اخبار بلاکچیناخبار بیت کوین

احتمال فروش بیت کوین توسط هولدرهای کوتاه‌مدت؛ ۵ نکته مهم در این هفته

قیمت بیت کوین به بالاترین سطوح خود در سال ۲۰۲۲ رسیده است و گمانه‌زنی‌های زیادی مبنی بر ادامه‌دار بودن این روند مطرح شده است. هفته آخر ماه مارس می‌تواند برای بیتکوین و سایر رمزارزها هفته چالش برانگیزی باشد.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، در چند روز اخیر، بیت کوین بزرگترین رمزارز بازار روندی صعودی را تجربه کرده است به طوری که با بازگشت به بالای ۴۷،۵۰۰ دلار، به رقمی که سال نوی میلادی را با آن شروع کرده بود دوباره دست یافت.

با توجه به وضعیت کنونی پیرامون بیت کوین و عدم قطعیت قابل توجه، ممکن است کمی در رابطه با روند اخیر شک وجود داشته باشد چراکه تلاش‌های قبلی برای صعود بیشتر و خروج از محدوده معاملاتی چند ماهه همگی در چند وقت اخیر با شکست مواجه شده است.

در چند ماه گذشته، علیرغم دوره‌های پرنوسان، خریداران همیشه ناامید بودند و با سقوط قیمت بیت کوین مواجه می‌شدند. با این وجود، این امید وجود دارد که صعود این بار رمزارز BTC متفاوت باشد. تحلیلگران مدت‌ها پیش گفته بودند در صورتی که بالاترین سطح محدوده معاملاتی در چند وقت اخیر و سطح ۴۶،۲۰۰ دلاری که سال ۲۰۲۲ با آن آغاز شده بود شکسته شود، بیت کوین می‌تواند به قیمت‌های بالاتری برسد.

اکنون که این مهم محقق شده است، تمامی توجهات بر این سطوح مقاومتی چند ماهه معطوف شده تا آنها به سطوح حمایتی بیت کوین تبدیل شوند. در این مطلب تصمیم داریم تا ۵ نکته کلیدی که این هفته معامله‌گران باید در رابطه با بیت‌کوین مد نظر قرار دهند را با یکدیگر بررسی کنیم.

بیت کوین ضررهای سال ۲۰۲۲ را از بین برد

«به آرامی و سپس جهشی» و یا «شانس محض»؟ کدام یک باعث افزایش قیمت اخیر بیت کوین شد؟ معامله‌گران همچنان در تلاشند تا افزایش قیمت اخیر بیت کوین و قدرت جدید آن در هفته جاری را درک کنند.

بیت کوین پس از جهشی ۳،۰۰۰ دلاری در ۲۴ ساعت، به کانال ۴۷،۰۰۰ دلار بازگشت؛ محدوده‌ای که در سال جدید آن را ندیدیم. برای مدت طولانی، بسیاری از تحلیلگران از اهمیت فتح قله ۴۶،۰۰۰ دلاری، یعنی همان قیمتی که بیت کوین سال ۲۰۲۲ را با آن آغاز کرد صحبت کرده بودند. بسیاری معتقد بودند بازگشت بیت کوین به این محدوده سوخت لازم برای پرتاب موشک بزرگترین رمزارز بازار را فراهم خواهد کرد.

با این حال، عده کمی فکر می‌کردند بازگشت بیت کوین به قیمت ابتدایی سال ۲۰۲۲ تنها در عرض چند ساعت اتفاق بیفتد. همین موضوع باعث شده تا شک و شبهه زیادی در رابطه با این جهش قیمت مطرح شود. البته، حتی محتاط‌ترین افراد نیز پتانسیل صعود بیشتر را صفر نمی‌دانند.

ویلی وو، تحلیلگر مطرح بازار در واکنش به تحولات اخیر در توییتی نوشت:

فشار خرید فاندامنتال بیت کوین اکنون به محدوده بازار صعودی رسیده است.

پنتوشی با اشاره به قیمت بیت کوین در ابتدای سال و پیش‌بینی‌های خود در خصوص تلاش قیمت برای نزدیک شدن به این محدوده و شکست آن، عنوان کرد اکنون که این محدوده لمس شده است، باید منتظر تبدیل آن به یک حمایت قوی و حرکت به سمت ۵۰٬۰۰۰ دلار و سپس ۵۳٬۰۰۰ دلار باشیم.

متیو هایلند تحلیلگر مطرح بازار و یکی از حامیان اصلی بحث مقاومت/حمایت ۴۶،۰۰۰ دلاری بیت کوین، هدف ۵۲،۰۰۰ دلاری را به عنوان دیوار مقاومتی طولانی مدت بعدی این ارز مشخص کرده است.

توییت پنتوشی

وی در توییت‌های بعدی خود خاطرنشان کرد جهش اخیر بیت کوین با جهش شاخص قدرت نسبی (RSI) این ارز همراه بوده است. RSI وضعیت اینکه چقدر یک دارایی در قیمتی خاص در وضعیت خرید بیش از حد و یا فروش بیش از حد قرار دارد را مشخص می‌کند. در مورد بیت کوین همانگونه که در نمودار پایین مشخص است، این شاخص پس از آنکه در اواسط ژانویه ۲۰۲۱ به کف رسید در حال اوج گرفته بوده است.

بنابراین، با توجه به داده‌های تاریخی می‌توان گفت جهش در RSI می‌تواند حاکی از افزایش قیمت بیشتر باشد.

نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ روزه
نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ روزه

کاهش همبستگی بیت کوین و بازار سهام

تورم، جنگ در اروپا و تهدید مداوم برای بازگشت ویروس کرونا سه عامل اصلی است که باعث شده است بسیاری از تحلیلگران عملکرد ضعیفی را در سال ۲۰۲۲ برای بازار سهام و دارایی‌های پرریسک پیش‌بینی کنند.

همین ماه اخیر بسیاری نسبت به سقوط بیشتر قیمت بیت کوین و تکرار اتفاقات مارس (فروردین) سال ۲۰۲۰ هشدار دادند. برخی استدلال کردند که دوره «Easy money» که پس از پنجشنبه سیاه اعمال شد از بین رفته است و تنها تداوم تسهیل کمی باعث شد که بیت کوین از جریان سرمایه آن سال لذت ببرد.

تسهیل کمی (Quantitative Easing) عملی است که توسط بانک‌های مرکزی انجام می‌شود و موجب افزایش میزان نقدینگی و تورم می‌شود. به طوری که هدف مورد نظر از این اقدام، برانگیختن اقتصاد کشور و تشویق کسب و کارها و مشتریان به وام گرفتن و خرج کردن بیشتر است.

با این حال، به نظر می‌رسد بیت کوین در حال حاضر در مسیر خود در حال صعود است و همبستگی زیاد خود با بازار سهام را به چالش می‌کشد. جالب است بدانید همین هفته پیش بود که همبستگی بیت کوین و شاخص S&P 500 به اوج ۱۷ ماه اخیر خود رسید.

در حالی که شاخص S&P 500 تحت تاثیر تحولات روسیه و اوکراین و همچنین برنامه‌های فدرال رزرو برای تغییر سیاست‌های مالی متزلزل عمل کرده است، تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهد که میزان فروش قابل توجه بوده و موقعیت‌های فروش استقراضی بسیاری ایجاد شده است؛ دو عاملی که می‌توانند محرکی برای وقوع یک «شورت اسکوئیز» و حرکت به سمت بالا باشند.

توییت بیت کوین

ویلی وو در این رابطه اظهار داشت:

همبستگی دارایی‌های پرریسک یا بدون ریسک با بازار سهام کوتاه مدت است و بیت کوین به دلیل سوداگران کوتاه مدت این همبستگی را داشته است. مبانی تقاضای داخلی بین کوین که توسط منحنی پذیرش آن تامین می‌شود، بسیار قدرتمندتر است. در نهایت بازارها از هم جدا خواهند شد. آخرین بار این مهم در اکتبر (مهر) ۲۰۲۰ رخ داد.

اگر سوداگران تا به اینجای سال جاری بر بازار حاکم بودند، بازگشت علاقه به معاملات آتی بیت کوین می‌تواند محرکی برای افزایش قیمت باشد. داده‌های Coinglass نشان می‌دهد سود باز معاملات آتی بیت کوین به بالاترین سطح خود از دسامبر (آذر) سال گذشته رسیده است.

نمودار سود باز معاملات آتی بیت کوین
نمودار سود باز معاملات آتی بیت کوین

خطر فروش سرمایه‌گذاران کوتاه مدت

تا به اینجای کار با سمت خوب داستان رو‌به‌رو بودیم. بازگشت به محدوده ۴۶،۰۰۰ دلاری اما می‌تواند برای بیت کوین خطر آفرین باشد.

همانطور که شرکت تجزیه و تحلیل آنچین گلسنود چند روز پیش اشاره کرد، محدوده ۴۵،۹۰۰ دلاری منطقه‌ای است که خریداران زیادی در آن خرید کرده‌اند و ممکن است با بازگشت قیمت دارایی خود را به فروش برسانند.

سرمایه‌گذاران در مسیر افت قیمت از اوج ۶۹،۰۰۰ دلاری در این سطح BTC خریداری کردند و از زمان خرید تاکنون متضرر بوده‌اند. بنابراین، ممکن است با عجله دست به فروش دارایی خود بزنند.

گلسنود در این رابطه نوشت:

مقاومت اصلی بعدی در شبکه بیت کوین، قیمت تحقق یافته هولدرهای کوتاه مدت بیت کوین در محدوده ۴۵،۹۰۰ دلار است. این، میانگین قیمت پرداخت شده برای هر واحد بیت کوین توسط سرمایه‌گذارانی است که پس از اوج اکتبر (مهر) دست به خرید زده‌اند.

گلسنود در ادامه افزود:

مقاومت نزولی از هولدرهای کوتاه مدتی که به دنبال پول خود هستند ناشی می‌شود.

نمودار ارزش تحقق یافته هولدرهای طولانی مدت و کوتاه مدت بیت کوین
نمودار ارزش تحقق یافته هولدرهای طولانی مدت و کوتاه مدت بیت کوین

تاکنون هولدرهای کوتاه مدت (افرادی که کمتر از ۱۵۵ روز کوین‌های خود را نگه داشته‌اند) عجله‌ای برای فروش نکرده‌اند. با این حال، با شروع معاملات وال استریت ممکن است این قضیه تغییر کند.

سختی استخراج باید به اوج جدیدی برسد

علیرغم قیمت پرنوسان بیت کوین در سال ۲۰۲۲، معیارهای کلیدی شبکه روندی تقریبا صعودی را تجربه کرده‌اند. هفته پیش‌رو نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود و سختی استخراج بیت کوین احتمالا به رکورد ۲۸.۶۷ تریلیون واحدی افزایش خواهد یافت.

انتظار می‌رود تعدیل پیش‌رو سختی استخراج را ۴.۴٪ افزایش دهد و استخراج بیت کوین را سخت‌تر از همیشه کند.

نمودار سختی استخراج بیت کوین
نمودار سختی استخراج بیت کوین

افزایش یافتن سختی استخراج به این معناست که رقابت برای کسب پاداش از شبکه بیت کوین هرگز رقابتی‌تر از این نبوده است. این رقابت از هش ریت بیت کوین نیز قابل درک است. با افزایش هش ریت، شبکه بیت کوین در برابر حملات مختلف نیز مقاوم‌تر می‌شود.

حتما به خاطر دارید که سال گذشته پس از ممنوعیت استخراج در چین، هش ریت بیت کوین با کاهشی ۵۰ درصدی مواجه شد. پس از آن ماینرها به شبکه بازگشتند و اکنون شاهد رکوردشکنی هش ریت شبکه هستیم و این معیار به ۲۱۹ اگزاهش در ثانیه رسیده است.

توییت cz

در همین حال، تلاش قانون‌گذاران اروپایی برای ممنوعیت ارزهای مبتنی بر اجماع اثبات کار در اتحادیه اروپا برای دومین بار در هفته گذشته نتوانست حمایت کافی را از آن خود کند. اما اکنون طرح‌هایی جدیدی روی میز قرار گرفته‌اند که می‌تواند بازار کریپتو را تحت تاثیر قرار دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر، گزارش «طرح قانون‌گذاری رمز ارزها در اتحادیه اروپا به کجا رسید؟» را مطالعه کنید.

طمع به بازار بازگشت

ویژگی کلاسیک بازار این است که احساسات معامله‌گران در کف قیمت همیشه نزولی و در نزدیکی مقاومت‌ها صعودی می‌شود.

با این حال، برای اولین بار در سال ۲۰۲۲، شاخص ترس و طمع احساسات سرمایه‌گذاران معمولی بازار را به نمایش درآورده است. برای نخستین بار از رکوردشکنی بیت کوین در نوامبر (آّبان) سال گذشته و ثبت رکورد ۶۹،۰۰۰ دلاری، این شاخص به محدوده «طمع» وارد شده است.

جالب است بدانید هفته گذشته این شاخص عدد ۲۲ از ۱۰۰ یعنی ترس شدید بر بازار را نشان می‌داد و اکنون شرایط تغییر کرده است و این مقدار به ۶۰ رسیده است. تجربه نشان داده است که رشد قیمتی پایدار تنها در کنار افزایش تدریجی احساسات به وجود می‌آیند.

توییت در رابطه با شاخص ترس و طمع

با این حال، برخی از سرمایه‌گذاران منتظر هستند تا ببینند چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد.

JRNY Crypto روز گذشته در واکنش به تحولات بازار نوشت:

بازارهای کریپتو در حالی که شوک عرضه وجود دارد، روند صعودی ثابتی دارند. تنها یک اتفاق صعودی می‌تواند قیمت‌ها را به اوج تاریخی بازگرداند.

وی افزود:

ببینید که وقتی عرضه محدود است و احساسات از ترس به طمع تبدیل می‌شوند، چگونه همه چیز تغییر می‌کند.

نمودار شاخص ترس و طمع بیت کوین
نمودار شاخص ترس و طمع بیت کوین

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا