کریپتو کده

شبکه دیفای چین چیست؟ آشنایی با DeFiChain و کوین DFI

با گسترش و توسعه تکنولوژی بلاکچین، امور مالی غیرمتمرکز (Defi) توانست بسیاری از افراد فعال در حوزه رمزارزها را به خود جذب کند؛ اما صنعت دیفای با مشکلاتی همچون عدم مقیاس‌پذیری، امنیت پایین و متمرکز بودن روبرو شد، که باعث می‌شوند روند رشد این صنعت به کندی پیش رود. شبکه DeFiChain به عنوان یک نوآوری در صنعت دیفای شناخته می‌شود، که توانسته بسیاری از مشکلات فعلی Defi را برطرف کند و به بستر امنی برای انجام معاملات غیرمتمرکز تبدیل شود. شبکه دیفای چین قصد دارد با توجه به امنیت بالای شبکه بیت کوین از بستر این شبکه به منظور ارتقای امنیت پلتفرم‌های دیفای استفاده کند. در این مقاله، به این می‌پردازیم که شبکه DeFiChain چیست، چطور کار می‌کند و چه ویژگی‌هایی دارد و سپس کوین DFI، نقشه راه پروژه، تیم توسعه‌دهنده، همکاری‌ها، نحوه خرید، فروش و نگهداری رمزارز‌ DFI را بررسی می‌کنیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

شبکه DeFiChain چیست؟

شبکه DeFiChain چیست

اگر در بازار رمزارزها فعالیت داشته باشید حتما با شبکه‌های بیت کوین و اتریوم آشنا هستید. بیت کوین قدیمی‌ترین شبکه بلاکچین و اتریوم اولین شبکه بلاک چین است که به اپلیکیشن‌های مختلف اجازه می‌دهد بر بستر آن ساخته شوند. شبکه بیت کوین به دلیل استفاده از گواه اثبات کار (POW) و تعداد زیاد ماینرها از امنیت بسیار بالایی برخوردار است؛ اما توسعه‌دهندگان نمی‌توانند بر بستر آن برنامه‌های خود را ایجاد کنند. همچنین در حالی که شبکه اتریوم به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا برنامه‌های مختلف مانند اپلیکیشن‌های دیفای را بر بستر آن ایجاد کنند؛ اما به دلیل مقیاس‌پذیری پایین نمی‌تواند تراکنش‌ها را سریع و با کارمزد پایین انجام دهد. هدف شبکه DeFiChain این است که با استفاده از نوآوری در ساختار خود بتواند مقیاس‌پذیری، امنیت و غیرمتمرکز بودن را در شبکه خود پیاده‌سازی کند و به بستری مناسب برای اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز (DApp) در حوزه دیفای تبدیل شود.

DeFiChain یک شبکه نرم‌افزاری است، که توسط یک شبکه توزیع شده از کامپیوترها پشتیبانی می‌شود. سرعت تراکنش‌ها در این شبکه بسیار سریع است و همچنین تمامی اطلاعات آن شفاف و قابل دسترسی است. شبکه دیفای چین به منظور پشتیبانی از خدمات مالی مانند وام‌دهی و قرض‌دهی، سرمایه‌گذاری، پس‌انداز و تمام خدماتی که بانک‌ها ارائه می‌دهند، در فضای غیرمتمرکز بهینه‌سازی شده است. به عبارت ساده‌تر شبکه دیفای چین توسط هیچ مرجع یا نهادی کنترل نمی‌شود و تمامی افراد می‌توانند با استفاده از دستگاه کامپیوتر خود در این شبکه مشارکت داشته باشند و در ازای آن رمزارز DFI پاداش بگیرند.

هدف شبکه DeFiChain چیست؟

DeFiChain با استفاده از شبکه بیت کوین به عنوان یک لایه امنیتی در تلاش است تا حوزه  DeFi را به اکوسیستم بیت کوین بیاورد. پلتفرم‌های DeFi در شبکه بیت کوین می‌توانند به سطح بالاتر از امنیت دست یابند و ویژگی‌های جدید را به این حوزه وارد کنند. هدف دیفای چین توسعه استفاده از دیفای است و قصد دارد نوید دهنده عصر جدیدی از پلتفرم‌های قرارداد هوشمند مبتنی بر بیت کوین باشد.

شبکه دیفای چین چگونه کار می‌کند؟

شبکه‌های توزیع شده توسط افراد مختلف که نود‌های شبکه نامیده می‌شوند، اداره می‌شود. نودهای شبکه در مورد وضعیت شبکه با یکدیگر به اجماع رسیده و تراکنش‌ها را انجام می‌دهند. در شبکه بیت کوین و شبکه فعلی اتریوم مکانیسم اجماع توسط گواه اثبات کار انجام می‌شود. در این مکانیسم اجماع هر کدام از ماینرها که سریع‌تر عدد نانس را پیدا کنند، ایجاد بلاک جدید را بر عهده گرفته و از شبکه پاداش دریافت می‌کنند. شبکه‌های مبتنی بر  POW از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند؛ اما سرعت تراکنش‌ها در آن‌ها بسیار پایین است و مقیاس‌پذیر نیستند.

DeFiChain از پروتکل اجماع گواه اثبات سهام (POS) استفاده می‌کند. در این مکانیسم اجماع یکی از نودها به طور تصادفی برای انجام تراکنش و ایجاد بلاک بعدی انتخاب می‌شود و تراکنش‌ را انجام می‌دهد. این مکانیسم اجماع نسبت به POW بسیار مقیاس‌پذیر و کارآمدتر است و سرعت تراکنش‌ها در آن بسیار بالا است.

شبکه DeFiChain با استفاده از نوآوری در ساختار خود تلاش می‌کند تا مشکلات امنیتی حوزه دیفای را برطرف کند. در طی سال‌های اخیر بسیاری از توسعه‌دهندگان برای ساخت برنامه‌های خود از بستر شبکه اتریوم استفاده کرده‌اند؛ اما تا به حال بسیاری از برنامه‌های Defi که بر بستر اتریوم ساخته‌ شده‌اند، با هک‌هایی بسیار گسترده و با مبالغ چند صد میلیون دلاری روبرو شده‌اند.

عمده این هک‌ها با پیدا شدن یک حفره امنیتی در قراردادهای هوشمند برنامه‌ها، انجام شده است. اغلب هک‌های انجام شده در حوزه دیفای به‌دلیل استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی تورینگ کامل (Turing complete) است. استفاده از این زبان برنامه‌نویسی باعث می‌شود تا برنامه‌های ساخته شده با استفاده از این زبان هرگونه محاسبات را بدون وقفه و به طور متناوب انجام دهند. استفاده از این قابلیت در زبان‌های برنامه‌نویسی به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا از لوپ‌های متناوب برای پردازش فعالیت‌ها درون برنامه‌های خود استفاده کنند. به عبارت ساده‌تر استفاده از زبان تورینگ کامل به برنامه‌ها اجازه می‌دهد تا یک فعالیت را درک و اجرا کند.

زبان برنامه‌نویسی استفاده شده توسط اتریوم یعنی زبان سالیدیتی نیز تورینگ کامل است و برنامه‌های ساخته شده بر بستر آن نیز به شرط دریافت دستورالعمل‌های صحیح، زمان و قدرت پردازش کافی می‌توانند هر گونه فعالیتی را پردازش کنند. تورینگ کامل امنیت قراردادهای هوشمند بر بستر اتریوم را به خطر می‌اندازد و هکرها با استفاده از آن حفره‌های امنیتی را در قراردادهای هوشمند اتریوم پیدا کرده و مورد سو استفاده قرار می‌دهند.

بسیاری از بلاک چین‌های دیگر مانند زیلیکا (Ziliqa) نیز وجود دارند که زبان برنامه‌نویسی آنها تورینگ کامل نبوده و از تورینگ ناقص استفاده می‌‌کنند. امنیت قراردادهای هوشمند بر  بستر این شبکه‌ها بسیار بالاتر از قراردادهای هوشمند شبکه اتریوم است. شبکه بیت کوین از زبان برنامه‌نویسی ++C استفاده می‌کند. اسکریپت استفاده شده در شبکه بیت کوین تورینگ ناقص است و می‌تواند سطح جدیدی از امنیت را برای پروژه‌های دیفای تامین کند. زبان‌ برنامه‌نویسی استفاده شده توسط بیت کوین قابلیت نوشتن برنامه‌های مختلف را دارد؛ اما مشکل شبکه بیت کوین سرعت پایین تراکنش‌ها و نمی‌تواند نیاز برنامه‌های دیفای را برآورده کند.

با استفاده از یک زبان برنامه‌نویسی تورینگ ناقص، یک بلاک چین می‌تواند به قابلیت‌های قرارداد هوشمند دست یابد و در عین حال امنیت، سرعت و سادگی را حفظ کند. وقتی دامنه کل یک زبان قرارداد هوشمند محدود است، امکان سو استفاده هکرها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. علاوه بر این، کاهش عملکرد این شبکه‌ها باعث می‌شود تا برای استفاده در موارد خاص به طور سفارشی ایجاد شوند، که سرعت و کارایی را برای آن‌ها به ارمغان می آورد. در نهایت، کاهش دامنه عملکرد می‌تواند موجب شود که قراردادهای هوشمند، ساده‌تر نیز باشند، که برای توسعه‌دهندگانی که قصد ایجاد قراردادهای هوشمند را دارند، هم از منظر استقرار قراردادهای هوشمند و هم از منظر قابلیت نگهداری آن‌ها، استفاده از این زبان‌ها بسیار آسان‌تر است. 

شبکه دیفای چین با استفاده از یک نوآوری توانسته است که استفاده شبکه بیت کوین برای پروتکل‌های دیفای را امکان‌پذیر کند. مکانیسم استفاده شده توسط شبکه DeFiChain به این صورت است که هر چند دقیقه یکبار از وضعیت تراکنش‌ها بک آپ یا اصطلاحا اسنپ شات (Snapshot) می‌گیرد و آن را در بلاکچین بیت کوین ذخیره می‌کند.

این عمل مانند گرفتن نسخه پشتیبان از کامپیوتر‌های شخصی و ذخیره آن در فضای ابری است. مکانیسم استفاده شده توسط دیفای چین به عنوان مکانیسم اتصال (Anching) شناخته می‌شود. به عبارت ساده‌تر امنیت شبکه DeFiChain توسط شبکه بیت کوین تامین می‌شود.

کاربران شبکه دیفای چین برای راه‌اندازی یک نود باید ۲۰,۰۰۰ واحد کوین DFI را در خزانه‌ این شبکه استیک کرده و به عنوان یکی از نودهای شبکه دیفای چین شروع به فعالیت کنند. نودهای این شبکه در ازای راه‌اندازی نود از دیفای چین کوین DFI پاداش می‌گیرند. به نودهای این شبکه مسترنود (Masternode) یا استکر (Staker) گفته می‌شود. استکرها در شبکه دیفای چین وظیفه دارند تا تراکنش‌ها را تایید و آن‌ها را به شبکه بیت کوین انتقال دهند.

مکانیسم استفاده شده توسط شبکه دیفای چین سطح امنیتی این شبکه را بسیار افزایش می‌دهد. لایه اول امنیتی در این شبکه توسط مکانیسم اجماع خود آن یعنی گواه اثبات سهام و توسط نودهای شبکه شبکه تامین شده و سپس یک لایه امنیتی دیگر که همان لایه اجماع شبکه بیت کوین یا گواه اثبات کار است، به آن اضافه می‌شود. پس از تایید تراکنش‌ها در شبکه دیفای چین بلاک‌های ایجاد شده در این شبکه برچسب‌گذاری می‌شوند و با شناسه‌های هش منحصر‌به‌فرد در شبکه بیت کوین ذخیره می‌شوند. 

در شبکه دیفای چین نودها با استفاده از مکانیسم POS به اجماع می‌رسند؛ اما تا زمانی که شناسه هش منحصر‌به‌فرد در این شبکه ساخته نشود، بلاک‌های جدید در شبکه ثبت نمی‌شوند. ثبت شناسه‌های هش توسط گروه دیگری از نودها که وظیفه اصلی آنها ایجاد یک لایه امنیتی بر روی شبکه بیت کوین است انجام می‌شود.

نودهای DeFiChain هش‌های بلاک‌های جدید ایجاد شده را صورت دوره‌ای در بلاک چین بیت کوین منتشر می‌کنند. پس از ایجاد هر ۶۰ بلاک (تقریبا هر ۳۰ دقیقه)، یک نود حق نوشتن ریشه مرکل بلاک قبلی را بر روی بلاک چین بیت کوین دارد. اطلاعات نوشته شده به طور خاص عبارتند از Txid تراکنش بیت کوین، هدر بلاک بیت کوین و اثبات Merkle که حاوی ریشه Merkle روی بلاک تازه استخراج شده است. با انجام این کار، به استیکر یک پاداش بلاک اضافی در DFI تعلق می‌گیرد، که نودها را تشویق می‌کند تا به طور منظم همه رکوردها را به بلاک چین بیت کوین متصل کنند.

ریشه مرکل دیفای چین
نحوه اتصال شبکه دیفای چین به شبکه بیت کوین

می‌توان گفت عملکرد شبکه DeFiChain مانند عملکرد یک شبکه لایه دوم برای شبکه بیت کوین است. DeFiChain یک زنجیره جانبی با استفاده از گواه اثبات سهام را برای فعال کردن بهبود کدهای عملیاتی بر اساس کد منبع بیت کوین استفاده می‌کند. شبکه دیفای چین برای تضمین بیشتر تغییر‌ناپذیری تراکنش‌های خود، شبکه خود را به شبکه بیت کوین متصل می‌کند و هر چند دقیقه جدیدترین ریشه مرکل تولید شده در DeFiChain در زنجیره بیت کوین ذخیره می‌شود و بنابراین وضعیت DeFiChain به طور غیر قابل تغییر در فواصل زمانی منظم بررسی می‌شود.

سرویس‌ها و خدمات شبکه DeFiChain چیست؟

شبکه دیفای چین برای بهبود عملکرد دیفای از شبکه بیت کوین استفاده می‌کند. شبکه‌ای که نیاز به تورینگ کامل ندارد و با استفاده از آن می‌توان به قابلیت‌های بسیاری در حوزه دیفای دست یافت. شبکه دیفای چین قصد دارد تا بسیاری از ویژگی‌هایی مانند صرافی‌های غیر متمرکز (DEX)، اوراکل‌ها، قابلیت وام‌دهی و وام‌گیری را در شبکه خود پیاده‌سازی کند. DeFiChain DEX محصول اصلی شبکه دیفای چین است.
DefiChain DEX یک بازارساز خودکار (AMM) است، که از ویژگی‌هایی مشابه یونی سواپ (ورژن ۲) بهره می‌برد. نقدینگی استخرهای این صرافی غیر متمرکز، توسط ارائه‌دهندگان نقدینگی تامین می‌شود. این استخرها حاوی جفت توکن هستند، که یکی از آنها همیشه DFI یا dUSD است. توکن دیگر یک توکن رپد (Wrapped) شده است که در حال حاضر شامل برخی از توکن‌های بازار‌ رمزارززها مانند dBTC، dETH، dUSDT و غیره است.

همچنین برخی از سهام بازار آمریکا نیز به صورت دارایی‌هایی مصنوعی توکن شده (synthetic tokenized stocks) مانند اپل، تسلا، گوگل و غیره در این استخرها وجود دارند. در زمان نگارش این مقاله استخرهای دکس دیفای چین از ۲۵ جفت ارز پشتیبانی می‌کند و به گزارش دیفای لاما ارزش کل قفل شده (TVL) در این پلتفرم حدودا ۸۶۵ میلیون دلار است. کاربران می‌توانند از دکس دیفای چین وام بگیرند و یا دارایی‌های خود را در استخرهای نقدینگی آن، سپرده‌گذاری کرده و سود دریافت کنند. در ادامه این دو سرویس را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

سرویس‌ها و خدمات شبکه DeFiChain

دریافت وام از DefiChain DEX

دریافت وام از DefiChain DEX

روش کار صرافی غیر‌متمرکز دیفای چین با دکس‌های دیگر متفاوت است. در این دکس اپراتور‌ها (Operator) معادل توسعه‌دهندگان DApp‌ها در در دنیای دیفای هستند. به اپراتورهای شبکه دیفای چین Opspace گفته می‌شود. در زبان‌های برنامه‌نویسی تورینگ ناقص نمی‌توان یک قرارداد هوشمند را بر روی زنجیره کد‌نویسی کرد؛ اما می‌توان پارامترهایی را برای عملکرد موجود در این گونه زنجیره‌ها تنظیم کرد.

در حال حاضر قابلیتی‌هایی که می‌توان آن‌ها را تعریف کرد، قابلیت دریافت وام و معاملات آتی هستند. اپراتورها در دیفای چین می‌توانند مقدار وثیقه، نرخ بهره، کارمزد و اوراکل مورد استفاده را تعیین کنند. این تنظیمات برای هر کدام از اپراتورها به صورت اختصاصی با ابزاری به نام Sandbox انجام می‌پذیرد.

ابزاری که در اختیار اپراتورها قرار می‌گیرد به آن‌ها اجازه می‌دهد تا خدمات مشابه، اما با پارامترهای مختلف به کاربران خود ارائه دهند. این قابلیت باعث می‌شود تا اپراتورها با یکدیگر برای فراهم کردن بهترین ویژگی‌ها رقابت کنند. در حال حاضر تنها یک Opspace وجود دارد که توسط تیم شبکه DeFiChain اداره می‌شود؛ اما در آینده تعداد آنها افزایش پیدا خواهد کرد.

برای استفاده از دکس دیفای چین، کاربران می‌توانند در حال حاضر کوین‌های BTC، DFI، USDC، USDT، اتریوم، دوج کوین، لایت کوین و بیت کوین کش را در یکی از استخرهای Opspace‌ قفل کنند. سپس دارایی انتقال داده شده توسط آنها توسط اپراتور تایید می‌شود و کاربر dTokens دریافت می‌کند.

dToken‌ها نماینده دارایی افراد در دکس دیفای چین هستند. سپس کاربران می‌توانند dToken خود را به عنوان وثیقه قرار داده و از دکس دیفای چین کوین DFI یا DUSD وام بگیرند. حداقل میزان وثیقه در حال حاضر ۱.۵ برابر میزان وام است و بسته به میزان وثیقه به وام نرخ بهره وام نیز تغییر می‌کند. قیمت‌ها با استفاده از اوراکل‌های تایید شده توسط اپراتور تعیین می‌شود، که در زمان نگارش این مقاله، تیم DeFiChain مدیریت اوراکل‌ها را بر عهده دارد، که اخیرا نیز قراردادی را با نزدک برای ارائه قیمت سهام امضا کرده است. پس از بازپرداخت، اصل مبلغ برگشتی سوزانده می‌شود و سود به DEX بازگردانده، به کوین DFI تبدیل و سپس سوزانده می‌شود. با یک مثال روند دریافت وام از دکس دیفای چین را تشریح می‌کنیم:

به عنوان مثال، آلیس می‌خواهد dBTC را به عنوان وام دریافت کند. برای انجام این کار فرایند زیر انجام می‌شود.

آلیس ۱۵۰ هزار واحد کوین DFI را به یک خزانه واریز می‌کند که توسط اوراکل با نرخ ۰.۱۰ دلار به ازای هر واحد DFI قیمت‌گذاری شده است.

  • بنابراین آلیس ۱۵,۰۰۰ دلار وثیقه دارد.
  • با حداقل نسبت وثیقه ۱۵۰ درصد، او می‌تواند تا ۱۰,۰۰۰ دلار توکن dBTC را به عنوان وام دریافت کند.
  • برای جلوگیری از ریسک لیکویید شدن به دلیل تغییرات قیمت در DFI یا BTC، آلیس میزان وثیقه خود را به ۵۰۰۰ دلار کاهش می‌دهد.
  • وثیقه وام او اکنون ۳۰۰ درصد است.
  • حتی اگر قیمت بیت کوین دو برابر شود، آلیس همچنان حداقل ۱۵۰ درصد وثیقه دارد.
  • برای بازیابی وثیقه خود پس از یک سال، آلیس باید وام dBTC را به اضافه نرخ بهره تعیین شده توسط اپراتور را با توکن dBTC بازپرداخت کند.
  • با فرض اینکه نرخ بهره پرداختی ۰.۰۲۵ dBTC باشد، آلیس باید آن را از DEX خریداری کند و مبلغ اصلی را که وام گرفته به اضافه ۰.۰۲۵ dBTC بازپرداخت کند.
  • سپس آلیس ۱۵۰ هزار واحد کوین DFI خود را دریافت می‌کند.
  • سپس اصل پولی که او با توکن dBTC برگردانده است سوزانده می‌شود و بهره دریافتی توسط دکس به کوین DFI تبدیل و سوزانده می‌شود.

سپرده‌گذاری در استخرهای DefiChain DEX

استخرهای DefiChain DEX

کاربران می‌توانند توکن‌های رپد شده خود را در دو استخر DUSD و DFI استیک کرده و از دیفای چین دکس پاداش دریافت کنند. DUSD استیبل کوین شبکه دیفای چین و DFI کوین بومی این شبکه است. کاربران می‌توانند توکن‌های رپد شده BTC، DFI، USDC، USDT، اتریوم، داج کوین، لایت کوین و بیت کوین کش را با جفت ارز DFI و سهام شرکت‌ها را با جفت‌ارز DUSD در استخرهای دکس دیفای چین، سپرده‌گذاری کنند. نرخ سود هر کدام از استخرها متفاوت است. نرخ بیشترین بهره در حال حاضر متعلق به استخر dNVDA-DUSD است، که حدودا نرخ سود آن ۹۱ درصد است.

کوین DFI چیست؟

کوین DFI چیست

کوین DFI رمزارز بومی شبکه DeFiChain است. این رمز‌ارز کاربردهای متعددی در شبکه دیفای چین دارد که به شرح زیر است:

  • پرداخت کارمزدهای شبکه، پرداخت کارمزدها در دکس دیفای چین و پرداخت کارمزد انتقال در شبکه.
  • پرداخت سود وام‌ها.
  • استفاده به عنوان وثیقه برای دریافت وام.
  • مشارکت در فرایندهای حاکمیتی.

به طور کلی ۱.۲ میلیارد کوین DFI وجود خواهد داشت. در ابتدا نرخ انتشار این کوین برابر با ۴۰۵.۰۴ کوین DFI به ازای ایجاد هر بلاک جدید است، که از این مقدار ۴.۹۱ درصد به هولدرهای کوین DFI تعلق دارد. با گذشت زمان نرخ انتشار این رمزارز در هر چرخه زمانی که تقریبا ۲ هفته به طول می‌انجامد، ۱.۶۵۸ درصد کاهش می‌یابد. این موضوع باعث می‌شود تا تعداد توکن‌های در گردش کنترل شوند و از ریزش قیمت جلوگیری شود.

به گزارش میهن بلاکچین عرضه کل این رمز‌ارز ۱.۲ میلیارد واحد است که از این مقدار حدود ۵۱۷ میلیون واحد DFI در گردش است. در زمان نگارش این مقاله، قیمت DFI برابر با ۴.۱۸ دلار است. کوین DFI از نظر ارزش بازار، رتبه ۵۶ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این توکن حدود ۲ میلیارد دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۱۲ میلیون دلار بوده است. این رمزارز در تاریخ ۲۶ تیر ۱۳۹۹ کمترین قیمت خود یعنی ۰.۱۶ دلار و در تاریخ ۱۵ آذر ۱۴۰۰ بیش‌ترین قیمت خود یعنی ۵.۶۱ دلار را ثبت کرده است.

نقشه راه شبکه DeFiChain چیست؟

نقشه راه شبکه DeFiChain چیست؟

شبکه دیفای چین نقشه راه جامعی برای دستیابی به اهداف خود و تبدیل شدن به یکی از شبکه‌های اصلی برای میزبانی از برنامه‌های دیفای، در نظر دارد. این شبکه قصد دارد در سال ۲۰۲۲ به اهداف زیر دست پیدا کند:

شبکه DeFiChain با چه پروژه‌هایی همکاری داشته است؟

همکاری های شبکه DeFiChain

شبکه دیفای چین با پلتفرم‌های مختلفی همکاری داشته است. از جمله آنها می‌تواند به مارد زیر اشاره کرد:

  • کیک دیفای (CakeDefi) که یک پلتفرم فین‌تک است که بیش از ۱ میلیارد دلار از دارایی‌ها مشتریان خود را مدیریت می‌کند. این برنامه بر ایجاد سرویس‌ها و برنامه‌های کاربردی DeFi مانند استخراج نقدینگی، سهام‌داری و وام‌دهی تمرکز دارد. این پلتفرم با دیفای چین در تامین دارایی‌های استخرهای نقدینگی آن همکاری داشته است.
  • Staking Reward یک پلتفرم جمع‌آوری داده‌های بلاکچینی است که در زمینه تامین اطلاعات مورد نیاز شبکه دیفای چین با آن همکاری داشته است.
  • همچنین سایت‌های Blockspot و Blockfolio که در زمینه تهیه و تامین اطلاعات رمزارزها از جمله قیمت آن‌ها فعالیت می‌کنند، با دیفای چین مشارکت داشته‌اند.
  • شبکه دیفای چین با سایت‌های Messari و CoinGecko نیز برای تامین و انتشار اطلاعات مورد نیاز خود همکاری داشته است.

معرفی بنیان‌گذاران شبکه دیفای چین

بنیان‌گذاران شبکه دیفای

دکتر جولیان هاسپ (Dr.Julian Hosp) و یو زین چوا (U-Zyn Chua)، بنیان‌گذاران بنیاد دیفای چین هستند. مراحل ساخت شبکه DeFiChain از دوستی این دو نفر شروع شد یو زین از پیشگامان اولیه صنعت بلاکچین و بیت کوین و بنیانگذار یک صرافی است و جولیان، یک پزشک و کارآفرین است.

U-Zyn در اوایل سال ۲۰۱۱ در حالی که در اینترنت مشغول گشت‌و‌گذار بود، با بیت کوین آشنا شد. هنگامی که جولیان و یو زین برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ و در حال نوشیدن قهوه با یکدیگر آشنا شدند، بلافاصله همکاری خود را در پروژه‌های مختلف مرتبط با ارزهای دیجیتال آغاز کردند. این دو در سال ۲۰۱۷ ارتباط خود را از دست دادند؛ اما دوباره در سال ۲۰۱۹ در سنگاپور با یکدیگر ملاقات کردند و تصمیم به راه‌اندازی یک پروژه با ایده‌ای جدید، گرفتند.

وقتی یو زین و جولیان دوباره با هم متحد شدند، می‌دانستند که می‌خواهند یک همکاری رسمی با یکدیگر داشته باشند. وقتی موضوع DeFi مطرح شد، آن دو می‌دانستند که امکانات در این فضا بی‌نهایت است. پس از هفته‌ها تحقیق و برنامه‌ریزی، این دو شروع به ساخت شبکه DeFiChain کردند. یک بلاک چین که فقط برای برنامه‌های DeFi طراحی شده است و برای کاهش خطاهای قرارداد هوشمند، از شبکه‌های تورینگ ناقص استفاده می‌کند. برخلاف بسیاری از پروژه های دیگر DeFi که بر بستر شبکه اتریوم ساخته شده‌اند، DeFiChain بر بستر بیت کوین ساخته شده است و هر چند دقیقه یک بار برای حداکثر امنیت به بلاک چین بیت کوین از طریق Merkle root متصل می‌شود. شبکه اصلی DeFiChain در ۱۱ می ۲۰۲۰ (۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹) و همزمان با سومین هاوینگ بیت کوین فعال شد.

به عنوان یک پروژه مرتبط، جولیان و یو زین همچنین Cake DeFi را تاسیس کردند. همانطور که گفته شد این پروژه کیک دیفای یک راه حل یک مرحله‌ای بسیار شفاف برای وام دادن و به اشتراک‌گذاری ارزهای دیجیتال است.

کوین DFI را از کجا بخریم؟

کوین DFI را می‌توان از صرافی‌های متمرکز بیترکس، کوکوین و هات بیت خریداری کرد. همچنین می‌توان این رمزارز را از صرافی‌های غیرمتمرکز یونی سواپ (ورژن ۲) و دکس خود شبکه DeFiChain یعنی دیفای چین دکس، خریداری کرد.

ارز دیجیتال DFI را در کجا نگهداری کنیم؟

رمزارز DFI علاوه بر شبکه دیفای چین بر بستر شبکه اتریوم و با استاندارد ERC20 موجود است. از این رو می‌توان این رمزارز را در کیف پول‌های نرم‌افزاری متامسک و تراست ولت و همچنین کیف پول رسمی شبکه دیفای چین که به صورت اپلیکیشن موبایل و نسخه دسکتاپ موجود است، ذخیره‌سازی کرد. همچنین به زودی امکان نگهداری DFI در کیف پول سخت‌افزاری لجر نیز فراهم خواهد شد.

جمع بندی

پلتفرم‌های دیفای توانسته‌اند تا کنون مبالغ بسیار زیادی از بازار رمزارزها را به خود جذب کنند. شبکه DeFiChain تنها بلاکچینی است که در حال حاضر می‌توان با استفاده از آن انواع دارایی‌های غیرمتمرکز را بر بستر شبکه بیت کوین ایجاد کرد. توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از این شبکه برنامه‌ها و قراردادهای هوشمند خود را بر بستر شبکه بیت کوین ایجاد و راه‌اندازی کنند. همچنین با استفاده از بستر شبکه دیفای چین می‌توان انواع دارایی‌ها از جمله سهام، شاخص‌ها، ETF‌ها، صندوق‌ها و فلزات گران‌بها را به صورت توکنیزه ایجاد کرد. این قابلیت به کاربران امکان می‌دهد تا انواع دارایی‌ها را بر بستر شبکه بیت کوین در اختیار داشته باشند. در این مقاله به این پرداختیم که شبکه DeFiChain چیست، چطور کار می‌کند و چه ویژگی‌هایی دارد و سپس کوین DFI، نقشه راه پروژه، تیم توسعه‌دهنده، همکاری‌ها، نحوه خرید، فروش و نگهداری رمزارز‌ DFI را بررسی کردیم. نظر شما درباره شبکه دیفای چین چیست؟ به نظر شما این شبکه می‌تواند جای شبکه اتریوم را در حوزه دیفای بگیرد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
defichain

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا