متوسط NFT

معرفی OpenSea؛ بزرگ ترین بازار خرید و فروش NFT

در سال ۲۰۲۱، فروش توکن‌های بی‌همتا (NFT) به‌طور انفجاری افزایش یافت. طبق آمار و ارقام، فروش NFTها در این برهه از ۹۵ میلیون دلار به ۲۵ میلیارد دلار رسید. اگرچه بازار NFT در سال ۲۰۲۲ کم رونق‌تر شد، اما برگزاری رویدادهای مبتنی‌بر NFT، هرچندوقت‌یکبار تب‌وتابی در میان کاربران این حوزه ایجاد می‌کرد. یکی از پلتفرم‌های قدیمی برای خرید و فروش NFT، اوپن سی (OpenSea) است. اوپن سی جز معدود شرکت‌هایی بود که متوجه روند رو‌به‌رشد NFTها شد و در بازار نزولی سال گذشته (۲۰۲۲) نیز حرفی برای گفتن داشت. در این مقاله از میهن بلاکچین می‌خواهیم پلتفرم اوپن سی را بررسی و درباره تاریخچه، مزایا، معایب، نحوه کارکرد و به‌طور کلی ویژگی‌های OpenSea صحبت کنیم.

این مقاله در ۱۴ دی ۱۴۰۱ به‌روزرسانی شد.

اوپن سی (OpenSea) چیست؟

اوپن سی چیست
منبع: cloudfront.net

پلتفرم اوپن سی در سال ۲۰۱۷ توسط دو کارآفرین به نام  الکس اتالا (Alex Atallah) و دوین فینزر (Devin Finzer) تاسیس شد. این دو نفر در ابتدا کسب‌وکار خود را در شهر نیویورک راه‌اندازی کردند. استارت‌آپ اوپن سی به یکی از پیشگامان فضای NFT تبدیل شد. شهرت این پلتفرم در سال ۲۰۲۱ به اوج خود رسید و روند رشد آن همچنان ادامه‌ دارد.

هر دو بنیان‌‌گذار Opensea قبل از راه‌اندازی این مجموعه، در حوزه تکنولوژی تجربه کاری داشتند. دوین فینزر در منطقه خلیج سان فرانسیسکو متولد شده و در دانشگاه براون تحصیل کرده است. او بعدها به‌ عنوان مهندس نرم‌افزار در پلتفرم پینترست (Pinterest) مشغول به کار شد. در سال ۲۰۱۵، دوین فینزر در ایجاد موتور جستجوی Claimdog همکاری کرد. مدت کوتاهی پس از انتشار این موتور جستجو، شرکت Credit Karma آن را به مبلغ نامشخصی خرید. الکس اتالا نیز تحصیلات خود را در دانشگاه استنفورد به پایان رساند و پس از فارغ‌التحصیلی، در استارت‌آپ‌های Zugata و Whatsgoodly مشغول به کار شد.

همکاری فینزر و آتالا در اواخر سال ۲۰۱۷ آغاز شد. ایده اولیه راه‌اندازی استارت‌آپ آن‌ها با محصول نهایی تفاوت زیادی داشت. این دو نفر می‌خواستند شرکتی راه‌اندازی کنند که در ازای استفاده از هات اسپات‌های وای فای، به کاربران ارز دیجیتال پرداخت کند؛ اما مسیر آن‌ها به سمت ب‍ازار NFTها تغییر کرد.

تاریخچه اوپن سی

سوابق اوپن سی
نسخه ابتدایی سایت Opensea
منبع: beincrypto.com

زمانی که فینزر و آتالا تصمیم گرفتند ایده تجاری خود را پیاده کنند، هم‌زمان با موقعی بود که مجموعه NFT کریپتوکیتیز (CryptoKitties) توجه افراد زیادی را به خود جلب کرد. فینزر و اتالا از این موضوع آگاه شدند و تصمیم گرفتند صرفا یک بازار برای معامله توکن‌های بی‌همتا بسازند. ایده آن‌ها موفق بود و در سال ۲۰۲۱ که NFTها به‌صورت انفجاری رشد کردند، اوپن سی به بزرگ‌ترین پلتفرم خرید و فروش NFT تبدیل شد.

اوپن سی در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد، در دوره جدید تامین سرمایه‌ای که برای شرکت راه‌اندازی کرده، ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه جدید جذب شده است. ارزش مارکت پلیس Opensea در اوایل سال میلادی ۲۰۲۲، حدود ۱۳.۳ میلیارد دلار تخمین زده شد. هرچند این مارکت‌پلیس در برخی از بازه‌های زمانی در سال ۲۰۲۲، توانست حجم معاملاتی ۴۰۵ میلیون دلاری رقم بزند، اما طبق آمار سایت Dappradar حجم معاملات آن در یک ماه منتهی به ۳ ژانویه ۲۰۲۳، به ۱۹۶ میلیون دلار کاهش پیدا کرد.

سوابق و منابع مالی اوپن سی

اوپن سی پس از راه‌اندازی در سال ۲۰۱۷ به وای کامبینیتر (Y-Combinator) که یک شتاب‌دهنده استارتاپی است، پیوست. پس از آنکه اوپن سی در دور اول تامین سرمایه خود ۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرد و موفقیت آن اثبات شد، شرکت سرمایه‌گذاری اندریسن هوروویتز (Andreessen Horowitz) معروف به a16z در دوره‌های بعدی ۱۲۳ میلیون دلار در اوپن سی سرمایه‌گذاری کرد. پس از اتمام فرایند جذب سرمایه در سال ۲۰۲۱، اوپن سی از دیگر پلتفرم‌های خریدوفروش NFT پیشی گرفته است.

This image has an empty alt attribute; its file name is opensea-monthly-volume.jpg
منبع: ‌dune.com

پس از اینکه در ماه جولای ۲۰۲۱، حجم فروش NFT اوپن سی از ۳ میلیارد دلار فراتر رفت، عده‌ای بر ادامه این روند خوش‌بین بودند؛ اما همان‌طور که در نمودار بالا مشاهده می‌کنید، تا قبل از شروع سال ۲۰۲۲ این روند نزولی شد، اما به‌یکباره در ماه آغازین سال ۲۰۲۲، حجم معاملات اوپن سی عدد قابل توجهی را ثبت کرد و به ۴ میلیارد و ۸۵۷ میلیون دلار رسید. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، تعداد کاربران در این مدت به‌طور چشمگیری رشد کرده است.

This image has an empty alt attribute; its file name is opensea-users-1024x333.jpg
منبع: dune.coms

نمودار بالا مربوط به کاربران پلتفرم Opensea (روی شبکه اتریوم) می‌شود. سمت چپ آمار ماهانه تریدرهای فعال نمایش داده شده است؛ کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند و حداقل یک تراکنش انجام داده‌اند. روندی که این نمودار طی کرده است، نزولی است و با توجه به خرسی بودن بازار و همچنین هزینه بالای فی شبکه اتریوم، طبیعی به‌نظر می‌رسد.

نمودار سمت راست کل معامله‌گران اوپن سی در طول زمان را نشان می‌دهد. این افراد نیز حداقل یک‌بار تراکنش انجام داده‌اند و ثبت‌نام کرده‌اند. روند صعودی این نمودار گواه بر استقبال مردم از پلتفرم Opensea برای خرید و فروش NFT است.

نحوه کار صرافی اوپن سی چگونه است؟

همانطور که اشاره شد، اوپن سی یک بازار NFT است. کاربرانی که در این بازار ثبت نام کرده‌اند، می‌توانند با استفاده از ارز دیجیتال یا ارز فیات به خرید و فروش توکن‌های بی‌همتا بپردازند. در این بازار همتا‌به‌همتا، برخی از مشهورترین مجموعه‌های NFT لیست می‌شوند؛ در نتیجه، برخی از بزرگترین فروش‌های دنیای NFT، در صرافی اوپن سی انجام می‌گیرد.

اوپن سی برای خرید و فروش NFTهای منحصر‌به‌فرد از فناوری قرارداد هوشمند استفاده می‌کند. قراردادهای هوشمند به کاربران اجازه می‌دهند که حضانت مجموعه‌های NFT خود را در اوپن سی حفظ کنند و امنیت بیشتری برای خالقان NFT به‌وجود می‌آورند. پلتفرم اوپن سی برای تایید مالکیت مجموعه‌های NFT لیست‌شده در بازار، از استانداردهای ERC721 و ERC1155 استفاده می‌کند. پلتفرم OpenSea از پروتکل وایورن (Wyvern) در راه‌اندازی‌اش بهره می‌برد. این پروتکل مخصوص صرافی‌های غیرمتمرکزی است که دارایی‌های غیرقابل معاوضه عرضه می‌کنند.

برای خرید و فروش NFT در این پلتفرم به یک کیف پول ارز دیجیتال مانند متامسک (MetaMask)، تراست ولت (TrustWallet) یا کوین بیس (Coinbase) نیاز دارید. برای معامله توکن‌های بی‌همتا، کاربران باید کیف پول خود را به پلتفرم متصل کنند.

اوپن سی کدام ارزهای دیجیتال را می‌پذیرد؟

خرید و فروش NFT، افراد جدید زیادی را به‌ دنیای ارزهای دیجیتال جذب کرده است؛ بنابراین راحتی در استفاده شرط مهمی خواهد بود، زیرا همه افراد به زیروبم کریپتو آشنا نیستند و صرفا می‌خواهند یک اثر هنری خرید و فروش کنند. اوپن سی هم برای کاربران تازه‌کار و هم برای کاربران باتجربه مناسب‌ است.

در حال حاضر، اوپن سی از ۱۵۰ ارز دیجیتال مختلف و حتی بیشتر پشتیبانی می‌کند. ارزهای دیجیتال اصلی که در اوپن سی استفاده می‌شوند اتر/ رپد اتر (WETH)، USDC و دای هستند. همچنین، این پلتفرم از شبکه‌های پالیگان، سولانا، آربیتروم، آپتیمیزم، آوالانچ، بی‌ان‌بی چین و Klaytn نیز پشتیبانی می‌کند.

علاوه‌بر این‌که کاربران می‌توانند از کریپتو برای پرداخت‌های خود استفاده کنند، امکان پرداخت به‌صورت فیات نیز برای آن‌ها مهیا شده است. کسانی که می‌خواهند با ارز فیات خرید‌وفروش کنند، می‌توانند از درگاه MoonPay استفاده کنند؛ اما این درگاه نیاز به احزار هویت دارد و صرافی Opensea برای این کار محدودیت‌هایی در نظر گرفته است.

اوپن سی از چه کیف پول‌هایی پشتیبانی می‌کند؟

کیف پول‌های پشتیبانی‌شده در اوپن سی
منبع: amazonaws.com

اوپن سی از کیف پول‌های ارز دیجیتال متعددی پشتیبانی می‌کنند. برخی از این کیف پول‌ها برای دسکتاپ و برخی برای موبایل مناسب هستند. کیف پول متامسک رایج‌ترین کیف پولی است که در اوپن سی استفاده می‌شود. محبوبیت متامسک در بین کاربران ارز دیجیتال بیشتر مربوط به قابلیت تعامل‌پذیری آن با تمام پلتفرم‌های اتریومی است.

می‌توانید در جدول زیر نام کیف پول‌های ارز دیجیتالی را که پلتفرم Opensea از آن‌ها پشتیبانی می‌کند، مشاهده کنید.

متامسکSolfare‌ (سولانا)

PortisBitskiلجر
کوین بیس

فانتوم (سولانا)FortmaticDapperOperaTouch (فقط موبایل)

Core (آوالانچ)Glow (سولانا)

VenlyTorusتراست ولت (موبایل)
بیت کیپ (بی ان بی چین)

Kaikas (شبکه کلایتن)

AuthereumWalletConnect

اوپن سی از چه NFTهایی پشتیبانی می‌کند؟

در حال حاضر اوپن سی از دو نوع NFT پشتیبانی می‌کند. نوع اول، توکن‌های بی‌همتای معمولی هستند. NFTهای ERC-721 بر بستر بلاکچین‌های اتریوم و پالیگان و NFTهای KIP17 بر بستر بلاک چین Klaytn در این گروه قرار می‌گیرند. گروه دوم، توکن‌های نیمه تعویض‌پذیر شامل NFTهای ERC-1155 بر بستر اتریوم یا پالیگان و NFTهای KIP37 بر بستر Klaytn هستند.

توکن‌هایNFT در اوپن سی از نظر موضوعی، دارای دسته‌بندی متعدد هستند. این تنوع در دسته‌بندی و موضوع، اوپن سی را از سایر بازارهایی که بر یک نوع NFT متمرکز هستند، متمایز کرده است. حجم فروش بالای اوپن سی تا حد زیادی به این ویژگی مربوط است.

آیا اوپن سی امن است؟

برای بررسی بحث امنیت پلتفرم اوپن سی، باید به چند نکته توجه کرد. از آنجایی که اطلاعات NFTها روی بلاکچین ثبت و در کیف پول ذخیره می‌شود، حضانت دارایی‌های دیجیتال برعهده Opensea نیست؛ بنابراین کاربران بر دارایی‌های خود تسلط و کنترل کامل دارند.

موضوع دیگر بررسی سابقه عملکرد اوپن سی است. در گذشته یکی از کارمند سابق که از لیست شدن برخی از NFTها در صفحه اصلی بخش «محصولات ویژه» با خبر بود، اقدام به خرید آن‌ها می‌کرد. در واقع این کارمند با استفاده از اطلاعات داخلی پلتفرم، معامله نهانی انجام می‌داد.

برخی از کاربران که فعالیت کیف پول‌های مرتبط با اوپن سی را رصد می‌کردند، در نهایت متوجه فعالیت مشکوک یک کیف پول شدند. این کاربران پس از بررسی دقیق‌تر متوجه شدند که این کیف پول متعلق به یکی از کارمندان اوپن سی است. با لو رفتن این مسئله، اوپن سی به‌طور دقیق درباره آن تحقیق کرد و در نهایت کارمند استعفا داد.

موضوع سوم، مساله رخ داد هک یا حمله به پلتفرم است. پلتفرم اوپن سی در اوایل سال ۲۰۲۲ و در مدت یک هفته دوبار مورد حمله قرار گرفت. در طی این حمله چندین اثر به ارزش مجموعا ۱۵۰ اتر به‌سرقت رفت. علاوه‌بر این در ماه مارس یک فروشنده NFT مورد حمله فیشینگ قرار گرفت و دارایی خود را که ارزش میلیونی داشت، در ازای چند ده دلار فروخت.

با بیان و بررسی این مسائل متوجه می‌شویم که به دلیل بزرگی و تعداد معاملات بالای این پلتفرم، امکان هک و حمله فیشینگ در اوپن سی می‌تواند بالا باشد. از طرف دیگر، هرچه تمرکز در این پلتفرم بالا باشد، احتمال وقوع خطراتی مانند معاملات نهانی وجود خواهد داشت. در کنار این موارد، غیرحضانتی بودن این پلتفرم و نگهداری دارایی‌ها بر بستر بلاکچین، نکته مهمی در امنیت Opensea محسوب می‌شود.

نحوه کار با Opensea

خرید و فروش NFT در صرافی اوپن سی تقریبا ساده است و به داشتن تجربه خاصی در حوزه ارزهای دیجیتال نیاز نیست. این یکی از عواملی است که به رشد اوپن سی کمک زیادی کرده است. برای شروع کار با صرافی اوپن سی، می‌توانید مراحل اساسی زیر را مد نظر قرار دهید:

  • کیف پول ارز دیجیتال بسازید: هرچند امکان پرداخت به‌صورت فیات در OpenSea وجود دارد (برای برخی کشورها)، اما حرف اول در سیستم پرداخت این پلتفرم را کریپتو می‌زند. اوپن سی از اکثر کیف پول‌های نسل سوم وب پشتیبانی می‌کند. کیف پول متامسک، محبوب‌ترین گزینه برای اوپن سی است.
  • اتریوم بخرید: از آنجایی که بیشتر کالکشن‌ها اتر را برای پرداخت انتخاب کرده‌اند، نیاز دارید که در کیف پولتان اتر داشته باشید. مطمئن شوید به اندازه کافی (قیمت اثر + کارمزد) اتریوم در اختیار دارید.
  • اتریوم‌ها را به کیف پول خود منتقل کنید.
  • کیف پول خود را متصل کنید: از قسمت My Profile در وبسایت اوپن سی، کیف پول خود را به پلتفرم متصل کنید.
  • وارد کیف پول شوید: پس از ورود به کیف پول، به صفحه پروفایل خود هدایت می‌شوید. قبل از انجام خرید می‌توانید اطلاعات خود را ویرایش کنید.
  • بازار را بررسی کنید: از بخش بازار یا Marketplace، دسته‌بندی NFT موردنظر خود را انتخاب کنید. می‌توانید نتایج را بر اساس علاقه خود فیلتر کنید.
  • NFT بخرید: پس از انتخاب NFT موردنظر خود، روی خرید یا Buy Now کلیک کنید. قیمت کل با احتساب کارمزد به شما نمایش داده خواهد شد. با انتخاب Checkout، تراکنش را در کیف پول خود تایید کنید.
  • تایید تراکنش: افزونه کیف پول از شما درخواست خواهد کرد که تراکنش را رد یا تایید کنید. با کلیک بر گزینه Confirm، تا چند دقیقه دیگر NFT موردنظر به کیف پول شما ارسال خواهد شد.

مزایای پلتفرم Opensea

مزیت‌های صرافی اوپن سی چیست
منبع: gadgets360cdn.com

پلتفرم اوپن سی ویژگی‌هایی دارد که آن را از سایر پلتفرم‌های مشابه متمایز می‌کند. این ویژگی‌ها در کنار زمان‌بندی مناسب، عامل اصلی برتری اوپن سی در بازار NFT است. در این بخش، ویژگی‌ها و مزایای برجسته صرافی اوپن سی را بررسی می‌کنیم.

۱. کاربران کنترل NFTهای خود را در اختیار دارند

پلتفرم اوپن سی برای انجام تراکنش‌ها از قراردادهای هوشمند استفاده می‌کند. یعنی نیازی نیست که اوپن سی حضانت و مالکیت مجموعه‌های NFT شما را بر عهده بگیرد. توکن‌های شما در کیف پول اتریومی متصل به اوپن سی نگهداری می‌شود. در نتیجه، کاربران NFTهای خود را به اوپن سی واگذار نمی‌کنند و این پلتفرم ‌نوعی واسطه برای معاملات است.

علاوه بر این، صرافی غیرمتمرکز اوپن سی شما را ملزم به ساخت حساب کاربری نمی‌کند. کاربران می‌توانند تنها با متصل کردن کیف پول خود به اوپن سی، در این پلتفرم فعالیت کنند. کاربران با اختیار پروفایل خود را تکمیل می‌کنند و تصمیم می‌گیرند که مجموعه‌های NFT آن‌ها در سایت نمایش داده شود یا خیر. نیازی به ارائه اطلاعات شخصی به اوپن سی نیست.

۲. تنوع در NFTها

تنوع و حجم مهم‌ترین ویژگی‌های اوپن سی هستند. از اواخر سال ۲۰۱۷، زمانی که استانداردهای اولیه NFT منتشر شدند، این پلتفرم تقریبا تمام پروژه‌های مربوط به NFT را لیست کرده است. در وبسایت اوپن سی، بیش از ۲۰۰ دارایی دیجیتال و بیش از ۴ میلیون NFT مختلف به کاربران ارائه می‌شود.

در اوپن سی، تقریبا در تمام دسته‌بندی‌ها NFT وجود دارد. برخی از بازارهای NFT جدید، تمرکز خود را تنها به یک دسته‌بندی خاص معطوف کرده‌اند. اما کاربران اوپن سی می‌توانند انواع مختلفی از NFTها را خریداری کنند؛ از توکن‌های هنری گرفته تا دارایی‌های متاورس، کارت‌‌های ترید ورزشی، آیتم‌های بازی، توکن‌های کاربردی و حتی نام‌ دامنه در این پلتفرم وجود دارد.

۳. پشتیبانی از شبکه‌های بلاکچینی متعدد

همان‌طور که در بخش‌های بالاتر توضیح دادیم، Opensea از چندین شبکه بلاکچینی مختلف پشتیبانی می‌کند. این مولفه بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا دست سازندگان و خریداران را برای انتخاب باز می‌گذارد. پشتیبانی از چند بلاکچین باعث می‌شود که بتوان پرداخت‌ها را با استیبل کوین‌ها، ارزهای دیجیتال اصلی و حتی کوین‌هایی مثل رپد بیت کوین (WBTC) انجام داد.

۴. کارمزد کم‌ نسبت به پلتفرم‌های مشابه

اوپن سی یک مدل ساده برای هزینه کارمزدها دارد. کارمزد تمام تراکنش‌های پلتفرم، ۲.۵ درصد است. تمام فروش‌ها مشمول ۲.۵ درصد کارمزد می‌شوند. همچنین به‌عنوان حق امتیاز (Royalty) ۱۰ درصد برای خالقان اصلی NFTها درنظر گرفته می‌شود.

۵. پشتیبانی از پرداخت به صورت فیات

یکی از ویژگی‌ها و مزیت‌های برجسته اوپن سی، امکان پرداخت به صورت ارز فیات است. این امکان باعث شده است، کاربرانی که به خریدوفروش NFT علاقه‌مندند اما هنوز زیاد به کریپتو خوش‌بین نیستند، به‌راحتی اثر مورد نظرشان را خریداری کنند.

۶. جامعه کاربری فعال

در سال گذشته میلادی، علاقه افراد به توکن‌های غیرمثلی شدیدا افزایش یافته است. همانطور که قبل‌تر اشاره شد، اوپن سی در حال حاضر بزرگ‌ترین بازار NFT محسوب می‌شود. به‌طور کلی، اوپن سی دارای ۱.۲۶ میلیون کاربر، ۲ میلیون مجموعه و بیش از ۸۰ میلیون توکن NFT است.

مجموعه‌های کریپتوپانک (CryptoPunks) و Bored Ape Yacht Club، پرفروش‌ترین مجموعه‌های NFT اوپن سی هستند. شهرت این مجموعه‌ها از جوامع کاربری ارز دیجیتال نیز فراتر رفته است. در سال گذشته میلادی، این مجموعه‌ها به دنیای موسیقی پاپ راه یافتند و این باعث جذب صدها هزار کاربر جدید به اوپن سی شد.

۷. اپلیکیشن موبایل اوپن سی

اوپن سی اولین نسخه از اپلیکیشن خود را در سپتامبر ۲۰۲۱ برای اندروید و iOS منتشر کرد. این اپلیکیشن مانند یک گالری است و کاربران می‌توانند آثار هنری موردنظر خود را در آن پیدا کنند و آن‌ها را به اشتراک بگذارند. می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن Opensea، مجموعه‌های NFT خود را بازبینی و مدیریت کنید.

از برنامه اوپن سی می‌توان برای جستجوی NFTها استفاده کرد، اما مانند رقیبانی چون Rarible، هنوز امکان انجام تراکنش در اپلیکیشن اوپن سی وجود ندارد. اوپن سی در این باره گفته است که هدف اصلی توسعه اپلیکیشن، گسترش استفاده‌ از NFT است.

۸. ساخت NFT جدید به‌صورت رایگان و بدون کارمزد

رشد دنیای NFT به معنی ورود کاربران جدید بی‌شمار به فضای ارز دیجیتال است. فرایند ضرب کردن دارایی‌های دیجیتال همیشه سختی‌ها و مشکلاتی داشته است. برای ساخت یک NFT جدید باید چند مرحله را طی می‌کردید و این مراحل سخت و طاقت‌فرسا بودند. کارمزد ضرب NFTها معمولا بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار بود و هر چه شبکه اتریوم شلوغ‌تر می‌شد، این کارمزد نیز افزایش می‌یافت؛ اما ساخت NFT در اوپن سی راحت‌تر از این فرایند است. می‌توانید با استفاده از ابزار این پلتفرم، NFT موردنظر خود را ضرب یا Mint کنید. حتی می‌توانید بدون نیاز به دانش بلاک چین یا برنامه‌نویسی، مجموعه NFT خود را منتشر کنید. بسیاری از بازارهای NFT برای این سرویس هزینه دریافت می‌کنند، اما ساخت NFT در اوپن سی رایگان است.

پلتفرم اوپن سی با معرفی برنامه بدون کارمزد خود در سال ۲۰۲۱، فرایند ضرب NFT را آسان و رایگان کرد. هنرمندان می‌توانند با استفاده از ابزار مدیریت NFT اوپن سی، توکن‌های غیرمثلی خود را بدون هیچ هزینه و کارمزدی بسازند. تا زمان تکمیل اولین خرید یا معامله، NFT جدید به بلاک چین منتقل نمی‌شود.

۹. تیم توسعه‌دهنده قوی

همانطور که قبل‌تر اشاره شد، توسعه‌دهندگان اوپن سی در زمان راه‌اندازی این پلتفرم از شهرت و اعتبار قوی برخوردار بودند. بیوگرافی آن‌ها تقریبا شناخته‌‌شده است و می‌توان سوابق آن‌ها را در لینکدین مشاهده کرد. افراد جدیدی که به تیم اوپن سی اضافه‌ شده‌اند نیز شرایطی مشابهی دارند. علاوه بر این، شتاب‌دهنده استارت‌آپ وای کامبینیتر نیز از اوپن سی حمایت می‌کند. این عوامل باعث برتری اوپن سی در دنیای ارز دیجیتال شده است.

معایب اوپن سی

بزرگ‌ترین و بهترین بودن، دلیل بر این نیست که Opensea نقص نداشته باشد. برای اینکه بتوانیم اوپن سی را بهتر بشناسیم، در این بخش معایب پلتفرم اوپن سی را بررسی می‌کنیم.

۱. متمرکز بودن

پرسشی که درباره اوپن سی همواره مطرح است، میزان متمرکز بودن آن است. برخی از پلتفرم‌های خرید و فروش NFT۷ برای اینکه عدم‌تمرکز بیشتری را در سیستم حاکم کنند از توکن‌های بومی خود رونمایی کرده‌اند و کاربران را در سیستم حاکمتی مشارکت می‌دهند. اما این اتفاق در Opensea هنوز رخ نداده است. اوپن سی مانند مارکت پلیس کوین بیس، یک پلتفرم متمرکز است و پروژه‌های NFT به‌‌صورت مرکزی دارای متادیتا و محتوا هستند.

۲. سابقه سواستفاده و فعالیت مشکوک از طرف مدیریت

در سپتامبر ۲۰۲۱، یک کارمند بالا رتبه اوپن سی از این شرکت استعفا داد. این کارمند که ظاهرا Nate Chastain نام داشته است، به معامله نهانی متهم شد. طبق گفته اوپن سی، این کارمند از NFTهایی که در صفحه اول سایت نمایش داده‌ خواهند شد، پیش از همه مطلع می‌شد و از قبل آن‌ها را می‌خرید. تیم اوپن سی قول داده است که با هرگونه استفاده از اطلاعات نهانی در معاملات NFT برخورد خواهد کرد.

۳. مسائل امنیتی

در بررسی معایب اوپن سی، باید به سرقتی که در سال ۲۰۲۲ در این پلتفرم رخ داد نیز  اشاره کنیم. یک باگ در بازار NFT اوپن سی باعث شد که هکرها بتوانند NFT کمیابی را با قیمتی بسیار پایین‌تر از ارزش بازار به‌دست خریداری کنند. برخی معتقدند که اوپن سی علی‌رغم داشتن یک رابط کاربری ساده، از امنیت بالایی برخوردار نیست.

مقیاسه اوپن سی و بایننس

هر دو صرافی اوپن سی و بایننس امکان معامله NFTها را فراهم می‌کنند اما در زمینه کارمزد و محصولات باهم متفاوت‌اند. کارمزد اوپن سی برای تمام تراکنش‌های ۲.۵ درصد است اما تراکنش‌های فروش NFT در بایننس تنها ۱ درصد کارمزد دارند.

شاید به دلیل اینکه بایننس روی معامله ارزهای دیجیتال تمرکز دارد، از نظر تجربه کاربری نتواند با Opensea رقابت کند. بسیاری از کاربران از فرایندی که در اوپن سی برای ساخت، خرید و  فروش NFT طی می‌کنند، رضایت کامل دارند. در هر دو پلتفرم، خالقانی که NFT آن‌ها دوباره فروش می‌رود ۱۰ درصد حق امتیاز دریافت می‌کنند. به‌طور کلی، اوپن سی بهترین گزینه برای معاملات NFT است اما در بحث کارمزد، بایننس موفق‌تر است.

مقایسه اوپن سی و Rarible

پس از اوپن سی، پلتفرم Rarible احتمالا معروف‌ترین بازار NFT است، اما اوپن سی یک بازار بزرگ‌تر و قوی‌تر است (Rarible در سال ۲۰۲۰ تاسیس شده است) و با کیف پول‌های ارز دیجیتال بیشتری سازگاری دارد. یکی از تفاوت‌های این دو پلتفرم این است که در Rarible، برای پرداخت با کارت‌های اعتباری مراحل اضافی وجود ندارد. همان‌طور که گفتیم، برای خرید NFT در اوپن سی با استفاده از کارت اعتباری یا ارز فیات، کاربران باید از درگاه مون پی (MoonPay) استفاده کنند، اما سرویس مون پی از لحاظ جغرافیایی محدود است و در تمام ایالت‌های آمریکا قابل استفاده نیست. برای مثال، ساکنین نیویورک و لوئیزیانا نمی‌توانند از این سرویس استفاده کنند.

نکته بعد این است که Rarible یک توکن بومی به نام RARI دارد. این توکن امکان شرکت در فرایندهای حاکمیتی مانند رای‌گیری را فراهم می‌کند و به غیرمتمرکز شدن این پلتفرم کمک می‌کند این ویژگی در اوپن سی وجود ندارد و باعث متمرکز بودن آن می‌شود.

از طرف دیگر، Rarible می‌تواند گزینه بهتری برای خالقان NFT باشد چون امکان دریافت حق امتیاز تا ۵۰ درصد در آن وجود دارد. در اوپن سی هنرمندان تنها ۱۰ درصد حق امتیاز دریافت می‌کنند. کارمزد هر دو پلتفرم برای خالقانNFT ۲.۵ درصد است اما خریداران مشمول این کارمزدها نمی‌شوند.

جدیدترین و مهم ترین اخبار مربوط به اوپن سی

در بخش آخرین اخبار و اتفاقات مهمی را که مربوط به پلتفرم Opensea می‌شود، پوشش خواهیم داد. این بخش به‌صورت دوره‌ای به‌روزرسانی خواهد شد.

دی ۱۴۰۱

در هفته گذشته (هفته ابتدایی دی ۱۴۰۱) اوپن سی (OpenSea) فعالیت هنرمندان کوبایی را در پلتفرمش ممنوع اعلام کرد. این بازار توکن‌های یکتا دلیل اصلی اقدام خود را تحریم‌های ایالات متحده بیان کرد. طبق گزارش‌ها تا کنون ۳۰ هنرمند و کلکسیونر از جمله گابریل گوئرا بیانچینی (Gabriel Guerra Bianchini) و فابریکا د آرته کوبانو (Fábrica de Arte Cubano) از حضور در Opensea منع شده‌اند.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • هزینه آغاز فعالیت در اوپن سی چقدر است؟
    در حال حاضر، لیست کردن یک دارایی دیجیتال در اوپن سی رایگان و بدون هزینه است. کارمزد تمام فروش‌ها ۲.۵ درصد و کارمزد حق امتیاز ۱۰ درصد است. در نتیجه بر خلاف پلتفرم‌هایی که در ابتدا از کاربران هزینه می‌گیرند، آغاز فعالیت در اوپن سی رایگان است. ضمنا، قیمت NFTها تا حد زیادی بر اساس اعتبار و شهرت آن دارایی است.
  • چگونه در اوپن سی NFT بخریم؟
    اولین قدم برای خرید NFT، داشتن ارزهای دیجیتال است. برای این کار باید یک کیف پول ارز دیجیتال بسازید. سپس به صفحه اول اوپن سی بروید و از قسمت بالا سمت راست می‌توانید کیف پول خود را متصل کنید. اگر یکی از ارزهای دیجیتالی را که قبل‌تر اشاره شد داشته باشید، برای خرید NFT آماده هستید.
  • نحوه فروش NFT در اوپن سی چگونه است؟
    برای فروش NFT در اوپن سی باید آن را لیست کنید. با فرض اینکه کیف پول شما متصل است، به مجموعه NFTهای خود بروید و گزینه Sell را انتخاب کنید. می‌توانید NFT را به مزایده بگذارید یا یک قیمت ثابت برای آن تعیین کنید. به‌خاطر داشته باشید که پس از کارمزدها که معمولا ۱۰ درصد است و پس از کسر کمیسیون ۲.۵ درصدی، مبلغ نهایی دریافت شده کمتر از قیمت تعیین شده برای NFT خواهد بود.
  • چگونه می‌توان در اوپن سی NFT مینت کرد؟
    برای ضرب یک NFT، به بخش Create بروید. پس از آپلود کردن NFT،‌ اطلاعات توکن مثل نام، توضیحات و ویژگی‌های دیگر آن را وارد کنید. علاوه بر کارمزد عادی، یک کارمزد اضافی برای اولین فروش در پلتفرم اعمال می‌شود.

جمع‌بندی

مارکت پلیس NFT اوپن سی (Opensea) یقینا محبوب‌ترین بازار توکن‌های غیرمثلی حال حاضر است و احتمالا مدت‌ها در این جایگاه باقی خواهد ماند. اوپن سی علاوه بر لیست کردن و میزبانی از مشهورترین مجموعه‌های NFT، معامله توکن‌های بی‌همتا را نیز برای کاربران ساده‌تر و آسان‌تر کرده است. در نتیجه، حتی کاربرانی که تجربه کافی در دنیای ارز دیجیتال ندارند از طریق این پلتفرم می‌توانند به جامعه در حال رشد NFT ملحق شوند بدون شک فضای NFT همچنان به رشد خود ادامه‌ داده و این رشد منافع زیادی را برای کاربران اوپن سی خواهد داشت. در این مقاله به معرفی پلتفرم اوپن سی پرداختیم و نحوه کار با آن، ویژگی‌ها، مزایا، معایب و اطلاعاتی درباره کلیت پلتفرم را توضیح دادیم. نظر شما درباره اوپن سی و عملکرد آن چیست؟ آیا تجربه استفاده از Opensea را دارید؟

از طريق
cryptomaniaksbeincryptobusinessinsider
منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
14 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا