متوسط مقالات عمومی

۴۷ پروژه جذاب بدون توکن در لیست سالانه RootData؛ فرصتی که نباید از دست داد- قسمت دوم

پلتفرم روت دیتا (RootData) در فهرست سالانه خود، لیستی از پروژه‌های برجسته‌ را ارائه کرده که هنوز توکن‌های خود را عرضه نکرده‌اند. این پروژه‌ها نه‌تنها پتانسیل رشد چشمگیر دارند؛ بلکه می‌توانند سکوی پرتابی برای سرمایه‌گذارانی باشند که به دنبال شکار فرصت‌های ناب هستند. در بخش قبلی با تعدادی از این پروژه‌ها در بخش شبکه‌ها، پلتفرم‌های پیش‌بینی، میم‌ها و دیفای آشنا شدیم. در این مطلب به معرفی سایر پروژه‌های فهرست روت دیتا می‌پردازیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

هوش مصنوعی و وب ۳

۵۰ پروژه بدون توکن RootData
منبع: chaincatcher.com

۲۱. زیرو گرویتی (0G)

پروژه 0G اولین زنجیره هوش مصنوعی ماژولار است که لایه دسترسی داده (DA Layer) قابل برنامه‌ریزی و مقیاس‌پذیر مناسب برای برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را ارائه می‌دهد. به‌لطف این فناوری ماژولار، امکان تعامل بدون‌اصطکاک (بی‌دردسر) بین زنجیره‌ها را فراهم می‌شود. درواقع علاوه‌بر تضمین امنیت، مشکل تکه‌تکه شدن نقدینگی را برطرف می‌کند و با افزایش حداکثری اتصال زنجیره‌ها، ایجاد یک متاورس باز و بدون محدودیت را امکان‌پذیر می‌کند.

زیرو گرویتی لبز (0G Labs) در ۱۳ نوامبر اعلام کرد در دور کشت ایده ۴۰ میلیون دلار سرمایه را از سرمایه‌‌گذارانی مانند Hack VC ،Delphi Digital ،OKX Ventures ،Samsung Next، Bankless Ventures ،Animoca Brands جذب کرده است. بنیاد 0G نیز تعهد خرید توکن به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار را دریافت کرده است.

قرار است از سرمایه جذب شده برای توسعه اولین سیستم‌ عامل هوش مصنوعی غیرمتمرکز (dAIOS) استفاده شود. هدف این سیستم‌ عامل اصلاح نحوه استفاده از داده‌های بزرگ، دستیابی به انتقال داده‌های زنجیره‌ای با سرعت گیگابایت بر ثانیه، پشتیبانی از اپلیکیشن‌های با عملکرد بالا (مانند برنامه‌های آموزش مدل‌های هوش مصنوعی)، ادغام یکپارچه لایه ۲ و هوش مصنوعی ماژولار در اکوسیستم وب ۳ است. پروژه 0G در همان روز برگزاری تأمین مالی، فروش عمومی نودها را آغاز کرد که تقریباً نیمی از آن‌ها (مجموعا ۱۷۵٬۰۰۰ نود) در پیش‌فروش کامیونیتی فروخته شد.

۲۲. ریچوال (Ritual)

پروژه ریچوال
منبع: ritual.net

ریچوال یک پلتفرم محاسباتی توزیع‌شده هوش مصنوعی است که شبکه‌ای از نودهای توزیع‌شده را برای دسترسی به توان محاسباتی و میزبانی مدل‌های هوش مصنوعی به هم متصل می‌کند. سازندگان مدل می‌توانند مدل‌های خود را روی این نودها میزبانی کنند. کاربران هم می‌توانند از طریق یک API مشترک به هر مدلی در شبکه دسترسی پیدا کنند. معماری ریچوال بر پایه مجموعه‌ای از لایه‌های ماژولار مستقل به نام “Ritual Superchains” است. این لایه‌ها برای انجام محاسبات متنوع طراحی شده‌اند و تمرکز اصلی آن‌ها روی مدل‌های هوش مصنوعی است.

پلتفرم ریچوال از حمایت مالی قدرتمندی برخوردار است. در ماه آوریل یک سرمایه چند میلیون دلاری را از Polychain Capital جذب کرده است. همچنین در نوامبر سال گذشته، یک دور تامین مالی ۲۵ میلیون دلاری را با مشارکت شرکت‌هایی مانند Archetype ،Accomplice و Robot Ventures تکمیل کرده است.

سرمایه‌گذاران فرشته از جمله بالاجی سرینیواسا (Balaji Srinivasa) مهندس تحقیقاتی ورلدکوین، کلوین لیو (Calvin Liu) مدیر ارشد استراتژی آیگن لیر و یکی از بنیان‌گذاران موناد نیز در تامین مالی ریچوال مشارکت داشته‌اند.

ریچوال در تاریخ ۱۹ نوامبر تست نت ریچوال چین (Ritual Chain) را راه‌اندازی کرد که بستری برای ساخت اپلیکیشن‌های بومی مبتنی بر هوش مصنوعی است. این تیم همچنین از ایجاد بنیاد مستقل ریچوال ( Ritual Foundation) خبر داده است.

۲۳. صاحارا (Sahara)

صاحارا یک زیرساخت غیرمتمرکز مبتنی بر هوش مصنوعی با تمرکز بر حریم خصوصی است. در این پلتفرم، مشارکت‌کنندگان می‌توانند در ازای فعالیت‌های خود پاداش دریافت کنند. به‌علاوه، کاربران می‌توانند حق حاکمیت داده‌ها و مدل‌های خود را حفظ کنند و به‌صورت امن به ایجاد، اشتراک‌گذاری و تجارت دارایی‌های هوش مصنوعی بپردازند. دو محصول اولیه این پروژه، ایجنت دانش صاحارا (Sahara Knowledge Agent) و داده صاحارا (Sahara Data) هستند.

ایجنت صاحارا یک هوش مصنوعی پیشرفته است که قابلیت‌های آن بسیار فراتر از قابلیت‌های مکالمه است و با تحلیل خودکار داده‌های داخلی و خارجی، تصمیمات دقیق و متناسب با نیازهای خاص ارائه می‌دهد. صاحارا دیتا نیز خدمات با ارزشی را برای آموزش مدل هوش مصنوعی ارائه می‌دهد و مشکلات امنیتی و حریم خصوصی در پردازش داده‌ها را برطرف می‌کند.

این پروژه در شرف راه‌اندازی یک شبکه آزمایشی و بازار هوش مصنوعی است و قصد دارد در سه‌ ماهه چهارم، مین‌نت خود را عرضه کند. در آگوست امسال، صاحارا دور تأمین مالی سری A خود را با مبلغ ۴۳ میلیون دلار و با هدایت Binance Labs ،Pantera Capital و Polychain Capital تکمیل کرد. سرمایه‌گذاران دیگری مانند Samsung ،Matrix Partners Siam Commercial Ban و دیگران نیز در این دور مشارکت داشتند.

۲۴. سنتینت (Sentient)

سنتینت یک سازمان تحقیقاتی هوش مصنوعی است که هدف آن ایجاد یک اقتصاد جدید و باز برای هوش مصنوعی عمومی (AGI) است. این پلتفرم به توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی منبع باز اجازه می‌دهد مدل‌ها، داده‌ها و نوآوری‌های خود را تجاری‌سازی کنند. همچنین، شرایطی را فراهم می‌کند تا پلتفرم‌های هوش مصنوعی برای همکاری در دسترس باشند و به این ترتیب محدودیت‌های پلتفرم‌های هوش مصنوعی سنتی و بسته مبتنی بر API را کنار می‌زند. یکی از بنیانگذاران پالیگان، حامی اصلی این پروژه است.

سنتینت در جولای سال جاری یک دور بزرگ تامین مالی ۸۵ میلیون دلاری را در مرحله کشت ایده و به رهبری Founders Fund ،Pantera Capital و Framework Ventures برگزار کرد. موسسات معروف دیگری از جمله HashKey Capital ،Ethereal Ventures و Robot Ventures در این رویداد مشارکت داشتند. 

سنتینت در ماه سپتامبر وایت پیپر خود را با نام “OML” منتشر کرد و اخیر نیز لایبرری اثرانگشت OML 1.0 را معرفی کرده است. این قابلیت امکان شناسایی اثر انگشت مدل‌های هوش مصنوعی را برای تایید هویت توسعه‌دهندگان مدل‌های AI فراهم می‌کند. این تیم قصد داشت یک شبکه آزمایشی را تا پایان سال راه‌اندازی کند.

زیر ساخت و ابزار

۲۵. کی‌آس لبز (Chaos Labs)

پروژه Chaos Labs یک ابزار امنیت اقتصادی خودکار است. هدف اصلی و اولیه این پروژه تست استرس پروتکل‌های دیفای و شبیه‌سازی بدترین سناریوها از طریق مفهوم “مهندسی آشوب” بود؛ اما با افزایش پیچیدگی‌های محیط امنیتی حوزه کریپتو، دامنه خدمات خود را به مدیریت ریسک، ارائه اوراکل‌های ریسک، ابزارهای تحلیلی، بهینه‌سازی مشوق‌ها و شناسایی کلاهبرداری گسترش داد. این شرکت به بیش از ۲۰ پروتکل برتر از جمله آوه، آربیتروم و ژوپیتر خدمات ارائه می‌دهد.

پروژه Chaos Lab در ماه آگوست دور تامین مالی ۵۵ میلیون دلاری سری A را با مشارکت Haun Ventures ،PayPal Ventures و Coinbase Ventures و چند سرمایه‌گذار فرشته از جمله بنیان‌گذاران سولانا و فانتوم به‌پایان رساند. این پروژه در سال ۲۰۲۳ نیز سرمایه‌ای به ارزش ۲۰ میلیون دلار را در مرحله کشت ایده جذب کرده بود. شرکت Chaos Labs در مجموع ۷۵ میلیون دلار سرمایه دریافت کرده است.

۲۶. کاندوئیت (Conduit)

کاندوئیت یک پروژه رول‌آپ به‌عنوان سرویس است که به تیم‌ها اجازه می‌دهد با استفاده از ویژگی‌های رول آپ، برنامه‌های غیرمتمرکز (dApp) خود را مقیاس‌پذیر کنند. این پروژه تاکنون از بیش از ۳۰۰ تست‌نت و مین‌نت رول آپ پشتیبانی کرده است. مجموع ارزش کل قفل‌شده در رول‌آپ‌های مین‌نت که روی شبکه کاندوئیت اجرا می‌شوند تقریبا ۱.۲ میلیارد دلار است. 

کاندوئیت در ژوئن امسال دور مالی ۳۷ میلیون دلاری سری A را به رهبری Paradigm و Haun Ventures و مشارکت Bankless Ventures ،Coinbase Ventures و سایر سرمایه‌گذاران برگزار کرد. کاندوئیت در مارس سال گذشته نیز در راند کشت ایده موفق به جذب ۷ میلیون دلار از سرمایه‌گذارانی نظیر Paradigm شده بود.

این پروژه اخیرا مارکت‌پلیس کاندوئیت را راه‌اندازی کرده است که هدف آن ارائه راه‌حل یکپارچه یک‌مرحله‌ای برای تیم‌های توسعه‌دهنده رول آپ‌ است. این پلتفرم مجموعه‌ای از ابزارها را از ۴۸ شریک تجاری گرد هم آورده است. همچنین کاندوئیت به‌تازگی ترتیب‌دهنده‌های Conduit G2 را راه‌اندازی کرده است که ۱۰ برابر قدرتمند‌تر از ترتیب‌دهنده‌های موجود هستند. این ترتیب‌دهنده‌ها به‌طور کامل با پشته فناوری آپتیمیزم (OP Stack) و آربیتروم اوربیت (Arbitrum Orbit) سازگار هستند.

۲۷. هلیوس (Helius)

پروژه هلیوس
منبع: helius.dev

هلیوس یک پلتفرم توسعه‌دهنده است که به‌طور خاص روی اکوسیستم سولانا تمرکز دارد. هدف هلیوس این است که با ساده‌سازی فرآیند توسعه و بهینه‌سازی ابزارها به توسعه‌دهندگان برای ساخت سریع برنامه‌های رمزنگاری کمک کند. این پروژه در سال ۲۰۲۲ توسط تیمی از مهندسان سابق کوین بیس و خدمات وب آمازون تاسیس شد. 

هلیوس در ماه سپتامبر موفق شد از سرمایه‌گذارانی مانند Haun Ventures ،Founders Fund ،Foundation Capital ، Chapter One و Spearhead نزدیک به ۲۱.۷۵ میلیون دلار سرمایه جذب کند. 

۲۸. اوربیتر فایننس (Orbiter Finance)

اوربیتر فایننس یک پل غیرمتمرکز بین رول‌آپ‌ها است که انتقال سریع دارایی‌های بومی اتریوم را بین شبکه‌های مختلف لایه ۲ (مانند zkSync ،Arbitrum و غیره) فراهم می‌کند. اوایل امسال اوربیتر فایننس به اوربیتر رول‌آپ (Orbiter Rollup) تغییر نام داد و بر بهبود قابلیت همکاری و افزایش کارایی سرمایه تمرکز کرد. این تغییر برند به دلیل تقاضای رو به رشد بازار برای راه‌حل‌های رول‌آپ همه‌جانبه و متمرکز بر نیت (Intent-Centric) انجام شد.

اوربیتر فایننس در دور کشت ایده موفق به جذب ۳.۲ میلیون دلار شد. در سال گذشته نیز دور تامین مالی سری A را برگزار کرد که میزان جذب سرمایه آن اعلام نشده است. شرکت‌هایی نظیر OKX Ventures ،Tiger Global ،Matrixport Ventures از جمله سرمایه‌گذاران این پروژه بوده‌اند. اوربیتر فایننس اعلام کرده است قصد دارد توکن‌های بومی پروژه را در سال جاری راه‌اندازی کند و به‌تدریج برنامه توزیع و اقتصاد توکن را اعلام می‌کند. در ژوئن امسال نیز یک سیستم رتبه‌بندی را برای آمادگی کاربران برای دریافت ایردراپ معرفی کرد.

۲۹. زاما (Zama)

زاما یکی از برجسته‌ترین پروژه‌های نوآورانه در زمینه رمزنگاری کاملا همومورفیک (FHE) است که ابزارهای متن‌باز رمزنگاری همومورفیک را برای توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد. فناوری FHE امکان پردازش داده‌ها بدون رمزگشایی را فراهم می‌کند. از این فناوری می‌توان برای ایجاد قراردادهای هوشمند خصوصی روی بلاکچین‌های عمومی و بدون مجوز استفاده کرد، به‌طوری‌که تنها کاربران خاص قادر به مشاهده داده‌ها و وضعیت قرارداد باشند. بنیان‌گذار زاما، پاسکال پایلیر (Pascal Paillier) یکی از مشهورترین رمزنگاران و از مخترعان رمزنگاری کاملا همومورفیک است. زاما از زمان تحقیقات اولیه خود تاکنون، بهبود عملکرد ۱۰۰ برابری را در این فناوری رقم زده و قصد دارد با بهبود ۱٬۰۰۰ برابری، از برنامه‌ها در مقیاس‌های بزرگ‌تر و کاربردهای گسترده‌تر پشتیبانی کند.

زاما در ماه مارس سال جاری یک دور تامین مالی سری A را به ارزش ۷۳ میلیون دلار و به رهبری Multicoin Capital Protocol Labs و مشارکت موسساتی نظیر Metaplanet ، Blockchange Ventures ،Blockchange Ventures و سایرین برگزار کرد. سرمایه‌گذاران فرشته از جمله گاوین وود بنیان‌گذار پولکادات، خوان بنت (Juan Benet) ‌بنیان‌گذار فایل کوین و آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) هم‌بنیان‌گذار سولانا در این دور شرکت داشتند.

۳۰. دی‌بنک (DeBank)

دی‌بنک یک پلتفرم مدیریت دارایی و آنالیز داده‌های چندزنجیره‌ای است که از پروتکل‌های دیفای در چندین زنجیره مختلف پشتیبانی می‌کند. مدیریت بهتر پرتفولیو، امکان مقایسه پروژه‌های دیفای و مقایسه نرخ‌های بهره در پروتکل‌های مختلف، از جمله مزایای این پلتفرم هستند.

دی‌بنک در سال ۲۰۲۱ موفق شد با جذب ۲۵ میلیون دلار مجموع سرمایه خود را به ۲۰۰ میلیون دلار برساند. سرمایه‌گذار اصلی این دور از تامین مالی شرکت Sequoia China بود و سایر سرمایه‌گذاران شامل Hash Global ،Youbi Capita ،Coinbase Ventures ،Crypto.com و Ledger می‌شدند.

۳۱. دکس اسکرینر (DEX Screener)

دکس اسکرینر

دکس اسکرینر یک پلتفرم تجزیه و تحلیل جامع است که اطلاعات بیش از ۸۰ شبکه بلاکچینی از جمله اتریوم، بایننس اسمارت چین، سولانا، آربیتروم، آوالانچ و پالیگان را جمع‌آوری می‌کند. این پلتفرم داده‌ها را به‌صورت لحظه‌ای ارائه می‌دهد و کاربران می‌توانند نمودارهای قیمتی را در بازه‌های پنج دقیقه‌ای مشاهده کنند. اپلیکیشن‌های IOS و اندروید دکس اسکرینر قابلیت ارسال اعلان‌های فوری براساس درصد تغییرات، قیمت‌های هدف یا تغییرات قیمت در یک بازه زمانی مشخص را دارند. به‌لطف این ویژگی‌ها کاربران می‌توانند داده‌های دکس‌ها را در زمان واقعی رصد و تحلیل کنند. 

به‌گفته بنیان‌گذار دیفای لاما، این پلتفرم با دریافت ۳۰۰ دلار هزینه بابت افزودن اطلاعاتی مانند لینک یا عکس برای هر توکن، روزانه بین ۱۵۰٬۰۰۰ دلار تا ۲۵۰٬۰۰۰ دلار درآمد دارد. در حال حاضر، دکس اسکرینر به دلیل مدل سود خود، هیچ برنامه‌ای برای جمع‌آوری سرمایه یا انتشار عمومی توکن ندارد.

در ژوئن سال جاری، دکس اسکرینر پلتفرم مون‌شات (Moonshot) را روی شبکه سولانا راه‌اندازی کرد. مون شات عملکردی شبیه به پامپ‌فان دارد و موفق شد در عرض ۴ ماه به یکی از پلتفرم‌های محبوب صدور میم‌کوین‌ها تبدیل شود. 

اکوسیستم بیت کوین

۳۲. بلاک استریم (Blockstream)

بلاک استریم
منبع: blockstream.com

بلاک استریم یک پلتفرم برای توسعه‌ اکوسیستم بیت‌کوین است که در سال ۲۰۱۴ تأسیس شده است. تمرکز اصلی این پلتفرم توسعه زیرساخت‌های جدید برای سیستم مالی سنتی، ایجاد تحولات کلیدی برای زنجیره‌های جانبی بیت کوین و سایر برنامه‌های مرتبط با بلاکچین است. این پروژه با توسعه فناوری‌هایی نظیر پروتکل لایتنینگ (Lighting protocol) و پروژه Elements شناخته می‌شود. اِلمنتس یک پلتفرم بلاکچینی با قابلیت پشتیبانی از سایدچین‌های متن‌باز است. از محصولات اصلی بلاک استریم می‌توان به لیکوئید نتورک (Liquid Network) اولین سایدچین بیت‌کوین، بلاک استریم گرین (Blockstream Green) کیف پول بیت‌کوین و خدمات میزبانی عملیات استخراج بیت‌کوین اشاره کرد.

دکتر آدام بک، یکی از بنیان‌گذاران و مدیرعامل بلاک استریم، کریپتوگراف و دانشمند کامپیوتر اهل بریتانیاست. او در سال ۱۹۹۷ به دلیل اختراع هش‌کش (Hashcash) که بعدها به‌عنوان مبنای سیستم اثبات کار بیت‌کوین مورد استفاده قرار گرفت، شناخته شد. آدام قبل از نوشته‌شدن وایت‌پپر بیت‌کوین در سال ۲۰۰۸ با ساتوشی ناکاموتو تعاملاتی داشته است. در مستند اخیر شبکه HBO گفته شد که ممکن است آدام بک همان ساتوشی ناکاموتو باشد؛ اما بک بارها این ادعا را رد کرده و گفته است که این فقط یک شوخی است.

بلاک استریم در اکتبر سال جاری یک دور تامین مالی به ارزش ۲۱۰ میلیون دلار را به رهبری Fulgur Ventures تکمیل کرد. قرار است از این سرمایه برای کمک به تسریع پذیرش فناوری لایه ۲ بیت کوین در بازار، گسترش عملیات استخراج و افزایش ذخایر بیت کوین استفاده شود. بلاک استریم اخیرا یک مرکز تحقیق و توسعه جدید در لوگانو (Lugano) سوئیس افتتاح کرده است که هدف آن ترویج نوآوری‌های فناوری مالی روی شبکه‌های لیکوئید و لایتنینگ بیت کوین است. بلاک استریم در ماه نوامبر با هدف پرکردن شکاف بین بیت کوین و جریان مالی سنتی یک دپارتمان «مدیریت دارایی‌» تاسیس کرد. 

۳۳. بابیلون (Babylon)

پروتکل بابیلون قصد دارد با ادغام ویژگی‌های امنیتی بیت‌کوین، امنیت سایر زنجیره‌های اثبات سهام را تامین کند. این پروتکل می‌تواند برای استیکینگ در زنجیره‌های اثبات سهام از جمله لایه ۲ بیت کوین راه‌حل‌های بومی ارائه دهد که نیازی به نگهداری از دارایی‌ها (Custody-free) و تعاملات میان زنجیره‌ای (Cross-chain-free) ندارند. بابیلون به کمک مکانیزم برچسب زمانی بیت‌کوین، امنیت زنجیره‌های PoS را تقویت می‌کند، دوره‌های استیکینگ این زنجیره‌ها را کوتاه‌تر می‌کند و تعامل‌پذیری میان زنجیره‌ها را ارتقا می‌دهد. این پروتکل اغلب با آیگن‌لیر در اکوسیستم اتریوم مقایسه می‌شود. پروتکل بابیلون توسط پروفسور دیوید تسه (David Tse) از دانشگاه استنفورد تاسیس شده است.

بابیلون در ماه می سال جاری در یک دور تامین مالی به رهبری Paradigm و مشارکت Polychain Capital و venture capital موفق به جذب ۷۰ میلیون دلار سرمایه شد. سال گذشته نیز دور سری A را به ارزش ۱۸ میلیون دلار با حضور سرمایه‌گذارانی مانند Hack VC ،IOSG Ventures ،Framework Ventures ،OKX Ventures و سایر شرکت‌های سرمایه‌گذاری تکمیل کرده بود.

مین‌نت بابیلون در آگوست سال جاری راه‌اندازی شد. پس از اجرای موفقیت‌آمیز اولین فاز Cap-2 در اوایل اکتبر و سرمایه‌گذاری ۲۴٬۰۰۰ بیت کوین، فاز بعدی قرار است در اوایل دسامبر راه‌اندازی شود.

کیف پول‌ها 

۳۴. فانتوم (Phantom)

فانتوم یک کیف پول غیرحضانتی و چند زنجیره‌ای است که در سال ۲۰۲۱ برای بلاک‌چین سولانا طراحی شد؛ اما اکنون از شبکه‌های اتریوم و پالیگان نیز پشتیبانی می‌کند و کاربردهای گسترده‌‌ای را در حوزه دپ‌ها، دیفای و NFTها پوشش می‌دهد. علی‌رغم اینکه متامسک در بازار کیف پول‌ها خودنمایی می‌کند؛ اما فانتوم نیز به دلیل تجربه کاربری ظریف و روان و همچنین سرعت بالای بهینه‌سازی و به‌روزرسانی محصول، مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

در اوایل سال ۲۰۲۲، فانتوم موفق شد در دور تامین مالی سری B با جذب ۱۰۹ میلیون دلار، ارزش مجموع سرمایه‌های خود را به ۱.۲ میلیارد دلار برساند. سرمایه‌گذارانی مانند Paradigm ،a16z، Variant Fund ،Jump Capital ،DeFi Alliance و Solana Ventures در این دور شرکت داشتند. 

در تاریخ ۲۰ نوامبر، فانتوم شرکت Blowfish، ارائه‌دهنده فناوری فایروال وب ۳ را خریداری کرد. این تیم ویژگی‌های جدید امنیتی را برای کیف پول فانتوم راه‌اندازی می‌کند که شامل پیش‌نمایش‌ بصری تراکنش‌ها و اطلاعات آنی درباره تقلب‌ها می‌شود. با انتشار این خبر، رتبه فانتوم در ماه نوامبر به سرعت بالا رفت و بعد از گوگل به دومین برنامه پرکاربرد رایگان در دسته اپلیکیشن‌های کاربردی اپ استور آمریکا تبدیل شد. همچنین، اپلیکیشن iOS فانتوم در رتبه‌بندی اپلیکیشن‌های رایگان اپ استور به رکورد جدیدی رسید و با پیشی‌گرفتن از واتساپ و اینستاگرام در رتبه نهم ایستاده است.

۳۵. بک‌پک (Backpack)

بک‌پک نسل جدیدی از صرافی و کیف پول چند زنجیره‌ای ارزهای دیجیتال است که برای تامین امنیت وجوه، فناوری محاسبات چندجانبه (MPC) را با راه‌حل خودحضانتی ترکیب می‌کند. اگرچه تیم توسعه‌دهنده در ابتدا این کیف پول را برای پروتکل xNFTهای خود راه‌اندازی کردند؛ اما بک پک بیشتر به عنوان یک اکوسیستم کریپتویی در حال ساخت است. از آنجایی که کیف پول Backpack ریشه در اکوسیستم سولانا دارد، می‌تواند به خوبی در این اکوسیستم ادغام شود.

در آوریل گذشته، بک‌پک اولین مجموعه xNFT را با نام “Mad Lads” در اکوسیستم سولانا منتشر کرد. این پروژه با استقبال شدید کاربران مواجه شد؛ تاجایی که حجم معاملات آن در رتبه اول کل شبکه قرار گرفت و حتی موفق شد از توکن‌های بی‌همتای BAYC اتریوم نیز پیشی‌بگیرد. در اکتبر گذشته، این شرکت صرافی Backpack را راه‌اندازی کرد و موفق به اخذ مجوز VASP سازمان تنظیم مقررات دارایی‌های مجازی دبی شد.

بک‌پک در فوریه امسال دور مالی ۱۷ میلیون دلاری سری A را به رهبری Placeholder VC و مشارکت Wintermute، Robot Ventures ،Robot Ventures و Amber Group تکمیل کرد. بعد از این رویداد، ارزش سرمایه بک‌پک مجموعا به ۱۲۰ میلیون دلار رسید.

سیستم پرداخت 

۳۶. پی‌فای (PayFi)

سیستم پرداخت PayFi
منبع: payfi.co.in

سیستم پرداخت پی‌فای توسط هوما فایننس (Huma Finance) ساخته‌شده است و یکی از سرویس‌های برجسته اکوسیستم سولانا به‌شمار می‌رود. این شبکه یک لایه تأمین مالی پرداخت است که روی حوزه‌هایی مانند پرداخت‌های تجاری میلیارد دلاری، تأمین مالی تجاری و سناریو‌های حواله‌ تمرکز دارد. اپلیکیشن اصلی پی‌فای با نام “Arf” با استفاده از بلاکچین و استیبل‌کوین‌ها، مشکل پیش‌پرداخت‌ها را حل می‌کند و تاکنون بیش از ۲ میلیارد دلار تراکنش‌های زنجیره‌ای را پردازش کرده است.

اعضای تیم هوما فایننس سابقه فعالیت در شرکت‌های بزرگ اینترنتی مانند گوگل و متا را در کارنامه خود دارند. ریچارد لیو (Richard Liu) یکی از مهندسان این تیم، نزدیک به ۸ سال در گوگل مشغول بوده و در خلق محصولات معروفی مثل Google Trusted Stores و Google Fi نقش داشته است. همچنین، استارت‌آپ او به نام Leap.ai توسط فیسبوک (متا) خریداری شده است.

در ماه سپتامبر، هوما فایننس با مشارکت سرمایه‌گذارانی مانند Distributed Global ،Distributed Global ،Distributed Global و İşbank بزرگ‌ترین بانک خصوصی ترکیه موفق به جذب ۳۸ میلیون دلار سرمایه شد. 

۳۷. بریج (Bridge)

بریج یک پلتفرم جریان سرمایه مبتنی بر استیبل‌کوین است که به شرکت‌ها در پذیرش پرداخت‌های استیبل‌کوینی کمک می‌کند. این پلتفرم با ارائه مجموعه‌ای از ابزارهای نرم‌افزاری (مانند رابط‌های API)، تبدیل ارزهای فیات و استیبل‌کوین‌ها را برای توسعه‌دهندگان تسهیل می‌کند. همچنین شرکت‌ها می‌توانند از خدماتی مانند یکپارچه‌سازی پرداخت‌های فرامرزی، تبادل ارز و حتی صدور استیبل‌کوین اختصاصی استفاده کنند. 

بریج در آگوست امسال از تکمیل یک دور تامین مالی به ارزش ۵۸ میلیون دلار با مشارکت سرمایه‌گذارانی مانند Sequoia Capital ،1confirmation ،Index ،Haun Ventures و Ribbit Capital خبر داد. این اولین حضور عمومی بریج بود. تنها دو ماه بعد، شرکت استرایپ (Stripe) بریج را با قیمت ۱.۱ میلیارد دلار خریداری کرد. این اتفاق بزرگ‌ترین خرید تاریخ حوزه کریپتو و همچنین بزرگ‌ترین خرید استرایپ تاکنون محسوب می‌شود. 

۳۸. M^0

پروژه M^0 یک پروتکل غیرمتمرکز برای صدور استیبل‌کوین است که هدف آن ارائه راهکارهایی برای صدور ارزهای دیجیتال مبتنی بر وثیقه‌های باکیفیت (مانند اوراق قرضه دولتی آمریکا) به مؤسسات مالی و توسعه‌دهندگان است. کاربران این پروتکل می‌توانند در ازای وثیقه‌های خود استیبل‌کوین‌ دریافت کنند و در عین حال از وثیقه‌های خود سود بگیرند. این پروتکل ابتدا بر بستر اتریوم راه‌اندازی شد؛ اما قصد دارد به سایر شبکه‌های لایه ۱ و ۲ هم گسترش پیدا کند. اعضای اصلی تیم M^0 از پروژه‌هایی مانند میکردائو (MakerDAO) و سرکل (Circle) هستند. این پروتکل قصد دارد استیبل‌کوینی به نام “M”منتشر کند که با تمام خدمات یا معماری‌های دیفای سازگار و قابل ترکیب باشد.

پروتکل M^0 در ژوئن امسال دور مالی ۳۵ میلیون دلاری سری A را به رهبری Bain Capital و مشارکت Galaxy Ventures ،Wintermute Ventures و GSR تکمیل کرد. این پروژه در اوایل سال ۲۰۲۳ نیز ۲۲.۵ میلیون دلار را از سرمایه‌گذارانی مانند Pantera Capital جذب کرده بود. 

سیفای 

۳۹. دریبیت (Deribit)

دریبیت (Deribit)

صرافی دریبیت بزرگ‌ترین پلتفرم معاملات آپشن‌ ارز دیجیتال است که حجم معاملات آپشن بیت‌کوین آن بیش از ۸۰٪ و حجم معاملات آپشن اتریوم بیش از ۹۰٪ کل بازار را تشکیل می‌دهد. این پلتفرم در ژوئن ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد و ابتدا یک پلتفرم اختصاصی برای معاملات اختصاصی بیت‌کوین بود؛ اما به تدریج بخش‌های دیگری مانند قراردادهای اتریوم نیز اضافه شدند. در حال حاضر، کاربران می‌توانند در صرافی Deribit قراردادهای دائمی (Perpetual)، آتی (Futures) و آپشن (Options) را معامله کنند. داده‌های پلتفرم دریبیت مانند تعداد قراردادهای باز آپشن بیت‌کوین، تاریخ‌های تسویه و اطلاعات مربوط به معاملات بزرگ به عنوان شاخص‌های مهم در صنعت کریپتو شناخته می‌شوند.

صرافی Deribit در سپتامبر ۲۰۲۲ موفق به جذب ۴۰ میلیون دلار شد. در تامین مالی سال ۲۰۲۱ نیز سرمایه‌ای به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار به‌دست آورده است. ازجمله سرمایه‌گذاران دریبیت عبارتند از؛ Mechanism Capital ،Zee Prime Capital و QCP Capital.

۴۰. بیت استمپ (Bitstamp)

بیت استمپ یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۱۱ راه‌اندازی شده و به عنوان یکی از سازگارترین صرافی‌ها با قوانین شناخته می‌شود. این صرافی در کشورهایی مانند لوکزامبورگ، بریتانیا، اسلوونی، سنگاپور و ایالات متحده فعالیت دارد. همچنین، یکی از چهار شرکت کریپتویی است که در سال گذشته از سازمان FCA بریتانیا تاییدیه دریافت کرده و اولین صرافی اروپایی است که تاییدیه اولیه در سنگاپور را به دست آورده است. علاوه بر این، بیت استمپ چندین بار به عنوان صرافی مورد استفاده ویتالیک بوترین، مطرح شده است.

در ژوئن امسال، شرکت رابینهود با هدف گسترش فعالیت‌های بین‌المللی خود، بیت استمپ را با قیمت ۲۰۰ میلیون دلار خریداری کرد. اخیراً نیز بیت استمپ موفق به دریافت مجوز MiFID MTF از سازمان تنظیم مقررات اوراق بهادار اسلوونی شده است و به واسطه این مجوز می‌تواند محصولات پیچیده‌تری مانند مشتقات کریپتویی را به سرمایه‌گذاران خرد و نهادی ارائه دهد.

۴۱. سکیوریتایز (Securitize)

سکیوریتایز که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شده، یک پلتفرم توکن‌سازی دارایی‌های دنیای واقعی (RWA) است که برای صدور، مدیریت و معامله اوراق بهادار دیجیتال در چارچوب قوانین ایالات متحده طراحی شده است. این پلتفرم با جامعه‌ای متشکل از ۱.۲ میلیون سرمایه‌گذار و ۳٬۰۰۰ شرکت، به آن‌ها کمک می‌کند تا دارایی‌های خود را توکنیزه کنند و سپس آن‌ها را به صورت یکپارچه به توکن‌های دیجیتال تبدیل کنند.

ارزش دارایی‌هایی که توسط سکیوریتایز توکنیزه شده‌اند از مرز ۱ میلیارد دلار عبور کرده است. در ماه اکتبر، این پلتفرم سرویسی را برای تبدیل استیبل‌کوین شرکت سرکل (USDC) به دلار آمریکا راه‌اندازی و اعلام کرد این سرویس به صندوق نقدینگی دیجیتال نهادی دلار آمریکا (BUIDL) بلک‌راک اختصاص دارد. همچنین، اخیراً با هدف تسهیل انطباق قوانین مرتبط با ایجاد محصولات مبتنی بر بلاکچین، سرویس مدیریت صندوق جدیدی را به نام “Securitize Fund Services” معرفی کرده است.

سکیوریتایز در ماه می، یک دور تأمین مالی استراتژیک را به ارزش ۴۷ میلیون دلار تکمیل کرد. این دور توسط BlackRock رهبری شد و شرکت‌هایی مانند Hamilton Lane ،ParaFi Capital، Tradeweb Markets ،Aptos Labs Circle و Paxos در آن مشارکت داشتند.

۴۲. وینترمیوت (Wintermute)

پروژه‌ بدون توکن وینترموت
منبع: wintermute.com

وینترمیوت یک بازارساز (Market Maker) ارز دیجیتال مستقر در لندن است که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شده است. فعالیت اصلی این شرکت ارائه خدمات نقدینگی به پلتفرم‌های معاملاتی ارز دیجیتال، مؤسسات و افراد است. همچنین در برخی بازارهای مشتقات ارز دیجیتال نیز خدمات بازارسازی ارائه می‌دهد.

پس از سقوط آلامدا (Alameda)، وینترمیوت جایگاه برجسته‌ای پیدا کرد. این شرکت در بازار صعودی اخیر تقریباً در تمام توکن‌های با ارزش بازار بالا حضور داشته است. از میان چهار توکن بزرگ (OP ،ARB ،STRK و ZK) به جز ZK، در بازارسازی سه توکن دیگر فعالیت داشته و تعداد زیادی از این توکن‌ها را در اختیار دارد. علاوه‌بر‌این، وینترمیوت به دومین بازارساز بزرگ پلتفرم رابینهود تبدیل شده است و تا ۱۰ درصد از درآمد معاملات این پلتفرم را به خود اختصاص داده است.

وینترمیوت از موج میم‌کوین‌ها نیز غافل نمانده است. داده‌های اخیر نشان می‌دهند این شرکت ۱۹ میم‌کوین به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار را در اختیار دارد. اکثر این میم‌ها مربوط به بلاکچین‌های اتریوم و سولانا هستند و اغلب آنها در صرافی بایننس لیست شده‌اند.

این شزکت بازارساز در آخرین دور تأمین مالی خود در سال ۲۰۲۲، موفق شد ۲۰ میلیون دلار سرمایه در دور سری B جذب کند. سرمایه‌گذاران این دور شامل Lightspeed Venture Partners ،Pantera Capital ،Sino Global Capital و Hack VC بودند.

اخیرا وینترمیوت یک بازار پیش‌بینی جدید به نام “OutcomeMarket”راه‌اندازی کرده که روی بلاکچین‌های اتریوم، بیس و آربیتروم فعال شده است.

سوشال، توکن‌های بی‌همتا و گیمفای

۴۳. فارکستر (Farcaster)

فارکستر چیست فارکستر ترند ۲۰۲۴
منبع: coinbrain.com

فارکستر یک پروتکل غیرمتمرکز شبکه‌های اجتماعی است که روی تعامل‌پذیری، استقلال کاربران و حفظ حریم خصوصی تمرکز دارد. برخلاف شبکه‌های اجتماعی سنتی، فارکستر به سرورهای مرکزی متکی نیست و یک محیط بدون سانسور را فراهم می‌کند. کاربران فارکستر روی داده‌ها و گراف‌های اجتماعی خود کنترل کامل دارند و می‌توانند از طریق یک شناسه واحد با برنامه‌های مختلف در شبکه تعامل داشته باشند. این پروتکل متن‌باز و بدون نیاز به مجوز است و هر کسی می‌تواند از طریق API آن اپلیکیشن بسازد. فارکستر از زمان راه‌اندازی بیش از ۷۰۰ هزار کاربر جذب کرده است. وارپ‌کست (Warpcast) یکی از برنامه‌های اصلی و اولین کلاینت فارکستر است.

این پروتکل بارها توسط ویتالیک بوترین مورد تحسین قرار گرفته است. در ماه می ۲۰۲۴، فارکستر بعد از تأمین مالی ۱۵۰ میلیون دلاری سری A به رهبری Paradigm به ارزش ۱ میلیارد دلار رسید.

فارکستر اخیرا نقشه راه خود را اعلام کرده است که تیم ۱۴ نفره‌ آن مسئول توسعه پروتکل‌ها، ارزهای دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی هستند.

  • پروتکل‌ها: ساخت و مهاجرت به Snapchain برای گسترش پروتکل و ارائه پروپزال‌های بهبود (FIP)‌ جدید
  • رمزارزها: بهبود تجربه کاربری در معاملات به‌عنوان بخشی از Frames v2.
  • شبکه اجتماعی: ارتقای عملکرد برنامه‌ها، بهبود کانال‌ها و ارتقاء تجربه کاربری.

۴۴. استوری پروتکل (Story Protocol)

استوری پروتکل یک اکوسیستم مبتنی بر بلاکچین برای مالکیت معنوی (IP) است که قصد دارد روش کاملا جدیدی را برای ایجاد، مدیریت و صدور مجوز مالکیت معنوی روی بلاک‌چین فراهم کند. این پروتکل یک چارچوب ساده‌ را برای مدیریت کل چرخه توسعه IP ارائه می‌دهد و از ویژگی‌هایی مانند ردیابی منبع، صدور مجوز بدون دردسر و تقسیم درآمد پشتیبانی می‌کند. برنامه‌های ساخته شده روی استوری پروتکل برای فعالان تمامی حوزه‌های رسانه‌ (مانند تصویر، بازی‌، صدا، متن و غیره) طراحی شده‌اند.

در آگوست ۲۰۲۴، توسعه‌دهنده استوری پروتکل، PIP Labs، دور تأمین مالی ۸۰ میلیون دلاری سری B را به رهبری a16z crypto و مشارکت‌ سرمایه‌گذارانی مانند از Polychain، اسکات تروبریج (Scott Trowbridge) معاون ارشد Stability AI، آدریان چنگ (Adrian Cheng) بنیان‌گذار K11 و یک کلکسیونر هنرهای دیجیتال به‌پایان رساند.

در حال حاضر، استوری پروتکل تست‌نت عمومی لایه ۱ خود به نام “Iliad” و بازار مالکیت معنوی “Color” را راه‌اندازی کرده است. در این بازار کاربران می‌توانند دارایی‌ها و مجوزهای مالکیت معنوی را خرید و فروش کنند. یکی از بنیان‌گذاران استوری پروتکل در مصاحبه اخیر خود فاش کرده است که او در حال گفتگو با بسیاری از پروژه‌های معروف NFT است و همچنین با برخی از مشهورترین سازندگان هالیوود در ارتباط است.

۴۵. مجیک ادن (Magic Eden)

مجیک ادن یک بازار NFT چند زنجیره‌ای است. این بازار در سال ۲۰۲۱ ایجاد شد و پس از سه سال توسعه از یک پلتفرم ترید NFT روی زنجیره سولانا به یک اکوسیستم جامع تبدیل شد. اکنون مجیک ادن از سرویس‌های مختلف شامل معاملات NFTها، خدمات کیف پول، سواپ توکن و فعالیت‌های میان‌زنجیره‌ای پشتیبانی‌ می‌کند. همچنین، دارایی‌های زنجیره‌های مختلف مانند سولانا، بیت کوین، اتریوم، پالیگان، بیس، اتریوم و ایپ‌چین را ادغام کرده است و از ترید انواع دارایی‌ها (NFT و توکن) در پلتفرم خود پشتیبانی می‌کند.

مجیک ادن در سال ۲۰۲۲، با جذب ۱۳۰ میلیون دلار در دور تأمین مالی سری B مجموعا به ارزشی معادل ۱.۶ میلیارد دلار رسید. این دور تأمین مالی با رهبری Electric Capital و Greylock انجام شد.

مجیک ادن اخیرا اقتصاد توکن‌های ME را اعلام کرده است. مقدار کل توکن‌های ME برابر با ۱ میلیارد خواهد بود و توزیع توکن‌ها طی ۴ سال انجام خواهد شد که ۵۰.۲٪ آن‌ها به جامعه اختصاص پیدا می‌کند. رویداد تولید توکن در روزهای آینده آغاز می‌شود. کاربران می‌توانند از طریق استفاده روزانه از محصولات مجیک ادن توکن‌های ME کسب کنند.

۴۶. پنگوئن‌های تپل (Pudgy Penguins)

کلکسیون Pudgy Penguins چیست

پنگوئن‌های تپل، مجموعه‌ای از ۸٬۸۸۸ توکن پنگوئن خاص و منحصر‌به‌فرد است. این پلتفرم از طریق مالکیت معنوی و توانمندسازی جامعه به تسریع نوآوری‌های وب ۳ کمک می‌کند. دارندگان NFTهای پنگوئن‌های تپل به تجربیات، رویدادها، فرصت‌های صدور مجوز مالکیت معنوی و غیره دسترسی انحصاری دارند. گفتنی است مدیرعامل پاجی پنگوئنز از سوی جامعه به عنوان یک “نابغه بازاریابی” شناخته شده است. پس از اینکه پاجی پنگوئنز در سال ۲۰۲۲ به مبلغ ۲.۵ میلیون دلار خریداری شد، فرآیند ایجاد مالکیت معنوی (IPization) محصولات خود را شروع کرد.

این پروژه در اوایل امسال، نسخه بتای پلتفرم صدور مجوز مالکیت معنوی خود را با نام “OverpassIP”راه‌اندازی کرد. در ماه می از همکاری با استودیو بازی Mythical Games برای توسعه یک بازی موبایلی خبر داد که در سال ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد. در ماه ژوئن، پاجی پنگوئنز و پلتفرم صدور مجوز NFT آن، به‌طور مشترک شرکت مادر جدیدی به نام “Igloo” را تاسیس کردند. در ماه جولای، شبکه لایه دوم مبتنی بر مصرف‌کننده “Abstract” راه‌اندازی شد و قصد دارد تا اواخر امسال مین‌نت آن را راه‌اندازی کند. در ماه اکتبر نیز اعلام کرد که در سال آینده بازی موبایلی پاجی پارتی “Pudgy Party” را برای وب ۳ راه‌اندازی می‌کند.

شرکت مادر پاجی‌ پنگوئنز، Igloo، در ماه ژوئیه اعلام کرد یک دور تأمین مالی ۱۱ میلیون دلاری را به رهبری Founders Fund به‌پایان رسانده است. شرکت‌های دیگری مانند Distributed Capital ،1kx ،Everest Ventures Group و Selini Capital در این دور تأمین مالی مشارکت داشته‌اند. از این سرمایه قرار است برای ساخت شبکه لایه دوم Abstract استفاده شود.

۴۷. Azra Games

Azra یک شرکت بازی‌سازی مبتنی بر بلاک‌چین است که هدف آن ایجاد یک بازی نقش‌آفرینی مبارزاتی کلکسیونی است. اولین بازی این شرکت “Project Arcanas” نام دارد. شرکت Azra Games در اکتبر سال جاری دور تأمین مالی سری A را به مبلغ ۴۲.۷ میلیون دلار با مشارکت سرمایه‌گذارانی همچون Pantera Capital ،a16z crypto ،A16Z GAMES و NFX تکمیل کرد. بعد از این رویداد ارزش سرمایه Azra مجموعا به ۶۸.۳ میلیون دلار رسید.

منابع و ارجاعات

  • هوش مصنوعی و وب ۳

زیرو جی (0G)، ریچوال (Ritual)، صاحارا (Sahara) و سنتینت (Sentient)

  • زیرساخت و ابزار

کی آس لبز (Chaos Labs)، کاندوئیت (Conduit)، هلیوس (Helius)، اوربیتر فایننس (Orbiter Finance)، زاما (Zama)، دی‌بنک (DeBank) و دکس اسکرینر (DEX Screener)

  • اکوسیستم بیت کوین

بلاک استریم (Blockstream) و بابیلون (Babylon)

  • کیف پول‌ها

فانتوم (Phantom) و بک‌پک (Backpack)

  • سیستم پرداخت

پی‌فای (PayFi) و بریج (Bridge) و M^0

  • سیفای

دریبیت (Deribit)، بیت استمپ (Bitstamp)، سکیوریتایز (Securitize)، وینترموت (Wintermute)

  • سوشال، توکن‌های بی‌همتا و گیمفای

فارکستر (Farcaster)، استوری پروتکل (Story Protocol)، مجیک ادن (Magic Eden)، پنگوئن‌های تپل (Pudgy Penguins) و Azra Games

منبع
Mihanblockchain

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا