مقالات عمومی

بزرگترین هک های بیت کوین که در طول تاریخ ارز دیجیتال رخ داده است

آیا شما در ارز های دیجیتال سرمایه گذاری کرده اید؟ آیا شما یک میلیونر بیت کوین هستید؟ آیا سود زیادی در اثر صعود مداوم ارز های دیجیتال کسب کرده اید؟ اگر جواب شما به یکی از این سوالات بله می باشد، پس باید بدانید که که ارزهای دیجیتال شما با آسیب پذیری هایی مواجه اند.

بله چنین چیزی حقیقت دارد. همواره در مورد مالکیت کلید های خصوصی خود به طور صریح صحبت شده و همواره بر این حقیقت مهم تاکید شده که اگر این کلید ها در اختیار خودتان باشند، کوین ها مال خودتان هستند اما در غیر این صورت می توان گفت که کوین ها مال شما نیستند. اما با این وجود بسیاری از کاربران از این حقیقت اساسی غافل هستند و ارز های دیجیتال خود را در صرافی های متمرکز و کیف پول های متصل به اینترنت از دست می دهند.

به همین خاطر است که در این مقاله در مورد تعدادی از بزرگترین هک های بیت کوین که در طول تاریخ ارز دیجیتال اتفاق افتاده است، صحبت می شود و اطلاعاتی در اختیار خوانندگان قرار می گیرد. مطالعه این مقاله شما را آگاه می کند که چنین چیز هایی در فضای ارز های دیجیتال محتمل هستند.

۵ تا از بزرگترین هک های بیت کوین در طول تاریخ

همیشه باید از رویداد های تاریخی درس گرفت و توجه شما را به آنچه که روزگاری چرچیل گفت، معطوف می کنیم. او گفت:

هرچه بیشتر گذشته را بررسی کنید، بیشتر در مورد آینده می فهمید.

پس به امید آنکه آینده خودمان را با یادگیری از گذشته ایمن کنیم، شروع به ذکر این هک های تاریخی می کنیم.

Mt. Gox

Mt. Gox مشهورترین هک بیت کوین است. این صرافی بیت کوین واقع در ژاپن از ۲۰۱۰ شروع به کار کرده و یکی از بزرگترین صرافی های بیت کوین در آن زمان بود. اما تنها افراد معدودی می دانند که این صرافی بزرگ دوبار هک شد. اولین هک در ژوئن ۲۰۱۱ اتفاق افتاد که هکر قادر بود به اعتبار نامه های حسابرسی این صرافی دسترسی پیدا کند و ۲,۶۰۹ بیت کوین را به آدرسی که صرافی کلید آن را نداشت، انتقال دهد. این امر منجر به تعلیق عملکرد های Mt. Gox برای چندین روز شد اما آنها خودشان را در بازار حفظ کردند و توانستند اعتماد کاربران را دوباره به دست بیاورند.

حمله دوم در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاد، در آن زمان Mt. Gox تقریبا ۷۰ درصد تراکنش های بیت کوینی جهان را مدیریت می کرد. این بار، بیت کوین دزدیده شده به اندازه ای زیاد بود که کسب و کار Mt. Gox را به کلی ورشکست کرد. به زودی این صرافی فعالیت های خود را متوقف کرد و پرونده ورشکستگی تشکیل داد و اعلام کرد که بیش از ۷۵۰,۰۰۰ بیت کوین صرافی گم شده است. متاسفانه سرمایه گذاران وجوه خود را از دست دادند و هیچ بازگشت وجهی انجام نگرفت.

بیت فلور (BitFloor)

این صرافی یکی دیگر از صرافی های قدیمی بود که در سال ۲۰۱۲ هک شد و در این زمان هکر ها توانستند به کلید های خصوصی رمزنگاری نشده که برای پشتیبانی به صورت آنلاین نگه داشته شده بودند، دسترسی پیدا کنند. مقدار دزدیده شده در آن زمان هر چند که ۲۴۰۰۰ بیت کوین بود اما با توجه به اینکه قیمت بیت کوین زیاد بالا نبود، کوچک قلمداد شد. اگرچه BitFloor توانست پول کاربران خود را پس بدهد اما به دلیل اقدامات مقرراتی بانکی که بنیان گذار آن اعلام کرد، بسته شد. رومان شتیلمن (Roman Shtylman) بنیان گذار این صرافی در سال ۲۰۱۳ نوشت:

متاسفم اما باید اعلام کنم که به دلیل شرایطی که خارج از کنترل ماست، بیت فلور باید همه فعالیت های ترید را برای مدت زمان نامحدود متوقف کند. متاسفانه حساب بانکی ما در ایالات متحده بسته می شود و هرگز قادر به فراهم نمودن چنین سطحی از سپرده ها و برداشت های دلاری مانند گذشته نخواهیم بود. به همین دلیل تصمیم گرفتم که فعالیت ها را متوقف کنم و همه وجوه را برگردانم. در چند روز آینده با همه مشتریان صحبت خواهیم کرد تا مطمئن شویم که همه وجوه خود را دریافت می کنند. لطفا تا زمانی که درخواست شما پردازش می شود، صبور باشید.

پولونیکس (Poloniex)

این صرافی یکی از صرافی های بیت کوین و آلتکوین است که کاربران زیادی دارد و در تابستان ۲۰۱۴ هک شد. تعداد دقیق بیت کوین های گم شده توسط این شرکت اعلام نشد اما گزارش مفصلی از این هک در انجمن بیتکوین تاک (Bitcointalk Forum) آورده شد. اساسا هکرها قادر به بهره برداری از یک کد معیوب برداشت پولونیکس بودند. بعد از هک، این صرافی برای مدتی فعالیت های خود را به حالت تعلیق درآورد و در انجمن خود اعلام کرد که وجوه همه کاربران ۱۲.۳ درصد کاهش می یابد. این کار انجام شد زیرا بسیاری از کاربران پول خود را برداشت کرده بودند و چیزی برای مالکان باقی نمانده بود.

پولونیکس از آن روز به بعد تا امروز بدون مشکل به کار خود ادامه داده است و این صرافی پول همه کاربرانی را که دچار ضرر شده بودند، پس داد. این ادعا توسط این شرکت مطرح شد و سریعا نیز توسط مشتریان تایید شد.

اما این صرافی چندین بار در مرکز توجه هکر ها بوده است و بعضی منابع غیر رسمی از هک آن در سال ۲۰۱۷ نیز خبر دادند.

بیت استمپ (Bitstamp)

این صرافی بیت کوین اسلوونیایی در ۲۰۱۱ به عنوان جایگزین Mt. Gox بنیان گذاری شد. اما متاسفانه جایگزین خیلی ایمنی برای Mt. Gox نبود و این صرافی نیز در ۲۰۱۵ هک شد. در چهارم ژانویه ۲۰۱۵، کیف پول آنلاین عملکردی بیت استمپ (Bitstamp) اعلام کرد که توسط هکر ناشناسی هک شده است و ۱۹۰۰۰ بیت کوین گم شده است. به زودی بعد از این واقعه، Bitstamp با بیان اعلامیه زیر فعالیت های خود را به حالت تعلیق درآورد.

بیت کوین

این صرافی هنوز هم به کار خود ادامه می دهد و توانسته است که اعتماد کاربران را دوباره جلب کند. این صرافی بعد از هک، اقدامات امنیتی سخت گیرانه ای مانند کیف پول های چند امضایی BitGo را اضافه کرده است.

بیتفینکس (Bitfinex)

هک این صرافی، دومین هک بزرگ بعد از Mt. Gox بوده است. ادعا شده که در این هک ۱۲۰۰۰۰ بیت کوین به سرقت رفته است. این هک به این دلیل اتفاق افتاد که هکرها قادر به بهره برداری از یک آسیب پذیری در معماری کیف پول چند امضایی بیتفینکس (Bitfinex) و BitGo بودند. اما خوشبختانه بیتفینکس توکن های BFX را برای قربانیان صادر کرد که قابل تبدیل به دلار بودند و بسیاری از سرمایه گذاران به تدریج و طبق برنامه توانستند پول خود را پس بگیرند.

بیت کوین

این صرافی به عملکرد خود ادامه داد و در حال حاضر از لحاظ حجم معاملات بیت کوین یکی از غول های جهان کریپتو است.

درسی که باید از این ماجرا ها گرفت

پس باید از این ماجرا ها درس بگیریم و ارز های دیجیتال خود را تحت کنترل خود داشته باشیم و آن ها را در صرافی های متمرکز نگهداری نکنیم. بسیاری از هک های مذکور به این دلیل اتفاق افتادند که مدیریت کلید های خصوصی با بی دقتی انجام شده بود. در روز های اولیه حیات بیت کوین، مردم اطلاعات زیادی در مورد این امور نداشتند اما در حال حاضر آموزش های زیادی در مورد کلید های خصوصی و کیف پول های سخت افزاری مانند لجر نانو اس موجود هستند.

منبع
coinsutra

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا