متوسط مقالات عمومی

بزرگترین بازنده‌ها و برنده‌های عرصه کریپتو در سال ۲۰۱۹!

اگرچه صنعت کریپتو (Crypto) با فراز و نشیب بیگانه نیست، اما سال ۲۰۱۹ پر از واقعه و ماجرا بود. در این سال، بازار خرسی بزرگ ۲۰۱۸ شکسته شد و بنابراین سال ۲۰۱۹ را می توان سال بازگشت نامید. سال ۲۰۱۸ سال قانون گذاری بود و بسیاری از حوزه‌های قانون گذاری در جستجوی راه حل هایی برای قانون گذاری ارز های دیجیتال بودند. فیسبوک که در سال ۲۰۱۸ کریپتو را تحریم کرده بود، در ۲۰۱۹ آن را پذیرفت و ارز لیبرا (Libra) را اعلام کرد.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

تشدید جنگ اقتصادی بین چین و ایالات متحده در سالی که گذشت، بسیاری از سرمایه گذاران را متوجه بیت کوین کرد. البته هنوز راه زیادی در پیش است و کارهای زیادی برای پذیرش گسترده ارز های دیجیتال باید انجام داد. تعدادی از پروژه های کریپتویی در سال ۲۰۱۹ با موفقیت مواجه شدند و تعدادی نیز شکست خوردند که در این مقاله به بحث در مورد هر دو دسته خواهیم پرداخت.

رشد دو برابری بیت کوین در میان کریپتو ها

کریپتو

در سالی که گذشت، بیت کوین و بلاک چین دهمین سالگرد خود را جشن گرفتند. این در حالی بود که در ابتدای سال هنوز بازار اسیر زمستان کریپتو بود. خوشبختانه بیت کوین این جو را شکست و در سه ماه اول سال حدود ۱۱ درصد رشد کرد. بیت کوین به این برتری خود در سه ماهه دوم سال نیز ادامه داد و قیمت آن به حدود ۱۰۸۸۸ دلار رسید. علاوه بر این، تسلط بیت کوین بر بازار ارز های دیجیتال از ۵۴.۶ درصد به ۶۵ درصد رسید.

یکی از دلایلی که در رشد بیت کوین تاثیر بسزایی داشت، تشدید جنگ تجاری بین چین و ایالات متحده بود. در شرایط نامعلوم و هرج و مرج، بیت کوین و ارز های دیجیتال خود را به عنوان پناهگاه خوبی نشان داده اند. در این اوضاع بود که سرمایه گذاران زیادی در سال ۲۰۱۹ به بیت کوین و طلا روی آوردند.

البته اوضاع در سه ماهه سوم سال برای بیت کوین همچنان درخشان نماند و بیت کوین با افت مواجه شد. بیت کوین در طول این افت حدود ۱۰۰ میلیارد از حجم بازار خود را از دست داد. در سه ماهه آخر سال، سلطان ارز های دیجیتال کم کم احیا شد و در کل کارنامه خوبی را برای سال ۲۰۱۹ از خود برجای گذاشت.

با این حال، رشد بیت کوین در این سال در مقایسه با بازارهای دیگر بسیار خوب بود. فرضا اگر طلا را در نظر بگیریم که سرمایه گذاران زیادی در سال ۲۰۱۹ به آن روی آوردند، این فلز گرانبها تنها ۱۷ درصد رشد را در طول سال تجربه کرد. بیت کوین در سال ۲۰۱۹، توسعه‌های فنی خوبی را تجربه کرد و اکوسیستم متن باز آن پیشرفت بیشتری کرد.

افزایش محبوبیت Gods Unchained

گزارش‌ها حاکی از آن است که Gods Unchained که یک بازی کارت مجازی مبتنی بر بلاک چین است و بر روی اتریوم (Ethereum) ساخته شده است، به عنوان یکی از محبوب‌ترین باز‌ی‌های بلاک چینی در ۲۰۱۹ خود را مطرح کرد. این پلتفرم، مجموعه کارت‌های ابتدایی خود را با قیمتی در حدود ۶.۲ میلیون دلار فروخت. این در حالی صورت گرفت که Blizzard که خالق Hearthstone (یک بازی کارت ترید دیجیتال) است، یکی از بازیگران بنام چانگ نگ وای (Chung Ng Wai) را به خاطر حمایت از اعتراض های هنگ کنگ تحریم کرد.

این اقدامات Blizzard از سوی جامعه بازی با انتقادات شدیدی مواجه شد و Gods Unchained در توییتی اعلام کرد که Blizzard بیشتر به پول اهمیت می‌دهد تا به آزادی. Gods Unchained همچنین تعهد کرد که ضرر های چانگ را جبران کند و او را به مسابقات ۵۰۰۰۰۰ دلاری خود دعوت کرد.

توییت Gods Unchained بیش از ۱۰۰۰۰ بار توسط کاربران مختلف ارسال مجدد شد و جستجو ها در گوگل برای این بازی، افزایش چشمگیری داشت. Gods Unchained یک پلتفرم غیر متمرکز و مبتنی بر بلاک چین است که تضمین می‌کند که بازیگران مالک واقعی آیتم‌های داخل بازی باشند و هر زمان که تمایل داشته باشند، به ترید آنها بپردازند.

مدیر عامل این پلتفرم در اقدامی برای دادن انگیزه دراز مدت به بازیگران، اعلام کرد که آنها قصد ارتقای صنعت بازی و مدرن کردن اقدامات و فعالیت های تاریخ گذشته را دارند.

ادامه توسعه کوین بیس (Coinbase)

کوین بیس یک صرافی ایمن و قابل اعتماد است که استراتژی‌های خاصی برای اضافه کردن کوین‌های مختلف به پلتفرم خود دارد. این صرافی کمتر با هک های گسترده مواجه بوده است. امسال دیدیم که بایننس (Binance) هم قربانی هک شد اما کوین بیس همچنان استوار به کار خود ادامه داد.

اما امسال این شرکت مورد توجه کاربران توییتر قرار گرفت و آنها از کوین بیس به خاطر خرید استارتاپ Neutrino انتقاد می‌کردند. این استارتاپ داده‌های مربوط به تراکنش‌های ارز های دیجیتال را با استفاده از بلاکچین جمع آوری می کند. اکثر کاربران توییتر معتقدند که به نظر می‌رسد این اقدام، جاسوسی به نسبت مشتریان را تسهیل کند.

اما کوین بیس این اقدام خود را اقدامی در جهت اضافه کردن دارایی‌های بیشتر به صورت قانونی به پلتفرم خود معرفی کرده است. کوین بیس در سال ۲۰۱۹ دارایی‌های زیادی را به پلتفرم خود اضافه کرد و تعداد کوین‌های پشتیبانی شده خود را به حدودا دو برابر سال ۲۰۱۸ رساند. از جمله کوین های اضافه شده در سال ۲۰۱۹، می توان دش (Dash) و کاسموس (Cosmos) را نام برد.

کوین بیس امسال بسیار خبر ساز بود و راه حل کارت بانکی آن نیز با رشد خیره کننده‌ای مواجه شد و هم اکنون در کشور های زیادی استفاده می‌شود.

کوین بیس امسال بسیار گسترش پیدا کرد و دایره کشورهای پشتیبانی شده را به ۱۰۰ رساند. این رقم در سال ۲۰۱۸ برابر با ۳۲ کشور بود. کوین بیس در سالی که گذشت، استیبل کوین خود را که قبلا فقط به دلار بود، به بیش از ۸۵ واحد پول دیگر گسترش داد. اینها همه به معنی وارد شدن کوین بیس به عرصه رقابت با صرافی هایی مانند بایننس است.

معاملات بیشتر در بایننس

کریپتو

عرضه اولیه صرافی‌ها (IEO) تبدیل به کسب و کاری بزرگ در سال ۲۰۱۹ شد. این نوع عرضه اولیه در سال ۲۰۱۹ بسیار گسترش پیدا کرد. این عرضه اولیه بر خلاف عرضه اولیه کوین (ICO) به مقدار زیادی نقدینگی احتیاج دارد؛ بنابراین چه چیزی می‌تواند بهتر از راه‌اندازی آن بر بستر یک صرافی بزرگ باشد.

به همین خاطر است که بایننس و کوین آن یعنی بی ان بی (BNB) با رشد زیادی مواجه شدند. بی ان بی در طول سال ۲۰۱۹ با رشد ۱۵۰ درصدی مواجه شد. بایننس حجم عظیمی از بازار ترید را به خود اختصاص داده است. نگاهی به سوابق بی ان بی نشان می‌دهد که این کوین در طول زمان حتی نسبت به بیت کوین هم رشد نسبتا بیشتری داشته است.

بایننس حتی شاخه کاملا مستقل پلتفرم خود را در ایالات متحده هم راه انداخت. هر چند بایننس هنوز هم در ایالاتی مانند نیویورک با محدودیت و فشار روبرو است، اما در کل مشارکت این شرکت با BAM که یک سرویس پول ثبت شده در ایالات متحده است، راه گریزی را برای این صرافی باز کرده است.

حال اجازه دهید که نگاهی به لیست بازندگان سال ۲۰۱۹ نیز بیاندازیم.

تردید فیسبوک در مورد راه اندازی لیبرا در سال ۲۰۲۰

اعلامیه فیسبوک در مورد بیرون دادن ارز دیجیتال خود، یکی از وقایع برجسته سال ۲۰۱۹ بود. اعلام لیبرا به عنوان یک استیبل کوین که با چند ارز ملی پشتیبانی می‌شود، قانون گذاران ایالات متحده را به شک انداخت و به همین خاطر بود که آنها چندین بار مدیر عامل فیسبوک، مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) را احضار کردند.

اساسا لیبرا استیبل کوینی است که با پول واقعی پشتیبانی می‌شود و امکان خرید و فروش و ارسال پول را با کارمزدی نزدیک به صفر برای معاملات و تراکنش های ین مرزی امکان‌پذیر می‌کند. در وایت پیپر (white paper) لیبرا هم به این نکته اشاره شده و از آن به عنوان یک پول جهانی نام برده شده است.

در وایت پیپر همچنین ادعا شده که پروژه لیبرا از یک بلاکچین غیر متمرکز جدید و یک ارز دیجیتال با نوسان کم استفاده می‌کند تا ۱.۷ میلیارد نفر از ساکنان کره زمین را که محروم از امکانات بانکی هستند، تحت پوشش قرار دهد. پروژه لیبرا علاوه بر آنکه مورد بررسی دقیق قانون گذاران قرار گرفته است، با مشکلاتی داخلی نیز روبرو است.

کنگره آمریکا از فیسبوک خواسته که توسعه بیشتر لیبرا را رها کند و تعدادی از مشارکت کنندگان برجسته این پروژه نیز آن را ترک کرده‌اند. بسیاری از کشورهای اروپایی نیز علیه لیبرا سخن گفته‌اند و به نظر می‌رسد که اقدام چین نیز برای ایجاد ارز دیجیتال ملی، اقدامی تلافی جویانه بوده است.

سالی دشوار برای سیرکل (circle)

در اکتبر ۲۰۱۸، سیرکل که یک سازمان ارز دیجیتال واقع در بوستون (Boston) است، تصمیم گرفت که در مشارکت با کوین‌بیس کنسرسیومی (consortium) راه اندازی کند. هدف این دو شرکت، تسهیل گسترش و همه گیر شدن ارز های دیجیتال بود. از طریق این کنسرسیوم، این دو شرکت می‌توانستند با استفاده از استیبل کوین خود، نقدینگی را در صنعت کریپتو افزایش دهند.

در جولای امسال بود که این دو شرکت، مشارکت خود را گسترده تر کردند و از موجودیت های دیگر هم برای مشارکت دعوت کردند. در اینجا هم مانند پروژه لیبرای فیسبوک، هدف ایجاد یک پول جهانی بود. آنها می‌خواستند که این پول جدید توسط استیبل کوین های مختلف پشتیبانی شود.

با این وجود، سیرکل در سال ۲۰۱۹ با مشکلات زیادی روبرو شد. این پروژه، برنامه موبایلی خود را بست و هدف جمع آوری وجوه خود را تا ۴۰ درصد کاهش داد. این شرکت ۱۰ درصد از کارمندان خود را بین می و ژوئن امسال بیکار کرد. آخرین خبر در این باره مربوط به انتقال شان نویل (Sean Neville) از موقعیت مدیر عامل به یکی از اعضای هیات مدیره بود.

نزاع های دادگاهی کریگ رایت (Craig Wright)

کریپتو

وقتی که این مهندس استرالیایی در سال ۲۰۱۵ خود را ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) نامید، اکثر افراد در جامعه کریپتو مشکوک بودند و نظری در مورد این اظهارات نداشتند. بسیاری فکر می‌کردند که این ماجرا خیلی زود تمام می‌شود؛ اما کریگ رایت در سال ۲۰۱۹ نیز همچنان خبرساز بود. او مدعی است که یک دهه قبل بیت کوین را اختراع کرده است و بیش از یک میلیون بیت کوین را همراه با شریک تجاری سابق دیو کلیمن (Dave Kleiman) استخراج کرده است. کریگ مدعی است که بعد از مرگ کلیمن در سال ۲۰۱۳، بیت کوین ها را در Tulip Trust گذاشته است.

اما خانواده کلیمن ادعا می کنند که کریگ رایت بین ۵۵۰۰۰۰ تا یک میلیون بیت کوین را دزدیده است و به همین خاطر از او شکایت کرده اند و این کارآفرین و دانشمند کامپیوتر را به دادگاه کشانده اند. در سال ۲۰۱۴، قاضی دادگاه حکم داد که کریگ رایت نصف بیت کوین ها را به خانواده کلیمن برگرداند و فرض را بر آن گرفت که کریگ رایت همان ساتوشی ناکاموتو باشد. این محاکمه در ۳۱ اکتبر دوباره به جریان افتاد زیرا کریگ رایت از پذیرفتن نظر دادگاه و توافق ایجاد شده، امتناع کرده بود.

کریگ رایت از جانب جامعه کریپتو شدیدا تحت نظر گرفته شده است و این مخصوصا بعد از مباحثات او با پیتر مککورماک (Peter McCormack) تشدید شده است. پیتر ادعا کرده بود که اسناد کریگ جعلی است و او ساتوشی ناکاموتو نیست. کریگ اخیرا اسناد جدیدی را بیرون داده است که به تشریح استفاده او از نام مستعار ساتوشی ناکاموتو می‌پردازد.

امتناع مداوم ای تی اف (ETF) بیت کوین توسط کمسیون بورس و اوراق بهادار

اگرچه قانون گذاران ایالات متحده تا به حال دریچه ای برای امکان تصویب ای تی اف بیت کوین را باز گذاشته اند اما تا به حال اقدام به تایید آن نکرده اند و همواره آن را به دلایل قانونی رد کرده اند. همه پیشنهاد هایی که در این رابطه به کمسیون بورس و اوراق بهادار تقدیم شده، به خاطر نگرانی در مورد فعالیت‌های کلاه بردارانه و دستکاری بازار رد شده‌اند. یکی از معیار های اصلی برای تایید ای تی اف، ایجاد یک بازار زیربنایی از یک ای تی اف جدید مبتنی بر کالاست.

اگر این بازار زیربنایی به نسبت دستکاری مقاوم باشد، قانون گذاران می‌توانند به پذیرش ای تی اف بپردازند. البته با توجه به پیچیدگی های بازار بیت کوین، این تایید از جانب کمسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده بعید به نظر می رسد. برای این کار نیاز به توافق با صرافی های بزرگ می باشد و قطعا چنین چیزی به این زودی ها انجام نمی شود.

۲۰۱۹ و ۲۰۲۰

صنعت کریپتو در طول سال گذشته رشد برجسته ای را تجربه کرده است و اگرچه نوساناتی مطرح بوده است اما بیت کوین نشانه‌هایی از صعود و رشد را نمایش داده است. سرمایه گذاران زیادی وارد سرمایه گذاری در این عرصه شده‌اند و بسیاری براین باورند که به زودی روند نزولی تمام می‌شود و مخصوصا اوضاع برای بیت کوین برعکس خواهد شد.

قطعا در سال ۲۰۲۰ اقدامات لیبرای فیسبوک دیدنی و تاثیر گذار خواهد بود. در میان تمامی برنده ها و بازنده های موجود در این عرصه، لیبرا می‌تواند به طور خاصی تاثیر‌گذار باشد و اگر پروژه خود را با موفقیت در ۲۰۲۰ راه اندازی کند، قطعا موقیت های بزرگی در صنعت کریپتو خلق خواهد شد. نظر شما چیست؟ چه برنده ها و بازنده های دیگری را می توان به لیست این مقاله اضافه کرد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا