پروژه‌های کلاهبرداری

آشنایی با انواع کلاهبرداری‌ تتری؛ از ماینینگ USDT تا استخرهای استخراج نقدینگی

چند وقتی است که در بخش نظرات و پشتیبانی میهن بلاکچین پیام‌های زیادی درباره کسب درآمد تتری دریافت می‌کنیم. در این پیام‌ها عمدتا کاربران از ما برای برداشت کردن پول‌های خود از این سایت‌ها کمک می‌خواهند؛ چراکه دارایی‌ آن‌ها پس از چند بار سوددهی به بهانه‌های مختلف بلوکه شده است. این کاربران عمدتا پس از واریز مبالغ خرد و کلان سراغ ما می‌آیند که در این مرحله کاری از ما هم ساخته نیست. تعداد بالا و تکرار پیام‌های مشابه، من را مجاب کرد که هر چه سریع‌تر این مطلب را بنویسم و با تحلیل آناتومی این طرح‌ها توضیح دهم که چرا بسیاری از روش‌های درآمدزایی تتری کلاهبرداری هستند و چطور باید آن‌ها را تشخیص داد. لطفا این مطلب را با دقت بخوانید و برای دوستان و آشنایان خود ارسال کنید.  

خلاصه مطلب:

👈 یکی از قدیمی‌ترین روش‌های کلاهبرداری که همچنان با قدرت قربانی‌های زیادی می‌گیرد، کلاهبرداری ماینینگ تتر است.
👈 سایت‌های کلاهبرداری تتری به شما وعده سود ثابت و بدون ریسک می‌دهند که از نشانه‌های طرح پانزی است.
👈 عمده سایت‌های کلاهبرداری تتر به تازگی راه‌اندازی شده‌اند و اعتبار پایینی دارند.
👈 تیم پشت این پروژه‌ها نامشخص است و راه ارتباطی ندارند.
👈 پروژه‌های کلاهبرداری تتری اغلب متن‌باز نیستند و نمی‌توانید کد قراردادهای هوشمند آن‌ها را بازبینی کنید.

۱. سایت‌ها و اپلیکیشن‌های استخراج تتر

یکی از قدیمی‌ترین روش‌های کلاهبرداری که همچنان با قدرت قربانی‌های زیادی می‌گیرد، کلاهبرداری ماینینگ تتر است. تتر توسط کمپانی مادر آن (Tether Limited) روی بلاکچین‌های مختلف عرضه می‌شود و اصلا قابل استخراج نیست. پس اگر کسی به شما وعده درآمدزایی از استخراج تتر را داد، یا از سر ناآگاهی است یا شیادی! ممکن است این کلاهبرداران با روش‌های دیگری مثل استخراج ارز قابل ماین و پرداخت پاداش به صورت تتر سراغ شما بیایند که باز هم به راحتی قابل تشخیص است. چون:

  • وعده سود ثابت می‌دهند.
  • از شما می‌خواهند سرمایه اولیه را به صورت تتر (معمولا روی شبکه ترون) برای آن‌ها واریز کنید.
  • بلافاصله سود را برای شما واریز می‌کنند.
  • بیشتر محتوای کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی آن‌ها حول تبلیغ برای گرفتن سود است و توضیح فنی درباره نحوه عملکرد پروژه نمی‌دهند.
  • عمدتا طرح‌های زیرمجموعه‌گیری دارند.
  • تیم آن‌ها نامشخص است.
  • طراحی سایت‌ آن‌ها بسیار بی‌کیفیت و سطح پایین است.

۲. استخراج نقدینگی تتر

یکی دیگر از شگردهای رایج، سایت‌های سرمایه‌گذاری/ استخراج نقدینگی یا Liquidiy mining/ استیکینگ یا سوددهی تتری هستند. نکته مهم درباره این روش این است که برخلاف روش قبلی که از نظر فنی امکان‌پذیر نبود، استخراج نقدینگی USDT ممکن است. همین هم گاهی تشخیص پروژه‌های سالم را از ناسالم دشوار می‌کند؛ البته اسکم بودن اکثر آن‌ها (۹۹ درصد) در همان وهله اول قابل تشخیص است.

همین چند وقت پیش یکی از کاربران پیام داد که پول او در یکی از این سایت‌های سرمایه‌گذاری تتر، به ظن پولشویی و آربیتراژ غیرقانونی به صورت موقت بلوکه شده است و فقط در صورتی که نصف مبلغ سپرده به حساب شرکت واریز شود، امکان برگشت مبلغ اصلی وجود دارد. راهکار مقابله با پولشویی قطعا دریافت مبلغ مازاد بر اصل پول نیست، اما وقتی آدرس سایت را گرفتم با دیدن صفحه اصلی آن متوجه شدم که تمام آیکون‌ها و داشبوردهای سایت عکس هستند و سه گزارش بازبینی کد فیک هم پایین آن قرار داده شده است. 

کلاهبرداری استخراج نقدینگی تتر
منبع: caikuang

این سایت وعده سود روزانه سه درصدی در ازای واریز هر مبلغی را به کاربران می‌دهد و برای ترغیب و ایجاد فومو اعلام کرده بودند که در سال فقط ۳ ماه این رویداد برگزار می‌شود. خوشبختانه این دوست عزیز مابقی مبلغ را به حساب شرکت واریز نکردند. اگر به چنین مواردی برخورد کردید، بدانید که هیچ تضمینی برای آزادسازی اصل پول در ازای واریز مبلغ خواسته‌شده وجود ندارد. اگر کسی وعده روزی سه درصد سود (ماهانه ۹۰ درصد) می‌دهد، باید مدارک قابل قبولی از درآمد ثابت خود به شما نشان دهد.  

سایت‌های کلاهبرداری تتری به شما وعده سود ثابت و بدون ریسک می‌دهند که نشانه طرح پانزی است.

دامنه سطح پایین (SDL) اکثر آن‌ها هم این مدلی است:

Usdtusae, Usdtxrp, Usdtrei, Usdtsnd, Usdtbkex, Usdtsa, Usautrc, Usdtor, Usdtatrc, Usarerc, Usdtcma, Usdtort.

عمده این سایت‌ها چنین ویژگی‌هایی دارند:

  • به تازگی راه‌اندازی شده‌اند و عمر دامنه آن‌ها به کمتر از سه ماه می‌رسد (البته اگر موفق به جذب قربانیان بیشتر شوند، قطعا دامنه‌های قدیمی‌تر هم دارند).
  • اعتبار دامنه (Domain Authority) بسیار کمی دارند و امتیاز آن‌ها نشان می‌دهد که ترافیک و لینک‌های ورودی یا بک‌لینک خیلی کمی دارند. 
  • جز تبلیغات، رپورتاژ و دعوت کاربران، خبری از محتوای تحلیلی، آموزشی یا ریویو در سایت‌های معتبر و شبکه‌های اجتماعی نیست. 
  • موسسان و تیم پشت این پروژه ناشناس هستند یا از اسامی جعلی استفاده می‌کنند.
  • راه‌های ارتباط با تیم پیشتیبانی آن‌ها مشخص نیست. 
  • به محض باز کردن سایت صفحه پاپ‌آپ برای اتصال کیف پول باز می‌شود. 
  • طراحی سایت آن‌ها بسیار ضعیف است و اغلب از نظر دستور زبان و املا مشکل دارد. 
  • شیوه‌نامه‌ای از عملکرد سیستم در سایت موجود نیست یا بسیار سطحی و کپی است.
  • به بهانه‌های واهی پول شما را بلوکه می‌کنند یا اجازه برداشت نمی‌دهند.
  • از شما می‌خواهند برای عضویت VIP یا سود بیشتر مبلغ بیشتری را هر چه سریع‌تر به سیستم تزریق کنید.
  • این پروژه‌ها اغلب متن‌باز نیستند و نمی‌توانید کد قراردادهای هوشمند آن‌ها را بازبینی کنید.
  • تیم پشت این پروژه‌ها از ایمیل، واتسپ، تلگرام، توییتر و اینستاگرام برای پیدا کردن مخاطب هدف خود استفاده می‌کنند و شما را به گروه‌هایی با عنوان فرصت‌های سرمایه‌گذاری تتر یا سرمایه‌گذاری در قراردادهای هوشمند دعوت می‌کنند. 
  •  محل درآمد آن‌ها نامشخص و در عین حال کاملا مشخص است؛ سرمایه اولیه را از نفرات اولیه می‌گیرند و به نفرات بعدی می‌دهند. 

برای سنجش عمر و اعتبار دامنه این سایت‌ها، آدرس را در سایت‌ Scam detector وارد کنید.

پروژه‌های استخراج نقدینگی معتبر پس از واریز دارایی‌ به استخرها (یا قراردادهای هوشمند) به شما توکن تامین نقدینگی (LP Token) می‌دهند؛ ال پی توکن نماینده و سند شما برای آن واریز است و امکان برداشت توکن‌های اصلی شما را فراهم می‌کند. شما در ازای توکن‌هایی که به آن استخر واریز کردید و متناسب با سهم خود از استخر، پاداش دریافت می‌کنید که معمولا از محل کارمزدها و به صورت توکن بومی پلتفرم است؛ یعنی دقیقا می‌دانید محل سود شما از کجاست و با چه فرمولی محاسبه و برای شما واریز می‌شود. همه این‌ موارد در بخش Docs یا وایت پیپر این پروژه‌ها نوشته شده است. همچنین این پروژه‌ها به شما وعده سود بلندمدت ثابت و بدون ریسک نمی‌دهند و شما را از ریسک‌های این روش آگاه می‌کنند؛ شما با تامین نقدینگی در پلتفرم‌های معتبر هم تا حد زیادی درگیر ریسک‌هایی مثل ضرر ناپایدار می‌شوید.

۳. سایت‌های تشخیص تتر پولشویی و تقلبی

مورد بعدی سایت‌هایی هستند که ادعا می‌کنند می‌توانند تترهای درگیر در پولشویی یا USDTهای تقلبی را شناسایی کنند. آن‌ها در تلاشند تا به تاییدیه توکن (Token approval) در کیف پول شما دسترسی پیدا کنند و بدین ترتیب می‌توانند USDTها و سایر توکن‌های شما را جابه‌جا کنند. در واقع این کار را از طریق تاییدیه مجوز نامحدود به توکن‌ (Unlimited token allowance) انجام می‌دهند. این تاییدیه به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به صورت نامحدود به دارایی‌های کیف پول شما دسترسی داشته باشند. روش‌های مختلفی برای شناسایی این دسترسی‌ها و درخواست‌ها وجود دارد:

  • از کیف پول‌هایی استفاده کنید که توضیح می‌دهند قراردادهای هوشمندی که با آن‌ها تعامل می‌کنید، چه ویژگی‌هایی دارند و چه دسترسی‌هایی می‌خواهند. مثلا کیف پول‌ Rabby Wallet قادر به شناسایی چنین درخواست‌هایی است.
  • از ابزارهای آنتی ویروس دیفای مثل Web.3 استفاده کنید که هنگام اتصال کیف پول، دسترسی‌های خواسته شده را شرح می‌دهد و از طریق داشبورد Token Approval آن می‌توانید دسترسی‌ به کیف پول خود را لغو کنید.
  • از سایت Revoke.cash و مرورگرهای بلاکچینی برای لغو مجوز استفاده کنید. عرفان در این ویدیو این دو روش را آموزش داده است.

۴. تبلیغات درآمد تتری در یوتیوب

احتمالا شما هم دیده‌اید که حتی کانال‌های پربازدید و تاییدشده در یوتیوب هم تبلیغ کسب درآمد از تتر را می‌کنند. مسیر درآمدزایی یکی از روش‌هایی که به شما معرفی می‌کنند، این شکلی است:

  • یک اپلیکیشن یا سایت ایجاد می‌کنند و از شما می‌خواهند حساب کاربری و کیف پول بسازید.
  • سپس درخواست می‌کنند تا کارهای ساده‌ای مثل کلیک روی تبلیغات سایت یا تماشای ویدیوهای یک کانال را انجام دهید.
  • پاداش این کار را به کیف پول شما واریز می‌کنند، اما نمی‌توانید آن را برداشت کنید.
  • برای برداشت جوایز از شما می‌خواهند کارهای بیشتری مانند عضویت در گروه‌های خاص، دعوت از دوستان، واریز پول بیشتر برای رسیدن به پلن درآمدی خاص یا VIP را انجام دهید.
  • امکان برداشت مبلغی را به عنوان پاداش برای شما فراهم می‌کنند، اما برای برداشت اصل پول یا مبالغ بیشتر از شما کارهای بیشتری می‌خواهند.

گزارشی از تحلیل کلاهبرداری‌های تتری در یوتیوب توسط آزمایشگاه Withsecure منتشر شده است. در این گزارش آمده است که تا فوریه ۲۰۲۳ تقریبا ۷۰۰ URL مرتبط با برنامه‌های جعلی از این نوع شناسایی شدند. همچنین هشتگ #usdtmining در بیش از ۳۹۰۰ ویدیوی مختلف استفاده شده است. این ویدیوها معمولا چنین عناوینی دارند:

  • چطور روزانه n مقدار تتر بدست بیاوریم؟
  • سایت جدید برای ماینینگ تتر
  • روش جدید کسب درآمد از USDT
  • سود تتری رایگان
کلاهبرداری درآمد تتری در یوتیوب
منبع: Withsecure.com

در این گزارش آدرس‌ کیف پول‌های مرتبط با این برنامه‌های تقلبی از چندین ویدیو استخراج شد؛ الگوهای یافت شده در تراکنش‌های مرتبط با این کیف پول‌ها نشان می‌دهد که هزاران برنامه و کیف پول در این پروژه‌ها مشارکت کرده‌اند و حدود ۹۰۰ قربانی در این پروسه شناسایی شدند. با جمع‌بندی تراکنش‌های بین کیف پول قربانی و کیف پول اپلیکیشن مشخص شد که رقم این کلاهبرداری‌ها بین ژوئیه تا نوامبر ۲۰۲۲ بیش از ۱۰۰،۰۰۰ دلار بوده است. گزارش کامل را می‌توانید از اینجا دانلود کنید و بخوانید. 

صحبتی با کاربران میهن بلاکچین

چه در بازار کریپتو تازه‌وارد باشید و چه قدیمی، باید مدام اطلاعات خود را از مدل‌های کلاهبرداری آپدیت کنید. همیشه کمی شک و تردید را چاشنی تحقیقات خود کنید و هر پروژه و دعوت به سرمایه‌گذاری را از جنبه‌های مختلف بسنجید. همانطور که می‌دانید در اکثر مواقع اگر قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شوید، نمی‌توانید پول خود را پس بگیرید. پس لطفا به توصیه‌های زیر توجه کنید:

  • پروژه‌هایی که وعده سود‌های نجومی، درآمد ثابت و بدون ریسک می‌‌دهند به احتمال زیاد کلاهبرداری هستند.
  • اگر پروژه‌ای کاربران و مشارکت‌کنندگان بالایی دارد، به معنای معتبر بودن آن نیست. امکان خرید فالوئر جعلی، طرح‌های افیلیت مارکتینگ و پانزی وجود دارد.
  • حتی اگر پروژه توسط دوستان شما پیشنهاد شده است، قبل از سرمایه گذاری باید DYOR را انجام دهید.
  • لطفا در صورتی که پس از مدت کوتاهی از این پروژه‌ها سود گرفتید، اطرافیان خود را تشویق به سرمایه‌گذاری نکنید. جدا از اینکه سود شما موقت است، به خطر انداختن پول دیگران تبعات جبران‌ناپذیری دارد.
  • این پروژه‌ها ممکن است ادعا کنند که با شرکت‌های شناخته‌شده مانند گوگل، آمازون، کوین مارکت کپ و غیره همکاری می‌کنند. حتما بخش Partnership شرکت‌های ذکرشده را بررسی کنید.
  • لطفا پیش از سرمایه‌گذاری در چنین طرح‌هایی از کارشناسان و افراد فنی مشورت بگیرید.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری تتری کدامند؟

استخراج تتر، استخراج نقدینگی USDT، شناسایی تتر حاصل از پولشویی و ویدیوهای کسب درآمد روزانه تتری در یوتیوب از رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری تتری هستند.

چطور کلاهبرداری کسب درآمد تتری را تشخیص دهیم؟

این کلاهبرداران به شما وعده سود نجومی، ثابت و بدون ریسک می‌دهند و اصل پول را به بهانه‌های مختلف در سایت خود قفل می‌کنند. نامشخص بودن تیم، نبود راه تماس با تیم و کیفیت پایین وبسایت از نشانه‌های اسکم بودن چنین پروژه‌هایی است.

جمع‌بندی

کلاهبرداران ارز دیجیتال هنوز با روش‌های بسیار ساده مانند سایت‌های تقلبی ایردراپ و استخراج تتر قربانیان زیادی می‌گیرند. تنها سلاح ما برای مقابله با این افراد، افزایش دانش، آگاهی و اراده در برابر وعده‌های وسوسه‌برانگیز است. قطعا در وضعیت اقتصادی فعلی، چند صد دلار بیشتر می‌تواند زندگی روزمره ما را ساده‌تر کند، اما باید نسبت پاداش به ریسک آن را هم مدنظر داشته باشیم. در این مطلب تلاش کردم شما را با ۴ مورد از روش‌های کلاهبرداری تتری آشنا کنم. امیدوارم که هرگز قربانی چنین طرح‌هایی نشوید و لطفا این مطلب را برای دوستان و آشنایان خود بفرستید. هر سوالی که درباره پروژه‌های مشکوک دارید را می‌توانید زیر همین مطلب بپرسید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
17 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا