مقایسه شبکه بیت کوین با اینترنت؛ نظر کارشناسان درباره نقش رمزارزها در آینده چیست؟
مارک کیوبن (Mark Cuban)، میلیاردر آمریکایی معتقد است بازار رمزارز در شرایط فعلی به اینترنت دهه ۲۰۰۰ شباهت دارد.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از بیاینکریپتو، کیوبن در توییتی خاطرنشان کرد بازار کریپتو در حال گذراندن دورهای است که تکنولوژی اینترنت کمی پس از پیدایش از آن عبور کرد. این میلیاردر همچنین خاطرنشان کرد در بازار کریپتو، پس از جهش اولیه در برنامههای غیرمتمرکز (dApp)، توکنهای بیهمتا (NFT)، دیفای (DeFi) و بازیهای برای کسب درآمد (P2E)، یک مرحله «تقلید» هم وجود دارد که شبکههای مختلف، اپهای موفق در شبکههای دیگر را در زنجیره خود به وجود میآورند.
آیا ورود کاربران بیشتر به بازار باعث تقویت آن خواهد شد؟
مقایسه بازار رمزارز و اینترنت چیز جدیدی نیست. پیش از این ویلی وو (Willy Woo)، تحلیلگر مطرح چینی نیز رشد کاربران حوزه کریپتو را با رشد اینترنت از زمان راهاندازی آن مقایسه کرده بود. ویلی وو در آن زمان خاطرنشان کرد با توجه به روند رشد اینترنت و منحنی رشد آن در طول سالها، تا سال ۲۰۲۵ شبکه بیت کوین به یک میلیارد کاربر خواهد رسید.
مقایسه شبکه بیت کوین با اینترنت از نظر تعداد کاربر در سالهای مختلف:
اینترنت ۱۹۹۷ = بیت کوین ۲۰۲۱
اینترنت ۲۰۰۵ = بیت کوین ۲۰۲۵
اینترنت ۲۰۱۰ = بیت کوین ۲۰۲۸
مقایسه رشد آمازون از ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۰ میتواند به شما دیدی درباره رشد ظرفیت رشد شبکه بیت کوین از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۸ بدهد.
بازار رمزارزها در روزهای اخیر یک دست قرمزرنگ شده است. در ۲۴ ساعت گذشته، قیمت بیت کوین برای مدتی به زیر ۲۷٬۰۰۰ دلار سقوط کرد. ارزش کل بازار رمزارزها نیز در طول یک ماه گذشته حدود ۸۰۰ میلیارد کاهش یافته است و به حدود ۱.۲۲ تریلیون دلار رسیده است.
علیرغم عملکرد نامناسب بازار، براک پیرس (Brock Pierce)، رییس بنیاد بیت کوین به شرایط خوشبین است. وی به تازگی در گفتگویی با فاکس بیزنس ارزهای دیجیتال را با انقلاب فناوری در سال ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ مقایسه کرد و در این رابطه اظهار داشت:
بسیاری از این پروژهها به صفر خواهند رسید اما بسیاری دیگر به ایبی، آمازون و پیپال زمان حال و آینده ما تبدیل خواهند شد، شاید با موفقیتی به مراتب بزرگتر.
البته برخی افراد فعال در این حوزه نظر دیگری دارند. مایک نووگراتز (Michael Novogratz)، مدیرعامل شرکت گلکسی دیجیتال معتقد است بازار به این زودیها بهبود نخواهد یافت. وی در این رابطه گفت:
احتمالا بازار رمزارز با شاخص نزدک تا زمانی که به تعادل برسیم، مرتبط است. من فکر میکنم ریزش بیشتری را شاهد خواهیم بود و این امر حداقل تا چند ماه دیگر ادامه خواهد داشت و شاهد بازاری بسیار متلاطم، پرنوسان و دشوار خواهیم بود. پس از آن مردم احساس خواهند کرد که به نقطه تعادل رسیدهایم و من در آن مرحله کاملا خوشبین خواهم بود.
نووگراتز در زمان این اظهار نظر معتقد بود بیت کوین حمایت ۳۰٬۰۰۰ دلار و اتریوم سطح حمایتی ۲٬۰۰۰ دلار را حفظ خواهند کرد. اما در زمان نگارش این خبر، هر دوی این رمزارزها سطوح حمایتی ذکر شده را شکستهاند.
آیا قراردادهای هوشمند محرک جدید بازار خواهند بود؟
به عقیده کیوبن، قراردادهای هوشمند محرک بعدی در بازار رمزارزها خواهند بود. وی در این رابطه گفت:
چیزی که هنوز شاهد آن نبودهایم استفاده از قراردادهای هوشمند برای بهبود بهرهوری و سودآوری کسب و کار است. این بایستی محرک بعدی باشد. کسب و کارها به زودی از قراردادهای هوشمند برای به دست آوردن مزایای رقابتی استفاده خواهند کرد و به همین خاطر تنها شبکههای منحصر به فرد و مبتنی بر این تکنولوژی دوام خواهند آورد، در حالی که شبکههای کپیکننده از بین خواهند رفت.
تمام شبکههای بلاکچینی به NFTها، دیفای و حتی قابلیت تعامل میان زنجیرهای احتیاجی ندارند. چیزی که اکنون به آن نیاز داریم جایگزینی اپهای SAAS با قراردادهای هوشمند است.
در مدل SAAS یا «نرمافزار به عنوان یک خدمت»، هاستینگ نرمافزار متمرکز است و کاربران برای دریافت خدمات لازم است ثبت نام کنند. مثالهای پیروی از این مدل DropBox و Hubspot است.
پس از اینکه اتریوم، نسل دوم انقلاب قراردادهای هوشمند را رهبری کرد، پروژههای مختلفی مانند بایننس اسمارت چین، سولانا، الگوراند و کاردانو تحت عنوان «قاتلان اتریوم» روند توسعه این قراردادها را سرعت بخشیدند.
بر اساس دادههای DefiLlama، در حال حاضر بیش از ۹۴ میلیارد دلار در برنامههای غیرمتمرکز اتریوم قفل شده است. ارزش قفل شده بیانبی اسمارت چین نیز ۱۰.۷ میلیارد دلار است.