اخبار آلتکویناخبار اتریوماخبار بلاکچین

خروج سرمایه از اتریوم به شبکه‌های لایه یک؛ فانتوم و سولانا رقبای اصلی

رقبای اتریوم و پروژه‌های لایه ۱ با راه‌اندازی ماینینگ و مشوق‌هایی برای توسعه‌دهندگان، قیمت توکن‌ها را افزایش می‌دهند و از گس بالای اتریوم به نفع خود در جهت مهاجرت نقدینگی استفاده می‌کنند.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، در دنیای رو به رشد ارزهای دیجیتال و فناوری زنجیره بلوکی، رقابت برای ساخت یک شبکه بسیار مقیاس‌پذیر و کاربرپسند که بتواند در مقیاس جهانی به کار گرفته شود، ماراتنی بی‌پایان است که در آن رقبای جدید به صورت منظم به رقابت با یکدیگر می‌پردازند.

بیت کوین بدون شک در بحث امنیت شبکه، میزان کاربران فعال و ارزش بازار پیشرو است. در حالی که اتریوم تاکنون خود را به عنوان بزرگ‌ترین بلاکچینی که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند معرفی کرده است اما مشکلات مستمر در مقیاس‌پذیری دروازه را برای نسل آینده پروتکل‌های بلاکچینی برای دستیابی به جایگاه مناسب در بازار گشوده است.

سلطنت اتریوم در ماه‌های اخیر و سلطه آن بر بازار تحت‌ فشار بیشتری قرار گرفته است چرا که چندین پروتکل مبتنی بر لایه ۱ و لایه ۲ برنامه‌های تشویقی مختلفی را برای جذب کاربران و مهاجرت نقدینگی به اکوسیستم خود راه‌اندازی کرده‌اند.

در این پست قرار است به برخی از پلتفرم‌های رو به رشد لایه ۱ که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کنند و برای افزایش سهم خود از نقدینگی بازار رقابت می‌کنند نگاهی بیندازیم. این پروژه‌ها در هفته‌های اخیر رکورد قیمت خود را جابه‌جا کرده‌اند.

فانتوم توسعه‌دهندگان را به مهاجرت تشویق می‌کند

فانتوم (Fantom) پروتکلی است که از معماری گراف غیر گردشی جهت هدایت اجماع خود بهره می‌برد و بر اساس این طرح، از لحاظ تئوری بی‌نهایت مقیاس‌پذیر است.

ماهیت سریع و کم‌هزینه این شبکه در ماه‌های اخیر موردتوجه کاربران جامعه رمز ارزها قرار گرفته است چرا که شبکه اتریوم همچنان با کارمزدهای بالا و کندی تأیید تراکنش‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند.

میزان فعالیت در شبکه فانتوم پس از اعلامیه ۳۰ آگوست مبنی بر وجود برنامه تشویقی ۳۷۰ میلیون دلاری با هدف پاداش به توسعه‌دهندگانی که پروتکل‌های جدیدی را در بستر شبکه فانتوم ایجاد می‌کنند افزایش یافته است.

ارزش کل قفل‌شده (TVL) در پروتکل فانتوم
ارزش کل قفل‌شده (TVL) در پروتکل فانتوم

بر اساس داده‌های Defi Llama، از زمان راه‌اندازی این برنامه تشویقی، ارزش کل قفل‌شده (TVL) در پروتکل فانتوم از ۶۹۱ میلیون دلار به رکورد ۱.۴۴ میلیارد دلار در تاریخ ۹ سپتامبر افزایش یافته است.

بر اساس داده‌های ارائه‌شده توسط بنیاد Fantom، ارزش کل قفل‌شده ۱.۴۴ میلیارد دلاری فانتوم را به چهارمین شبکه بزرگ سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) در بازار تبدیل کرده است که در حال حاضر، روزانه بیش از ۲۰ هزار آدرس جدید اضافه به این شبکه اضافه می‌شود و بیش از ۱.۵ میلیون تراکنش را پردازش می‌کند.

چندین پروتکل جدید توکن‌های غیرقابل‌معاوضه (NFT) و اکوسیستم امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای در بستر فانتوم راه‌اندازی شده‌اند و ممکن است با مهاجرت نقدینگی به این شبکه، این روند همچنان ادامه داشته باشد.

در زمان نگارش این خبر قیمت فانتوم (FTM) ۱.۴۹ دلار است. فانتوم دو روز قبل‌تر رکورد بالاترین قیمت خود را در ۱.۹۲ دلار به ثبت رساند.

نقدینگی به‌سرعت به سمت آوالانچ مهاجرت می‌کند

آوالانچ (Avalanche) شبکه دیگری است که به سرعت در حال جذب نقدینگی از شبکه اتریوم به سمت خود است. پلتفرم قرارداد هوشمند متن بازی که به طور خاص برای برنامه‌های غیرمتمرکز طراحی شده است.

به دنبال برنامه تشویقی Rush DeFi آوالانچ در تاریخ ۱۸ آگوست که در آن، ۱۸۰ میلیون دلار به پروتکل‌های دیفای و نقدینگی این اکوسیستم اختصاص داده شده است، فعالیت در بستر این پروتکل افزایش چشمگیری داشته است.

این برنامه ابتدا با کرو (Curve) و آوه (Aave)، دو پروتکل برتر دیفای در شبکه اتریوم ادغام شد اما پس از آن، دامنه خود را به پروتکل‌های SushiSwap ، Benqi Finance ، YAY Games ، Kyber Network و ParaSwap گسترش داد.

پس از راه‌اندازی برنامه تشویقی، داده‌های Defi Llama نشان می‌دهد که ارزش کل قفل‌شده در پروتکل آوالانچ از ۳۱۱.۵ میلیون دلار در تاریخ ۱۸ آگوست به اوج ۲.۴۲ میلیارد دلاری در ۵ سپتامبر، پیش از اصلاح قیمت بازار افزایش یافته است. ارزش کل قفل‌شده در این پروتکل در زمان نگارش این خبر به ۲.۱۱ میلیارد دلار رسیده است.

ارزش کل قفل‌شده در پروتکل آوالانچ
ارزش کل قفل‌شده در پروتکل آوالانچ

همچنین، چندین پروتکل جدید دیفای و NFT در بستر آوالانچ راه‌اندازی شده‌ است. از جمله این پروتکل‌ها می‌توان به مشارکت آوالانچ با سازنده کارت‌های تجاری Topps اشاره کرد که مجموعه Topps Major League Baseball Inception را در شبکه آوالانچ راه‌اندازی کرده است.

مهاجرت مداوم کاربران با راه‌اندازی پل آوالانچ (Avalanche Bridge) در ماه ژوئن امکان‌پذیر شد. پلی که به کاربران این امکان را می‌دهد تا دارایی خود در شبکه اتریوم را با یک‌پنجم هزینه قبلی به آوالانچ منتقل کنند.

رقابت سخت‌تر می‌شود

فانتوم و آوالانچ دو ستاره جدید لایه ۱ در حال ظهور هستند که کاربران را جذب خود کرده‌اند. با این‌ وجود آنها تنها شبکه‌های رقیب اتریوم نیستند.

بایننس اسمارت چین و پالیگان، دیگر شبکه‌های سازگار با (ماشین مجازی اتریوم EVM) هستند که در اوایل سال جاری پیشرفت قابل‌توجهی داشتند. هر دو شبکه این امکان را برای کاربران فراهم می‌کنند تا دارایی خود را در شبکه اتریوم نگه دارند و هم‌زمان از کارمزدهای بالا در لایه اصلی دور بمانند.

۷ پروتکل برتر بلاک چین بر اساس ارزش کل قفل شده
۷ پروتکل برتر بلاک چین بر اساس ارزش کل قفل شده

بزرگ‌ترین تهدید برای اتریوم از جانب زنجیره‌های ناسازگار با EVM از سوی سولانا احساس می‌شود که طی هفت روز گذشته، بیشترین افزایش را در ارزش کل قفل‌شده داشته است و پس از آن نیز، پروتکل متمرکز بر استیبل کوین ترا قرار دارد.

علاوه بر سولانا، دو بلاکچین تزوس و الگوراند به میدان آمده‌اند که دو پروتکل مبتنی بر سازوکار اجماع سهام محسوب می‌شوند.

بر اساس داده‌های Defi Llama، ارزش کل قفل‌شده در هر دو شبکه به ترتیب ۲۰۷ و ۷۱ درصد در طول هفت روز گذشته افزایش یافته است. این در حالی است که قیمت توکن‌های آنها به دلیل ارتقاء پروتکل و در رابطه با الگورند، به دلیل پذیرش توسط دولت السالوادور به نزدیکی اوج پیشین خود رسیده است.

همان‌طور که بالاتر گفتیم و در تصویر بالا مشخص است، شبکه اتریوم از نظر تعداد کاربران، پروتکل‌ها و ارزش کل قفل‌شده بلاکچین برتر بازار است اما محدودیت‌های فعلی در شبکه درها را برای رقبا باز گذاشته است تا بتوانند سهم خود را از بازار افزایش دهند.

باید منتظر ماند و دید که آیا اتریوم ۲.۰ مشکلات پیش رو را حل می‌کند یا اینکه با مهاجرت نقدینگی پروتکل‌های نسل بعدی اوج می‌گیرند و راه‌حل بهینه‌ای شامل تمرکز زدایی، امنیت و مقیاس‌پذیری را در پلتفرمی آسان برای سهولت استفاده از فناوری زنجیره بلوکی ارائه می‌دهند.

رکوردشکنی لونا

توکن لونا (LUNA) پروتکل ترا در تاریخ ۷ سپتامبر از ۲۲.۹۵ دلار فراتر رفت و مقاومت پیشین را به سطح حمایتی تبدیل کرد که نشانه مثبتی محسوب می‌شود. قیمت لونا در تاریخ ۹ سپتامبر از میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه خود در سطح ۳۰.۶۳ دلار بالاتر رفت که از خرید قوی در کف قیمت خبر می‌دهد.

خرید بیش از اندازه لونا این روزها باعث شد تا قیمت LUNA به اوج ۳۶.۸۹ دلاری برسد. این نشان‌دهنده تقاضای قوی در سطوح بالاتر است. میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه افزایش یافته است و RSI نیز به ۶۸ رسیده است که نشان می‌دهد گاوهای بازار، قدرتمندانه بازگشته‌اند.

درصورتی‌که خریداران بتوانند قیمت را بالاتر از سطح کنونی حفظ کنند، جفت ارز LUNA/USDT می‌تواند روند صعودی خود را از سر بگیرد و هدف بعدی رمز ارز بومی بلاکچین ترا ۵۰ دلار خواهد بود. در غیر این صورت، قیمت می‌تواند تا میانگین متحرک ۲۰ روزه کاهش یابد.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا