کریپتو کده

شبکه کلاور فایننس چیست؟ معرفی Clover Finance و توکن کاربردی CLV

موفقیت پروتکل‌های DeFi (امور مالی غیر متمرکز) در اولین گام به حوزه گسترده خدمات آنان مرتبط است. خدماتی مانند صرافی‌های غیر‌متمرکز، پلتفرم‌های وام‌دهی و وام‌گیری، پروتکل‌های استیکینگ و ییلد فارمینگ. این پروتکل‌ها بسترهای جدیدی در دنیای رمز ارزها ایجاد کرده‌اند و برای اعضایشان بسیار هم سودآور بوده‌اند. اما استفاده از پلتفرم‌های دیفای مخصوصا برای کاربران جدید به این آسانی‌ها نیست. زمانی که به عنوان یک کاربر تازه وارد به این دنیا قدم می‌گذارید به احتمال خیلی زیاد گمراه می‌شوید و با موانع بسیاری نیز روبرو خواهید شد.

مشکلات شما زمانی تشدید می‌شود که متوجه می‌شوید اکثر پروژه‌های دیفای فقط علاقه به فعالیت در اکوسیستم خودشان را دارند. پس از مدتی در می‌یابید که ارتباط بین زنجیره‌ها یک مانع بزرگ برای فعالیت شماست و این مانع یکی از بزرگترین ضعف‌های اکوسیستم DeFi است. دقیقا همین جا است که پروژه‌هایی مانند کلاور فایننس (Clover Finance) وارد عمل می‌شوند و مشکل شما را حل می‌کنند. حال ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که کلاور فایننس چگونه این کار را انجام می‌دهد؟ برای آشنایی با کلاور فایننس و توکن CLV، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

Clover Finance چیست؟

Clover Finance چیست؟

کلاور فایننس یک پاراچین زیربنایی شبکه پولکادات، ارائه‌دهنده خدمات یک مرحله‌ای دیفای و مبتنی بر بستر فریم‌ ورک ساب‌ استریت (Substrate) است. این پروژه قصد دارد تحت عنوان لایه‌ای بنیادی برای سازگاری بین زنجیره‌ای به اولین پل متقابل میان زنجیره‌ای غیر حضانتی و غیرمتمرکز از اتریوم به پولکادات تبدیل شود تا بتواند کمبود موجود در ارتباطات متقابل بلاکچینی را حل کند.

به عبارت دیگر کلاور فایننس راهی برای پر کردن شکاف عدم سازگاری و وسیله‌ای برای آسان‌تر کردن فعالیت میان زنجیره‌ای در بلاکچین ها است.

ایده و اهداف پروژه Clover Finance

ایده و اهداف پروژه Clover Finance

پروژه Clover با هدف افزایش قابلیت سازگاری بین زنجیره‌ای بین اتریوم و پولکادات ایجاد شده است و نیل به این هدف را از طریق پشتیبانی گسترده از برنامه‌های مبتنی بر EVM اتریوم، طراحی داخلی دو طرفه (2WP) و ارائه طیف گسترده‌ای از ابزارهای توسعه دهنده بومی Substrate ممکن می‌سازد. از دیگر اهداف مهم پروژه کلاور، تبدیل شدن به پروتکل نهایی اتریوم – پولکادات است که به لطف طراحی و معماری هایبرید میسر می‌شود.

علاوه بر قابلیت‌های بین زنجیره‌ای، شبکه کلاور در تلاش برای ساخت یک لایه بنیادی برای برنامه‌های دیفای است تا اولا چهارچوب‌های زیرساختی را برای این برنامه‌ها فراهم کند و ثانیا یک مدل تراکنش بدون کارمزد گس ارائه دهد که تجربه کاربر را بسیار ساده می‌کند.

کلاور فایننس همچنین در حال فعالیت برای توسعه این لایه بنیادی است که هدف فراهم ساختن خدمات مالی آسان برای کاربران پلتفرم خود و دیگر پروژه‌ها را دنبال می‌کند. از جمله مهم‌ترین خدمات شبکه Clover Finance می‌توان به استیک کردن نقدینگی، ترید غیر متمرکز، وام‌ دهی غیر‌ متمرکز و حاکمیت اشاره نمود. 

لازم به ذکر است محصولات اصلی کلاور فایننس شامل وب اپلیکیشن کلاور فایننس و کیف پول Clover Finance می‌شوند که در ادامه این مطلب به آنها می‌پردازیم.

شبکه Clover Finance چطور کار می‌کند؟

همانطور که پیش‌تر نیز گفته شد، Clover Finance یک بستر زیرساختی است که بر سازگاری بین زنجیره‌ای متمرکز شده است و توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا بتوانند راه ارتباطی برای برنامه‌های DeFi بین دو شبکه اتریوم و پولکادات را در اختیار داشته باشند. به بیان دیگر پروتکل Clover قصد دارد تا به یک پل میان زنجیره‌ای غیر متمرکز و بدون وثیقه از اتریوم به پولکادات تبدیل شود. این پروژه شامل یک لایه ذخیره سازی، یک لایه قراردادهای هوشمند، یک لایه پروتکل DeFi و یک لایه External Application یا eApp است که همگی با هدف ایجاد قابلیت همکاری در بلاک چین ایجاد شده‌اند. نحوه عملکرد این لایه‌ها به شرح زیر است:

  • لایه ذخیره‌سازی: پروتکل لایه ذخیره‌سازی، ذخیره توزیع‌شده داده‌های dApp را فعال می‌کند.
  • لایه قرارداد هوشمند: این لایه از استقرار میان زنجیره‌ای قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند و با Web ۳.۰ سازگار است. dApp‌های موجود Web ۳.۰ را می‌توان بدون هیچ تغییری به کلاور منتقل کرد.
  • لایه پروتکل دیفای: این لایه از پروتکل‌های پایه‌ای DeFi مانند اعطای وام، سواپ، بیمه و موارد دیگر پشتیبانی می‌کند. توسعه‌دهندگان همچنین می‌توانند پروتکل‌های DeFi خود را بسازند.
  • لایه برنامه‌های غیر‌متمرکز خارجی: این لایه از تکامل dApp به eApp پشتیبانی می‌کند. توسعه‌دهندگان می‌توانند به راحتی eApp‌ های خود را در کلاور بسازند و نیازی هم به ماشین‌های مجازی نیست.

کلاور فایننس دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟

Clover Finance زمینه‌ای برای ایجاد برنامه‌های غیر متمرکزی ایجاد می‌کند که در میان بلاکچین‌ها فعالیت می‌کنند. پیش از این، برنامه‌های غیر متمرکز یا dApp‌ ها در شبکه اتریوم توسعه داده می‌شدند. سیستم کلاور کاربرد دیفای را برای توسعه‌دهندگان و کاربران معمولی آسان‌تر می‌کند. توسعه‌دهندگان به دنبال این هستند که پذیرش رمزارزها و امورمالی غیرمتمرکز را در هر جایی که ممکن است فعال کنند تا درها را بر روی مخاطبین کاملا جدیدی که از میلیاردها نفر تشکیل شده‌اند و از اقتصاد جدید غیرمتمرکز استفاده نمی‌کنند، باز کنند.

ویژگی‌های Clover Finance

کلاور فایننس شاخصه‌های بارز بسیاری دارد که از جمله این شاخصه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱.فناوری شبیه‌سازی SPV کلاور فایننس:

برای دستیابی به سطح جدیدی از یک سیستم 2WP بدون نیاز به اعتماد یا Trustless 2 way peg (در یک سیستم بدون نیاز به اعتماد، موجودیت واحدی وجود ندارد که بر روی سیستم، قدرت و کنترل داشته باشد و مشارکت کنندگان برای اجماع لازم نیست که همدیگر را بشناسند و یا به هر چیز دیگری جز خود سیستم اعتماد کنند)، کلاور از فناوری شبیه‌سازی زنجیره‌ای SPV استفاده می‌کند که برای فعال‌کردن سیستم بدون نیاز به اعتماد بین بلاکچین‌های تورینگ کامل و غیر‌تورینگ کامل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فناوری SPV یا Simplified Payment Verification به معنای تایید ساده پرداخت است. تائید ساده پرداخت این امکان را فراهم می‌کند که بدون نیاز به دانلود کردن تمام بلاکچین بیت کوین، وجود داشتن یک تراکنش در این بلاکچین تائید شود. کلاور فایننس نیز با بهره گیری از این تکنولوژی می‌تواند بدون ذخیره سازی کل تاریخچه بلاکچین، تراکنش‌های بیت کوین و اتریوم را مورد بررسی قرار دهد و تاییدیه‌های لازم را صادر کند.

۲.سازگاری با ماشین مجازی اتریوم (EVM):

یکی از مزایای بزرگ کلاور فایننس، سازگاری آن با ماشین مجازی اتریوم (EVM) و مرکز توسعه دهندگان آن است. (ماشین مجازی اتریوم یک ماشین تورینگ کامل است که بر روی بلاکچین اتریوم فعالیت می‌کند و به کاربران این امکان را می‌دهد تا بتوانند برنامه‌ها و پلتفرم‌های خود را بصورت غیر متمرکز بر روی آن اجرا کنند.)

۳.حذف هزینه گس برای کاربران نهایی:

حذف هزینه گس برای کاربران نهایی و توزیع مجدد آن در جای دیگر، میزان پذیرش پروژه را افزایش می‌دهد و DeFi را برای کاربران جدید ساده‌تر می‌کند.

۴.ساده کردن تجربه میان زنجیره‌ای:

با استفاده از کیف پول کلاور، کاربران می‌توانند بین زنجیره‌های مختلف به ارسال و دریافت رمز ارزها بپردازند یا توکن‌ها را رپد یا آنها را آنرپد کنند. (wrap کردن یک توکن به معنای ایجاد آن توکن در بلاکچین دیگری غیر از بلاکچین اصلی خودش است)

نقش پاراچین‌ها در شبکه پولکادات

اینکه کلاور یک پاراچین در شبکه پولکادات است این امکان را فراهم می‌آورد که همکاری بین زنجیره‌ای بیشتری ایجاد شود و همچنین باعث می‌گردد تا کلاور با سایر پاراچین‌های موجود در پولکادات، بیت کوین و اتریوم ارتباط برقرار کند. اگر با شبکه پولکادات آشنایی داشته باشید می‌دانید که این شبکه، بصورت چند زنجیره‌ای لایه صفر طراحی شده است. این بدین معناست که زنجیره مرکزی می‌تواند امنیت و امکان همکاری لایه صفر را برای ۱۰۰ بلاکچین لایه یک متصل شده به پاراچین فراهم کند.

بنابراین پاراچین قادر است تا به عنوان لایه‌های زنجیره‌ای متنوع لایه یک تعریف گردد که بصورت موازی در شبکه‌های Polkadat و Kusama اجرا می‌شوند. پاراچین‌ها به زنجیره متصل هستند و از قابلیت همکاری، مقیاس‌پذیر بودن و حاکمیتی که پولکادات ارائه می‌کند، بهره‌مند می‌شوند. مدل پاراچینی پولکادات بر این اصل استوار است که زیرساخت‌های بلاکچینی آینده برای اینکه بتوانند تقاضای فزاینده بازار آینده را تامین کنند، به قابلیت ارتباطات، مقیاس‌پذیری و همکاری بیشتر نیاز دارند.

با توجه به موارد ذکر شده، پولکادات به هر داده یا دارایی اجازه می‌دهد تا بین پاراچین‌های متصل شده خود انتقال یابند که خود باعث ایجاد فرصت‌های جدید در حوزه دیفای می‌شود. از آنجایی که پولکادات معیار خاصی برای طراحی پاراچین‌ها اعمال نمی‌کند، این امر امکان منحصر‌به‌فرد بودن و انعطاف‌پذیری را فراهم می‌کند.

پاراچین‌ها فقط باید به اعتبارسنج‌های شبکه ثابت کنند که هر بلوک ایجاد شده در پاراچین از پروتکل مورد توافق پیروی می‌کند. این دقیقا همان چیزی است که پاراچین کلاور به دنبالش است یعنی ایجاد پل‌های متقابل اتریوم پولکادات برای انتقال دارایی‌های بومی اتریوم به شبکه پولکادات.

امنیت شبکه کلاور فایننس چگونه برقرار می‌شود؟

کلاور یک پروژه متن باز است که تصمیم‌گیری درباره آن توسط کل جامعه انجام می‌شود. توکن CLV یک دارایی چند منظوره در اکوسیستم کلاور فایننس است. دارندگان توکن‌های CLV می‌توانند نودهای اعتبارسنج را در شبکه با استفاده از یک کلیک معرفی کنند. نامزد شدن اعتبارسنج‌ها از طریق لایه اجماع اثبات سهام (POS) صورت می‌گیرد. بدین معنا که دارندگان این توکن می‌توانند توکن‌های خود را استیک کنند تا بتوانند به عنوان اعتبارسنج در زیرساخت شبکه کلاور فعالیت کنند. سیستم کلاور بدون نیاز به اعتماد است. چهارچوب substrate و تکنولوژی پاراچین پولکادات که توسط کلاور پذیرفته شده است، امنیت و سرعت بیشتری برای تراکنش‌های این شبکه به ارمغان می‌آورند.

توکن CLV چیست؟

توکن CLV چیست؟

توکن استاندارد شبکه کلاور فایننس CLV نام دارد و بر بستر اتریوم با استاندارد ERC-20 و بر بستر بایننس اسمارت چین با استاندارد BEP-20 قرار دارد.این توکن به معنای واقعی در امور میان زنجیره‌ای کاربرد دارد چرا که یک پل دو طرفه منحصربه‌فرد است که به آدرس‌های کلاور مبتنی بر EVM و آدرس‌های کلاور پولکادات اجازه می‌دهد تا به یکدیگر متصل شوند. این موضوع یک پیشرفت مفید است به ویژه به این دلیل که وب اپلیکیشن کلاور و کیف پول آن می‌توانند اطلاعات اکانت‌های مختلف کاربران را در چندین dApp متصل نموده و جمع‌آوری کنند. این امر باعث می‌شود که کاربران DeFi بتوانند کیف پول‌ها، اکانت‌ها و دارایی‌های متعدد خود را آسانتر مدیریت کنند.

توکن CLV یک دارایی چند منظوره در اکوسیستم کلاور فایننس است. از آن به عنوان توکن حاکمیتی برای فعال‌سازی رای‌گیری در مورد ارتقا سیستم استفاده می‌شود. این توکن همچنین می‌تواند برای پرداخت هزینه تراکنش‌ها در پلتفرم نیز مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه موارد دیگر استفاده از این توکن در شبکه آورده شده است:

  • اعتبارسنجی: کاربران می‌توانند توکن‌های CLV خود را برای اعتبارسنجی تراکنش‌های شبکه استیک کنند.
  • دسترسی به خزانه: توسعه‌دهندگان می‌توانند برای تامین مالی پروژه‌های خود از طریق خزانه درخواست بدهند.
  • نامزدی: دارندگان CLV می‌توانند اعتبارسنج‌های نود خود را با استفاده از یک کلیک معرفی کنند.
  • استقرار: می‌توان از CLV برای استقرار قراردادهای هوشمند و dApp‌ ها در کلاور استفاده کرد.

عرضه اولیه توکن CLV

توکن CLV در ماه می سال ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) در صرافی کوین لیست (Coinlist) عرضه شد. قیمت عرضه اولیه CLV بین ۰.۲۰ و ۰.۳۵ دلار در تغییر بود. بالاترین قیمتی که این توکن تا‌کنون به خود دیده است، ۵۱.۴۸ دلار در ۱۵ جولای ۲۰۲۱ (تیر ۱۴۰۰) است و ‌در آن زمان دارندگان این توکن شاهد رشد ۲۰,۰۰۰ درصدی ارزش دارایی‌های خود بودند. این رشد البته خیلی دوام نداشت و قیمت این توکن افت کرد. در زمان نگارش این مطلب قیمت CLV به ۱.۶۶ دلار رسیده است.

تعداد توکن‌های CLV در گردش

در حال حاضر ۱۲۸,۷۷۷,۷۷۸ عدد توکن CLV در گردش وجود دارد با این حال حداکثر مجموع عرضه این توکن ۱,۰۰۰,۰۰۰۰,۰۰۰ عدد است. تخصیص این یک میلیارد توکن به شکل زیر انجام می‌شود:

  • ۴۰ درصد هم اکنون به عنوان مشوق اکوسیستم توزیع می‌شود. (واگذاری در ۳۶ ماه)
  • ۱۵ درصد در کوین لیست فروخته شده است.
  • ۱۲ درصد برای بنیاد نگهداشته می‌شود. (واگذاری ۳۶ ماهه)
  • ۱۰ درصد به تیم توسعه‌دهندگان اختصاص می‌یابد. (واگذاری ۳۶ ماهه)
  • ۱۰ درصد برای حامیان اولیه حفظ می‌شود. (واگذاری ۳۶ ماهه)
  • ۷.۵ درصد برای بازاریابی اختصاص داده می‌شود. (واگذاری ۳۶ ماهه)
  • ۳ درصد به عنوان کمک مشارکت‌کنندگان حفظ می‌شود. (واگذاری ۳۶ ماهه)
  • ۲.۵ درصد در یک فروش خصوصی به سرمایه‌گذاران واجد شرایط فروخته می‌شود.

ارز CLV را از کجا بخریم؟

در حال حاضر شما می‌توانید کلاور فایننس را مستقیما با استفاده از ارزهای فیات در برترین صرافی‌های رمز ارز خریداری کنید. شما همچنین می‌توانید تبادل توکن‌ها را نیز در بعضی از صرافی‌ها انجام دهید. از برترین صرافی‌ها برای انجام مبادلات کلاور فایننس می‌توان به بایننس Binance، کوین بیس (Coinbase)، اوککس (OKEx)، کو کوین (KuCoin)، اف تی اکس (FTX)، هات کوین گلوبال (Hotcoin Global)، گیت آی او (Gate.io) و بیت هامب گلوبال (Bithumb Global) اشاره نمود.

کیف پول کلاور فایننس چیست؟

کلاور فایننس یک کیف پول چند زنجیره‌ای متن باز با امنیت بالا ارائه می‌کند که عملکردهای چند زنجیره‌ای مانند انتقال دارایی و مبادله بین دارایی‌های چند زنجیره‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این کیف پول در مرورگر شما بصورت افزونه در دسترس است. شما با استفاده از کیف پول کلاور فایننس می‌توانید با استفاده از یک رابط کاربری ساده و بدون نیاز به جا‌به‌جایی بین شبکه‌ها با برنامه‌های دیفای میان زنجیره‌ای ارتباط برقرار کنید. ارسال، دریافت، رپد و آن‌رپد کردن دارایی‌های میان زنجیره‌ای در اتریوم، پولکادات و بایننس اسمارت چین با استفاده از این کیف پول امکان پذیر است. همچنین لازم به ذکر است این کیف پول کاملا غیر حضانتی (در کیف پول‌های غیر حضانتی کلید خصوصی به خود کاربر داده می‌شود) است و برای استفاده بصورت رایگان در دسترس همگان قرار دارد. کیف پول کلاور فایننس شامل ویژگی‌های زیر است:

  • ایجاد، وارد کردن و مدیریت حساب‌های چند زنجیره‌ای در یک کیف پول
  • مدیریت آسان و جابه‌جایی بین چند کیف پول
  • روشی آسان برای انتقال دارایی‌ها
  • انتقال آسان توکن‌های زنجیره‌ای در یک کیف پول
  • تعامل با اپلیکیشن‌های غیر‌متمرکز (dApp) در بسیاری از زنجیره‌های سازگار با EVM مانند اتریوم، بایننس اسمارت چین، هکوچین و فانتوم
  • تعامل با اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز در بسیاری از زنجیره‌های Substrate

علاوه بر کیف پول کلاور فایننس، کیف‌ پول‌های Trust Wallet، MetaMask و Binance Chain Wallet نیز از کلاور فایننس پشتیبانی می‌کنند که کاربران بنا بر علاقه خود می‌توانند یکی از این کیف پول‌ها را برای انجام مبادلات خود انتخاب کنند.

مرورگر شبکه کلاور فایننس

مرورگر کلاور فایننس به کاربران اجازه می‌دهد تا برنامه‌ها را از طریق آدرس‌های خود وارد کنند. این مرورگر به عنوان راه حل یک مرحله‌ای داده‌های زنجیره‌ای هر یک از برنامه‌ها را بصورت اتوماتیک ادغام می‌کند. این مرورگر همچنین علاوه بر نمایش بلاک‌ها و اطلاعات تراکنش‌ها از توابع تجسمی و تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز بهره می‌برد.

زمانی که کاربر آدرس را وارد می‌کند، مرورگر به صورت اتوماتیک داده‌ها را آنالیز می‌کند و تصویر رفتار کاربر و تغییر دارایی‌های وی را ارائه می‌کند. بعلاوه، مرورگر کلاور آنالیز بصری داده‌ها را برای تیم برنامه‌ها جهت دریافت وضعیت بصری کلی آن برنامه نیز ارائه می‌کند.

تیم شبکه Clover Finance

تیم شبکه Clover Finance

همانطور که می‌دانید نوآوری نیاز مبرم امور مالی غیر متمرکز (DeFi) و پاراچین است اما اجرای آن کار آسانی نیست و به تخصص کافی نیاز دارد. کلاور تیمی متشکل از مهندسین، طراحان و سرپرست‌های پروژه و بازار را جمع آوری نموده است تا بتوانند این پروژه را در میان پروژه‌های موفق دیگر پیش ببرند و توسعه مداوم آن را تضمین کنند. تیم کلاور فایننس متشکل از افراد زیر است:

  • Viven Kirby: هم بنیان‌گذار و سرپرست پروژه
  • Norelle Ng: هم بنیان‌گذار و سرپرست اجرایی
  • Burak Keçeli: هم بنیان‌گذار و سرپرست فنی
  • Werlandy Wang: طراح اصلی
  • Richard Han: سرپرست مهندسی
  • Mike Merritt: سرپرست بازاریابی

شرکای استراتژیک کلاور فایننس

شرکای استراتژیک کلاور فایننس

کلاور فایننس شرکای استراتژیک و حامیان هم فکر فراوانی دارد که از جمله آنها می‌توان به گراف (The Graph)، چین لینک (Chainlink)، پالیگان (Polygon)، بانس (Bounce)، چین سوآپ (Chainswap) و کراست (Crust) اشاره نمود. بسیاری از این پروژه‌ها همچنین به دنبال ارائه یک تجربه جامع‌تر از بلاکچین برای کاربرانی هستند که عناصر جداگانه قبلی را به یکدیگر متصل می‌کنند.

سخن پایانی

بزرگترین مزیتی که فناوری و اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر، تلگرام یا حتی تلفن‌های هوشمند برای بشر به ارمغان می‌آورند کمک به انسان‌ها برای متصل‌شدن به یکدیگر است، حتی اگر خیلی از هم دور باشند. بنابراین چرا در صنعت بلاکچین که یک فناوری جدید است ما باید از هم جدا باشیم. کلاور دقیقا حلقه مفقوده از زنجیره‌ای است که این شکاف را در دنیای رمز ارزها پر می‌کند. به بیان دیگر Clover Finance یک لایه جدید و نوید بخش بلاکچین است که به کاربران امکان می‌دهد تا به طور همزمان با شبکه‌های اصلی تعامل داشته باشند و معامله کنند. در ترکیب با سایر پروتکل‌ها و پلتفرم‌ها، کلاور می‌تواند مانع اصلی برای پذیرش گسترده DeFi که قابلیت همکاری در بلاکچین است را از سر راه بردارد.

منبع
Cloverfinance

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا