اخبار آلتکویناخبار بلاکچین

بنیان‌گذار سولانا: کارمزد پایین و سرعت بالای پردازشی سولانا دلیل قطعی‌های اخیر شبکه است

شبکه سولانا طی ۱۲ ماه اخیر حداقل در ۷ نوبت مختلف به صورت کامل یا بخشی از آن از دسترس خارج شده است. آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) هم‌بنیان‌گذار سولانا گفته است قطعی شبکه هم‌چنان بزرگترین چالش پیش روی این شبکه است. یاکوونکو این موضوع را ناشی از کارمزد پایین و سرعت بالای پردازش تراکنش‌های شبکه سولانا می‌داند.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، شبکه سولانا در مدت اخیر چندین بار از دسترس خارج شده است. طبق گفته یاکوونکو، دلیل قطعی شبکه رویدادهای اسپم و ازدحام شبکه است.

یاکوونکو در تاریخ ۲ سپتامبر (۱۱ شهریور) گفته است قطعی شبکه «نفرین» سولانا است، اما دلیل قطعی شبکه سولانا، تراکنش‌های کم‌هزینه این شبکه است که باعث ایجاد اسپم و ازدحام شبکه می‌شود. وی در این خصوص گفت:

به نظرم قطعی شبکه، نفرینی است که با آن مواجه هستیم، اما دلیل آن، ارزان و سریع بودن سولانا است که کاربران و برنامه‌های بسیار زیادی را به سمت این شبکه کشانده است.

اگرچه قطعی شبکه مانع از استفاده کاربران از این شبکه شده، اما مدیرعامل سولانا گفته است که امنیت این شبکه به خطر نیافتاده است. وی هم‌چنین اذعان داشته است که ساختار هر بلاکچین متفاوت بوده و هر شبکه با شکست‌های مختص به خود مواجه می‌شود.

برای مثال، یاکوونکو خاطرنشان کرده است تولید بلاک در شبکه بیت کوین نیز به مدت ۲ ساعت متوقف شده بود، اما این موضوعی عادی در نظر گرفته می‌شود.

یاکوونکو گفت طراحی شبکه بیت کوین به صورتی است که به شدت انعطاف‌پذیر باشد. هنگامی که توان پردازشی و هش ماینرهای چینی از شبکه خارج شد، شرایطی به وجود آمد که زمان تولید بلاک در این شبکه تا ۲ ساعت نیز افزایش یافت. اما توقف تولید بلاک برای سولانا یک شکست در نظر گرفته می‌شود. لازم به ذکر است زمان ساخت بلاک در شبکه بیت کوین حدودا ۱۰ دقیقه است.

وی افزود:

اگر تولید بلاک در سولانا به ۲ ساعت افزایش یابد، این شبکه مرده محسوب می‌شود زیرا سولانا به شکلی طراحی شده است که هر ۴۰۰ میلی ثانیه یک بلاک تولید شود.

یاکوونکو گفته است سولانا بدین منظور ایجاد شده است تا به پلتفرمی با قراردادهای هوشمند کم‌هزینه و با پردازش سریع تراکنش‌ها تبدیل شود که بتواند ۳۰ میلیون تراکنش در روز پردازش کند. بدین ترتیب، تعداد تراکنش‌های روزانه شبکه سولانا از مجموع سایر شبکه‌ها بیشتر است.

وی افزود:

پس از آنکه شبکه سریعتری ایجاد می‌کنید، مشکلات و موارد شکست این شبکه با شبکه‌هایی نظیر بیت کوین و اتریوم متفاوت خواهد بود.

یاکوونکو اذعان داشته است که قطعی شبکه موضوع کاملا بدی نیست، زیرا تمام این چالش‌ها به دلیل آن به وجود می‌آیند که کاربران بسیار زیادی داریم.

وی گفت:

این بزرگترین چالش ما است و شاید وجود این چالش را دوست داشته باشم، زیرا نشان می‌دهد کاربران بسیار زیادی به صورت روزانه در شبکه سولانا داریم.

سولانا از زمان عرضه خود در سال ۲۰۲۰ تاکنون حداقل طی ۷ نوبت مختلف با قطعی شبکه مواجه بوده است. ۵ مورد از قطعی شبکه سولانا در سال ۲۰۲۲ رخ داده است. یکی از طولانی‌ترین وقفه‌های تولید بلاک شبکه سولانا در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ رخ داد و ۱۷ ساعت به طول انجامید.

یاکوونکو گفته است قطعی شبکه ناشی از تاییدکنندگانی بود که نمی‌توانستند بار تراکنشی را در مقاطع اوج استفاده از شبکه پردازش کنند. وی در این خصوص گفت:

به نظرم در هر ثانیه ۱۰ میلیون تراکنش به یک تاییدکننده (ولیدیتور) ارسال میشد. اگر در هر کدام از این تاییدکنندگان که حافظه آنها سریعا در حال افزایش است، باگی وجود داشته باشد، احتمال خاموش و خارج شدن آن تاییدکننده از شبکه سولانا وجود دارد.

یکی از مهم‌ترین قطعی‌های شبکه در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ به دلیل حمله Denial-of-service (DoS) بود. این حمله از جانب ربات‌هایی انجام شد که به اسپمینگ پروتکل ریدیوم (Raydium) پرداختند. یکی دیگر از مهم‌ترین قطعی‌های شبکه که ۷ ساعت طول کشید در ماه می ۲۰۲۲ رخ داد. دلیل این قطعی شبکه، ربات‌های یکی از برنامه‌های NFT بود. در ماه ژوئن سال جاری نیز شاهد قطعی شبکه به دلیل وجود باگ در یکی از کدهای سولانا بودیم.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا