کریپتو کده

شبکه Efinity چیست؟ آشنایی با افینیتی و توکن EFI

پس از ترند شدن توکن‌های بی‌همتا (NFT) در اوایل سال ۲۰۲۱ شعار “ایجاد نسل جدید بلاکچین برای NFTها” زمینه ظهور پروتکل‌های بسیاری را فراهم کرد. کارمزد بالای شبکه اتریوم و تاخیر زیاد در تایید تراکنش‌ها، همچنان ایده اولیه راه‌اندازی بسیاری از این پروتکل‌ها است؛ از پروتکل فلو (Flow) گرفته تا زنجیره رونین (Ronin)، هر کدام به نوبه خود می‌خواهند مسئله مقیاس پذیری پروتکل‌هایی که با توکن بی‌همتا سروکار دارند را رفع کنند. شبکه افینیتی (Efinity) که از اکوسیستم شبکه پولکادات جان می‌گیرد هم از این قاعده مستثنی نیست. اما شبکه Efinity چیست؟ برای گرفتن پاسخ این سوال، آشنایی با نحوه کارکرد، خدمات و توکن افینیتی، تیم توسعه‌دهنده، نقشه راه، سرمایه‌گذاران پروژه، نحوه خرید، فروش و نگهداری ارز دیجیتال EFI، با میهن بلاکچین همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

شبکه Efinity چیست؟

شبکه Efinity چیست

شبکه افینیتی یا ایفینیتی (Efinity) توسط تیم پلتفرم انجین (Enjin) توسعه یافته است. انجین اکوسیستمی است که در سال ۲۰۰۹ روی کار آمده و امکان خرید، فروش و توزیع توکن‌های یکتا (NFT) را برای کاربران و توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند. افینیتی در واقع پاراچینی است که به زنجیره رله (زنجیره مرکزی) شبکه پولکادات متصل است. Efinity را می‌توان بلاکچینی مستقل از پولکادات دانست که از منابع محاسباتی زنجیره رله برای محاسبات استفاده می‌کند.

افینیتی هم مانند بسیاری از پروژه‌های جدید ادعاهایی را مطرح می‌کند. مثلا در وایت پیپر پروژه ذکر شده که بلاکچین Efinity قابلیت تایید تراکنش‌ها در عرض ۶ ثانیه را دارد و مقیاس‌ پذیری آن به حدی است که می‌تواند در هر ثانیه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تراکنش را پردازش کند.

هزینه‌های طاقت فرسای کارمزد، قراردادهای هوشمند نامنعطف و عدم همکاری بلاکچین‌های سازگار با توکن بی‌همتا هم از جمله موانعی است که افینیتی رفع آن‌ها را از اهداف خود می‌داند.

شبکه Efinity چطور کار می‌کند؟

در اکوسیستم پولکادات، بلاکچین Efinity عملکردی مشابه یک پاراچین دارد. این بدان معناست که افینیتی یکی از صدها بلاکچینی خواهد بود که به‌دلیل فناوری اتصال پولکادات قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر هستند. این قابلیت به توسعه‌دهندگان سایر پاراچین‌ها اجازه می‌دهد تا توکن‌های بی‌همتای افینیتی را در اکوسیستم خود بگنجانند.

در واقع ایفینتی از نودهای ولیدیتور (تاییدکننده) شبکه اصلی پولکادات برای اجماع استفاده می‌کند و همین به Efinity امکان می‌دهد تا چارچوب اقتصادی، داده‌ای و وضعیت مستقل خود را داشته باشد.

شبکه Efinity چطور کار می‌کند

نودهای کولیتور (Collator) که در ادامه بیشتر آن‌ها را معرفی می‌کنیم، مسئول پردازش تراکنش‌ها در پاراچین افینیتی هستند. با این حال امنیت پاراچین توسط ولیدیتورهای زنجیره رله تامین می‌شود. همین امر موجب می‌شود که کاربران نهایی شبکه افینیتی کارمزدی به نودهای شبکه اصلی پرداخت نکنند.

افینیتی ادعا می‌کند که این شبکه همچون هاب یا مرکزی برای همه توکن‌های قابل تعویض و غیرقابل تعویض عمل خواهد کرد و قابلیت انتقال توکن‌های هر زنجیره‌ای را به‌واسطه پل‌های کراس چینی (میان‌زنجیره‌ای) فراهم خواهد کرد.

 Enjin نوعی استاندارد توکن به‌عنوان پاراتوکن‌ها (Paratokens) را برای پولکادات طراحی است. این استاندارد با پاراچین‌ها، پاراترد (Parathreads) و قراردادهای هوشمند سازگار بوده و با کل اکوسیستم پولکادات و کوساما قابل همکاری است.

افینیتی توان پردازشی تا حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تراکنش در هر ثانیه را دارد. تصویر زیر مقایسه‌ای از ایفینتی و بلاکچین‌هایی همچون اتریوم، بایننس اسمارت چین، آوالانچ و سولانا است:

مقایسه TPS انفینیتی با اتریوم و بایننس اسمارت چین
مقایسه TPS انفینیتی با اتریوم و بایننس اسمارت چین

شبکه ایفینتی بستر توسعه متن‌ باز را فراهم کرده است که به توسعه‌دهندگان امکان نوشتن و استقرار قراردادهای هوشمند با استفاده از اینک (Ink) را می‌دهد. اینک یک فریم‌ورک قرارداد هوشمند سازگار با زنجیره‌های مبتنی بر پولکادات است. زبان برنامه‌نویسی مورد استفاده هم Rust است. پاراتوکن‌های افینیتی را با به‌صورت مستقیم می‌توان با استفاده از  XCMP یا Cross-Chain Message Passing بین پولکادات و کوساما انتقال داد.

انگیزه‌بخشی در شبکه Efinity

شبکه ایفینیتی برخلاف اتریوم به‌منظور انگیزه‌بخشی به همه کاربرانی که به نحوی در شبکه مشارکت می‌کنند، توکن EFI را پاداش می‌دهد:

  • نودهای کولیتور یا Collator Nodes (نودهایی که شبکه را راه‌اندازی و نگهداری می‌کنند)
  • کاربران که در حاکمیت شبکه نقش دارند
  • خریداران و فروشندگان (تسهیل‌گران فرآیند کشف قیمت)
  • توسعه‌دهندگان (سازندگان پروژه در بستر Efinity)
  • کاربران اولیه و سازندگان NFT

نحوه انتخاب نود کولیتور

کاربران با مشارکت در رای‌گیری نودهای کولیتور را مشخص می‌کنند. نودهایی که بیشترین رای را داشته باشند، تراکنش‌ها را پردازش کرده و در ازای این کار از استخر توکن Efinity را پاداش می‌گیرند. شبکه افینیتی به ۱۰ نود کولیتور و نود پشتیبان اختیاری برای نگهداری کپی کامل از داده‌های بلاکچین نیاز دارد.

بازار یا مارکت پلیس Efinity

افینتی مجموعه‌ای قوی از ابزارها را برای ایجاد و تکمیل سفارشات در اختیار خریداران و فروشندگان قرار می‌دهد. این قابلیت، توسعه برنامه‌های شخص ثالث (از بازی‌های بلاکچینی یا Play to Earn گرفته تا بازارهای توکن بی‌همتا و صرافی‌ها) که از افینتی برای انتقال NFT به سایر بلاکچین‌ها استفاده می‌کنند را تسهیل می‌کند.

فروشندگان سفارش فروش خود را ثبت کرده و تا زمانی که سفارش اجرا یا کنسل شود توکن در حساب فروشنده باقی می‌ماند. خریداران هم می‌توانند سفارش‌های خود را براساس شناسه توکن (Token ID) یا شناسه پایه (Base ID) قرار دهند. شناسه پایه، شناسه‌ای است که باعث شناسایی همه توکن‌های یک مجموعه از سایر توکن‌ها می‌شود.

برای دریافت پیشنهاد خرید نیازی نیست که توکن‌ها در بازار فهرست شوند یا حتی در شبکه وجود داشته باشند. بدین نحو کاربران تشویق می‌شوند بالاترین قیمت خرید را برای هر توکن پیشنهاد دهند.

شبکه Efinity چه خدماتی دارد؟

سرویس‌های شبکه Efinity چیست
  • قابلیت کراس چین: با کمک بریج میان زنجیره‌ای (Cross-Chain Bridge) توکن‌های بی‌همتای ساخته شده روی زنجیره‌های دیگر (مثلا توکن‌های ERC-20، ERC-721 و ERC-1155 اتریوم) را می‌توان به بلاکچین Efinity منتقل کرد.
  • انگیزه‌بخشی: به سازندگان، تریدرها و کلکسیونر‌ها توکن EFI پاداش داده می‌شود.
  • حاکمیت غیرمتمرکز: هولدرهای EFI می‌توانند پروپوزال یا رفراندوم ثبت کرده و در رای‌گیری‌ها مشارکت کنند.
  • مخازن سوخت: به آن‌ها Fuel Tanks گفته می‌شود. سازندگان می‌توانند با واریز EFI در پروتکل، به کاربران خود یارانه بدهند.
  • کشف قیمت: Price Discovery یا کشف قیمت فرآیندی است که طی آن، قیمت بازار براساس تعامل بین خریدار و فروشنده تعیین می‌شود. کاربرانی که روی NFTها پیشنهاد خرید می‌گذارند، EFI پاداش می‌گیرند.
  • کرفتینگ: کرفتینگ یا Crafting (به‌معنای با هنرمندی و مهارت چیزی را ساختن) امکان اصلاح توکن‌های موجود یا ایجاد توکن‌های جدید با استفاده از دستورالعمل یا رسپی (Recipe)؛ رسپی یک پیام امضا شده است که کاملا بیرون از زنجیره ایجاد می‌شود. این سیستم برای ساخت مجموعه توکن‌های بازی با صرف زمان و تلاش کمتر تعبیه شده است.

توکن شبکه Efinity چیست؟

توکن شبکه Efinity چیست؟

توکن افینیتی (Efinity) با تیکر EFI شناخته می‌شود. این توکن در حال حاضر در بستر شبکه اتریوم قرار دارد و یک توکن ERC-20 است. اما کاربردهای توکن شبکه Efinity چیست؟

به گزارش کوین مارکت کپ عرضه کل این رمز‌ارز ۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ واحد است، که از این مقدار حدود ۱۶۹,۸۷۵,۴۸۱.۲۷ واحد EFI در گردش است. در زمان نگارش این مقاله، قیمت Efinity Token برابر با ۰.۴۹ دلار است. توکن شبکه افینتی از نظر ارزش بازار، رتبه ۴۰۹ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار ارز دیجیتال EFI حدود ۸۳,۸۷۶,۷۱۱.۵۶ دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۱۰,۳۸۰,۵۵۹.۸۲ دلار بوده است.

بررسی رودمپ پروژه Efinity

فاز ۱

  • عرضه توکن EFI
  • انتقال توکن‌های ERC-1155 و ERC-20 از طریق بریج
  • قابلیت استیکینگ برای کاربران اولیه
  • فروش خصوصی
  • فروش عمومی
  • استاندارد پاراتوکن (Paratoken)

فاز ۲

  • حساب‌های مجزا
  • استخرها و کارمزد شبکه
  • استیکینگ روی نود کولیتور
  • تراکنش‌های مالتی سیگ
  • بریج پولکادات
  • مخازن سوخت

فاز ۳

  • بازار روی زنجیره‌ای
  • حاکمیت
  • استخر خزانه
  • قراردادهای هوشمند

تیم توسعه‌دهنده شبکه افینیتی

پلتفرم‌های Enjin و Efinity توسط یک تیم واحد توسعه پیدا کرده‌اند.

  • ماکسیم بلاگوف (Maxim Blagov): او فارغ‌التحصیل علوم کامپیوتر از دانشگاه سیدنی است. او نزدیک به ۱۴ سال به‌عنوان موسس و مدیرعامل Enjin فعالیت کرده است.
  • ویتک رادومسکی (Witek Radomski): رادومسکی هم ۱۳ سال تجربه کار در انجین دارد و در حال حاضر مدیر ارشد فناوری ایفینیتی است.
  • کالب اپلگیت (Caleb Applegate): او قبلا مشاور، تهیه‌کننده فیلم و مدیرعامل سابق ماینپلکس (Mineplex)، یکی از بزرگترین سرورهای بازی ماینکرفت بود. او هم‌اکنون به‌عنوان مدیر ارشد عملیاتی Efinity مشغول به کار است.

سرمایه‌گذاران شبکه افینتی

در راند فروش خصوصی، پروتکل ایفینیتی موفق به جذب ۱۹.۹ میلیون سرمایه از سرمایه‌گذارانی همچون Crypto.com Capital، Hashed، DeFi Alliance و Hypersphere و غیره شد. در تصویر زیر می‌توانید همه سرمایه‌گذاران افینیتی را مشاهده کنید.

سرمایه گذاران Efinity چه کسانی هستند؟

توکن Efinity را از کدام صرافی‌ها بخریم؟

از بازارهای متمرکز برای خرید توکن EFI می‌توان به هیوبی گلوبال، گیت، کوین لیست پرو، پولونیکس، MEXC، کوینکس، Hoo و بیت مارت اشاره کرد. برای تهیه ایفینیتی از صرافی‌های غیرمتمرکز به پلتفرم‌های یونی سواپ (ورژن ۳)، سوشی سواپ، کایبر سواپ (KyberSwap) و پروتکل وان اینچ (1inch Protocol) مراجعه کنید.

کیف پول‌های مناسب برای ذخیره رمزارز EFI کدامند؟

توکن EFI یک رمزارز نوشته شده با استاندارد erc20 است. بنابراین می‌توانید آن را در کیف پول‌های سازگار با اتریوم نگهداری کنید. از جمله این کیف پول‌ها می‌توان به ولت سخت‌افزاری لجر، ترزور، KeepKey و کیف پول‌های نرم‌افزاری اتمیک، اکسدوس، Jaxx، تراست والت، متامسک و مای اتر ولت اشاره کرد.

جمع‌بندی

افینیتی یک شبکه بلاکچینی با قابلیت کراس چین برای توکن‌های NFT است. این شبکه برای توسعه برنامه‌ها، بازی‌ها و پلتفرم‌هایی که قصد ارائه توکن‌های بی‌همتا به کاربران خود را دارند، طراحی شده است. افینیتی در واقع یکی از پاراچین‌های شبکه پولکادات است که به‌دنبال ایجاد نسل بعدی شبکه غیرمتمرکز و رفع مشکل مقیاس‌پذیری، سرعت، امنیت و حریم خصوصی پلتفرم‌های NFT است.

نظر شما درباره شبکه Efinity چیست؟ آیا با توضیحاتی که ذکر شد می‌تواند نقش را در جهت بهبود و توسعه پلتفرم‌های NFT به‌خوبی ایفا کند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
efinity

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا