تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (29 مهر تا 5 آبان)


سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

چند روز اخیر شاهد رشد قیمت بیت کوین و سایر رمز ارزها در بازار بودیم. در این مقاله با تمرکز بر رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین و اتریوم، به دنبال کشف علت رشد قابل ملاحظه قیمت‌ها هستیم. سوال مهم این روزها، وضعیت روند بازار است؛ آیا رشد قیمت ادامه‌دار خواهد بود؟ دلیل اصلاح ده درصدی قیمت بیت کوین و اتر چه بوده است؟ مرور دیتاهای آنچین پاسخ این سوال‌هاست.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به دو بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۲۹ مهر تا ۵ آبان ماه اشاره دارد.
  • این نسخه، دوازدهمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش هفته گذشته، به مقاله زیر مراجعه کنید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

بخش اول- بیت کوین

تصویر بالا نمودار قیمت بیت کوین در تایم‌فریم روزانه را نشان می‌دهد. پس از معرفی صندوق قابل معامله BITO در بازار بورس نیویورک در هفته گذشته و گذر از سقف تاریخی بیت کوین هفته نسبتا پرتلاطمی پشت سر گذاشت. با ورود این صندوق حجم معاملات آتی بیت کوین در بورس کالای شیکاگو نیز با رشدی چشمگیر نسبت به سپتامبر (با بیش از ۲۵۰ درصد رشد) به ۷.۶۶ میلیارد دلار رسید.

حجم معاملات آتی بیت کوین

ارزش بازار رمزارزها کاهشی جزیی نسبت به هفته گذشته داشت و هم‌اکنون نزدیک به ۲.۵ تریلیون دلار است.

مارکت کپ بازار رمزارزها

سلطه بازار بیت کوین کاهشی جزیی را طی هفته گذشته تجربه کرد. با کاهش قیمت نسبی بیت کوین، بازار آلت‌کوین‌ها جانی گرفت و شاهد رشد بعضا چشمگیر آلت‌کوین‌های با مارکت کپ متوسط بودیم. سلطه بیت کوین از ۴۷ درصد به ۴۵ درصد کاهش یافت و اتریوم نیز تقریبا بدون تغییر، ۱۹ درصد ارزش بازار را در اختیار دارد.

سلطه دامیننس بیت کوین و اتریوم

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

به منظور بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین، ابتدا به سراغ نهنگ‌های آن می‌رویم. به نمودار زیر توجه کنید:

  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: این نهنگ‌ها در مجموع ۴۹ درصد از کل بیت کوین‌ها را در اختیار دارند؛ بیش از هر زمان دیگری در تاریخ قیمت این کوین. همانطور که در بازه‌ّای زمانی مشخص شده به خوبی عیان است، این گروه مهم با نزدیک شدن به سقف قیمت از میزان مالکیت خود می‌کاهند و با افت قیمت دوباره شروع به انباشت می‌کنند. نکته جالب توجه در روند صعودی اخیر این بوده است که هنوز کاهش قابل توجهی در میزان دارایی این گروه مهم شاهد نیستیم که شاید بدین معنی باشد که این گروه بر این اعتقاد است که بولران پایان نپذیرفته است.

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها

MVRV
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار شمعی، در کنار درصد سود محقق شده هفت روزه (با رنگ آبی) و ۱۸۰ روزه (با رنگ صورتی) به نمایش در آمده است. شاخص MVRV میانگین سود و زیان کوین‌ها بر اساس قیمت آخرین تاریخ جابجایی است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که نمودار به روشنی نشان می‌دهد، تریدرها (هولدرهای کوتاه مدت) در زیان هستند (حدود ۴.۵ درصد) و هولدرهای بلندمدت‌تر در کاهش اخیر قیمت میزان زیادی از سود خود را از دست داده‌اند. در نمودار بعدی به رابطه پیشنهادی کاربری به نام elcryptotavo برای تشخیص سقف و کف قیمت بیت کوین با استفاده از رفتار هولدرهای کوتاه مدت و بلندمدت می‌پردازیم.
SOPR
  • معرفی نمودار: در قسمت بالایی نمودار قیمت بیت کوین مشخص است. در قسمت میانی شاخص SOPR هولدرهای کوتاه مدت (زیر ۱۵۵ روز) و در قسمت پایینی SOPR هولدرهای بلندمدت نمایش داده شده است.
  • تحلیل نمودار: شاخص SOPR از تقسیم قیمت دلاری قیمت فعلی کوین‌های جابجا شده بر قیمت دلاری آخرین جابجایی کوین‌ها به وجود می‌آید. عدد یک به معنی نقطه سر به سری است و اعداد بالاتر از آن به معنی سود نگهدارنده است. این کاربر با بررسی تاریخی قیمت بیت کوین اعتقاد دارد هرگاه میزان SOPR دارندگان کوتاه مدت به زیر یک برسد، با توجه به صبر اندک این گروه، نشان از کف قیمتی دارد و هر گاه SOPR هولدرهای بلندمدت به محدوده ۸ برسد، به معنی خروج و ذخیره سود هولدرهای بلند مدت است و نشان از رسیدن به سقف قیمت است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید بنا بر این تحلیل هنوز در منطقه امنی از این لحاظ قرار داریم و به سقف نرسیده‌ایم.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

تعداد ۱.۸ میلیون بیت کوین در کیف پول ماینرهای این شبکه ذخیره شده‌است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

موجودی ماینرها
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص موجودی بیت کوین کیف پول ماینرها را با نمودار آبی در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: با وجود رشد قیمت بیت کوین، ماینرهای این شبکه تمایلی به فروش دارایی خود نشان نمی‌‌دهند. بلکه اتفاق جالبی را از ابتدای هفته شاهد بودیم و موجودی بیت کوین این گروه افزایش نشان داد. با کاهش قیمت بیت کوین به حوالی ۶۰۰۰۰ دلار، ماینرها اقدام به افزایش موجودی خود کردند.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال به عنوان تنها مرجع تعیین قیمت بیت کوین یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت بیت کوین است. در حال حاضر ۲.۴ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت کیف پول صرافی‌ها
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، درصد موجودی بیت کوین کیف پول صرافی‌های ارز دیجیتال (در قیاس با کل بیت کوین‌های شبکه) را با رنگ بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین با نمودار شمعی مشاهده می‌کنید. در محور عمودی سمت راست، تعداد بیت کوین‌های معامله شده در طی هفته گذشته و آخرین قیمت جابجایی آن‌ها را مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: همانطور که در تصویر مشخص است، موجودی بیت کوین صرافی‌های ارز دیجیتال مدام در حال کاهش است. این شاخص نیز نشان می‌دهد که طرف عرضه بیت کوین، همچنان کاهشی است. هم‌اکنون حدود ۱۲ درصد از کل بیت‌کوین‌های شبکه در اختیار صرافی‌های ارز دیجیتال است. از میان کوین‌های جابجا شده، بسیاری در نزدیکی ATH خریداری شده بودند. اما شاهد خروج و ذخیره سود بیت کوین‌هایی با قیمت‌های پایین‌تر بودیم. این روند را در بررسی وضعیت ورود و خروج بیت کوین صرافی‌ها می‌توان بهتر مشاهده کرد.
ورود و خروج به صرافی - میزان موجودی استیبل کوین
  • معرفی شاخص: در نمودار بالا، قیمت بیت کوین در کنار میزان ورود/خروج خالص بیت کوین به صرافی‌ها (با رنگ بنفش) و میزان جابجایی کوین‌هایی که به مدت ۹۰ و ۱۸۰ روز جابجا نشده‌اند (با رنگ‌های زرد و قرمز) نمایش داده شده‌اند. همچنین در پس زمینه میزان موجودی تتر صرافی‌ها را با رنگ آبی مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل نمودار: همان‌طور که نمودار قبلی به شکل دیگر دیدیم، بخشی از هولدرهای میان مدت و بلندمدت، با رسیدن به قله قیمت، اقدام به فروش/جابجایی موجودی خود کردند. دو قله نمودارهای پایینی به خوبی موید این نکته است. همچنین با وجود کاهشی بودن میزان استیبل کوین‌ها، در روزهایی که نرخ ورود بیت کوین به صرافی‌ها مثبت بوده، شاهد افزایش موجودی تتر بوده‌ایم که به معنی ورود بیت کوین به منظور فروش بوده است. با این حال به نظر می رسد شاهد افزایش موجودی فیات قابل توجه از جانب سرمایه‌گذاران خرد و متوسط (کسانی که از صرافی‌ها برای خرید بیت کوین استفاده می‌کنند؛ سرمایه‌گذاران سازمانی و بزرگ معمولا از بازار OTC برای تهیه بیت کوین استفاده می‌کنند) نیستیم.
اهرم تخمینی معاملات بیت کوین
  • معرفی شاخص: در نمودار بالا، قیمت بیت کوین با رنگ زرد و میزان اهرم تخمین زده معاملات بیت کوین با رنگ آبی به نمایش در آمده است.
  • تحلیل شاخص: با سقوط مقطعی قیمت بیت کوین، شاهد کاهش اهرم معاملات بودیم که به طور مختصر به معنی لیکویید شدن بخشی از معاملات است با این حال همچنان با وجود اصلاح ده درصدی قیمت، میزان اهرم تخمینی نگران‌کننده است. در نمودار بعد، حجم Open Interest معاملات آتی بیت کوین در صرافی‌های مختلف را به شکل تجمیع شده می‌بینیم. این حجم همبستگی قابل توجهی با قیمت بیت کوین دارد. برای آشنایی بیشتر با OI مطلب زیر را مطالعه کنید:
oI BTC

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین می‌رویم:

شاخص active addresses

شاخص آدرس‌های فعال بیت کوین
  • معرفی شاخص: شاخص آدرس‌‌های فعال شبکه نمودی از میزان اقبال کاربران به شبکه است و در روندهای صعودی تعداد آن به شکل معنادار افزایش می‌یابد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص در کنار قیمت بیت کوین رسم شده است.
  • تحلیل نمودار: بر اساس این نمودار، میزان استفاده از شبکه بیت کوین پس از افول، دوباره رونق گرفته است. از انتهای ماه جولای (کف قیمتی محلی)، میزان استفاده از شبکه بیت کوین به طور متوسط در حال افزایش بوده است.

ابزار بررسی متریک‌های اجتماعی

هرچند این شاخص را نمی‌توان در دسته متریک‌های آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین است.

Social metrics
  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم (رنگ آبی) و سلطه (رنگ زرد) بیت کوین را در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد
  • تحلیل شاخص: همانطور که به خوبی از نمودار مشخص است، با گذر از بیشترین قیمت تاریخی بیت کوین، کمی تب و تاب اجتماعی پیرامون آن نیز کم شد که طبیعی است اما دو دو نقطه افزایش این مساله را شاهد بودیم یکی در حمایت ۶۰ هزار دلاری و بازگشت دوباره به سطح ۶۳ هزار و دیگری در زمان شکست این حمایت و نزول بیت کوین برای بار دیگر به قیمتی از ۶۰ هزار دلار.

شاخص سن دلاری متوسط

شاخص سن دلاری متوسط
  • معرفی شاخص: در نمودار فوق شاخص سن دلاری متوسط (Mean Dollar Invested Age) با رنگ بنفش و قیمت بیت کوین با رنگ سبز به نمایش در آمده است.
  • تحلیل شاخص: در مطلب هفته گذشته به شکل مفصل در خصوص این نمودار توضیح دادیم. ننکته قابل توجه در نمودار این هفته، تغییر شیب این نمودار طی دو روز اخیر به سمت شیب مثبت است. به شکل تاریخی این به معنی انباشت دوباره پس از خالی کردن مقطعی است.

بخش دوم – اتریوم

قیمت اتر

چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان می‌دهد؛ اتریوم طی هفته گذشته در حال تثبیت بود و معمولا هر کندل مثبت روزانه با کندل منفی روز بعد جبران می‌شد. به نظر می رسد که قیمت این ارز در حوالی ۴۰۰۰ دلار تثبیت شده باشد.

استیکینگ اتریوم ۲

ETH 2 staking

تعداد ۷.۹۷ میلیون اتر معادل ۶.۷ درصد از کل اترهای عرضه شده (۱۱۸.۱ میلیون اتر) وارد شبکه اتریوم ۲ شده و به صورت استیکینگ در این شبکه قفل شده است. بازده استیکینگ هم اکنون به طور میانگین ۶.۴۱ درصد است. به نظر می‌رسد که به زودی و با تحولات جدید شبکه اتریوم شاهد بیش از ۸ میلیون اتر قفل شده در این شبکه باشیم. پیش‌بینی می‌شود با ادغام بیکن چین و کوچ به سمت الگوریتم گواه اثبات سهام (PoS)، سود استیکینگ افزایش یابد.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

حجم معمالات صرافی‌های غیرمتمرکز

در نمودار بالا حجم معاملات صرافی‌های غیرمتمرکز (نمودار میله‌ای) را در کنار قیمت اتر مشاهده می‌کنید. به نظر می‌رسد که از روزهای اوج شبکه اتریوم فاصله داریم و شاید به دلیل هزینه تراکنش هنگفت این شبکه و ظهور رقبای تازه‌نفس که هر یک پلتفرم‌هایی مشابه پلتفرم‌های این شبکه را علم کرده‌اند، میزان معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز کاهش یافته است. در مقام مقایسه، در اوج پیشین قیمت اتر، خجم معاملات این صرافی‌ها به بیش از ۴ میلیارد دلار رسیده بود.

به منظور بررسی رفتار سرمایه‌گذاران اتریوم، به سراغ نهنگ‌های این شبکه می‌رویم. به تصویر زیر توجه کنید:

دارایی نهنگ‌های اتریوم
  • معرفی نمودار: تصویر فوق میزان دارایی نهنگ‌های اتریوم (موجودی بین ۱۰۰۰ تا یک میلیون اتر) را در قیاس با کل کوین‌های موجود و قیمت نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: علی‌رغم اینکه نهنگ‌های اتریوم موجودیتی قدرتمندی را با حدود ۶۰ درصد دارایی تشکیل می‌دهند، با این حال این کمترین میزان دارایی این گروه در تاریخ است و به نظر می‌رسد کنترل این گروه روز به روز در حال کمتر شدن است.

صرافی‌ها

در این بخش وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم. به تصویر زیر توجه کنید:

ETH netflow
  • معرفی شاخص: نمودار بالا قیمت اتر را در کنار نرخ ورود و خروج اتر به صرافی‌ها نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: به نظر می‌رسد که فارغ از افزایش قیمت اتر، همچنان اتر در حال خروج از صرافی‌هاست. در واقع آخرین بار در اوایل ماه ژوئن صرافی‌ها نرخ ورود مثبت را تجربه‌ کرده‌اند.
OI and estimated leverage
  • معرفی شاخص: در نمودار بالا به ترتیب از بالا به پایین قیمت اتریوم، میزان اهرم تخمینی معاملات اتر و میزان Open Interest را مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: علی‌رغم اصلاح نزدیک به ده درصدی، میزان اهرم و open interest بیت کوین و اتریوم هر دو نزدیک به بیشترین میزان تاریخی است و این مساله‌ای خطرناک است چرا که با شیک اوت قیمت، می‌تواند سبب دومینوی کاهشی شود.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

آدرس‌های روزانه استیبل کوین‌ها
  • معرفی شاخص: در این نمودار تصویر آدرس‌های روزانه فعال هر یک از استیبل کوین‌های مطرح بازار را در طول هفته گذشته مشاهده می‌کنید. این نمودار بیانگر خوبی از وضعیت فعالیت و رغبت کاربران از استفاده از هر یک از این کوین‌هاست.
حجم معاملات هفتگی استیبل کوین‌ها
  • معرفی شاخص: در نمودار فوق، حجم تراکنش هفتگی هر یک از استیبل کوین‌ها را مشاهده می‌کنید. همان‌طور که واضح است، بازار استیبل کوین‌ها در قبضه دو ارز USDT و USDC است. دای نیز سهم قابل توجهی از بازار دارد.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا