متوسط مقالات عمومی

اجرای قانون چگونه می تواند مجرمان ارز های دیجیتال را به دام بیاندازد؟

زمانی که ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) بیت کوین را اختراع می‌کرد، احتمالا نمی‌دانست که روزی از این کوین در دارک وب (dark web) استفاده خواهد شد و یا اینکه کوین های دیگری شبیه بیت کوین ایجاد خواهند شد که مجرمان ارز های دیجیتال از آنها استفاده‌های غیر قانونی خواهند کرد.

ارتباط بین ارزهای دیجیتال و مجرمان برای مدت هاست که اثبات شده است و فروپاشی Silk Road نمونه‌ای از آن بود. این واقعه نشان داد که مجرمان در گوشه‌های مخفی اینترنت از ارز های دیجیتال استفاده می کنند. مجرمان برای مقاصد مختلفی از ارزهای دیجیتال استفاده می کنند که از جمله آنها می‌توان پول شویی، کلاه برداری، فریب سرمایه گذاران و غیره را نام برد. گزارش‌ها حاکی از آن هستند که مجرمان ارزهای دیجیتال در سازمان‌های تروریستی مانند داعش و القاعده از کریپتو برای امور مالی خود استفاده می‌کنند.

ماجراهای زیادی در مورد جرایم مرتبط با ارز های دیجیتال موجود است که در بعضی موارد قانون با موفقیت توانسته که مجرمان را به دام بیاندازد. موفقیت قانون در دستگیری مجرمان ارز های دیجیتال بستگی به همکاری با سازمان‌های مرتبط و استفاده از فناوری‌های جدید دارد. در بسیاری از اوقات، مجرمان ارز های دیجیتال ردپاهایی را از خود به جای می‌گذارند که باعث دستگیری آنها می‌شود. در ماجرای Silk Road هم همین امر باعث دستگیری بنیان گذاران سایت و فروپاشی آن شد.

تحلیل بلاک چین

مجرمان ارز های دیجیتال

بر خلاف پول نقد که کاملا ناشناخته و غیر قابل ردیابی است، فناوری بلاک چین تا حدودی قابل ردیابی و شناسایی است. بلاکچین یک دفتر کل نامحدود و غیر قابل تغییر است که میزبان همه تراکنش‌های انجام شده ارز های دیجیتال است. این دفتر کل می تواند به قانون گذاران اجازه ردیابی پول را بدهد.

این حقیقت که بیت کوین قابل ردیابی است، مانع استفاده مجرمان ارز های دیجیتال از آن نمی‌شود. این ردیابی سریعا و به آسانی صورت نمی‌گیرد. بازرسان با مطالعه الگوها در انتقال این قبیل ارزهای دیجیتال می‌توانند به نتایجی برسند. جرم رایجی که در این میان انجام می‌شود، دزدیدن ارز های دیجیتال است. این جرم با هک کردن صرافی ها شروع شد.

سازمان های قانون گذار در این میان تنها نیستند و برای مقابله با این جرایم با یکدیگر همکاری دارند. Elliptic یکی از این سازمان هاست که در لندن واقع است و خدمات تحلیل بلاکچین را فراهم می‌کند. یکبار که پلیس بریتانیا می‌خواست یکی از دلالان مواد مخدر را دستگیر کند که در دارک وب فعالیت می‌کرد، با این سازمان تماس گرفت.

ریاست این سازمان ابراز داشته که هدف اصلی آنها مبارزه با پول شویی است و آنها ابزار هایی را در اختیار صرافی ها و موسسات مالی قرار می‌دهند که به آنها اجازه شناسایی تراکنش‌های مرتبط با فعالیت‌های مجرمانه را بدهد. سخت کردن پول شویی برای مجرمان ارز های دیجیتال باعث کم کردن جرم و جنایت در این عرصه خواهد شد.

ابزار های سازمان Elliptic مبتنی بر بررسی و نظارت بر بلاکچین هستند و وقتی که یک بانک یا صرافی اقدام به بررسی یک تراکنش بیت کوینی از طریق ابزارهای این شرکت می کند، قابلیت شناسایی ریشه تراکنش را خواهد داشت و می‌تواند تشخیص دهد که آیا ریشه آن مثلا به یک کیف پول باج افزار یا بازار دارک وب برنمی‌گردد؟

Elliptic مرتبا در مورد آدرس‌های مرتبط با فعالیت‌های غیر قانونی اطلاعات جمع آوری می‌کند و برای این منظور، تیمی از تحلیلگران داده دارد و از فرآیندهای خودکار متعددی استفاده می‌کند. البته مشکل اینجاست که همه صرافی ها از ابزارهای ضد پول شویی این قبیل سازمان ها استفاده نمی‌کنند و بنابراین مجرمان ارز های دیجیتال هنوز قادر به پول شویی در جا های خاصی هستند. اما امید می‌رود که با افزایش روز افزون این فعالیت‌های ضد پول شویی، کم کم عرصه بر خلافکاران تنگ شود و جایی برای پول شویی باقی نماند.

ComplyAdvantage یکی دیگر از این سازمان‌ها است که در ۲۰۱۴ بنیان‌گذاری شده است و مستقیما با قانون گذاران سراسر جهان پیوند دارد. این سازمان به شناسایی جدید ترین الگو های رفتاری مجرمان ارز های دیجیتال می پردازد. ریاست این سازمان ابراز داشته که ساختار ارز های دیجیتال به گونه ای است که می توانند جرم را تسهیل کند و پول شویی از طریق ارز های دیجیتال برای مجرمان بسیار راحت است.

روشی جدید برای بررسی فعالیت های مجرمان ارز های دیجیتال

مجرمان ارز های دیجیتال

اگر برای مدتی است که با بیت کوین سر و کار دارید، حتما نام کاترین هاون (Katherine Haun)، دادستان و سرمایه گذار در ارز های دیجیتال را شنیده‌اید. او در تعدادی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال عضو است و تجربه زیادی در زمینه مبارزه با فساد و مافیا پیدا کرده است.

حدودا ۷ سال قبل، حرفه او وارد فاز جدیدی شد. در آن زمان، یکی از همکارانش از او خواسته بود که یک ارز دیجیتال اسرار آمیز را مورد بررسی قرار دهد. این ارز اسرار آمیز بیت کوین بود و خودش می گوید که این اولین باری بوده که اسم بیت کوین را شنیده است. او می گوید که در ابتدا تصورش بر این بوده که ارز های دیجیتال چیزی مانند پول نقد هستند که می توانند فعالیت های مجرمانه را تسهیل کنند اما مسئول آن نیستند.

او می‌گوید که حکومت ها هم می توانند برای ردیابی مجرمان ارز های دیجیتال از بلاک چین استفاده کنند و بدون بلاک چین، حکومت ها هرگز نخواهند توانست به تعقیب این مجرمان بپردازند. او ابراز داشته که اگر ماجرای فعالیت های غیر قانونی Silk Road با پول نقد صورت می‌گرفت، هرگز حکومت ایالات متحده قادر به شناسایی آن نمی‌بود.

اعتراف به تهدید موجود

اف بی آی (FBI) که مالک بزرگترین کیف پول بیت کوین است، هرگز با مجرمان ارز های دیجیتال ناآشنا نیست. اخیر مدیر این سازمان اعلام کرده که ارز های دیجیتال معضل گسترده ای هستند که روز به روز بزرگتر و بزرگتر می شود. در ماه جولای بود که رئیس جمهور ایالات متحده، واحدی را برای تمرکز بر بررسی جرایم مربوط به ارز های دیجیتال ایجاد کرد.

اتحادیه اروپا نیز مشغول قانون گذاری و انجام کارهایی برای کنترل مجرمان ارزهای دیجیتال است. گزارش‌ها حاکی از آن هستند که در اوایل ماه می، حکومت اسپانیا اقدام به متلاشی کردن یک سازمان مجرم کرده است که خدمات پول شویی کریپتویی را برای باندهای تبه کار فراهم می‌کرده است.

چند هفته بعد از این ماجرا بود که Bestmixer.io که یک سرویس ترکیب ارز های دیجیتال بود، بسته شد. سپس در ماه ژوئن بود که بیش از ۳۰۰ متخصص ارز دیجیتال از بخش‌های قانون گذاری و خصوصی در ششمین کنفرانس ارز های دیجیتال در هلند شرکت کردند.

در خلال همین ماه بود که سازمان Europol اعلام کرد که قصد دارد به مقامات در خصوص ردیابی ارزهای دیجیتال کمک کند. این سازمان ابراز داشت که انفجار ارزهای دیجیتال مانند آنچه که در ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ شاهد بودیم، فروکش کرده و بسیاری از ارز هایی که به نظر می‌رسید برای کمک به پول شویی طراحی شده اند مانند مونرو (Monero) و دش (Dash)، با کاهش حجم بازار مواجه شده‌اند.

این سازمان در ادامه اظهار می‌دارد که البته این بدین معنی نیست که نوآوری در این زمینه متوقف شده است. با پذیرش ارزهای دیجیتال از سوی عموم، طبیعتا مشکلات بیشتری پدید خواهد آمد که باید برای آنها چاره اندیشی کرد.

قطعا جرایمی در ارتباط با ارزهای دیجیتال مطرح است و قانون‌گذاران باید به تغییر موضع‌گیری های خود بپردازند و از فناوری‌های زیربنای ارزهای دیجیتال برای مقابله با مجرمان ارز های دیجیتال بهره بگیرند. طبیعتا این ارزها به مجرمان کمک می‌کنند که به اهداف خود برسند و حکومت‌ها و قانون گذاران باید در این زمینه تمهیداتی بیاندیشند.

پول نقد هنوز هم بهترین ابزار مجرمان است اما اگر مجرمان بخواهند به صورت آنلاین اقدام به تبهکاری کنند، ارز های دیجیتال بهترین ابزار آنها هستند. نظر شما چیست؟ با چه روش های دیگری می توان با مجرمان ارز های دیجیتال مقابله کرد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
thenextweb

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا