متوسط NFT

کالکشن NFT چیست؟ آموزش ساخت کالکشن NFT و آپلود کردن در Opensea

توکن‌های بی‌همتا (NFT) در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بسیار ترند شدند. هنرمندان و طراحانی در این حوزه وجود دارند، که با فروش آثارشان میلیون‌ها دلار درآمد دارند. ممکن است شما نیز با کالکشن‌های ۱۰۰۰۰تایی NFTها برخورد کرده باشید و با خود فکر کرده باشید که افراد چگونه این آیتم‌ها را طراحی و تولید می‌کنند. اما کالکشن NFT چیست؟ در این مقاله علاوه بر آشنایی با مفهوم مجموعه توکن‌های بی‌همتا، به آموزش ۰ تا ۱۰۰ ساخت کالکشن NFT و لیست کردن آنها در مارکت Opensea نیز می‌پردازیم. با میهن بلاکچین همراه باشید. 

کالکشن NFT چیست؟

کالکشن NFT چیست؟

به زبان ساده، کلکسیون‌های NFT مجموعه‌ای از کاراکترهای تولید شده توسط کامپیوتر است، که ایده خاصی را به تصویر می‌کشند. برخی از مشهورترین مجموعه‌های توکن‌های یکتا، کریپتوپانک‌ها، میمون‌های کسل و Cool Cats هستند. البته ده‌ها کلکسیون دیگر نیز وجود دارد. 

هر اثر هنری یا هر مجموعه NFT باید ابتدا بر روی بلاکچین مینت شود، تا هر کدام از آنها تبدیل به یک اثر منحصربه‌فرد شوند. زمانی‌که این آثار بر روی بلاک چین ذخیره شدند، توسط یک کد منحصربه‌فرد رمزگذاری می‌شوند، تا مالکیت افراد از این طریق اثبات شود. این آیتم‌ها باید از طریق قرارداد هوشمند بر روی شبکه‌هایی که از اسمارت کانترکت پشتیبانی می‌کنند (مانند اتریوم، سولانا، پالیگان و غیره) قرار گیرند. 

فرآیند ساخت NFTها تقریبا شبیه به آپلود کردن یک عکس در وبسایت است. این پروسه نیازمند کیف پول سازگار با شبکه مورد نظر است و کارمزد باید با کوین همان شبکه پرداخت شود. این کارمزدها هم در بلاکچین‌های مختلف، متفاوت است. هزینه‌های اصلی ساخت توکن‌های بی‌همتا، این موارد هستند: 

  • هزینه گس: تمام تراکنش‌هایی که در بلاکچین‌ها انجام می‌شوند، شامل پرداخت هزینه فی هستند. 
  • کارمزد مارکت‌پلیس: این فی بستگی به مارکت NFT مورد نظر شما دارد. هر بازار کارمزد متفاوتی دریافت می‌کند. 
  • فی لیست کردن توکن غیرمثلی: برخی از پلتفرم‌ها به شما اجازه می‌دهند که به‌صورت رایگان NFT خود را لیست کنید و پس از فروش آنها، کارمزد خود را بردارد. برخی دیگر نیز در همان ابتدا کارمزد لیست کردن توکن را دریافت می‌کنند. 

هزینه مینت کردن NFTها در پلتفرم‌های مختلف، از ۱ دلار تا ۵۰۰ دلار و حتی بالاتر متفاوت است. ایجاد این نوع توکن‌ها بر روی شبکه‌های پالیگان و اتریوم در مارکت‌پلیس‌هایی مانند OpenSea و Rarible به‌راحتی امکان‌پذیر است. امکان ایجاد NFTها بر روی این دو شبکه، به صورت Lazy Minting نیز وجود دارد، که در آنها شما نیازی به پرداخت کارمزد ندارید و زمانی که خریدار اثر شما را خریداری می‌کند، هزینه فی را پرداخت می‌کند. اما لیزی مینتینگ در شبکه سولانا وجود ندارد و خودتان باید کارمزد ساخت NFT را بپردازید، که البته این هزینه زیاد نیست. البته در این مقاله به آموزش ساخت کالکشن NFT بر روی شبکه پالیگان می‌پردازیم، که بسیار شبیه به ساخت مجموعه در شبکه اتریوم است و تنها تفاوت آنها کارمزد پایین شبکه پالیگان است.

تفاوت یک مجموعه NFT با توکن‌های بی‌همتای تکی چیست؟ 

تفاوتی که کالکشن‌های NFT با توکن‌های بی‌همتای تکی دارد، این است که مجموعه‌ها با استاندارد ERC-1155 (در شبکه‌های اتریوم و پالیگان) ساخته می‌شوند و هر کدام از آیتم‌های داخل آنها با استاندارد ERC0-721 ایجاد می‌شوند. ERC1155 مخصوص کلکسیون‌های بی‌همتاست و یک کانترکت مادر دارد، که هر کدام از آیتم‌های زیرمجموعه آن، کانترکت جداگانه خود را دارند. کانترکت مادر نشان‌دهنده تعلق آثار زیرمجموعه به آن است و کانترکت‌های زیرمجموعه نیز نشان‌دهنده اصل بودن آیتم‌ها هستند و پس از هر بار خرید و فروش، مالکیت آنها به آدرس جدید منتقل می‌شود. همچنین تمام متادیتاهای NFTها در IPFS ذخیره می‌شوند. به بیان ساده، IPFS یک پروتکل همتا به همتا و توزیع شده است، که برای ذخیره‌سازی و به‌اشتراک‌گذاری غیرمتمرکز فایل‌ها به کار می‌رود.

اگر بخواهید یک مجموعه ۱۰۰، ۱۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰ تایی از آثار خود ایجاد کنید و آنها را بفروشید، برای لیست کردن هر کدام از آنها در بازارهای NFT، باید مقدار نسبتا زیادی هزینه کنید. مثلا اگر کالکشن شما شامل ۱۰ هزار NFT و هزینه لیست کردن هر کدام ۱۰۰ دلار است، شما باید ۱ میلیون دلار کارمزد پرداخت کنید! این هزینه غیر از فی تراکنش‌هاست، که تقریبا این مبلغ را دو برابر می‌کند. بنابراین هر کسی قادر به ساخت کالکشن NFT نخواهد بود؛ اما چرا ما مجموعه‌های بی‌شماری را در بازار می‌بینیم؟ به این دلیل که کلکسیون‌ها با شیوه‌ای دیگر ساخته و لیست می‌شوند؛ از طریق قراردادهای هوشمند. 

شما می‌توانید یک کانترکت بنویسید و NFTها را در آن قرار دهید و یا می‌توانید از سرویس‌هایی استفاده کنید که این کار را برای شما انجام می‌دهند (البته باید مقداری هزینه پرداخت کنید). 

چرا کالکشن NFT بسازیم؟ 

  • ساخت یک مجموعه NFT جالب و هیجان‌انگیز و می‌توان از این طریق کسب درآمد کرد.
  • هیجان‌انگیز از این نظر که می‌توانید کاراکترهایی با خلاقیت خود تولید کنید و کاربران با ایده شما آشنا می‌شوند. 
  • جالب به این دلیل که شما در لبه تکنولوژی بلاک چین حرکت می‌کنید. 
  • شما این آثار را به فروش می‌رسانید و به کسب درآمد می‌پردازید. 

آموزش ساخت کالکشن NFT

آموزش ساخت کالکشن NFT

ایجاد کلکسیون توکن‌های NFT شامل چندین مرحله است، که در ادامه به آموزش این مراحل می‌پردازیم. این گام‌ها در شمای کلی، شامل طراحی ۱۰۰۰۰ کاراکتر با لایه‌های مختلف، مینت کردن آنها و آپلود کردن در مارکت اوپن سی است. 

آموزش ساخت کالکشن NFT را از زبان نویسنده اصلی این مقاله یعنی Petko Aleksandrov تشریح می‌کنیم: 

طراحی ۱۰۰۰۰ کاراکتر NFT 

من ۱۰ هزار کاراکتر طراحی کردم، آنها را تولید کردم و در Opensea آپلود کردم. این کار بسیار راحت است؛ حتی اگر شما مبتدی باشید. من مجموعه‌ای از کاراکترها با محوریت سگ شیبا اینو طراحی کردم. 

طراحی ۱۰۰۰۰ کاراکتر NFT با موضوع سگ شیبا اینو
طراحی ۱۰۰۰۰ کاراکتر NFT با موضوع سگ شیبا اینو

کلکسیون‌های NFT از جمله کریپتوپانک‌ها و میمون‌های کسل، با این که با یکدیگر کاملا متفاوت هستند، اما همه آنها یک نقطه مشترک دارند؛ لایه‌ها. 

در تصویر زیر شما کالکشن میمون‌های کسل را می‌بینید. در این مورد ما بدنه را داریم، که سر میمون است. سپس ما دهان را می‌بینیم که یا لبخند می‌زند، یا ناراحت است و یا دندان‌های خود را نشان می‌دهد. این میمون‌ها با احساسات متفاوت، دارای لایه‌ها و ترکیبات متفاوت هستند. هر کدام از این ۱۰ هزار اثر، جداگانه طراحی شده‌اند و برای این کار زمان بسیار زیادی صرف شده است. 

شما می‌توانید از هر برنامه طراحی که خواستید، استفاده کنید. من از فتوشاپ و Canva برای طراحی استفاده کرده‌ام. 

 کالکشن میمون‌های کسل در اوپن سی
کالکشن میمون‌های کسل در اوپن سی

چگونه برای ۱۰ هزار اثر خود لایه طراحی کنیم؟ 

در ابتدا باید لایه اول را ایجاد کنید. این لایه پس‌زمینه یا Background است. شما می‌توانید از خلاقیت خود برای رنگ‌بندی و ترکیب رنگ‌ها استفاده کنید. برای مثال، من دو رنگ مختلف را انتخاب کرده‌ام و آنها را ترکیب کردم. در کل، من ۱۰ لایه مختلف برای بک‌گراند و المان‌های دیگر استفاده کردم. 

طراحی لایه پس زمینه
طراحی لایه اول: پس زمینه

دومین لایه، بدنه سگ شیبا اینو است. این المان اصلی است و تمام ۱۰۰۰۰ آیتم با محوریت این سگ طراحی و ساخته شده‌اند. به یاد داشته باشید که اگر می‌خواهید کالکشن NFT بسازید، همه آنها باید یک موضوع داشته باشند. 

من بدنه همه آنها را یکسان انتخاب کرده‌ام، اما هیچ‌کدام از آنها کاملا شبیه یکدیگر نیستند؛ یکی از آنها یک بادکنک در دست دارد، دیگری دست‌هایش را تکان می‌دهد و به همین صورت الی آخر. 

طراحی لایه بدنه
طراحی لایه دوم: بدنه

سومین لایه‌ای که ایجاد کردم، کلاه است. برخی از کاراکترهای من کلاه بر سر دارند. اگر شما هم خواستید بعضی از شخصیت‌های شما کلاه داشته باشند، به یاد داشته باشید که باید لایه بدنه (لایه دوم) را حذف کنید و فقط کلاه را در صفحه قرار دهید، آن را به‌عنوان یک تصویر شفاف یا Transparent دانلود کنید تا بتوانید در نهایت، این لایه جدید را ایجاد کنید. 

طراحی لایه کلاه
طراحی لایه سوم: کلاه

چهارمین المانی که برای کلکسیون خود انتخاب کردم، دهان است. دهان می‌تواند احساسات مختلفی را نشان دهد؛ این مورد را می‌توانید از اینترنت پیدا کنید و یا خودتان طراحی کنید. سعی کنید کل ۱۰ هزار NFT با یکدیگر تفاوت داشته باشند؛ زیرا هر چه یک توکن بی‌همتا کمیاب‌تر باشد، ارزشمندتر است. 

طراحی لایه دهان
طراحی لایه چهارم: دهان

پنجمین لایه، عینک است. برای چند کاراکتر عینک طراحی کردم و دقت کردم که همه آنها با هم متفاوت باشند. 

طراحی لایه عینک
طراحی لایه پنجم: عینک

این کاری است که شما باید در زمینه طراحی لایه‌ها انجام دهید. هر تعداد که خواستید، می‌توانید لایه جدید ایجاد کنید و کالکشن خود را منحصر به فرد کنید. پس از این مرحله، ما باید این مجموعه را با کدهای آماده و یا یک نرم‌افزار، مینت یا تولید کنیم. 

چگونه مجموعه NFT خود را مینت کنیم؟ 

شاید به‌نظر برسد که ساخت ۱۰ هزار کاراکتر دشوار باشد، اما این‌گونه نیست؛ زیرا تولید آنها به‌صورت خودکار انجام می‌شود. 

ساخت ۱۰ هزار کاراکتر
ساخت ۱۰ هزار کاراکتر

من به شما نشان می‌دهم که بدون برنامه‌نویسی، چگونه ۱۰ هزار NFT منحصربه‌فرد را ایجاد کنید. کدهایی که من استفاده می‌کنم، آماده و از قبل نوشته شده هستند. 

ابتدا وارد این لینک شوید. این مخزن Hashlips در گیت هاب است و از اینجا می‌توانید کدها را دانلود کنید. زمانی که وارد لینک شدید، بر روی دکمه Code کلیک کنید و Download Zip را انتخاب کنید. 

دانلود کدهای ساخت کالکشن NFT
دانلود کدهای ساخت کالکشن NFT

برای شروع، شما باید Node.js را روی کامپیوتر خود نصب کنید. نسبت به دستگاهی که استفاده می‌کنید، فایل صحیح را انتخاب کنید و آن را نصب کنید. من از ویندوز استفاده می‌کنم؛ پس بر روی گزینه ویندوز کلیک می‌کنم. زمانی‌که فایل دانلود شد، چند مرحله ساده را باید طی کنیم. 

دانلود node.js
دانلود node.js

کد تولید NFT

پس از نصب node.js، ابتدا باید برنامه را Extract یا Unzip کنم. سپس فولدر را باز می‌کنم. در پوشه Layes، تمام لایه‌هایی که ساخته‌ایم را کپی می‌کنیم.

کپی کردن لایه‌ها در فولدر Layers
کپی کردن لایه‌ها در فولدر Layers

این فایل‌ها را می‌توانید با Notepad یا هر برنامه ادیتور متن دیگری باز کنید. در فایل config.js، در بخش latersOrder لایه‌ها را با توالی منظم وارد می‌کنیم. در قسمت format می‌توانیم سایز NFTها را انتخاب کنیم، در قسمت rarity میزان کمیابی آنها را انتخاب می‌کنیم و در نهایت، در بخش defaultEdition تعداد کاراکترهای کالکشن خود را تعیین می‌کنیم. 

تنظیمات در فایل config.js
تنظیمات در فایل config.js

فولدر بعدی main.js است، که منطق پروژه است. در این پوشه، کدی قرار دارد که مسئول جلوگیری از تکثیر NFTهایی با لایه‌های تکراری است. در واقع اگر لاگی با پیغام “تکراری” مشاهده کردید، بدانید که یک تصویر NFT تکراری پیدا شده است. این کد به‌طور خودکار این فایل را Skip می‌کند و یک تصویر جدید با ترکیب‌بندی متفاوت لایه‌ها تولید می‌کند. 

پوشه بعدی index.js است، که نقطه ورود برنامه است و در داخل آن، باید تمام توابع ی که توضیح دادم را قرار دهیم و با شروع index.js، در واقع اپلیکیشن را اجرا می‌کنیم. 

آماده‌سازی لایه‌های NFT

در این مرحله، من باید لایه‌هایی که ایجاد کرده‌ام را اضافه می‌کنم و سپس برنامه NFT Generator را اجرا کنم. البته برای استفاده از این سرویس باید مقداری هزینه پرداخت کنید. تا مجموعه ۱۰۰ تایی NFT رایگان است، برای کالکشن ۱۰۰۰ تایی، باید ۱۷۹ دلار بپردازید، برای کلکسیون ۵۰۰۰ تایی ۲۷۹ دلار و برای مجموعه ۱۰۰۰۰ تایی، باید ۳۸۹ دلار پرداخت کنید؛ اما همه کارها بدون نیاز به کدنویسی و به‌صورت اتوماتیک در این پلتفرم انجام می‌شوند. برای این که بدانید این پلتفرم چگونه کار می‌کند و چطور برای مجموعه NFTهای شما کانترکت می‌سازد، این ویدیو را مشاهده کنید. 

برای شروع، به فولدری می‌روم که لایه‌های اصلی در آنجا قرار دارند، این فایل‌ها را کپی می‌کنم و در فولدری جدید به نام Layers، آنها را پیست می‌کنم. 

همچنین یک فولدر جدید به نام Background ایجاد می‌کنم و تمام لایه‌های اول (پس‌زمینه) را در آنجا پیست می‌کنم. سپس نام این لایه‌ها را به اعداد متوالی که از ۱ شروع می‌شوند، تغییر می‌دهم (در ادامه، متوجه می‌شوید که چرا نام لایه‌ها را اعداد متوالی انتخاب می‌کنیم).

ساخت فولدر Background و کپی کردن لابه‌های پس زمینه
ساخت فولدر Background و کپی کردن لابه‌های پس زمینه در آن

اکنون به صفحه اصلی (فولدر Layers) بازمی‌گردم و یک فولدر جدید می‌سازم. این پوشه‌ای است که باید Bodyها (در این مورد، شیبا اینوها) را در آنجا قرار دهم. پس لایه‌های بدنه را انتخاب می‌کنم، آنها را کپی می‌کنم و در این فولدر پیست می‌کنم. دوباره نام این فایل‌ها را به اعداد متوالی که از ۱ شروع می‌شوند، تغییر می‌دهم. 

دوباره به صفحه اصلی Layers برمی‌گردم و یک فولدر جدید به نام Glasses (برای لایه عینک) ایجاد می‌کنم و دقیقا همین مراحل را طی می‌کنم و برای تمام لایه‌ها نیز همین کار را انجام می‌دهم. زمانی که برای تمام لایه‌ها فولدر ساختیم، به پوشه src برمی‌گردیم. 

پیکربندی NFTها 

ابتدا تعداد لایه‌هایی که برای بک‌گراند دارم را بررسی می‌کنم. می‌بینم که ۱۰ لایه دارم. اکنون باید روی config.js کلیک کنم، آن را با Notepad باز کنم و نام هر لایه را به ترتیب از لایه اول، به همراه تعداد آن وارد می‌کنم. مثلا لایه اول من background است. آن را می‌نویسم و عدد ۱۰ را وارد کنم (۱۰ لایه پس‌زمینه دارم)، برای بدنه، Shiba Inu را به همراه تعداد لایه‌های بدنه وارد می‌کنم. لایه سوم من عینک است. پس Glasses را به همراه تعداد این لایه‌ها وارد می‌کنم و همینطور تا لایه آخر ادامه می‌دهم. به یاد داشته باشید که هر تعداد لایه‌ای که ایجاد کرده‌اید را باید کامل وارد کنید. 

در بخش format همین فایل، باید سایز تصاویر را وارد کنیم. من ۳۰۰۰*۳۰۰۰ را وارد می‌کنم که NFTها کیفیت خوبی داشته باشند. 

در بخش Rarity فایل config.js میزان کمیابی توکن‌های بی‌همتای را می‌بینیم. از راهنمای اینجا (نوشته شده که هر میزان کمیابی با چه علامتی باید مشخص شود)، شما می‌توانید انتخاب کنید که کدام NFTها کمیاب باشند و کدام‌یک عادی باشند؛ برای این کار، در فولدر layers نام هر کدام از فایل‌ها (که با عدد مشخص کرده‌اید) را به این صورت وارد کنید: 

تعیین یک لایه به‌عنوان کمیاب (Rare)
تعیین یک لایه به‌عنوان کمیاب (Rare)

این نام بدین معنی است: لایه شماره ۸ با کمیابی Rare. اگر می‌خواهید لایه شما بسیار کمیاب (Super Rare) باشد، به این صورت وارد کنید:

 تعیین یک لایه بسیار کمیاب (Super Rare)
تعیین یک لایه بسیار کمیاب (Super Rare)

اگر هم می‌خواهید فایل عادی باشد و کمیابی نداشته باشد، همان نام را نگه دارید؛ مثلا 9. 

در بخش انتهایی فایل config.js و در قسمت defaultEdition نیز باید تعداد NFTهایی که می‌خواهیم تولید کنیم را وارد کنیم. کالکشن من شامل ۱۰ هزار اثر است؛ بنابراین عدد ۱۰۰۰۰ را در اینجا وارد می‌کنم. 

بخش‌های مختلف فایل config.js
بخش‌های مختلف فایل config.js

می‌توانید نمونه‌ای که من درست کرده‌ام را در تصویر زیر ببینید:

نام‌گذاری لایه‌ها با میزان کمیابی
نام‌گذاری لایه‌ها با میزان کمیابی

اکنون باید node.js را که نصب کرده‌ام (در مرحله قبل) را اجرا کنم. این فایل یک Command Prompt است و با باز کردن آن، صفحه CMD مخصوص آن را مشاهده خواهید کرد. در اینجا، ما باید مسیر یا Path دایرکتوری index.js را پیست کنیم. من آدرس این دایرکتوری را کپی می‌کنم، در فایل cmd که باز کردم، ابتدا cd را می‌نویسم و در ادامه آدرس دایرکتوری را پیست می‌کنم.

اجرای Node.js
اجرای node.js

اکنون در انتهای این دایرکتوری (پس از generative-art-node-main) باید node index.js را بنویسم؛ اما با ارور مواجه می‌شوم؛ چون پس از generative-art-node-main، ابتدا باید npm install را بنویسم و دکمه Enter را بزنم. با این کار، کتابخانه‌ها یا Libraryهای داخل فایل package.json را نصب می‌کنم، تا فایل Canvas 2.8.0 (تابعی که لایه‌های NFTهای مرا بر روی یکدیگر قرار داده است) پیدا شود. این فایل Canvas می‌تواند فتوشاپ یا هر برنامه دیگری باشد، که شما با استفاده از آن لایه‌ها را ایجاد کرده‌اید. 

اجرای ناموفق node.js
اجرای ناموفق node.js

پس از وارد کردن npm install، دوباره node index.js را وارد می‌کنم و اینتر می‌زنم؛ اما دوباره همان ارور را مشاهده می‌کنم؛ اما این بار، ارور برای نام لایه shaba-inu است. من نام این لایه را عمدا اشتباه وارد کرده‌ام؛ نام آن باید shiba-inu باشد. پس در فایل config.js، این نام را به Shiba Inu تغییر می‌دهم. من این ارورها را به شما نشان می‌دهم، تا اگر برای شما نیز به‌وجود آمد، بدانید چکار باید بکنید. 

برخورد به ارور نام لایه Shiba Inu
برخورد به ارور نام لایه Shiba Inu

پس از این که نام لایه را تصحیح کردم، دوباره node index.js را وارد می‌کنم. این بار پس از زدن دکمه اینتر، ساخت NFTهای من آغاز می‌شود. می‌توانید در فولدر Build کالکشن توکن‌های بی‌همتای خود را ببینید، که در حال اضافه شدن هستند. 

شروع ساخته شدن کاراکترهای NFT
شروع ساخته شدن کاراکترهای NFT

نحوه ساخته شدن کالکشن به این صورت است که برای هر NFT، ابتدا لایه بک‌گراند (لایه اول)، سپس لایه بدنه (لایه دوم) و همینطور الی آخر ساخته می‌شوند و این فرآیند برای تمام ۱۰ هزار NFT من انجام می‌شود. ممکن است پس‌زمینه برخی از آنها یکسان باشد (مانند فایل‌های شماره ۶ و ۸ یا ۵ و ۷ و ۹)، یا ممکن است بعضی از آنها همان بدنه یا کلاه یا عینک را داشته باشند، اما در کل همه این کاراکترها با یکدیگر متفاوت هستند و از هر کدام، فقط یک عدد موجود است. این شخصیت‌ها به‌صورت اتوماتیک ساخته می‌شوند و ممکن است مقداری زمان صرف شود. برای Pause کردن فرآیند تولید، در صفحه CMD کلیک کنید و برای ادامه تولید، دکمه Esc را بزنید.

فرآیند ساخته شدن NFTها
فرآیند ساخته شدن NFTها

پس از ساخته شدن کل ۱۰۰۰۰ کاراکتر NFT ما، نوبت به آپلود کردن آنها در مارکت OpenSea می‌رسد.

چگونه ۱۰ هزار NFT خود را در اوپن سی آپلود کنیم؟

آپلود کردن کالکشن بی‌همتا در اوپن‌سی یا هر بازار NFT دیگر، بسیار آسان است. برای این که این ۱۰ هزار فایل را تبدیل به یک مجموعه کنیم، ابتدا باید فایل NFTs Upload to OpenSea را از گیت هاب دانلود کنیم؛ این راحت‌ترین روش برای آپلود کردن کالکشن NFT در اوپن سی است و به‌صورت اتوماتیک فایل‌ها را آپلود می‌کند. زمانی که وارد لینک شدید، به قسمت Code بروید و بر روی Download ZIP کلیک کنید. 

دانلود  فایل NFTs Upload to OpenSea
دانلود فایل NFTs Upload to OpenSea

این یک کد آماده است؛ اما باید Python و مرورگر کروم نیز داشته باشید. زمانی که پایتون را دانلود کردید، فایل زیپ شده را Unzip یا Extract کنید. زمانی که تمام فایل‌ها را اکسترکت کردیم، اکنون باید فولدر NFTs-Upload-to-Opensea-main را باز کنیم و دایرکتوری آن را کپی کنیم، CMD را باز کنیم و پس از تایپ کردن cd آدرس دایرکتوری را پیست کنیم و اینتر را بزنیم. در پایین صفحه گیت هاب این فایل، موارد مورد نیاز نوشته شده است. pip install -r requirements.txt را کپی کنید و در ادامه دایرکتوری پیست کنید و اینتر را بزنید، تا تمام فایل‌ها نصب شوند.

آپلود کالکشن NFT در اوپن سی
آپلود کالکشن NFT در اوپن سی
آپلود کالکشن NFT در اوپن سی
آپلود کالکشن NFT در اوپن سی

تنها کاری که باید بکنید، کپی و پیست است. با کپی کردن کدها، مطمئن می‌شوید که چیزی را اشتباه وارد نمی‌کنید و به ارور برنمی‌خورید. سپس python openseaupload.py را کپی کنید و دوباره در ادامه کد CMD پیست کنید و اینتر را بزنید. این برنامه‌ای است که شما باید برای آپلود ۱۰۰۰۰ کاراکتر خود در اوپن سی استفاده کنید. 

آپلود کالکشن NFT در اوپن سی
آپلود کالکشن NFT در اوپن سی
 آپلود کالکشن NFT در اوپن سی
آپلود کالکشن NFT در اوپن سی

در باکس اول، لینک کالکشن در اوپن سی را می‌بینید، باکس دوم و سوم Start Number و End Number را می‌بینید (اگر کاراکترهای خود را با عدد وارد کرده باشید، که پیشنهاد من همین است)، در باکس Start عدد ۱ و در باکس End عدد ۱۰۰۰۰ را وارد کنید. همینطور باکس‌های Price (قیمت)، Title (نام کالکشن)، Description (توضیحات)، NFT Image Format (فرمت تصاویر کاراکترها)، External Link (لینک خارجی) و یک گزینه به نام Polygon Blockchain را می‌بینید، که اگر می‌خواهید کالکشن شما بر روی شبکه پالیگان آپلود شود، تیک این گزینه را بزنید.

در پایین این باکس‌ها، یک گزینه به نام add the NFT upload folder وجود دارد. با این آپشن، ما می‌توانیم مسیر یا Path که NFTهای ما در آنجا قرار دارند را انتخاب کنیم. نکته مهمی که اینجا وجود دارد، این است که در فولدر Build که تصاویر کاراکترهای ما وجود دارند، باید از عدد ۱ تا ۱۰۰۰۰ نام‌گذاری شده باشند، تا آپلود کردن بدون مشکل انجام شود. 

فایل NFTs Upload to OpenSea
فایل NFTs Upload to OpenSea

پس از انتخاب کردن فولدر Build، باید روی گزینه Open Chrome Browser کلیک کنیم تا مرورگر کروم باز شود. 

گزینه Open Chrome Browser

سپس باید کیف پول متامسک را نصب کنید؛ اگر این ولت را نصب دارید، از این مرحله گذر کنید؛ اما اگر این ولت را نصب نکرده‌اید، در این مقاله نصب و استفاده از این والت را آموزش داده‌ایم: 

پس از نصب و راه‌اندازی Metamask، وارد سایت Opensea شوید و در قسمت Profile، متامسک را متصل کنید.

اتصال متامسک به اوپن سی
اتصال متامسک به اوپن سی

زمانی که متامسک متصل شد، ما در صفحه پروفایل خود در اوپن سی، تمام NFTهایی که داریم را مشاهده می‌کنیم.

 اکنون به صفحه My Collections می‌روم و Create a Collection را انتخاب می‌‌کنم. سپس تصویر لوگوی مجموعه را انتخاب می‌کنم. 

انتخاب My Collections در پروفایل اوپن سی
انتخاب My Collections در پروفایل اوپن سی
بخش ساخت کالکشن NFT در اوپن سی
بخش ساخت کالکشن NFT در اوپن سی

عکس‌های Featured و Banner را خالی می‌گذارم (شما می‌توانید پر کنید) و در قسمت Name، نام کالکشن را وارد می‌کنم. من نام مجموعه‌ام را ShibaToons می‌گذارم. کمی پایین‌تر، بلاکچین را پالیگان انتخاب می‌کنم و Display Theme را روی پیش‌فرض پلتفرم یعنی Contained قرار می‌دهم. در نهایت، بر روی Create کلیک می‌کنم. کالکشن من ساخته شد.

پر کردن اطلاعات مربوط به کالکشن NFT
پر کردن اطلاعات مربوط به کالکشن NFT

اکنون برنامه NFTs Upload to Opensea را باز می‌کنم. اولین کاری که باید انجام دهم، کپی کردن لینک کالکشن NFT من در اوپن سی در کادر اول است. 

کپی کردن لینک کالکشن از اوپن سی و پیست کردن در برنامه NFTs Upload to Opensea
کپی کردن لینک کالکشن از اوپن سی و پیست کردن در برنامه NFTs Upload to Opensea

کادرهای Start Number و End Number را قبلا وارد کردیم. در قسمت Price باید قیمت را وارد کنیم. حداقل قیمت توکن‌های بی‌همتا در اوپن سی ۲ دلار یا حدود ۰.۰۰۰۴۵ اتر است (قیمت را باید به اتر وارد کنید). قیمت کاراکترهای خود را نسبت به میزان کمیابی آنها وارد کنید و در قسمت Title نام کالکشن خود را به همراه عدد آن بنویسید. مثلا ShibaToon #1. این بدان معناست که برنامه از اثر شماره ۱ تا ۱۰۰۰۰ شروع به آپلود می‌کند. اگر عدد ۵۰۰ را وارد کنید، از کاراکتر شماره ۵۰۰ به بعد را در اوپن سی آپلود می‌کند. 

سپس توضیحات را وارد می‌کنیم، که من ShibaToons Collection را می‌نویسم. پس از آن فرمت عکس‌ها را باید انتخاب کنیم که برای من PNG است. اگر نمی‌دانید فرمت تصاویر شما چیست، کافی است بر روی یکی از آنها راست‌کلیک کنید، Properties را بزنید تا فرمت عکس را به شما نشان دهد. 

پس از آن، باید External Link را وارد کنم. این لینک سایت شما یا هر جای دیگری است، که درباره کلکسیون بی‌همتای خود توضیح داده‌اید. من آدرس سایت خود را وارد می‌کنم. سپس به کادر Polygon می‌رسیم. این گزینه را تیک نمی‌زنم؛ زیرا در اوپن سی پالیگان را انتخاب کرده‌ام. بنابراین مجموعه من بر روی شبکه پالیگان ساخته خواهد شد. 

درست در زیر گزینه پالیگان، یک دکمه وجود دارد که بر روی آن چیزی نوشته نشده است (با کادر نارنجی مشخص شده است). روی آن کلیک می‌کنم و فولدری که حاوی تمام ۱۰۰۰۰ تصویر است را انتخاب می‌کنم. 

اطلاعات پر شده در برنامه  NFTs Upload to Opensea
اطلاعات پر شده در برنامه NFTs Upload to Opensea

پس از وارد کردن تمامی موارد، بر روی دکمه Start کلیک می‌کنم. در اوپن سی می‌بینم که مجموعه من در حال آپلود شدن است. کل این فرآیند به صورت خودکار انجام می‌شود و نیازی به انجام کار خاصی ندارید.

آپلود شدن NFTها در اوپن سی
آپلود شدن NFTها در اوپن سی

آپلود شدن تصاویر زمان تقریبا زیادی می‌برد؛ زیرا تمام اطلاعاتی که وارد کردیم، به‌صورت اتوماتیک وارد اوپن سی می‌شوند و همه این NFTها امضا می‌شوند (سیستم به‌طور خودکار به متامسک شما متصل می‌شود و آنها را امضا می‌کند). 

وارد شدن خودکار اطلاعات از برنامه NFTs Upload to Opensea به اوپن سی
وارد شدن خودکار اطلاعات از برنامه NFTs Upload to Opensea به اوپن سی

به همین سادگی، شما می‌توانید یک کالکشن NFT بسازید و آن را در اوپن سی آپلود کنید. این روش کاملا به‌صورت خودکار انجام می‌شود و نیازی نیست که کل ۱۰ هزار تصویر را یک به یک در Opensea آپلود کنید. 

بررسی پیش نیازها و اقدامات ضروری برای ساخت مجموعه

اولین کاری که باید انجام دهید، این است که به فکر ایده باشید؛ چه چیزی می‌تواند برای مخاطبین و خریداران جذاب باشد؟ برای ایده گرفتن، شما باید تحقیق کنید. NFTها و کالکشن‌های مختلف را ببینید و علاقه کاربران را ارزیابی کنید. 

پس از پیدا کردن ایده، باید با یک طراح و تصویرساز همکاری کنید، یا اگر خودتان طراح هستید، باید ایده‌هایتان رو روی کاغذ بیاورید و ویژگی‌های آن را ترسیم کنید. 

پس از طراحی، نوبت به تبدیل آثار خود به NFT می‌رسد. یا می‌توانید از یک توسعه دهنده کمک بگیرید و یا با برنامه‌های آماده‌ای مانند NFT Generator آنها را تبدیل به توکن‌های بی‌همتا کنید؛ البته باید مقداری هزینه نیز بپردازید. همچنین باید قیمت‌گذاری مناسبی برای کلکسیون خود انجام دهید. 

در مقاله زیر، به نکاتی اشاره شده، که یک سرمایه‌گذار برای خرید NFTها به آنها توجه می‌کند. سعی کنید تا حد امکان این موارد را رعایت کنید. 

 همچنین می‌توانید نکات مهم برای راه‌اندازی یک پروژه موفق NFT را در این مقاله بخوانید: 

مورد آخر این است که مجموعه خود را در بازارهایی مانند OpenSea آپلود کنید، که این موارد را آموزش دادیم. 

کل فرآیند ساخت کالکشن NFT همین است؛ اما مهم‌ترین مورد، پیدا کردن ایده‌ای است که برای مخاطبان جذاب باشد. 

معرفی سرویس‌هایی که می‌توانید با استفاده از آنها کالکشن NFT بسازید

سرویس‌ها و سایت‌های زیادی برای ساخت NFTها وجود دارند. در ادامه، چند مورد از بهترین سرویس‌ها را به همراه توضیحات و مزایا و معایب آنها شرح می‌دهیم. 

پلتفرم Appy Pie

پلتفرم Appy Pie

AppyPie یک سرویس است که به شما اجازه می‌دهد که بدون نیاز به داشتن دانش برنامه‌نویسی یا طراحی، کالکشن NFT خود را بسازید. 

کار با این سایت راحت است و هزینه نسبتا کمی دارد و امکانات زیادی ارائه می‌دهد. 

مزایای Appypie

  • قالب‌های NFT پیش‌ساخته 
  • بدون نیاز به برنامه‌نویسی
  • قابلیت آپلود آثار هنری دیجیتالی شما 
  • قابلیت اکسپورت کردن NFTها با فرمت دلخواه شما
  • محیط کاربری بصری و قابل شخصی‌سازی
  • قابلیت تولید مجموعه ۱۰۰۰ تایی در چند دقیقه
  • پشتیبانی از چندین شبکه بلاکچینی
  • نسخه پریمیوم بسیار ارزان

معایب Appypie

  • نرم افزار جدید است؛ بنابراین ممکن است اشکالاتی داشته باشد. 
  • فایل‌های سه‌بعدی را پشتیبانی نمی‌کند (در زمان نگارش مقاله).

پلتفرم NFT Generator

پلتفرم NFT Generator

NFT Generator یکی از بهترین سرویس برای ساخت توکن‌های یکتا است. به‌راحتی می‌توانید تصاویر خود را در این پلتفرم آپلود کنید و بر روی آن فیلتر و موارد دیگر قرار دهید. با استفاده از این پلتفرم، نیازی به برنامه نویسی ندارید، به‌راحتی می‌توانید لایه‌های خود را بسازید، NFTهای خود را ایمپورت کنید و با زدن یک دکمه، کلکسیون خود را ایجاد کنید. در این مقاله، استفاده از این سرویس را آموزش دادیم.

مزایای NFT Generator

  • امکان ساخت مجموعه ۱۰۰ تایی NFT به صورت رایگان
  • ارائه بیش از ۱۰۰۰ تصویر پس‌زمینه، فونت، فیلترها و غیره
  • امکان طراحی توکن‌های بی‌همتا، بدون نیاز به مهارت‌های طراحی

معایب NFT Generator

  • هزینه نسبتا بالا برای ارائه خدمات 

پلتفرم SketchAR

پلتفرم SketchAR

SketchAR یک پلتفرم ساخت NFT دیگر است، که در کنار خدمات ایجاد توکن‌های بی‌همتا، مارکت‌پلیس مخصوص خود را دارد و افرادی که با این پلتفرم مجموعه‌های خود را ساخته‌اند، می‌توان در این بازار لیست کنند و بفروشند. 

مزایای SketchAR

  • انتخاب هفتگی برترین هنرمندان و تبدیل رایگان آثارشان به NFT
  • راهنمای قدم‌به‌قدم برای همه مراحل 
  • ارائه کورس‌های آموزش طراحی

معایب SketchAR

  • تنها برای موبایل (اندروید و iOS) موجود است. 
  • برخی اوقات تصاویر لرزان می‌شوند. 
  • فیلترهای تیره باعث می‌شوند که کل عکس تیره شود.

پلتفرم Fotor

پلتفرم Fotor

Fotor در اصل یک پلتفرم ادیت عکس است، که خدمات ساخت NFT نیز ارائه می‌دهد. کار با این پلتفرم راحت است و با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی فوتور، کاربران می‌توانند آثار هنری خود را بدون نیاز به داشتن مهارت‌های طراحی، تنها در چند دقیقه خلق کنند. 

مزایای Fotor

  • عدم نیاز به دانش برنامه‌نویسی یا طراحی
  • عدم نیاز به ساخت اکانت برای دانلود NFTها
  • داشتن طرح‌ها، فیلترها، افکت‌ها و بسیاری موارد دیگر، به‌صورت آماده

معایب Fotor

  • امکان Autosave در این پلتفرم وجود ندارد. 

پلتفرم NightCafe

پلتفرم NightCafe

NightCafe یکی دیگر از محبوب‌ترین پلتفرم‌های ساخت NFT است، که از فناوری AI و یادگیری ماشین (Machine Learning) استفاده می‌کند. کاربران می‌توانند به‌سادگی آثار خود را بسازند، آنها را سازماندهی کنند و در دستگاه‌های مختلف، آنها را مدیریت کنند. 

مزایای NightCafe

  • امکان مدیریت NFTها از طریق دستگاه‌های مختلف
  • امکان ایجاد کالکشن NFT تنها در چند دقیقه
  • ارائه صدها ابزار و فیلتر مختلف
  • عدم نیاز به داشتن دانش برنامه‌نویسی
  • هزینه پایین برای ارائه خدمات

معایب NightCafe

  • در صورتی‌که از اکانت رایگان آن استفاده کنید، تنها ۲ اثر هنری می‌توانید در روز تولید کنید.

بلاکچین‌های مناسب برای ساخت مجموعه NFT

می‌توانید آثار هنری خود را در شبکه‌های مختلفی تولید کنید. از جمله بهترین بلاکچین‌ها برای این کار اتریوم، پالیگان، سولانا، فانتوم، بایننس اسمارت چین و Immutable X هستند. 

همچنین می‌توانید در دستگاه‌ها و سیستم‌عامل‌های مختلفی NFT بسازید؛ برای مثال ویندوز، لینوکس، موبایل (اندروید و iOS)، تبلت و غیره. برخی از پلتفرم‌هایی که در بالا معرفی کردیم، امکان ساخت NFT در موبایل را دارند و برخی دیگر در تمامی دستگاه‌ها قابل استفاده هستند. 

نکات مهم هنگام ساخت کلکسیون NFT

قبل از ساخت کالکشن NFT خود، در نظر داشته باشید که این کار رایگان نیست. شما باید هزینه طراحی، تبدیل آثار خود به NFT، کارمزد شبکه و غیره را در نظر بگیرید. برخی از پلتفرم‌هایی که در بالا معرفی کردیم، هزینه نسبتا بالایی دریافت می‌کنند. همچنین شبکه‌ای که می‌خواهید مجموعه توکن‌های بی‌همتای خود را بر روی آن پیاده‌سازی کنید نیز مهم است؛ مثلا کارمزدهای شبکه اتریوم بسیار بالاست اما بلاکچین‌هایی مانند پالیگان، BSC، فانتوم، سولانا و Immutable X کارمزد بسیار پایینی دارند. به علاوه، هزینه تبلیغات را نیز باید در نظر بگیرید؛ در کجا تبلیغ می‌کنید و چقدر هزینه می‌کنید. تمام این موضوعات را باید روی کاغذ بنویسید، هزینه‌ها را برآورد کنید و در نهایت اقدام کنید.

در کنار تمام این موارد، شما باید ایده خوبی داشته باشید و نحوه قیمت‌گذاری را نیز درست انجام دهید؛ قیمت آثار شما باید به نسبت کمیابی آنها، زحمتی که بر روی آنها کشیده شده و هزینه‌ای که برای ساخت آنها شده و همچنین تقاضای بازار تعیین شود. برای ارزیابی میزان تقاضا، شما باید زمان زیادی را برای تحقیقات صرف کنید.

آیا کاربران ایرانی می‌توانند مجموعه توکن‌های بی‌همتا بسازند؟ 

بله. هنرمندان ایرانی زیادی در این فضا کار می‌کنند. از آنجایی که تمام متادیتاهای NFTها در IPFS ذخیره می‌شوند، احتمال افشا شدن هویت افراد کمتر می‌شود. همانطور که قبلا توضیح دادیم، IPFS یک پروتکل همتا به همتا و توزیع شده است، که برای ذخیره‌سازی و به‌اشتراک‌گذاری غیرمتمرکز فایل‌ها به کار می‌رود.

اما در بازارهای NFT مانند اوپن‌سی، باید بسیار مراقب باشید. به‌تازگی اعلام شده که Opensea ایرانی‌ها را تحریم کرده است؛ اما از آنجا که لازم نیست که در این بازارها ثبت نام و احراز هویت کنید، می‌توانید با VPN با آی پی ثابت وارد شوید و فعالیت کنید. 

کسب درآمد از ساخت و فروش کالکشن NFT چگونه است؟

شما در ابتدا که یک مجموعه بی‌همتا می‌سازید، یک قیمت پایه بر روی تمام آنها تعیین می‌کنید. پس از این که مشتریان این توکن‌ها را می‌خرند، در واقع این قیمت پایه را پرداخت می‌کنند، تا NFTها بر روی بلاکچین مینت یا تولید شود. بنابراین اگر تمام ۱۰۰۰۰ اثر شما با قیمت پایه ۰.۰۴ اتر را بفروشید (۰.۰۴ اتر با قیمت اتریوم فعلی که حدود ۲۷۵۰ دلار است، ۱۱۰ دلار می‌شود)، شما ۴۰۰ اتر (۱,۱۰۰,۰۰۰ دلار) به‌دست خواهید آورد. باید دقت کنید که قیمت پایه نباید خیلی زیاد باشد. همچنین در صورتی تمام ۱۰ هزار آیتم خود را در مدت کوتاه می‌فروشید، که تبلیغات گسترده‌ای انجام دهید.

به‌علاوه، شما می‌توانید برای هر اثر خود، یک Royalty تعیین کنید. رویالتی با درصد مشخص می‌شود و تعیین می‌کند که پس از هر بار فروش ثانویه اثر، این درصد به آدرسی که شما تعیین می‌کنید منتقل شود. این درصد از قیمت نهایی فروخته شده توسط کاربر کسر می‌شود و به آدرس شما منتقل می‌شود. برای مثال، اگر رویالتی را ۰.۵ درصد انتخاب کنید و کاربر NFT را با قیمت ۱ اتر بفروشد، شما ۰.۰۰۵ اتر معادل ۱۳.۷۵ دلار به‌دست خواهید آورد. Royalty می‌تواند برای هر کدام از ۱۰۰۰۰ اثر شما تعریف شود. دقت کنید که درصد Royalty نباید زیاد باشد؛ زیرا در بازارهای NFT، این درصد به کاربران نمایش داده می‌شود و اگر رویالتی بیش از حد زیاد باشد، از فروش دوباره آن خودداری می‌کنند. چون درصد بیشتری از سود آنها کم می‌شود و به شما می‌رسد.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • چگونه یک کالکشن NFT بسازیم؟ 

ساخت مجموعه NFT کار چندان دشواری نیست. می‌توانید از سرویس‌هایی استفاده کنید، که با دریافت مقداری هزینه، این کار را برای شما انجام دهند. در همین مقاله، به آموزش ساخت کالکشن NFT در Opensea می‌پردازیم.

  • ساخت یک مجموعه ۱۰۰۰۰ تایی NFT چقدر هزینه دارد؟ 

هزینه به چندین عامل بستگی دارد؛ هزینه کارمزدهای شبکه‌ای که می‌خواهید توکن‌هایتان را بر روی آن مینت یا تولید کنید، هزینه کارمزد مارکتی که می‌خواهید NFTها را در آن لیست کنید، هزینه طراحی (اگر خودتان طراحی نمی‌کنید)، هزینه برنامه‌نویس و یا پلتفرمی که کالکشن را برای شما می‌سازد، هزینه تبلیغات و بسیاری موارد دیگر. 

  • کسب درآمد از کالکشن NFTها چگونه است؟ 

در ابتدای ساخت کلکسیون، شما یک قیمت پایه برای هر اثر انتخاب می‌کنید (مثلا ۰.۰۱ اتر). اگر تمام ۱۰۰۰۰ اثر شما فروخته شوند، شما ۱۰۰ اتر به‌دست خواهید آورد. همچنین می‌توانید درصد Royalty برای هر اثر خود تعیین کنید، تا هر زمان که اثری در بازار ثانویه به فروش رسید، این درصد از قیمت نهایی فروش NFT کسر شود و به آدرس شما منتقل شود. 

  • آیا برای ایجاد یک مجموعه NFT نیاز به دانش برنامه‌نویسی یا طراحی دارم؟

خیر. حتی اگر این مهارت‌ها را ندارید، می‌توانید از دیگران کمک بگیرید و یا از طریق سرویس‌هایی که در این مقاله معرفی شده، اقدام به ساخت کلکسیون خود کنید. 

  • آیا ساخت کلکسیون NFT برای کاربران ایرانی امکان‌پذیر است؟ 

بله هنرمندان ایرانی زیادی در این فضا فعال هستند. از آنجایی که استفاده از سرویس‌های ایجاد NFT نیاز به احراز هویت ندارند، می‌توانید با استفاده از VPN با آی پی ثابت، اقدام به ساخت مجموعه خود کنید. 

جمع‌بندی

بسیاری از شما احتمالا کالکشن‌های ۱۰ هزار تایی NFT را که در بسیاری از بازارهای توکن‌های بی‌همتا به‌فروش می‌رسند را دیده‌اید. شاید برای شما جالب باشد که این مجموعه‌ها چگونه ساخته می‌شوند. در این مقاله، به پاسخ این سوال پرداختیم که کالکشن NFT چیست، نحوه ساخت کالکشن NFT را آموزش دادیم و در نهایت به نحوه لیست کردن این مجموعه‌ها در بازار Opensea پرداختیم. نظر شما درباره این کلکسین‌های بی‌همتا چیست؟ آیا روش خوبی برای کسب درآمد هنرمندان است؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید. 

منبع
eatradingacademy

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
48 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا