متوسط کریپتو پدیا

بایننس بریج چیست؟ معرفی نسخه قدیمی Binance Bridge

در حال حاضر دنیای رمزارزها از مشکل عدم ارتباط شبکه‌های مختلف با یکدیگر رنج می‌برد. بلاکچین‌های مختلف به شکل جزیره‌هایی جدا از هم مشغول به فعالیت‌اند. این مساله سبب این می‌شود که نتوان از تمامی پتانسیل این تکنولوژی استفاده کرد. اگر چه راهکارهایی برای حل این معضل شناخته‌شده در حال طراحی است، اما تا آن زمان چه می‌توان کرد؟ به فرض اگر تشخیص داده باشید که بیت کوین طلای دیجیتال است و می‌خواهید در آینده این تکنولوژی سهیم باشید اما از طرفی مزایای شبکه اتریوم یا بایننس اسمارت چین در حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) را نیز طلب می‌کنید، انتخاب‌های زیادی در شبکه بومی بیت کوین پیش روی شما نیست. اینجاست که نقش پل‌ها (رابط‌ها) به میان می‌آید. بایننس بریج پلی برای انتقال دارایی‌های دیجیتال بین شبکه‌های مختلف بلاکچین است. هرچند در زمان به‌روزرسانی این مطلب، فعالیت بایننس بریج از تاریخ ۲۵ نوامبر ۲۰۲۱ (۴ آذر ۱۴۰۰) متوقف شده و بایننس خبر از راه‌اندازی نسخه دوم بایننس بریج را اعلام کرده است، اما در ادامه در خصوص اینکه بایننس بریج چیست و نحوه کار با آن توضیح خواهیم داد. همچنین کمی در خصوص رپد توکن‌ها (Wrapped Tokens) یا توکن‌های پِگ شده (Pegged Tokens) حرف خواهیم زد. با میهن بلاکچین همراه باشید.

این مقاله در ۱۱ دی ۱۴۰۱ به‌روزرسانی شد

بایننس بریج چیست؟

بایننس بریج چیست؟

پایه و اساس کار رابط‌ها، توکن‌های رپد شده هستند. به شکل مختصر، توکن‌های رپد شده، توکنی خارج از شبکه بومی توکن اصلی هستند که قیمت هر واحد از آن، برابر با قیمت واحد توکن اصلی است. برای مثال در تصویر زیر، صفحه توکن اتر پگ شده توسط بایننس (ETH) در سایت BSCscan را مشاهده می‌کنید. این توکن بر پایه استاندارد BEP-20 بوده و در بستر شبکه بایننس اسمارت چین قرار دارد. برای اطلاع بیشتر از توکن‌های پگ شده، مطلب زیر را مطالعه بفرمایید:

صفحه Binance pegged Ethereum در سایت BSCScan

شرکت بایننس پس از ایجاد شبکه‌های بایننس چین (با استاندارد توکن BEP-2) و زنجیره هوشمند بایننس (با استاندارد توکن BEP-20)، برای جذب نقدینگی و افزایش سهولت استفاده برای کاربران،‌ این پل ارتباطی را ایجاد کرد. کاربران بدون نیاز به ایجاد حساب کاربری در صرافی بایننس می‌توانستند به بایننس بریج مراجعه کنند و دارایی‌های دیجیتال خود را از شبکه‌های ذکر شده به شبکه بومی رمزارز خود و بالعکس منتقل کنند.

معامله‌گرانی که از صرافی متمرکز بایننس برای ترید استفاده می‌کردند، می‌توانستند از امکانات جانبی آن همچون واریز رمزارزهای مختلف به اشکال و تحت شبکه‌های متنوع و برداشت آن‌ها به همین شکل بدون پرداخت مبلغ اضافه، استفاده کنند. اما در زمان نگارش این مطلب (۳۰ مرداد ۱۴۰۰)، با الزام کاربران به احراز هویت اجباری، استفاده از این صرافی برای کاربران ایرانی تقریبا ناممکن شده است. با این شرایط، استفاده از بایننس بریج می‌تواند مرهمی موقت بر نیازهای کاربران ایرانی باشد.

آموزش کار با پل بایننس

در این قسمت نحوه استفاده از بایننس بریج را توضیح خواهیم داد:

آموزش اتصال والت به بایننس بریج

پیش از هر عملی، احتیاج به کیف پولی دارید که از شبکه‌های بایننس اسمارت چین و اتریوم پشتیبانی کند چرا که در یک طرف این پل، همواره یکی از این دو شبکه حاضر خواهند بود. همان‌طور که مشاهده می‌کنید این رابط، تنها از دو کیف پول متامسک و بایننس چین والت پشتیبانی می‌کند و هنوز پذیرای ولت‌های منطبق بر پروتکل والت کانکت (WalletConnect) نیست.

انتخاب والت در بایننس بریج

اما نگران نباشید، با استفاده از بخش مرورگر dApp کیف پول‌هایی همچون سیف پل و تراست والت و تایپ آدرس بایننس بریج به صفحه این پل رفته و با انتخاب متامسک، کیف پول خود را به آن متصل کنید. اما در این آموزش ما از کیف پول متامسک استفاده خواهیم کرد. برای آشنایی با نحوه افزودن شبکه BSC به کیف پول متامسک و دیگر نکات مهم این کیف پول، مقاله زیر را مطالعه فرمایید:

پس از اتصال کیف پول،‌ با صفحه‌ای همانند صفحه زیر مواجه خواهید شد. در بخش دارایی (Asset)، ارزی که قصد انتقال بین شبکه‌ای آن را دارید، انتخاب کنید. در قسمت From شبکه مبدا و در بخش To شبکه مقصد را برگزینید. به ازای هر دارایی مشخص، حداقل و حداکثر مقدار قابل انتقال در هر تراکنش در باکس پایین صفحه مشخص شده است. همچنین توجه داشته باشید که هر آدرس، سهمیه کلی روزانه برای استفاده از این سرویس دارد که در بالای صفحه قابل مشاهده است.

صفحه اصلی پل بایننس

آموزش انتقال رمزارز از شبکه بومی به شبکه‌های بایننس

به عنوان مثال، در این بخش قصد انتقال مقداری بیت کوین (BTC) از شبکه اصلی به شبکه بایننس اسمارت چین (به عنوان بیت کوین پگ شده) را داریم. پس از انتخاب شبکه مبدا و مقصد و مشخص کردن مقدار دلخواه، گزینه‌ای برای خرید بایننس کوین (BNB) در اختیارمان گذاشته می‌شود. از آن جا که بایننس کوین ارز بومی شبکه‌های بایننس چین و بایننس اسمارت چین است و نقشی مشابه اتر (ETH) برای شبکه اتریوم دارد، بایننس بریج این امکان را برای کاربران فراهم کرده تا بخشی از توکن‌های مبدا، صرف خرید BNB شود. در صورت تمایل و فعال کردن این گزینه، سه انتخاب برای مقدار BNB خریداری شده پیش روی شما قرار می‌گیرد (۰.۵، ۱ و ۲ عدد).

آموزش کار با Binance Bridge

در بخش آدرس مقصد، آدرس کیف پولی که با آن به بایننس بریج متصل شده‌اید به شکل اتوماتیک درج می‌شود. پس از کلیک بر روی Next صفحه‌ای حاوی جزییات تراکنش بر روی شما گشوده می‌شود.

آموزش نحوه کار با پل بایننس

در این قسمت در بخش هزینه شبکه (Network Fee) کارمزد رابط (و نه کارمزد شبکه بیت کوین) را مشاهده می‌کنید که صفر است. شما همچنان برای انتقال این مقدار بیت کوین، متحمل هزینه تراکنش خواهید شد. پس از زدن تیک و تایید این تراکنش، صفحه‌ای حاوی اطلاعات آدرس انتقال پدیدار خواهد شد.

آموزش کامل بریج بایننس

باید دقیقا مقدار مشخص شده را طی یک تراکنش به آدرس ذکر شده ارسال کنید. توجه فرمایید که در صورت ارسال بیش از یک تراکنش و یا در صورتی که مبلغ انتقالی کمتر از مقدار مشخص باشد، تراکنش شما به حساب بیت کوین‌تان باز خواهد گشت. دو دقیقه مهلت دارید تا تراکنش را در کیف پول بیت کوینی‌تان ارسال کنید. تعلل در ارسال زودهنگام و موکول نمودن آن به لحظات آخر گاهی منجر به قبول نشدن تراکنش می‌شود. بنابراین به سرعت و به دقت، مبلغ مشخص شده را به آدرس ذکر شده بفرستید.

تایید تراکنش‌ها در بریج

پس از فرستادن تراکنش، بایننس بریج آخرین وضعیت تایید تراکنش در شبکه مبدا و مقصد را به شما نشان خواهد داد. بسته به تعداد بلوک‌های تایید مورد نیاز در شبکه مبدا و مقصد، انجام این عمل تا ۴۵ دقیقه نیز ممکن است به طول انجامد.

آموزش انتقال توکن از شبکه‌های بایننس به شبکه‌های بومی

در این بخش می‌خواهیم تعدادی توکن آدا (ADA) پگ شده در بایننس را به شبکه بومی‌اش، کاردانو بازگردانیم. پس از انتخاب شبکه مبدا و مقصد و مقدار تراکنش، به مرحله بعد می‌رویم. در قسمت آدرس مقصد، باید آدرس کیف پولی که می‌خواهیم آدا را به آن بفرستیم وارد کنیم. دقت داشته باشید که از آدرس‌های صحیح هر شبکه استفاده کنید و با کپی کردن آدرس، از خطا و اشتباه جلوگیری کنید. همچنین لازم به ذکر است که بایننس لیستی از آدرس‌های صرافی‌های بزرگ را در اختیار دارد و در صورت وارد کردن آدرس صرافی‌های متمرکز در آن، اجازه انتقال به شما نخواهد داد.

انتقال به شبکه کاردانو از BSC

در این قسمت هزینه انتقال در شبکه مقصد برای شما لحاظ و کسر می‌شود. این مقدار برای هر شبکه مقداری ثابت است و بسته به میزان انتقال ندارد. همچنین برای انتقال توکن‌ها در شبکه بایننس چین و بایننس اسمارت چین (به مقصد قرارداد هوشمند بایننس بریج) از شما هزینه تراکنش (هر چند اندک) کسر خواهد شد. در صورت موافقت با شرایط، گزینه تایید را فشار دهید.

تایید هزینه انتقال شبکه

در این قسمت با کلیک بر روی Submit Transaction via Metamask پروسه انتقال شما نهایی می‌شود. پس از این پیغام، باید تراکنش را در متامسک نیز تایید کنید.

How to use binance bridge?

صفحه نهایی، میزان پیشرفت پروسه انتقال و تایید در دو شبکه را نشان می‌دهد.

Confirmations

نکته قابل ذکر دیگر در خصوص انتقال بین شبکه اتریوم و بایننس اسمارت چین (BSC) این است که با توجه به یکسان بودن فرمت آدرس‌ این دو شبکه و برای جلوگیری از اشتباه کاربران،‌ انتقال تنها از/به یک کیف پول انجام می‌پذیرد. یعنی با همان کیف پولی که به رابط بایننس متصل شده‌اید.

مشابهت آدرس اتریوم و بایننس اسمارت چین - بایننس بریج چیست؟

پرسش‌ و پاسخ

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • آیا استفاده از بایننس بریج امن است؟
    تا کنون آسیب‌پذیری امنیتی در خصوص پل بایننس مشاهده نشده است اما توجه داشته باشید با پگ کردن توکن‌ها، علاوه بر ریسک شبکه مبدا، ریسک مشکلات شبکه مقصد و عدم امنیت احتمالی قراردادهای هوشمند را به خود تحمیل می‌کنید. در این مورد به خصوص، به خطر تجاری و متمرکز بودن شرکت بایننس، ممکن است روزی محدودیتی جدید از جانب آن بر کاربران اعمال شود.
  • چه کوین‌ها و توکن‌هایی را می‌توان از این طریق بین شبکه‌ها منتقل کرد؟
    لیست توکن‌ها را می‌توانید از اینجا ببینید. همچنین گواه دارایی برخی قراردادها و آدرس‌های عمومی مرتبط با بایننس بریج را می‌توانید از اینجا ببینید.
  • تراکنش من به کیف پول مبدا بازگردانده نشده است، چه کنم؟
    به صفحه تاریخچه تراکنش‌ها بروید و بر روی تب Refund History کلیک کنید. اگر در مقابل تراکنش شما کلمه Pending نوشته شده بود، همچنان صبر پیشه کنید. اما اگر Rejected درج شده بود، با پشتیبانی بایننس تماس حاصل کنید.
  • آیا استفاده از بایننس بریج برای ایرانیان محدودیت دارد؟
    خیر. تا کنون محدودیتی برای استفاده از این پل بین شبکه‌ای برای گروهی خاص وجود ندارد. برای استفاده از این رابط، احتیاجی به ساختن حساب در صرافی بایننس نیست.

جمع‌بندی

پل بایننس (Binance Bridge) ابزاری مناسب برای انتقال دارایی‌های دیجیتال بین شبکه‌های مختلف بلاکچین است. این رابط که توسط شرکت بایننس راه‌اندازی شده است، بر خلاف سرویس صرافی و دیگر خدمات تجاری آن، محدودیتی برای استفاده ایرانیان ندارد. از این رو خصوصا برای انتقال ارز تتر (USDT) بین شبکه‌های مختلف می‌تواند به یاری معامله‌گران ایرانی بیاید.

نظر شما در مورد بایننس بریج چیست؟ آیا تاکنون از آن استفاده نموده‌اید؟ نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
14 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا