مبتدی مقالات عمومی

قیمت رمز ارزها نسبت به قوانین کدام کشور حساس‌تر است؛ چین یا آمریکا؟

دولت‌ها نمی‌توانند ارزهای دیجیتال را متوقف کنند اما می‌توانند دسترسی به آنها را بسیار سخت‌تر کنند؛ بنابراین، بسیار منطقی است که سیاست‌های ضد کریپتو دولت‌های بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان در کاهش قیمت بیت کوین نقش داشته باشد. به‌عنوان‌مثال، چند روز پس‌ازآنکه چین، دوباره سیاست‌های ضد کریپتو خود را در ماه مه تکرار کرد، بیت کوین بلافاصله سقوطی ۳۰ درصدی را تجربه کرد. این سقوط یادآور این واقعیت بود که زمانی که چین صحبت می‌کند، بازار تمام و کمال به آن گوش می‌دهد. پس‌ازآن و در ادامه سیاست دولت‌های مختلف، آمریکا نیز لایحه یک تریلیون دلاری مالیات بر ارزهای دیجیتال را در مجلس سنا به تصویب رساند. بااین‌حال، به نظر می‌رسد داستان در رابطه با آمریکا متفاوت باشد چراکه رفتار بازار نسبت به سیاست‌های چین و آمریکا فرق می‌کند.

بررسی رفتار بازار نسبت به سیاست‌های چین و آمریکا

رفتار بازار نسبت به سیاست‌های چین و آمریکا

در ماه گذشته، لایحه بسیار بحث‌برانگیز یک تریلیون دلاری و مالیات بر ارزهای دیجیتال علیرغم تلاش‌های زیاد برای اصلاح آن در مجلس سنا به تصویب رسید. طرفداران کریپتو مدعی بودند این قوانین، باعث می‌شود تا ماینرها، توسعه‌دهندگان و سایر افراد مرتبط با صنعت ارزهای دیجیتال نتوانند قوانین مالیاتی آمریکا را رعایت کنند و تهدیدی برای مهاجرت نوآوری‌ها به خارج از مرزهای این کشور به شمار می‌رود. به نظر می‌رسید که این لایحه تأثیری منفی بر بازار بگذارد؛ اما حداقل در کوتاه‌مدت چنین نبوده است.

تنها چند روز پس از تصویب این لایحه، قیمت بیت کوین حدود ۷ درصد افزایش یافت. در حقیقت، بلافاصله پس از نمایشنامه درام واشنگتن، ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال به ۲ تریلیون دلار رسید؛ قله‌ای که از ماه مه دیده نشده بود.

چرا بیت کوین در مقایسه با چین، این‌قدر نسبت به تصمیم‌های دولت واشنگتن متفاوت عمل می‌کند؟ همانند هر چیز دیگری که مربوط به قیمت بیت کوین است، نمی‌توان به‌طور قطعی نظر داد و عوامل متعدد دیگری نیز بر قیمت‌ها تأثیر می‌گذارند. بااین‌حال، در این مقاله برخی از نظریه‌های قابل‌قبول را بررسی می‌کنیم.

قانون‌گذاری رمز ارزها در چین و آمریکا

چین از دیرباز طرفدار بلاک چین بوده و نسبت به ارزهای دیجیتال محتاط عمل کرده است و این اولین بار نیست که پکن این صنعت را سرکوب می‌کند. بااین‌حال، با سرکوب ماینرها این بار به نظر می‌رسد تصمیم چین جدی‌تر از قبل باشد. گویا ماینرهای چینی نیز درک کرده‌اند که اعتراض به سیاست‌های دولت پکن چیزی را تغییر نخواهد داد و برای همین به دنبال مهاجرت به سایر کشورها هستند.

تصویب لایحه ارز دیجیتال آمریکا در سنا اما آغاز راه است. اکنون تلاش‌های لابی بر مجلس نمایندگان متمرکز است، جایی که به گفته کوین تلگراف، قرار است در تاریخ ۲۷ سپتامبر لایحه پربحث یک تریلیون دلاری مالیات بر ارزهای دیجیتال موردبررسی قرار بگیرد و به نظر می‌رسد حتی اگر این لایحه آنجا هم اصلاح نگردد، صنعت ارزهای دیجیتال تسلیم نشود. حتی اگر قوانین به تصویب رسیده باشند، بازهم این احتمال وجود دارد که وزارت خزانه‌داری تعریف گسترده واژه بروکر یا کارگزار را به نحوی محدود کند.

مایکل وو، مدیرعامل شرکت هنگ‌کنگی تجارت ارزهای دیجیتال Amber Group در رابطه با رفتار بازار نسبت به سیاست‌های چین و آمریکا می‌گوید:

آنچه در چین اتفاق افتاد حذف کامل است. بااین‌حال، بسیاری سیاست آمریکا را دروازه‌ای برای گفتگو در رابطه با این صنعت می‌دانند.

بابی اونگ، بنیان‌گذار و مدیر ارشد ارائه داده CoinGecko نیز همین نظر را دارد. وی در این رابطه معتقد است:

نکته اساسی این است که هنوز قانون نهایی نشده است، بنابراین، هنوز بر قیمت‌ها تأثیری نگذاشته است. مردم معتقدند که عقل و میانه‌روی درنهایت بر این تصمیم غلبه خواهد کرد و همه‌چیز بهتر بیان خواهد شد.

واکنش مثبت بازار به قوانین امریکا

چند روزنه امید در رابطه با لایحه ارزهای دیجیتال آمریکا وجود دارد. اولین مورد این است که ارزهای دیجیتال بالاخره به مرحله اصلی خود رسیده است. پیشرفت صنعت رمزارزها باعث شد تا لایحه‌ای یک تریلیون دلاری در رابطه با آن مطرح شود و قانون‌گذاران آمریکایی را مجبور کرد تا حداقل به آن اعتراف کنند. علاوه بر این، دیدیم که جامعه ارزهای دیجیتال که به غیرمتمرکز بودن مشهورند، در حال تبدیل به نیروی سیاسی واقعی هستند. طرفداران ارزهای دیجیتال این بار نظر خود را به کرسی ننشاندند اما قطعاً توانستند نظر مردم را جلب کنند.

مایکل کیسی، مدیر ارشد محتوای کوین دسک در این رابطه می‌گوید:

پیروزی اخلاقی به دست آمده است. جامعه ارزهای دیجیتال که زمانی حاشیه‌نشین شده بود اکنون خود را قانونی می‌داند که درنهایت منجر به ایجاد محیط سیاسی سازنده برای صنعت خواهد شد.

مسئله چین یا آمریکا نیست؛ تنها زمان‌بندی بازار مطرح است

یا شاید، این فقط بازی بیت کوین است و تغییرات قیمت و رفتار بازار ارتباط چندانی نسبت به سیاست‌های چین یا آمریکا ندارد.

سرکوب چین در پی یک بازار پرهیاهو شکل گرفت؛ زمانی که قیمت‌ها به خودی به خود روند نزولی به خود گرفته بودند. در آن زمان یعنی تا قبل از ۱۷ مه، شاخص قیمت بیت کوین کوین دسک (XBX) پس از رسیدن به اوج ۶۴ هزار دلاری، سطح ۴۲ هزار دلار را نشان می‌داد.

کیائو وانگ، هم‌بنیان‌گذار پلتفرم DeFi Alliance دراین‌باره می‌گوید:

این موضوع بیشتر به فعالان بازار برمی‌گردد تا خود اخبار. اخبار هر دو کشور به همان اندازه بد بود. وقتی اخبار چین منتشر شد، بازار واکنش نشان داد. بااین‌حال، زمانی که اخبار مربوط به آمریکا منتشر شد، بیشتر سرمایه‌گذاران خرد و ضعیف دستان دارایی خود را فروخته بودند.

جیسون لو، مدیرعامل صرافی Okcoin در رابطه با رفتار بازار نسبت به سیاست‌های چین و آمریکا اظهار داشت:

زمان‌بندی بازار نیز عاملی کلیدی است. اخبار چین زمانی منتشر شد که بازارها بیش‌ازحد گسترده شده بودند، رو به افول بودند و به دنبال اخبار منفی بیشتری می‌گشتند. در رابطه با لایحه زیرساخت یک تریلیون دلاری آمریکا اما با بهبود قیمت بیت کوین در آن برهه، بازار به‌طور جدی به دنبال اخبار مثبت بود. به همین دلیل به این اخبار واکنش مثبتی نشان داد و اینکه چگونه صنعت توانست گرد هم آید و صدای متحدی داشته باشد را شگفت‌انگیز خواند.

آمریکا مرکز دنیای ارزهای دیجیتال نیست

این یکی از محبوب‌ترین نظریه‌هاست. ایده اصلی این است که بازار می‌داند لایحه ارز دیجیتال آمریکا ممکن است به واقعیت فاجعه باری تبدیل شود اما درنهایت اهمیت چندانی برای آن قائل نیست.

چراکه حتی در بدترین سناریو و خروج بخش بزرگی از صنعت ارزهای دیجیتال از آمریکا، بازار رمزارزها همچنان پابرجا خواهد ماند.

ما هنوز نمی‌دانیم که بازار چه واکنشی به تصمیم آینده مجلس نمایندگان در رابطه با لایحه یک تریلیون دلاری خواهد داشت. بااین‌حال، هنوز هم دلایلی وجود دارد که به این واقعیت که آمریکا، مرکز دنیای ارزهای دیجیتال نیست باور داشته باشیم.

البته شکی در این موضوع وجود ندارد که آمریکا، به‌ویژه در رابطه با سرمایه‌گذاری‌های سازمانی، نیروی اصلی در زمینه ارزهای دیجیتال است. بااین‌حال، ارزهای دیجیتال، به‌طور گسترده‌ای در حال جهانی‌شدن هستند. آسیا از دیرباز نقش مهمی در این صنعت داشته و احتمالاً اخبار بیشتری در سمت آفریقا و آمریکای لاتین خواهیم شنید. درحالی‌که ردیابی دقیق میزان پذیرش ارزهای دیجیتال بر اساس مناطق جغرافیایی بسیار دشوار است، شاخص Chainalysis در رابطه با پذیرش رمزارزها در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که آمریکا، پس از ویتنام، هند، پاکستان، اوکراین، کنیا، نیجریه و ونزوئلا در رتبه ۸ ام قرار دارد.

یکی از استدلال‌هایی که مطرح می‌شود این است که در سال‌های اخیر، ممکن است چین، نسبت به آمریکا بر بازار تأثیر بیشتری داشته باشد و به همین دلیل پیامد تصمیمات این کشور بر بازار مشخص‌تر بوده است. در سال‌های اخیر، چین عرضه اولیه‌های کوین را ممنوع و در سال ۲۰۱۷، صرافی‌های ارز دیجیتال را تعطیل کرد. یک سال پیش از این، اکثر معاملات بیت کوین با یوان چین انجام می‌شد و بازار ارزهای دیجیتال در چین همچنان پس از سال ۲۰۱۷ فعال بود اما تعطیلی صرافی‌ها تخمین تعداد تریدرهای چینی را بسیار دشوار کرد.

در رابطه با استخراج بیت کوین، چین بیشتر هش ریت بیت کوین یا همان قدرت محاسباتی مورداستفاده برای استخراج را در اختیار داشت و تعجب‌برانگیز نیست که پس از سرکوب ماینرها، هش ریت از ماه مه تا جولای، ۵۰ درصد کاهش یابد. بااین‌حال، با مهاجرت ماینرها به سایر نقاط جهان، هش ریت بهبود یافت و مجدداً در مسیری صعودی قرار گرفت.

جیسون لو در این رابطه می‌گوید:

اخبار مرتبط با سرکوب استخراج ارزهای دیجیتال در چین، شوکی آزمایش نشده برای شبکه بیت کوین بود و تأثیری فوری برجای گذاشت. این خبر به عدم اطمینان در رابطه با تأثیر آن بر هش ریت و شبکه منجر شد. این را با سیاست آمریکا مقایسه کنید که ممکن است منجر به تأثیرگذاری بلندمدتی برای بازار آمریکا شود و هیچ ارتباطی با سلامت شبکه ندارد.

در حال حاضر، با گسترش ماینرها در سراسر جهان، تأثیر چین بر شبکه بیت کوین در حال کاهش است. به‌زودی شاهد آن روز خواهیم بود که هیچ دولتی نتواند تأثیر به سزایی بر قیمت بیت کوین داشته باشد. با توجه به آرمان‌های بیت کوین به‌عنوان یک ارز غیرمتمرکز و مصون از کنترل دولت‌ها، چنین چیزی باید اتفاق بیفتد.

سخن پایانی

در سال‌های اخیر عادت کرده‌ایم که هرازگاهی دولت‌های مختلفی چون چین و آمریکا نظراتی را در رابطه با صنعت ارزهای دیجیتال مطرح کنند. به نظر می‌رسد بازار رفتار متفاوتی نسبت به سیاست‌های آمریکا و چین داشته باشد. بسیاری معتقدند آمریکا در حال حاضر در آغاز مسیر قرار دارد درحالی‌که چین، خودش را به‌عنوان یک دولت ضد کریپتو ثابت کرده است.

مطرح‌شدن لایحه یک تریلیون دلاری در رابطه با مالیات بر ارزهای دیجیتال، ممکن است تنها بر بازار رمزارزها در آمریکا تأثیر بگذارد اما تأثیر آن جهانی نخواهد بود. علاوه بر این، ممکن است تا ۲۷ سپتامبر هر اتفاقی برای این لایحه بیفتد و مجلس نمایندگان آن را اصلاح کند.

هر اتفاقی که بیفتد، بیت کوین بزرگ‌تر از هر دولت و حکومتی است و میراث ساتوشی ناکاموتو، به پیشرفت و توسعه ادامه خواهد داد و مطمئناً به‌زودی شاهد روزی خواهیم بود که بازار، نسبت به سیاست‌های آمریکا و چین هیچ واکنشی نشان ندهد.

منبع
coindesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا