‌ها است و “لتنسی بالا یا زیاد” به سرعت  انتقال دیتای کمتر اشاره دارد. البته کلمات ” کم” و “زیاد” نسبی هستند و با پیشرفت تکنولوژی این کلمات  در بیشتر شبکه اینترنت جای خود را به سطوح لتنسی “کم” و “کمتر” داده‌اند.

اهمیت لتنسی در ترید ارزهای دیجیتال

تاثیر لتنسی در ترید ارزهای دیجیتال

داشتن لتنسی پایین یا تاخیر زمانی کم مخصوصا برای سیستم‌های آنلاین مانند سیستم بازی‌های رقابتی و البته سیستم‌های معاملاتی که زمان‌بندی دقیق در آن‌ها لازم است از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. معامله گران آنلاین می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که سفارش‌های آن‌ها به محض فشردن دکمه “confirm” ثبت شود. هر چه تاخیر بین کلیک کاربر برای درخواست و ثبت سفارش و پاسخ دریافتی بیشتر باشد، احتمال این که  قیمت دارایی مورد معامله بیشتر نوسان کند هست. و این می‌تواند روی اجرای استراتژی مد نظر معامله‌گر تاثیر بگذارد که زیاد مورد مقبول تریدرها نیست.

برای به حداقل رساندن این مشکل، بیشتر صرافی‌های آنلاین حوزه ارزهای دیجیتال با بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی تلاش دارند تا جایی که ممکن است لتنسی پایین را به کاربران خود ارایه دهند. هر چند که این موضوع در سیستم‌های معامله‌گری  و ترید سنتی مدت‌هاست که سعی بر انجام آن شده است، در دنیای جدید کریپتوکارنسی مهم‌تر و لازم‌تر است.

آیا موضوع لتنسی برای صرافی‌های رمز ارزها موضوع متفاوتی است؟

در دنیای پرنوسان ارزهای دیجیتال ، لتنسی بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است چرا که تغییر  قیمت‌ها در این حوزه می‌تواند بسیار سریع و آنی باشد. علاوه براین لتنسی یا تاخیر بسیار پایین، در جلب نظر و جذب سرمایه‌های سازمانی و نهادی وهمچنین ترید سرمایه‌داران خرد به این پلتفرم‌ها ضروری خواهد بود.

ماهیت دیجیتالی رمز ارزها، صرف نظر از هیاهو و عدم قطعیتی که بخش عمده‌ای از این فضا را فراگرفته است، می‌تواند سبب ایجاد بی‌ثباتی و نوسانات شدیدی در بازار ارزهای دیجیتال گردد. در این حوزه فقط چند ثانیه زمان می‌تواند در میزان موفقیت ترید با یک استراتژی معاملاتی بسیار تاثیر گذار باشد. بنابراین بیشتر از هر زمان دیگری معامله گران باید بدانند که تریدهای آن‌ها در حداقل زمان ممکن سفارش گیری می‌شود و با به عبارتی لتنسی آنها چقدر است.

مشکل دیگر لتنسی که کاربران در صرافی‌های ارزهای دیجیتال با آن مواجه می‌شوند از عدم هماهنگی و کمبود استانداردهای لازم ناشی می‌شود. احتمال دارد یک صرافی دارای زیر ساخت‌ها و سرعت عالی باشد ولی صرافی دیگری این گونه نباشد. از آنجایی که تعداد زیادی از معامله گران در چندین پلتفرم ترید می‌کنند ،این موضوع می‌تواند باعث ایجاد دردسر ‌شود خصوصا برای معامله گران آربیتراژ که از تفاوت‌های قیمتی بین صرافی‌ها به دنبال کسب سود هستند. این فرصت‌ها زیاد دوام ندارند و بنابراین داشتن لتنسی پایین برای بهره بردن از چنین فرصت‌های کم دوامی لازم و ضروری است.

تاثیر این مشکلات مربوط به لتنسی صرافی‌ها فقط روی تریدرها نیست. سرمایه گذاران نهادی هم شروع به سرمایه گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال کرده‌اند. در صورت ادامه این روند لزوم وجود پلتفرم‌هایی که برای مشتریان عمده امکانات و تسهیلات فراهم می‌کنند احساس می‌شود. سازمان‌ها خواستار برخورداری از بهترین و سریعترین خدمات هستند و فقط پلتفرم‌هایی قادر به جذب کسب وکارهای نهادی می‌شوند که بتوانند سرویس‌های مورد انتظار آنان را در زمان ترید ارائه دهند.

دلیل لزوم چنین پلتفرم‌هایی به محبوب شدن یک تکنیک معامله‌گری به نام معاملات الگوریتمی(Algoritmic Trading) برمی‌گردد که امروزه به طور گسترده‌ای در دنیای دارایی‌های دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. معاملات الگوریتمی که به معاملات خودکار نیز شناخته می‌شود، یک برنامه کامپیوتری است که بر اساس دستورالعمل‌هایی که از قبل تعیین شده، معاملات در بازار ارزهای دیجیتال را انجام می‌دهد. در واقع این نوع معاملات توسط یک برنامه کامپیوتری انجام می‌شود و برای انجام ترید نیازی به حضور تریدر در بازار نخواهد بود. همچنین سرعت پردازش بالای کامپیوتر در مقایسه با انسان، این روش را بسیار کارآمدتر و عموما پرسودتر از ترید توسط انسان کرده است. و این سرعت پردازش دراین نوع معاملات ضرورت وجود لتنسی پایین را به حداکثر می‌رساند و سبب ایجاد تکنیکی به نام معاملات فرکانس بالا( HFT) شده است.

منظور از معاملات فرکانس بالا چیست؟

معاملات با فرکانس بالا اصطلاحی برای سیستم هایی است که با استفاده از الگوریتم ها معاملات خود را به صورت کاملاً خودکار انجام می دهند و در عین حال به فرصت های موجود در بازار که فقط برای چند ثانیه وجود دارد پاسخ می دهند.

روند استفاده از برنامه‌های رایانه ای برای معاملات خودکار نیز دربازار رمز ارزها جدید نیست، اما به راحتی می توان فهمید که ماهیت این دارایی ها چه قدر برای این استراتژی مناسب است. در مبادلات ارزهای رمزنگاری شده علاوه بر بی‌ثباتی، فعالیت صرافی‌های این حوزه در تمام روزهای هفته و به صورت شبانه روزی در معامله گران انگیزه قوی ایجاد می‌کند که به الگوریتم‌ها اجازه دهند همه کارها را به صورت خودکار و اتوماتیک انجام دهند. البته این روش جادو نمی‌کند و معامله گران هنوز هم باید اطمینان حاصل کنند که سیستم‌های آنها با استراتژی‌های مناسب برنامه ریزی شده و در صورت لزوم برای سازگاری با تغییر شرایط  بازار کنترل می‌شوند.

علاوه بر خودکار بودن، سیستم‌های معاملات الگوریتمی می‌توانند در ثانیه معاملات زیادی انجام دهند، که اغلب سودهای ناچیزی را از حرکات جزئی قیمت بدست می‌آورند. برای باز و بسته کردن سفارشات با چنین سرعتی لازم است سرعت ارتباط و اتصال به صرافی فوق‌العاده زیاد باشد، چرا که اگر  سرعت ارسال داده ها کافی نباشد، کل سیستم به خوبی کار نخواهد کرد.آن چه سبب بدتر شدن اوضاع می‌شود رقابتی شدن بالای این بازارها است. یک سیستم HFT خوب باید کمی سریع‌تر از دیگر سیستم‌های HFT باشد، زیرا در غیر اینصورت جا خواهد ماند. این موضوع باعث شده است معامله گران به دنبال پیدا کردن راه‌هایی برای داشتن حداکثر سرعت برای انجام تراکنش‌های خود باشند تا در رقابت جلو بیافتند. و در حال حاضر بهترین راه برای این کار سرویسی است به نام ” colocation” یا سرویس اشتراک فضای دیتا سنتر.

کالوکیشن(colocation) چیست؟

کالوکیشن به مشتریان این امکان را می‌دهد که سرورهایی را اجاره کنند که در محل سیستم‌های خود شرکت نگه‌داری می‌شوند که می‌تواند شامل اجاره تجهیزات، فضا، پهنای باند اینترنت و … باشد. به بیان دیگر، کالوکیشن یا اشتراک فضا، قرار دادن تجهیزات شما از جمله سرورها، روترها، کابل‌ها، نرم افزارها و غیره در یک مرکز داده مجزا است که عموما ارائه دهنده خدمات اینترنتی نیز هست. کالوکیشن تسهیلاتی شامل فضای مورد نیاز، نیروی برق، سیستم‌های خنک کننده و کنترل رطوبت، همینطور سیستم‌های امنیتی برای سرورها، فضای ذخیره سازی، و تجهیزات شبکه‌ای را با کمترین هزینه برای سازمان‌ها فراهم می آورد. ادغام و ترکیب کولوکیشن با آخرین تکنولوژی روز به این معامله گران(سازمانی) پایین‌ترین لتنسی ممکن را ارائه می‌دهد و از این طریق اطمینان خاطر آن‌ها برای انجام سفارشا‌ت با کمترین تاخیر ممکن تضمین می‌گردد. البته هر صرافی نمی‌تواند این خدمات را فراهم نماید ولی در میان صرافی‌هایی که به دنبال جذب سرمایه گذاران سازمانی هستند روند رو به رشدی است.

یک معامله‌گر کجا می‌تواند پایین‌ترین لتنسی را پیدا کند؟

تاثیر Latency بر موفقیت تریدر ارزهای دیجیتال

هر چند که این حوزه در مراحل ابتدایی خود است، ولی بیشتر صرافی‌های رده اول و تراز اول، به مشتریان متوسط خود لتنسی پایینی ارائه می‌دهند و بیشتر آن‌ها سرویس کالوکیشن را برای مشتریان حرفه‌ای فراهم می‌کنند. برای مشتریان خرد لتنسی یا تاخیر بین درخواست و دریافت سفارش در صرافی‌های محبوب باید به اندازه کافی پایین باشد تا تجربه‌ای خوب را برای آن‌ها ایجاد کند. صرافی‌های کوچکتر احتمالا توانایی مالی برای ارایه قدرتمندترین تکنولوژی روز را ندارند و در نتیجه روی عملکرد آن‌ها تاثیر خواهد داشت، هر چند که نحوه عملکرد هر شرکتی بسته به میزان برخورداری آن شرکت از تکنولوژی روز متفاوت خواهد بود. در حالت کلی اگر کاربران از صرافی‌ها فقط  برای جمع‌آوری رمز ارزها استفاده نمایند و یا سوینگ تریدینگ و دیگر استراتژی‌های بلندمدت را انجام دهند، زمان بندی دقیق دریافت پاسخ برای درخواست سفارش‌ها به آن اندازه مهم نیست.

هر چند که افرادی که معاملات روزانه یا معاملات با فرکانس بالا انجام می‌دهند واقعا باید دنبال بهترین پیشنهادها برای ارایه لتنسی پایین باشند. و این غالبا به این معناست که آن‌ها باید پلتفرم‌هایی را پیدا کنند که خدمات کولوکیشن ارایه می‌دهند و صرافی‌های مشهوری مانند Gemini, Bitfinex و HitBTC دقیقا می‌توانند این خدمات را فراهم کنند.

آخرین چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که ارتباط اینترنتی خود تریدر هم عامل محدودکننده‌ای خواهد بود. حتی اگر پلتفرم صرافی دارای سرعت نور هم باشد، سفارشات را می‌تواند با همان سرعتی پردازش کند که آن‌ها را دریافت می‌کند که تا حدی به سرعت نقطه دسترسی کاربر به اینترنت بستگی دارد. در این مورد هم سرمایه گذاران خرد چندان مشکلی نخواهند داشت ولی افراد حرفه‌ای باید این نکته را مد نظر داشته باشند زیرا احتمال اینکه بخشی از مزایای صرافی پر سرعت آن‌ها از بین برود.

تاثیر لتنسی بر بازار رمز ارزها چگونه خواهد بود؟

خیلی‌ها معتقدند که لتنسی پایین‌تر باید بازارها را کارآمدتر کند ولی برخی نیز نگرانند که معاملات با فرکانس بالا به بازیگران ویژه‌ای در این حوزه مزیت‌های زیادی می‌دهد. به احتمال زیاد لتنسی پایین‌تر به شکل گیری حرکت رو به جلوی بازار رمز ارزها کمک خواهد کرد، ولی همه به آن به عنوان روند و پیشرفتی مثبت نمی‌نگرند. افراد زیادی تاکید دارند که سرعت زیادتر کشف قیمت را کارآمدتر می‌سازد. از نظر تئوری بهبود سرعت معاملات و افزایش رقابت باید سبب شود که بازارها سریع‌تر از همیشه بر قیمت واقعی  یک دارایی تمرکز نماید. درست است که این امر می تواند در کوتاه مدت منجر به نوسان شدید شود، اما بیشتر انتظار دارند که با ادامه رشد کل بازارها، ثبات برقرار شود.

اما یک نقطه ضعف احتمالی این است که می تواند ناهمواری بیشتری را در زمین بازی ایجاد کند. هرکسی توانایی خرید سریعترین نوع اینترنت را ندارد چه برسد به این که حسابی را اختیار کنند که کالوکیشن ارائه می‌دهد. هر دو حساب سطح بالا و اینترنت colocation معمولاً برای افراد حرفه ای در نظر گرفته می‌شوند و قیمت‌ها احتمالاً نشان دهنده این موضوع است. این امر منجر به یک مسئله بسیار رایج در امور مالی می‌شود که به کسانی که در حال حاضر پول بیشتری دارند حتی فرصت بیشتری برای پیشرفت داده می‌شود، و افراد کم درآمد حتی بیشتر از این عقب می‌مانند. این هدفی نیست که ارز رمزنگاری شده برای آن ایجاد شده باشد، اما مسلماً نتیجه یک بازار آزاد است.

در نهایت بعید است که سرعت اینترنت به این زودی‌ها کاهش یابد، بنابراین  در سال‌های آتی لتنسی پایین به طور فزاینده‌ای  باید برای بیشتر مردم جهان فراهم گردد. این موارد در کنار انتخاب استراتژی معاملاتی، روش تحلیل و ارزیابی قیمت‌ها، مدیریت سرمایه و … مورد توجه تریدرها و معامله‌گران این بازار قرار بگیرد. در بازارهای مالی و مخصوصا در بازار ارزهای دیجیتال عمده معاملات توسط ربات‌های معاملاتی انجام می‌شود و رقابت با این ربات‌ها حتما به سرعت بالایی احتیاج دارد. سرعت اینترنت بالا و لتنسی پایین از جمله مواردی است که باید در زمان ترید ارزهای دیجیتال مورد توجه قرار گیرد.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا