پیشرفته مقالات عمومی

بهترین راهکارهای حفظ حریم خصوصی بلاک چین کدام‌ها هستند؟

صنعت ارز دیجیتال در ابتدا به عنوان پول دیجیتال ناشناس معرفی می‌شد. در حالی که متخصصان خاطرنشان می‌کردند که این تعریف صحیحی نیست، بیت کوین در بازارهای دارک وب نظیر سیلک رود (Silk Road) که در آنها، فروشندگان به فروش کالاهای غیرقانونی از مواد مخدر تا استخدام قاتل می‌پردازند، به محبوبیت دست یافت. بازار سیلک رود که در سال ۲۰۱۱ تاسیس شد به موفقیت چشمگیری دست یافت تا این که دو سال پس از تأسیس خود یعنی در سال ۲۰۱۳ توسط FBI بسته شد. نهادهای مسئول بعدا اعلام کردند که مرورگرهای کاملا رایگان بلاک چین در بازرسی‌های انجام شده به آنها کمک کرده اند.

دفترکل تراکنش‌های بیت کوین برای مشاهده عموم کاملا در دسترس است. نکته ای که بلاک چین فاقد آن است، اطلاعات هویتی کاملا در دسترس است، زیرا تمام تراکنش‌ها بین آدرس‌های کیف پول انجام می‌شود که می‌توان این آدرس‌ها را به عنوان اسم مستعار در نظر گرفت. هرچند هر آدرس کیف پول منحصر به فرد است و می‌تواند مرتبط با یک فرد یا نهاد باشد.

پیدا کردن دارنده یک آدرس می‌تواند به سادگی انجام تراکنش باشد. خریدار و فروشنده می‌توانند تمام سابقه و تاریخچه تراکنش خود را برای یکدیگر مشخص کنند. اگرچه کاربران نمی‌دانند که با چه کسی تراکنش انجام داده اند، اما می‌توانند موجود و مقدار خرج کردن طرف مقابل را از طریق یک بررسی ساده در مرورگر بلاک چین را به دست آورند. از لحاظ فنی به این موضوع قابلیت اتصال پذیری (Linkability) می‌گویند.

اتصال زنجیره تراکنش‌های بیت کوین از نظر تئوری آسان است. هر چند در عمل، این اقدامی آسان نیست؛ زیرا تعیین این بخش که مدام تراکنش بیت کوین مربوط به باقی مانده تراکنش است و کدام بخش مربوط به پول خرج شده است پیچیده است.

راهکارهای حریم خصوصی بیت کوین

حریم خصوصی ارز دیجیتال امنیت بیت کوین بلاک چین تراکنش الگوریتم کوین جوین

با در نظر گرفتن ضعف آشکار حریم خصوصی بیت کوین و سایر دفترکل‌های عمومی، راهکارهای مختلفی طی چند سال اخیر توسعه یافته اند. اولین راهکار در اوایل سال ۲۰۱۳ توسط گرگوری مکسول (Gregory Maxwell) یکی از توسعه دهندگان اصلی بیت کوین ارائه شد. این فناوری که بعداً به اسم کوین جوین (CoinJoin) تغییر کرد از این اصل بیت کوین استفاده می‌کرد که یک تراکنش می‌تواند شامل ورودی و خروجی‌های بسیار زیادی باشد که این خروجی و ورودی‌ها می‌توانند از چندین کیف پول خارج یا به آنها وارد می‌شوند.

هر تراکنش مقدار مشخصی بیت کوین به شکل ورودی دریافت می‌کند و آن را به چندین مجموعه خروجی تغییر شکل می‌دهد. با وجود کوین جوین، چندین شرکت کننده در تراکنش می‌توانند بیت کوین خود را به یک تراکنش ارائه دهند و سپس این بیت کوین‌ها خروجی‌های مختلفی تغییر شکل می‌دهند که به کیف پول‌های مدنظر هر کاربر ارسال می‌شود.

نتیجه ‌این است که زنجیره تراکنش‌ها به هم می‌ریزد و شخصی که از بیرون این تراکنش را مشاهده و کیف پول A را رصد می‌کند، نمی‌داند بیت کوین دقیقا به کدام کیف پول B ارسال شده است. کیف پول B ممکن است شامل بیت کوینی باشد که از ده‌ها ورودی تشکیل شده است. تعداد شرکت کنندگان آن مجموعه ناشناس، برای عملکرد کلی ترکیب کوین‌ها بسیار مهم است. پیگیری کردن یک کیف پول در بین ۱۰،۰۰۰ کیف پول بسیار سخت تر از پیگیری کردن آن در میان ۱۰ کیف پول است.

راهکار دیگری توسط ترکیب کنندگان بیت کوین ارائه شده است. اگرچه این افراد از رویکرد مشابهی استفاده کرده اند، اما این سرویس‌ها به صورت متمرکز بودند و طی فرآیند به هم ریختن و ترکیب، تصدی بیت کوین را به عهده داشتند. با این حال، ترکیب کنندگان محبوبیت اولیه خود نزد کاربران را این گونه به دست آوردند که پیاده سازی روش آنها بسیار ساده تر از کوین جوین بود.

 

نقص‌های امنیتی آنها خیلی زود توسط محققان کشف شد. فلیکس مادواکور (Felix Maduakor) در مقاله دسامبر ۲۰۱۷ خود، طی یک فرآیند بسیار ساده نشان داد که چگونه ناشناس بودن تراکنش‌های ترکیب کننده را می‌توان از بین برد. این الگوریتم متکی به عواملی نظیر زمان بندی، مقدار تراکنش بیت کوین و کارمزد تراکنش‌ها برای فیلترگذاری کیف پول مقصد بود. علاوه بر این، یکی از سرویس‌ها یک آسیب پذیری مبتنی بر وب داشت که می‌توانست تمام اطلاعات تراکنش ترکیب شده را لو دهد. او در مقاله دیگری در سال ۲۰۱۷ بیان کرد که حتی محبوب ترین سرویس‌های ترکیب کننده نیز از اقدامات امنیتی ضعیفی بهره می‌برند که پیگیری عملیات آنها را آسان می‌کند.

علیرغم نقص‌های امنیتی، باز هم سرویس‌های ترکیب کننده در سال ۲۰۱۸ محبوب باقی ماندند. هرچند دستگیری و مصادره‌ها توسط پلیس و بستن داوطلبانه بعضی از این سرویس‌ها به این عرصه فشار وارد کرد و سرانجام استفاده از آنها را محدود کرد.

طبق گزارش چینالیسیس در وبینار ماه جولای ۲۰۱۹، کیف پول‌های مبتنی بر کوین جوین که توسط Wasabi و Samourai ارائه شده بودند به تدریج در سال ۲۰۱۹ به محبوبیت دست یافتند و توانستند بیش از ۲۵۰ میلیون دلار بیت کوین پردازش کنند.

کوین جوین به عنوان یک فرآیند غیرمتمرکز به مهارت‌های امنیتی اپراتورهای ترکیب کننده متکی نیست؛ بنابراین نقاط شکست غیرضروری را حذف می‌کند. علیرغم این موضوع، این سیستم فاصله بسیار زیادی با یک سیستم بی نقص دارد. مکسول بعدها از نسخه‌های کوین جوین فاصله گرفت و خاطرنشان کرد که اگر تمام کاربران وارد شوند و مقادیر مختلفی برداشت کنند، کوین جوین به آسانی متلاشی می‌شود.

اگرچه با استفاده از مقادیر خروجی ثابت می‌توان این موضوع را کاهش داد، اما به نظر می‌رسد این کار برای جلوگیری از رصد و پیگیری کافی نباشد.

شواهد بیشتر از آسیب پذیری کوین جوین توسط بررسی‌های دقیق چینالیسیس از اقدامات پلاس توکن (PlusToken) ارائه شد. طبق گزارش ماه دسامبر ۲۰۱۹، علیرغم روش‌های مبهم و پیچیده که شامل سرویس‌های کوین جوین نیز بود، چینالیسیس توانست ۴۵,۰۰۰ بیت کوین از مجموع ۱۸۰,۰۰۰ بیت کوین جمع آوری شده این طرح پانزی را پیگیری کند. Nopara73 یکی از توسعه دهندگان کیف پول Wasabi در جلسه پرسش و پاسخ در ردیت از این فناوری دفاع کرد و گفت:

فکر نمی‌کنم که بخش فنی این موضوع آن چنان سخت باشد.

افزایش آلتکوین‌های مبتنی بر حریم خصوصی

حریم خصوصی ارز دیجیتال امنیت بیت کوین بلاک چین تراکنش الگوریتم کوین جوین

با بالغ تر شدن اکوسیستم ارز دیجیتال، چندین پروژه با هدف ارائه تراکنش‌های خصوصی به کاربران به وجود آمدند. چشم انداز حال حاضر به چندین گروه مهم از کوین‌ها بر اساس پروتکل‌های مختلف آنها تقسیم شده است.

مونرو (XMR) در حال حاضر بزرگ‌ترین کوین حریم خصوصی از لحاظ ارزش بازار است و یکی از اولین کوین‌هایی بود که این ویژگی را به بازار عرضه کرد.

مونرو بر اساس پروتکل CryptoNote است که پیشگام این پروتکل، بایت کوین (BCN) در سال ۲۰۱۴ بود و به تدریج توسط RingCT تکامل یافت. RingCT یک سیستم ترکیب کننده امضای حلقوی (Ring Signature) و رمزنگاری تراکنش‌های محرمانه است.

مونرو در صدد پنهان کردن تمام بخش‌های یک تراکنش اعم از ارسال کننده، دریافت کننده و مقدار تراکنش است.

ارسال کننده از طریق امضاهای حلقوی پنهان می‌ماند. هنگام ایجاد تراکنش، مونرو خروجی‌های واقعی ارسال کننده را با سایر خروجی‌های نیمه تصادفی از بلاک‌های قبلی جمع می‌کند. این موضوع با ارائه “انکار موجه” (plausible deniability) به کاربر، اثری مشابه با کوین جوین ایجاد می‌کند؛ به طوری که طرفین خارج از تراکنش، نمی‌توانند بدون اطلاعات بیشتر به کوین‌های واقعی دست یابند.

فناوری تراکنش‌های محرمانه

فناوری‌ای به نام تراکنش‌های محرمانه با پنهان سازی تعداد کوین‌های هر خروجی، به بهبود این موضوع می‌پردازد. آدرس‌های مخفی که بخشی از پروتکل اصلی CryptoNote است با ایجاد آدرس کیف پول یکبار مصرف برای هر تراکنش به پنهان سازی دریافت کننده می‌پردازد.

نزدیک ترین رقیب مونرو، زی کش (ZEC) است که از الگوریتم Zero Knowledge Proof (روش اثبات با دانش صفر) برای پنهان سازی تراکنش‌ها بهره می‌برد.

گواه‌های دانش صفر در سطح بالایی به اثبات کننده (کاربر ارسال کننده پول) امکان می‌دهند تا بدون مشخص کردن عدد دقیق، ارزش مشخص تراکنش را به تاییدکننده (یا نود بلاک چین) نشان دهد.

این ویژگی در بلاک‌ چین‌های با محوریت حریم خصوصی امکان می‌دهد تا جزییات تراکنش به طور کامل رمزنگاری شود و از گواه‌های دانش صفر به عنوان تضمین معتبر بودن و صحت این جزییات استفاده می‌کند. نسخه‌های مختلفی از گواه‌های دانش صفر وجود دارد. گواهی که زی کش از آن استفاده می‌کند، zk-SNARK نام دارد.

آخرین ویژگی اضافه شده به کوین‌های حریم خصوصی ، پروتکل میمبل ویمبل (Mimblewimble) است. این پروتکل که در پروژه‌هایی نظیر گرین (Grin) و بیم (Beam) پیاده سازی شده است، اساسا از کوین جوین و تراکنش‌های محرمانه برای اطمینان از حفظ حریم خصوصی استفاده می‌کند. هرچند، معماری بلاک چین آن تفاوت چشمگیری با سایر بلاک چین‌ها دارد.

برای مثال، بلاک چین‌های میمبل ویمبل دارای آدرس‌های دائمی نیستند. در عوض، ارزهای دیجیتال به صورت فرآیند دو مرحله ای تبادل می‌شوند. طی این دو مرحله، ارسال کننده از طریق ابزارهای خارجی بخشی از اطلاعات تراکنش نظیر ایمیل‌ها را دریافت می‌کند و سپس دریافت کننده باید قبل از ارسال دوباره فایل تراکنش، این اطلاعات را به آن اضافه کند.

چندین پروژه دیگر نیز از نسخه‌های مختلف کوین جوین برای ویژگی‌های حریم خصوصی خود استفاده می‌کنند. ویژگی PrivateSend دش (Dash) از طریق چندین مرحله کوین جوین به ترکیب کوین‌ها می‌پردازد و حالت حریم خصوصی دیکرد (DCR) از ++CoinShuffle بهره می‌برد که نسخه به روزرسانی شده و بهبود یافته پروتکل اصلی کوین جوین است. اگرچه بحث‌های مختلفی بین مخالفان هر پروتکل وجود دارد، اما هر کدام از این پروتکل‌ها مزیت‌ها و معایب خود را دارند.

هزینه ناشناس بودن

حریم خصوصی ارز دیجیتال امنیت بیت کوین بلاک چین تراکنش الگوریتم کوین جوین

پروتکل‌های حریم خصوصی به طور کل با مسائل عملکرد و مقیاس پذیری مواجه هستند. لایه اضافی حریم خصوصی اغلب هزینه چشمگیری به صورت حجم تراکنش، سرعت اجرا و عملکرد محاسباتی دارد.

تراکنش‌های مونرو چندین برابر سنگین تر از تراکنش‌های شبکه بیت کوین است. اگرچه معرفی گواه‌های بولت پروف (Bulletproof) این مشکل را تا حدی برطرف کرده اند، اما تراکنش‌های مونرو بیش از ۱۵۰۰ بایت حجم دارند؛ در حالی که یک تراکنش ساده بیت کوین می‌تواند کمتر از ۲۸۰ بایت باشد.

این موضوع، مشکل مهمی برای مقیاس پذیری به وجود می‌آورد. اگرچه مونرو دارای حجم بلاک داینامیک و پویا است، اما همچنان حجم کل بلاک چین با سرعت زیادی در حال افزایش است. سرانجام اجرای نودهای مونرو در یک رایانه معمولی غیرممکن خواهد شد.

زی کش یک بلاک چین ترکیبی شامل تراکنش‌های شفاف و محافظت شده است. تراکنش‌های خصوصی با مشکل حجم مواجه هستند و حجم هر تراکنش زی کش به طور میانگین ۲۰۰۰ بایت است.

قبل از معرفی سپلینگ (Sapling)، ارسال خصوصی پول تقریبا به ۴ گیگابایت رم نیاز داشت که این موضوع، تراکنش‌های محافظت شده را بسیار غیرکاربردی می‌کرد.

مشکلات مشابهی نیز در کوین‌های میمبل ویمبل وجود دارد. تراکنش‌های خام میمبل ویمبل به دلیل گواه‌های سنگین بیش از ۵۰۰۰ بایت هستند. مزیت اصلی مقیاس پذیری برای کوین‌های مبتنی بر میمبل ویمبل، قابلیت سبک کردن (prune که در لغت به معنای هرس کردن است) بلاک چین است.

این ویژگی، اطلاعات تراکنش‌های قبلی را بدون تأثیرگذاری بر اعتبار و صحت بلاک چین، حذف می‌کند. گرین (Grin) کاهش تقریبا ۹۸ درصدی را برای ۱۰ میلیون تراکنش تخمین زده است که با استفاده از این ویژگی، حجم آنها از ۱۳۰ گیگابایت به کمتر از ۲ گیگابایت کاهش می‌یابد. این حجم کمتر از نصف حجم بلاک چین بیت کوین با تعداد تراکنش‌های مشابه در دسامبر سال ۲۰۱۲ است.

قابلیت سبک کردن بلاک چین یک عامل مهم برای محققان است. اگرچه به نظر می‌رسید مونرو نمی‌تواند از طریق این ویژگی مقیاس پذیر شود، اما تیم مونرو در اوایل سال ۲۰۱۹ نسخه محدودی از این ویژگی را عرضه کردند.

منتقدان به دلیل ناتوانی این قابلیت در حذف کامل تراکنش‌ها، این ویژگی را بیشتر مشابه با شاردینگ عنوان کرده اند. توسعه دهندگان مونرو توضیح داده اند که حذف خروجی‌ها با فناوری کنونی غیرممکن است و گفته اند که نسخه ما قطعا بعضی از اطلاعات مشخص تراکنش‌ها را حذف می‌کند.

زی کش نیز نمی‌توانست اطلاعات تراکنش‌ها را حذف کند، اما تیم توسعه دهنده در شرکت الکتریک کوین (Electric Coin که شرکت مسئول زی کش است) تصمیم گرفت از گواه‌های دانش صفر بهره ببرد تا مفهوم مشابهی از مقیاس پذیری را معرفی کند.

زی کش روش هیلو (Halo) را معرفی کرد که از سیستم “گواه‌های گواه‌ها” (proofs of proofs) استفاده می‌کند. این سیستم، اعتبار و صحت وضعیت‌های گذشته بلاک چین را تایید می‌کند. این ویژگی به نودها امکان می‌دهد تا تنها اطلاعات تراکنش‌های اخیر را نگه دارند.

مشکلات موجود در حریم خصوصی

حریم خصوصی ارز دیجیتال امنیت بیت کوین بلاک چین تراکنش الگوریتم کوین جوین

مسائل مرتبط با غیرمتمرکزسازی و ناشناس بودن اغلب باعث به وجود آمدن سه راهی برای تمام فناوری‌های حریم خصوصی می‌شود. اگرچه مونرو از نظر کاربرد و غیرمتمرکزسازی امتیاز خوبی کسب می‌کند، اما ناشناس بودن آن در گذشته با مشکلاتی مواجه بود.

یکی از فعالان مونرو و توسعه دهنده نرم افزار ماینر xmr-stak با اسم مستعار Fireice_uk، چندین نقطه ضعف در رویکرد امضای حلقوی شناسایی و خاطرنشان کرده است که این نقاط ضعف با ایجاد چرخه و لوپ‌های تراکنش، مبدا اصلی سرمایه‌ها را مشخص می‌کنند. این نقاط ضعف هم چنین روشی برای شکستن امضاهای حلقوی بر اساس لو رفتن متاداده‌ها را نشان می‌دهند. زمان ایجاد تراکنش می‌تواند با سوابق ارائه دهنده اینترنت مقایسه شود تا خروجی اصلی شناسایی شود.

اعضای برتر جامعه مونرو در ردیت به این موضوع پاسخ داده و بعضی از این مسائل را تایید کردند، اما اهمیت آنها را کم ارزش خواندند. هنگامی که کوین تلگراف (Coin Telegraph) از آنها پرسید که آیا تیم توسعه دهنده اقدامی برای این مسائل انجام داده است یا خیر، fireice_uk پاسخ داد که اقدامات انجام شده کافی و مناسب نبوده اند. وی گفت:

طی یک سال گذشته، تعداد تحقیقات در خصوص لو رفتن متاداده ها افزایش یافته است. وضعیت کنونی اقدامات انجام شده مرا با این سوال مواجه کرده است که آیا تمام کوین های مبتنی بر امضاهای حلقوی ماندگار و قابل اتکا هستند یا خیر. این صحبت را از توسعه دهندگان یکی از این کوین ها می‌شنوید.

یکی از اعضای آزمایشگاه تحقیقاتی مونرو با اسم مستعار سارانگ نوتر (Sarang Noether) در مصاحبه ای با کوین تلگراف به این انتقاد پاسخ داده است. وی خاطرنشان کرد که این موضوع یک مسأله جزیی است که به مدل تهدید موجود بستگی دارد و افزود:

متاداده هایی در سطح شبکه منتشر شده اند که می‌تواند بر اساس مدل تهدیدات آنها بر کاربران خاصی تاثیرگذار باشد. متاداده های درون زنجیره ای نظیر زمان‌بندی، ساختار ورودی و خروجی، اطلاعات غیراستاندارد تراکنش و غیره نیز منتشر شده اند. کاهش انتشار متاداده ها بسیار مهم است، اما از بین بردن کامل آنها غیرممکن است.

نوتر خاطرنشان کرد که ترکیب کردن کوین‌ها، موضوعی رایج در تحقیقات است و روش‌های مناسب و نامناسبی برای آن وجود دارد. وی گفت: همانند انتخاب ضعیف ورودی‌ها که می‌تواند منجر به فاش شدن هویت امضا کننده واقعی شود، ترکیب کردن بد و نامناسب نیز می‌تواند منجر به انجام اقدامات برای شناسایی این فرآیند شود.

اگرچه رمزنگاری موجود در تراکنش‌های محافظت شده زی کش اساسا بهتر از رمزنگاری مونرو عنوان می‌شود، اما تسلط آدرس‌های شفاف، محدودیت‌های شدیدتری اعمال می‌کند. محققان دانشگاه UCL لندن، توانسته اند با پرداختن به مرحله تبدیل بین کوین‌های محافظت شده و محافظت نشده، ناشناس بودن چندین انتقال را از بین ببرند.

جاش سویهارت (Josh Swihart) نایب رییس بخش بازاریابی شرکت الکتریک کوین در پاسخ به این سوال که آیا زی کش منفعت و سودی در افزایش تعداد تراکنش‌های محافظت شده می‌برد یا خیر گفت:

مجموعه بزرگی از ناشناس بودن بسیار مهم است. ما‌ در جهان، میلیاردها نفر داریم که هر ماه ده ها تراکنش انجام می‌دهند و صدها میلیون کسب و کار و موسسات داریم که تعداد تراکنش های آنها از این میزان نیز بیشتر است. مجموعه ناشناس بودن باید به حدی بزرگ باشد که از تمام این افراد، شرکت ها و موسسات در تمام تراکنش ها محافظت کند.

سویهارت همچنین خاطرنشان کرد که تعداد تراکنش‌های کاملا محافظت شده به تدریج افزایش می‌یابد و این موضوع باعث می‌شود که مجموعه ناشناس بودن نیز افزایش یابد. با این حال، اطلاعات نشان می‌دهند که در زی کش، نسبت حجم تراکنش‌های محافظت شده به تراکنش‌های شفاف بین ۱۰ الی ۲۰ است که اخیرا مقداری رشد داشته است.

مقدار تراکنش‌های حفاظت شده در زی کش

حریم خصوصی ارز دیجیتال امنیت بیت کوین بلاک چین تراکنش الگوریتم کوین جوین

سویهارت گفت:

متمرکزسازی نیز مسأله بسیار مهمی برای زیکش است، زیرا zk-SNARK برای عملکرد مناسب به شرایط و تنظیمات مورد اعتماد نیاز دارد. پارامترهای خاص این شرایط توسط توسعه دهندگان مشخص می‌شود. هرگونه آسیب پذیری یا نبود امنیتی یا اعتمادی، فاجعه بار خواهد بود، زیرا حمله کنندگان می‌توانند به صورت ناشناس، کوین های جدید ایجاد کنند. با این حال، معرفی فناوری مبتنی بر هیلو، نیاز به شرایط مورد اعتماد را از بین خواهد برد.

در خصوص اهمیت مجموعه‌های ناشناس بودن، fireice_uk گفته است:

این مسأله همانند مرگ و زندگی است. نمی‌توان در یک جمعیت یک نفره پنهان شد. هر اقدامی برای کاهش جمعیت بر حریم خصوصی تاثیرگذار خواهد بود.

وی با اشاره به دستاوردهای چشمگیر بوگاتی (Bogatyy) محقق شرکت Dragonfly Capital که ناشناس بودن ۹۶ درصد تراکنش‌های گرین را از بین برده است افزود:

ما این موضوع را به خوبی در شکست میمبل ویمبل مشاهده می‌کنیم.

آیا در این زمینه، سیستم برتری وجود دارد؟

حریم خصوصی ارز دیجیتال امنیت بیت کوین بلاک چین تراکنش الگوریتم کوین جوین

اگرچه هر سیستم نقاط قوت و ضعف خود را دارد، اما در آخر این موضوع به خود کاربران بستگی دارد که از ابزارهای موجود بهترین بهره را ببرند. حتی از زی کش که به عنوان انعطاف پذیرترین و ناشناس ترین سیستم شناخته می‌شود نیز می‌توان سوء استفاده کرد. استفاده از مونرو تا حدودی آسان‌تر است و کوین حریم خصوصی محبوب تری در بازارهای دارک وب است.

در عین حال، بیت کوین هم چنان محبوب ترین روش پرداخت است. به علاوه، کاربران بیت کوین اصراری بر حریم خصوصی ندارند، به طوری که اکثر سرمایه‌های  بازارهای دارک وب مستقیما از صرافی‌های متمرکز ارسال می‌شود.

به نظر می‌رسد فناوری بهبود و ارتقای حریم خصوصی برای کاربران بازارهای دارک وب جالب نیست؛ در حالی که این ویژگی باید مهمترین عامل انتخاب این کاربران باشد.

تا زمانی که کوین‌های حریم خصوصی به طور گسترده در محیط‌های پرخطری نظیر دارک وب پذیرفته شود، بحث‌های پیرامون ناشناس بودن به صورت تئوری باقی خواهد ماند.

کاربردهای غیرمجرمانه برای کوین‌های دارای حریم خصوصی

این نکته نیز قابل ذکر است که حریم خصوصی همواره با کاربردهای غیرقانونی در ارتباط نیستند. چینالیسیس اذعان داشته که فقط اندکی بیشتر از ۱۰ درصد سرمایه‌های ارسال شده به سرویس‌های ترکیب کوین متعلق به فعالیت‌های مجرمانه است.

نسبت مشابهی را نیز می‌توان از کاربرد کوین‌های دارای حریم خصوصی انتظار داشت. اگرچه قانونگذاران توجه خود به جرایم مرتبط با ارزهای دیجیتال را افزایش می‌دهند، اما نگهداری کوین‌های حریم خصوصی برای کاربردهای قا‌نونی بسیار مهم است. مدیرعامل چینالیسیس در این خصوص گفت:

ناشناس بودن کامل، فرصت های جدیدی برای فعالیت های غیرقانونی ایجاد می‌کند که قابل بررسی نیستند. این جهانی نیست که مناسب زندگی کردن باشد. از طرف دیگر، شفافیت کامل نیز به معنای نداشتن هیچگونه حریم خصوصی است. این جهان نیز مناسب زندگی کردن نیست. ما معتقدیم که بازار در این مورد تصمیم می‌گیرد و در حال حاضر، کوین های غیر حریم خصوصی از اقبال بیشتری برخوردار هستند.

موضع سویهارت در خصوص تراکنش کوین‌های حریم خصوصی پا را فراتر گذاشته است. او از جانب شرکت الکتریک کوین بیان کرده که قابلیت یک فرد برای انجام تراکنش با سایر افراد یک حق اساسی است، در حالی که کسب و کارها نیز این حق را دارند تا بدون افشای اطلاعات خود به رقبا یا سایر افرادی که در صدد آسیب رساندن به آنها هستند، بدون ایمنی به انجام تراکنش بپردازند.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا