اخبار بلاکچین

شرکت چینالیسیس: تجارت شستشو و پولشویی در بازار NFT وجود دارد

شرکت تحلیل بلاک چین چینالیسیس، تجارت شستشو و پولشویی بزرگی را از طریق بازار توکن‌های NFT شناسایی کرده است.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از دیکریپت، چینالیسیس (Chainalysis) مدرک مهم و موثقی از تجارت شستشو و پولشویی در بازار توکن‌های NFT به دست آورده است.

چینالیسیس در گزارش خود گفته است:

همانند تمام فناوری‌های جدید، می‌توان از توکن‌های NFT نیز سوءاستفاده کرد. از آنجایی که صنعت کریپتو، توکن‌های NFT را به عنوان نوعی دارایی در نظر می‌گیرد که می‌تواند نحوه ارتباط بلاک چین با دنیای واقعی را تغییر دهد، شاهد ایجاد محصولاتی هستیم که سرمایه‌گذاری در توکن‌های NFT را به عنوان نوعی سرمایه‌گذاری ایمن تبدیل می‌کند.

تجارت شستشو یا واش تریدینگ (wash trading) شکلی از دستکاری بازار است که طی آن، یک سرمایه‌گذار همزمان یک دارایی را می‌فروشد و می‌خرد تا فعالیتی کاذب و گمراه‌کننده در بازار ایجاد کند.

دارنده توکن NFT می‌تواند توکن خود را به کیف پول دیگری که در اختیار دارد بفروشد و توکن مذکور را از چیزی که است ارزشمندتر جلوه دهد.

تجارت شستشو و NFT

چینالیسیس با تحلیل فروش توکن‌های NFT به آدرس‌هایی که «خود سرمایه‌گذاری» (self-finance) هستند به رصد واش تریدینگ پرداخته است. فروش‌هایی که هزینه آنها توسط آدرس فروشنده تامین می‌شود، خود سرمایه‌گذاری یا خودکفای مالی گفته می‌شود.

این روش نتایجی به همراه دارد که صدها تجارت شستشو را برملا می‌کند. یکی از کاربرها که به گفته چینالیسیس بیشترین واش ترید را داشته است، تعداد ۸۳۰ فروش به آدرس‌هایی انجام داده بود که دارای ویژگی خود سرمایه‌گذاری بودند.

چینالیسیس در این خصوص گفته است:

۲۶۲ کاربر را شناسایی کرده‌ایم که بیش از ۲۵ بار به آدرس‌های خود سرمایه‌گذاری، فروش انجام داده‌اند.

۱۱۰ مورد از این کاربران، از این روش مجموعا ۸.۹ میلیون دلار سود کسب کرده‌اند.

چینالیسیس معتقد است به احتمال بسیار زیاد، این سرمایه‌ها حاصل فروش به خریدارانی است که معتقد بودند توکن NFT موردنظر با رشد قیمت مواجه خواهد شد و در واقع، این معاملات از یک کلکسیونر به کلکسیونر دیگر انجام شده است.

اگرچه چینالیسیس تایید کرده است که این موضوع ممکن است به طور قطع صحت نداشته باشد که تمام فروش‌های توکن‌های NFT به کیف پول‌های خود سرمایه‌گذاری قصد داشتند واش‌ترید انجام دهند، اما سقف ۲۵ تراکنش این اطمینان را به ما می‌دهد که این کاربران از معامله‌گران همیشگی تجارت شستشو هستند.

اطلاعات چینالیسیس فقط مربوط به تراکنش‌های اتریوم و رپد اتریوم است و گفته است که احتمالا معاملات تجارت شستشو دیگری وجود دارد که در نظر نگرفته‌اند.

نگرانی‌های مرتبط با پولشویی

چینالیسیس گزارش داده است که سرمایه ارسال‌شده به بازار توسط آدرس‌های غیرقانونی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ رشد چشمگیری داشته و در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ نیز با رشد دیگری به ۱.۴ میلیون دلار رسیده است.

در این بین، در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ تقریبا ۲۸۴,۰۰۰ دلار رمزارز از آدرس‌هایی که ریسک تحریم داشتند به بازار NFT ارسال شده است.

به گفته چینالیسیس، این موضوع به دلیل انتقال از صرافی رمزارز چتکس (Chatex) بوده است. این صرافی در فهرست دفتر کنترل دارایی‌ها با مقاصد خاص آمریکا قرار دارد.

چینالیسیس در سال ۲۰۲۱، پولشویی ۸.۶ میلیارد دلاری با استفاده از رمزارز را رصد کرده بود.

این شرکت تحلیلی در خصوص این موضوع گفته است:

پولشویی و به ویژه انتقال سرمایه از کسب‌وکارهای مرتبط با رمزارز که تحت تحریم هستند، ممکن است خطر بزرگی برای بازار توکن‌های NFT و ایجاد اعتماد در آنها باشد و باید توسط بازارها، قانونگذاران و مجریان قانون به طور دقیق‌تری نظارت شود.

سایر نگرانی‌های مرتبط با توکن‌های NFT

این اولین بار نیست که بازار نوظهور NFT دستخوش فعالیت‌های غیرقانونی شده است.

پلتفرم NFT مبتنی بر اتریوم لوکزریر (LooksRare) به یکی از مکان‌های محبوب و برجسته تجارت شستشو تبدیل شده است.

اوایل ماه جاری، لوکزریر تعداد معاملات بیشتر از اپن‌سی را ثبت کرد. اما تعداد زیادی از معاملات توکن‌های NFT در این پلتفرم شامل خرید و فروش بین دو کیف پول یکسان بوده است.

در آن زمان، به نظر می‌رسید که این موضوع برای لوکزریر مهم نباشد و توییتی را بازنشر کرده بود که یکی از کلکسیونرها گفته بود تجارت شستشو با طراحی مشخصی انجام می‌شود و هوشمندانه است. لوکزریر در این خصوص اظهارنظری بیان نکرده است.

هنر و فعالیت‌های غیرقانونی

فعالیت‌های غیرقانونی و به ویژه پولشویی مدت‌ها است در عرصه هنر وجود دارد و بعضی از متخصصان هشدار داده‌اند که توکن‌های NFT ممکن است این موضوع را تشدید کند.

گابریل هیدالگو (Gabriel Hidalgo) مدیر شرکت K2 Integrity گفته است عدم فرآیندهای احراز هویت مشتریان در بعضی از بازارهای NFT، مسیرهایی برای دور زدن شناسایی و تعیین هویت افراد را به وجود می‌آورد.

واحد آثار هنری و اشیای عتیقه پلیس لندن نیز گفته است که در خصوص خطرات پیرامون توکن‌های NFT بسیار مراقب و هوشیار هستند.

یکی از اعضای این واحد گفته است:

می‌دانیم که ویژگی ناشناس بودن در بلاک چین به دارندگان ذینفع امکان می‌دهد تا هویت خود را پنهان سازند. این احتمال وجود دارد که تبادل توکن‌های NFT بین کاربران، پولشویی را با خود به همراه داشته باشد.



منبع
decrypt

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا