مبتدی مقالات عمومی

چرا به اکوسیستم چند بلاکچینی (Multichain) نیاز داریم؟

ویتالیک بوترین طی مقاله ای در بلاگ شخصی خود با نام «آخر بازی»، تصور خود از آینده بلاکچین‌ها را به تصویر کشید؛ آینده‌ای که از نظر وی چند بلاکچینی است.

دنیای برنامه‌های غیر متمرکز (DApps) به سرعت در حال رشد است. پروژه‌ها باید خود را با اکوسیستم چند بلاکچینی (Multichain) وفق دهند، در غیر اینصورت ریسک عقب ماندن از آینده مولتی چینی را متحمل می‌شوند. در این مقاله در مورد اهمیت پذیرش و ویژگی‌های اکوسیستم چند زنجیره ای صحبت می‌کنیم.

اکوسیستم چند بلاکچینی چیست؟

اکوسیستم چند بلاکچینی چیست؟

قیمت اتریوم که مدتها در سایه بیت کوین گیر کرده بود، سرانجام با رشد در تابستان دیفای در سال ۲۰۲۰، بازار را در دست گرفت. امور مالی غیر متمرکز (DeFi) که برای ایجاد سیستم‌های مالی سنتی با کمترین واسطه‌ها طراحی شده است، اکنون در زمینه اعطای وام، استقراض و خرید و فروش توکن استفاده می‌شود.

اکثریت برنامه‌های غیر متمرکز بر روی اتریوم اجرا می‌شوند که با رشد در طول سال ۲۰۲۰ منجر به افزایش ترافیک شبکه شد. این فعالیت همچنین به دلیل ییلد فارمینگ که استخراج نقدینگی نیز نامیده می‌شود، روند صعودی داشت که هولدرهای ارزهای دیجیتال را قادر می‌سازد تا با سرمایه خود در ازای تامین نقدینگی پاداش کسب کنند.

اما با افزایش فعالیت در بلاکچین اتریوم، کارمزد تراکنش‌ها در شبکه نیز افزایش یافت. در ماه می (خرداد)، گزارش شد که هزینه گس اتریوم در حال افزایش است. این امر مشهود است که مشارکت در DeFi تنها در صورتی ارزشمند است که پاداش کسب شده نسبت به کارمزد تراکنش‌ها بسیار زیاد باشد.

بدون شک، اتریوم فعال‌ترین و پر ازدحام‌ترین بلاکچین است، اما سایر شبکه‌های بالقوه نیز در حال ظهور هستند و می‌توانند جایگزینی مناسب برای اتریوم باشند. به عنوان مثال، پروتکل‌های لایه یک مانند بایننس اسمارت چین (BSC) و سولانا (SOL) میلیاردها دلار دارایی تحت مدیریت خود دارند، در حالی که راه حل لایه دویی همانند Polygon صرفا توجه کاربران ناراضی شبکه اتریوم را به دلیل سازگاری با Ethereum جلب می‌کند. با وجود اینکه هزینه گس اتریوم در سال گذشته به بالاترین حد خود رسید و شبکه‌های پر سرعت دیگر رشد کردند، هیچ یک از این بلاکچین‌های سریع، نتوانست ملکه ارزهای دیجیتال را از بین ببرد.

با روی کار آمدن فناوری مولتی چین و فراهم شدن قابلیت همکاری بین آنها، توسعه دهندگان به جای انتخاب یک بلاک چین برای توسعه برنامه‌های غیر متمرکز، به ارزش اکوسیستم چند بلاکچینی بیشتر پی می‌برند. هدف از این فناوری، اطمینان از این است که همه شبکه‌ها می‌توانند متقابلا برای بهبود صنعت کار کنند.

مزایا و معایب اکوسیستم چند زنجیره ای

اکوسیستم چند بلاکچینی | فناوری چند زنجیره ای

اتریوم به عنوان دومین رمزارز و به دلیل برجسته بودن و حضور طولانی مدت خود در بازار، مزیت اولین بودن را با خود دارد و تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ همچنان مهمترین بلاکچین در حوزه دیفای باقی ماند. اما زنجیره‌های پر سرعت که جایگزین‌های اتریوم محسوب می‌شوند، مزایایی همچون انجام سریع‌تر تراکنش‌ها و کارمزدهای بسیار ناچیز را ارائه می‌دهند.

معرفی سایر زنجیره‌ها، حتی برای طرفداران اتریوم لزوما چیز بدی نیست. به هر حال، یک اکوسیستم چند بلاکچینی فضای بیشتری را برای ورود پروتکل‌های جدید به ارمغان می‌آورد که هر کدام دارای پایگاه کاربر قوی هستند. همچنین، هر شبکه جدید یک جامعه جدید، فرصت‌های بیشتر برای ارائه خدمات و هویت و فرهنگ فردی ایجاد می‌کند.

بسته به زاویه دید شما، یک اشکال احتمالی این است که برخی از بلاکچین‌ها به زبان‌های برنامه نویسی منحصر به فردی مانند JavaScript ،Rholang ،Simplicity ،Rust یا Solidity نیاز دارند که ممکن است مانعی برای توسعه دهندگان ایجاد کند. در عین حال، زبان‌های مختلف برنامه نویسی می‌توانند روش جدیدی را برای حل یک مشکل به توسعه دهندگان ارائه دهند و با حرکت بیشتر صنعت بلاکچین به سمت چند زنجیره ای شدن، ممکن است نوآوری توسعه دهندگان برای ایجاد پروژه‌های متنوع بیشتر شود.

حتی بلاکچین‌های مختلف، نوآوری‌هایی و چالش‌هایی را برای پیشرفت و پذیرش صنعت کریپتوها ایجاد می‌کنند. پیوستن به آینده چند بلاکچینی را می‌توان به عنوان وصل کننده یکپارچه این گروه‌های تخصصی دانست. این می‌تواند به عنوان یک هدف دشوار برای دستیابی در دنیای فناوری سنتی تلقی شود، اما ارزهای دیجیتال و بلاکچین این محدودیت‌های زیرساختی موجود را به چالش می‌کشند و این صنعت توانایی پیشگام شدن در اکوسیستمی را دارد که به طور منسجم عمل می‌کند تا رقابتی.

هر چه تعداد بلاکچین‌ها بیشتر، ارزش بیشتر

این موضوع اجتناب ناپذیر است که درنهایت پروژه‌ها چندین بلاکچین را به هم متصل کرده و انتقال اطلاعات را از یک زنجیره به زنجیره دیگر را بدون مشکل انجام خواهند داد. با آشکار شدن اکوسیستم چند زنجیره ای فقط مشخص می‌شود که ویژگی‌های اضافی، قابلیت استفاده و مقیاس پذیری آن به استقبال کاربران جدید کمک می‌کند.

به جای تردید در وجود اکوسیستم چند بلاکچینی باید به آن نگاه مثبت داشت. بسیاری از پلتفرم‌های مختلف قرارداد هوشمند وجود دارند که همه آنها از نظر دسترسی، قابلیت اقتصادی و نوآوری در دنیای بلاکچین تاثیر می‌گذارند. بلاکچین‌ها ممکن است در حال حاضر از هم جدا باشند، اما همه چیز در نهایت تجمیع می‌شود و یک شبکه پروتکل قابل همکاری و سریع ایجاد می‌کند که نیازهای روزانه ما را برآورده می‌کند. زیبایی این امر این است که ما نگران نحوه انجام تراکنش‌ها ‌یا شبکه‌ای که در آن معامله می‌کنیم نباشیم.

سخن پایانی

در این مقاله، در مورد مزایا و معایب اکوسیستم چند بلاکچینی و لزوم پذیرش آن صحبت کردیم. البته هنوز از دستیابی به هدف نهایی یعنی قابلیت همکاری بین زنجیره فاصله داریم، اما به محض دستیابی به استقبال گسترده، صنعت رمزارزها قابل توقف نخواهد بود و همچنان که این بخش در حال رشد است، پروژه‌ها متوجه شده‌اند که یا باید به زودی خود را با فناوری مولتی چین وفق دهند یا از تکنولوژی عقب بمانند.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
3 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا