معرفی کامل پروژه تل کوین و توکن کاربردی TEL
توسعهدهندگان بلاکچین در سرتاسر جهان به دنبال یافتن راههای خلاقانه مختلفی هستند که بتوانند با استفاده از شبکهها و ارزهای دیجیتال، مشکلات روزمره زندگیمان را حل کنند. پروژه تل کوین (Telcoin) یک شبکه انتقال پول بر بستر اتریوم است و میخواهد جابهجایی و حواله پول را میان کشورهای مختلف جهان، به یک مساله راحت و هوشمندانه تبدیل کند. برای اینکه بتوانیم بهتر متوجه شویم پروژه تل کوین چیست، در این مقاله به بررسی محصولات و خدمات، اهداف، معرفی تیم و توکن پروژه به نام تل (TEL) خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
پروژه تل کوین چیست؟
تل کوین یک شبکه غیرمتمرکز مبتنی بر اتریوم است و قرار است یک روش یا پروتکل پرداخت، با استفاده از شبکه تلفن همراه باشد. استفاده از شبکه تلفن همراه، این امکان را برای تل کوین فراهم میکند که نقلوانتقال وسیعتر و بدون حد و مرزی داشته باشد. شرکتهای متعدد و مختلفی مانند وسترن یونین (Western Union) در حال حاضر در حوزه حوالههای مالی فعالیت می کنند؛ اما تل کوین (Telcoin) میخواهد روشی بسیار ارزانتر از آنها ارائه دهد. بر اساس گزارشهای بانک جهانی درحال حاضر نزدیک به ۵ میلیارد تلفن همراه فعال در جهان وجود دارد؛ درحالی که تنها ۱/۲ میلیارد حساب بانکی در سرتاسر جهان افتتاح شده است. دلیل آن می تواند، سهولت در دسترسی به خدمات تلفن همراه باشد.
این شبکه یک پروژه متن باز است و میخواهد برای کاربرانش بستری فراهم کند که با هزینههای کمتر و کارایی بیشتر، حوالههای دیجیتالی را از طریق موبایل و کیف پولهای الکترونیکی ارسال کنند.
بیشتر سایتهایی که درباره این پروژه نوشتهاند، مبدا و مکان تاسیس شبکه Telcoin در سال ۲۰۱۷ را سنگاپور و آمریکا میدانند؛ اما در صفحه لینکدین و توییتر این پروژه منطقه جغرافیایی خود را ژاپن انتخاب کرده است. این پروژه قصد دارد با استفاده از تکنولوژی بلاکچین، پلی میان پول فیات و دیجیتال باشد و به جابهجایی و انتقال پول سرعت ببخشد. برنامه اصلی تل کوین، فعالیت در حوزه حوالههای پولی است. Telcoin با هدف همکاری با غولهای حوزه مخابرات مانند AT&T و Verizon، بهدنبال گسترش برنامههای خود و پشتیبانی بیشتر از کیف پولهای الکترونیکی است. تیم اجرایی این پروژه اعتقاد دارند که روش بدون دردسر انتقال پول را میشناسند و آن را برای راحتی کاربران پیادهسازی خواهد کرد.
ایده و هدف پروژه تل کوین چیست؟
این شبکه با سرمایهگذاری در حوزه مخابرات و ارتباطات قصد دارد، دسترسی نامحدودی به کاربرانش در اقتصاد دیجیتال دهد. به عبارت دیگر تل کوین به دنبال ایجاد بستری برای پرداختها، حوالهها و تجارت الکترونیک بهصورت فرامرزی و بینالمللی است.
توسعهدهندگان Telcoin معتقدند میتوانند از طریق همکاری با شرکتهای مخابراتی و ارائه راهحلهای مالی بر بستر موبایل، نقش بسیار مهمی در شبکه مالی بینالمللی ایفا کنند.
نحوه کارکرد شبکه Telcoin
پروژه تل کوین بر بستر اتریوم ساخته شده است و از امکانات این شبکه بهره میبرد؛ اما بهجای استفاده از ولیدیتورها یا همان تاییدکنندگان در تراکنشها، از مکانیسم گواه اثبات مفهوم (Proof of Concept) استفاده میکند. بنابراین قبل از اینکه عملیاتی انجام شود، این شبکه امکانپذیر بودن آن را بررسی میکند.
ساختار تل کوین از سه بخش شبکه، شرکتهای مخابراتی و کاربران تشکیل شده است. تل کوین وظیفه برقراری امنیت کیف پولها و عملکرد صحیح شبکه را برعهده دارد.
کاربران Telcoin میتوانند بهصورت مستقیم توکنهایشان را به حسابهای دیگرانتقال دهند؛ تنها کافی است دو کلید خصوصی که مبتنی بر ساختار امنیتی تل کوین است، داشته باشند. کاربرانی که میخواهند تراکنشهایشان بالاترین سطح امنیت را داشته باشد، میتوانند از مدل چند امضایی برای انجام معاملاتشان استفاده کنند.
شبکه تل کوینْ توکنهای TEL را میان اپراتورهای شبکه بهعنوان پاداش، توزیع میکند. هرچه میزان یکپارچگی ارائهدهنده خدمات مخابراتی در شبکه تل کوین بیشتر باشد، میزان پاداشی که از شبکه دریافت میکند بیشتر خواهد بود.
از منظر تجاری، شبکه تل کوین با دریافت کارمزد از تراکنشها، کسب درآمد میکند. این کارمزد حدودا ۰/۵ درصد از معامله TEL در شبکه است. علاوه بر این Telcoin قصد دارد از اپراتورهای موبایل بهازای خرید و فروش TEL با ارز فیات، اسپرد دریافت کند. این اقدام تل کوین برای برقراری تعادل میان حوالههای ورودی و خروجی است.
برخلاف خرید و فروش توکن تل، شبکه تل کوین از حوالهها، کارمزدی دریافت نمیکند؛ اما در عمل هر حواله حدود یک درصد کارمزد نصیب شبکه میکند. زمانی که فرستنده پول خود را به توکن TEL تبدیل میکند باید ۰/۵ درصد کارمزد بدهد و در طرف دیگر، دریافتکننده زمانی که میخواهد توکن را به پول تبدیل کند، باید کارمزد ۰/۵ درصدی آن را بپردازد؛ بنابراین در یک حواله، شبکه یک درصد کارمزد دریافت میکند.
تل کوین گفته است نمیخواهد مقدار کارمزد از یک درصد فراتر برود اما در واقعیت این اتفاق میافتد؛ زیرا توکن تل یک توکن ERC-20 است و کاربران باید برای جابهجایی این توکن، گس شبکه اتریوم را نیز بپردازند. با این تفاسیر مقدار کارمزدی که کاربران در مجموع باید پرداخت کنند، بیشتر از یک درصد خواهد شد. باید دید آیا پرداخت چنین کارمزدی با توجه به اینکه تل کوین روشی بسیار سریعتر برای حوالههای پول نسبت به روشهای قدیمی به حساب میآید، مقرون به صرفه است و کاربران حاضرند در ازای سرعت، چنین کاری انجام دهند یا خیر؟!
پروژه تل کوین چه خدمات و محصولاتی دارد؟
پروژه تل کوین علاوه بر خدماتی که برای حواله و جابهجایی پول ارائه میکند، یک کیف پول و یک اپلیکیشن در حوزه غیرمتمرکز نیز در سبد محصول خود دارد.
کیف پول Telcoin طوری طراحی شده است که حتی برای افراد ناآشنا با فضای رمزارزها و کلیدهای خصوصی و عمومی، استفاده از آن آسان باشد.
برای استفاده از این برنامه، کاربران باید در آن احراز هویت کنند. مراحل احراز هویت در این برنامه بسیار ساده و جالب بوده و نیازی به پر کردن فرم خاصی ندارد؛ تنها با گرفتن یک عکس از کارت شناساییتان و یک عکس سلفی، خود برنامه مراحل احراز هویت شما را انجام میدهد. البته این قسمت برای کاربران ایرانی متفاوت است؛ زیرا اصلا امکان استفاده از این کیف پول در ایران میسر نیست! در قدم اول برای راهاندازی کیف پول، برنامه از شما یک شماره تماس میخواهد که کدی را برای فعالسازی اولیه، برایتان ارسال کند. البته پیششماره ایران در بین لیست کشورهای این Telcoin وجود ندارد. اگر آشنایی در خارج از کشور دارید، میتوانید از شماره تلفن او استفاده کنید. کیف پول تل کوین یک نرمافزار موبایلی است که برای هر دو سیستم عامل اندروید و آی او اس، محصول خود را عرضه کرده است. برای دانلود این اپلیکیشن میتوانید روی این لینک کلیک کنید.
همانطور که در ابتدای این بخش به آن اشاره کردیم، تل کوین به امور مالی غیر متمرکز یا همان دیفای (Decentralized Financial) وارد شده است. این شبکه با عرضه “Telcoin V3” امکان دریافت و پرداخت، تبادل و درآمدزایی را از طریق استخرهای نقدینگی، فراهم میکند.
تل کوین نسخه ۳ از سه لایه یا بخش تشکیل شده است. لایه اول همان نرمافزار و فضایی است که کاربران در آن میتوانند فعالیتهای نامبرده را انجام دهند. لایه دوم یا لایه میانی، TELx نام دارد و متشکل از شبکه تامین نقدینگی غیرمتمرکز برای پلتفرم Telcoin است. دو صرافی کوییک سواپ و دی اف اکس (DFX)، در این قسمت با پروژه تلکوین همکاری میکنند. اما لایه سوم که زیرساخت این پلتفرم است، از دو شبکه پالیگان و ساید چین اتریوم برای راهاندازی، استفاده کرده است. این لایه “Rivendell” نام دارد و برخی نسخه ۳ نرمافزار تل کوین را با این نام میشناسند.
توکن TEL چیست؟
توکن تل (TEL) توکن بومی اکوسیستم تل کوین است و در آن به عنوان وسیلهای برای پرداخت، استفاده میشود. از آنجایی که این شبکه بر بستر اتریوم فعالیت میکند، توکن این شبکه با استاندارد ERC-20 ساخته شده است.
تل در دسامبر ۲۰۱۷ با ۲۰ میلیارد عدد توکن و قیمت ۰/۰۰۱۳ دلار عرضه اولیه شد. تیم تل کوین بیشترین و کمترین مقداری که از این عرضه اولیه بهدست میآمد را، به ترتیب ۱۰ میلیون و ۲۵ میلیون دلار تعیین کردند. بیشترین و کمترین مقدار بهدست آمده از یک عرضه اولیه را هارد کپ (Hard Cap) و سافت کپ (Soft Cap) مینامند.
TEL در بازار ارزهای دیجیتال جایگاه ۹۶ را به خود اختصاص داده و ارزش بازار آن در حدود یک میلیارد و ۳۱ میلیون دلار است. صد میلیارد عدد از این توکن، قرار است در بازار عرضه شود و در حال حاضر ۵۶.۹۸۹ میلیارد توکن تل در چرخه بازار قرار دارد. قیمت TEL در زمان نگارش این مقاله در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ برابر با ۰/۰۱۸ دلار است.
نقشه راه پروژه Telcoin
نقشه راهی که در حال حاضر برای پروژه تل کوین وجود دارد، نسخه قدیمی است که در وایت پیپر سال ۲۰۱۷ منتشر شده و برنامههای این پروژه را تا سال ۲۰۱۹ ترسیم کرده است. علاوه بر آن، Telcoin در صفحه مدیوم (Medium) خود، نقشه راهی با عنوان Telcoin V2 برای سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ منتشر کرده است.
سه ماهه چهارم ۲۰۱۷
- مطالعه درباره الزامات بازارهای هدف (آمریکا، اروپا، آفریقای جنوبی سنگاپور و ژاپن)
- مشخص کردن شرکای مورد نیاز و دارای مجوز برای بخش نقدی در امارات و آفریقای جنوبی (بانکها، صرافیهای ارز دیجیتال و انتقال دهندگان پول)
- انتخاب مدیر توسعه کسبوکار برای دفتر آفریقا
سه ماهه اول ۲۰۱۸
- مشخص کردن شرکای مورد نیاز و دارای مجوز برای بخش نقدی در اروپا، آمریکا،سنگاپور و ژاپن و بخش غیرنقدی در آفریقا و جنوب شرقی آسیا (بانکها، صرافیهای ارز دیجیتال و انتقال دهندگان پول )
- راهاندازی توکن TEL و اتصال به حداقل دو صرافی
- یکپارچهسازی کیف پول پایه
سه ماهه دوم ۲۰۱۸
- اجرای همکاری با شرکای اروپا، ژاپن و آفریقای جنوبی
- درخواست مجوز بانکداری در اروپا
- درخواست مجوز جابهجایی پول در آمریکا
- درخواست مجوز برای صرافی ارز دیجیتال در ژاپن
- درخواست مجوز برای حواله در آفریقای جنوبی
- درخواست مجوز برای هرگونه فعالیت مورد نیاز غیرنقدی در حوزه مرتبط در کشورهایی نظیر هند، پاکستان، گرجستان و غیره
- شناسایی هرگونه مجوز لازم برای فعالیتهای شرکت در بازارهای غیرنقدی
سه ماهه سوم ۲۰۱۸
- پشتیبانی از جابهجایی تل کوین و پول همراه (Mobile Money)
- تحقیق و توسعه برای امنیت و مقیاسپذیری بلاکچین
- نسخه بتا کیف پول تل کوین در iOS و ایجاد امکان جابهجایی پول همراه به تل کوین
سه ماهه چهارم ۲۰۱۸
- آمادگی بنیاد تل کوین برای ایردراپ توکن TEL در مناطق محروم
- اتصال به بیش از بیست اپراتور تلفن همراه و پوشش ۱۰۰ میلیون کاربر
- آغاز اولین پروژه PoC در آمریکا و آمریکای لاتین
- شروع به کار حداقل با یک شرکت در حوزه بازی و یک شرکت بزرگ تجاری
- انتشار کیف پول مرجع Telcoin برای iOS
- نسخه بتا کیف پول تک کوین برای اندروید
- ایجاد امکان پرداخت درون برنامهای توسط تلکوین برای ارائهدهندگان خدمات
- عرضه تل کوین در ژاپن
سه ماهه اول ۲۰۱۹
- ارائه خدمات حوالهای تل کوین به ۱۰ کریدور بزرگ میان اروپا، آفریقا، شرق آسیا و جنوب شرقی آسیا
- امکانسنجی درباره خدمات مالی و شرکای بیشتر
سه ماهه چهارم ۲۰۲۰
- انتشار نسخه بتا اپلیکیشن تلکوین ۲
- راهاندازی آزمایشی کریدور کانادا به فیلیپین
- راهاندازی ماژول احراز هویت Telcoin
- انتشار نسخه ۲/۱ برنامه تل کوین در اپ استور
نقشه راه پروژه تل کوین برای سال ۲۰۲۱ این است که نسخههای مختلفی از اپلیکیشن Telcoin را به نامهای تل کوین ۲/۲، تل کوین۳ (Rivendell)، تل کوین ۳/۱ و تل کوین ۳/۲ عرضه کند. همچنین از دیگر برنامههای این پروژه برای امسال میتوان به بازاریابی، افزایش بازارهای ارسال و دریافت ثانویه و گسترش جریانهای ورودی پول فیات به TEL اشاره کرد.
پروژه تل کوین با چه سازمانهایی همکاری دارد؟
پروژههایی که در حال حاضر تلکوین با آنها مشارکت میکنند شامل شبکه اپراتورهای GMSA، جی کش (GCash)، ای سی پی (ECPay)، کوکوین(KuCoin)، یونی سواپ، بالانسر، کوین گیت (CoinGAte) و پلد (Plaid) میشود.
کمپانی GSMA اعلام کرده است که این شرکت برای توانمندسازی کاربرانش در زمینه مالی و سیستم جابهجایی پول، با تل کوین وارد همکاری شده است.
شرکت GCash نیز دلیل همکاریاش با Telocoin را، حذف پول نقد از اکوسیستم خود بیان کرده است. جی کش یک سیستم پرداخت و کیف پول موبایلی است.
بنیانگذاران و تیم اجرایی پروژه تل کوین چه کسانی هستند؟
شبکه تل کوین یک تیم جهانی با اعضای بینالمللی دارد. این پروژه در نقاط مختلف جهان نمایندگی دارد و در سه کشور آمریکا، سنگاپور و فیلیپین دفتر متمرکز تاسیس کرده است.
تل کوین در ابتدا بهعنوان یک شبکه حواله پولی بر بستر بلاکچین شروع بهکار کرد. این شبکه توسط پاول نوینر (Paul Neuner) و کلاد اگوینتا (Claude Eguienta) تاسیس شد و در حال حاضر نوینر رئیس هیات مدیره و اگوینتا مدیرعامل شرکت Telcoin هستند.
کلاد اگوینتا در رشته کامپیوتر تحصیل کرده و در استارتاپهای مختلف حوزه تکنولوژی، فعالیتهای حرفهای داشته است. سابقه همکاری در پروژههای سایبر ایجنت (Cyber Agent)، تن اکس (TenX) و تاسیس کابوتیپ (Kabotip) که در زمینه کرپتو فعالیت میکند، در کارنامه اگوینتا قابل مشاهده است.
پاول نوینر بیش از دو دهه سابقه در حوزه مخابرات دارد. او بنیانگذار موسسه موبیوس (Mobius) است. این شرکت، در زمینه ارائه راهحلهای جلوگیری از کلاهبرداری در صنعت مخابرات پیشرو است و در حال حاضر بیش از ۳۰ اپراتور تلفن همراه از این شرکت، خدمات دریافت میکنند.
پروژه تل کوین در سالیان گذشته، دائما در حال جذب نیرو و استخدام بوده است. اطلاعاتی که در وایت پیپر این شبکه درباره اعضای تیم اجرایی آن نوشته شده، قدیمی بوده و بهروز نیست. برای آشنایی بیشتر با افراد فعال در Telcoin، میتوانید به صفحه لینکدین این پروژه مراجعه کنید.
از چه صرافیهایی میتوان توکن TEL را خرید و فروش کرد؟
توکن TEL در صرافیهای زیادی لیست نشده است. صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکزی که میتوان کوین تل را در آنها خرید و فروخت، شامل کوکوین، نسخه سوم یونی سواپ، بالانسر، کوییک سواپ و وان اینچ میشود.
چه کیف پولهایی مناسب توکن تل هستند؟
ارز تل یک توکن ERC-20 است؛ بنابراین کیف پولهای که از این استاندارد پشتیبانی میکند، میتواند بهعنوان گزینه مناسبی برای نگهداری توکن tel استفاده شوند. معروفترین کیفپولهایی که از این استاندارد پشتیبانی میکند وامکان ذخیرهسازی توکن تل در آن وجود دارد، تراست ولت و متامسک هستند.
جمعبندی
پروژه تل کوین چیست؟ بهنظر میرسد پروژه تل کوین (Telcoin) اهداف و ایدههای بلندپروازانهای در سر خود میپروراند و با این تفاسیر راه طولانی در پیش خواهد داشت. تیم Telcoin اعلام کرده است موانعی همچون قوانین رگولاتوریها در کشورهای مختلفی، مسیر این پروژه را اندکی سخت کرده است. علاوه بر این تا زمان آپدیت شبکه اتریوم به اتریوم۲، هزینههایی که کاربران، باید برای فعالیت در این شبکه پرداخت کنند، تردیدها درباره کارامدی آن را بیشتر میکند. مورد دیگر که باید به آن توجه کرد، نداشتن یک وایت پیپر و سند اجرایی به روز در سایت این پروژه است. این مورد ممکن است باعث ایجاد عدم شفافیت و سلب اطمینان از کاربران شود. شاید برای اینگونه پروژهها که از نظر ایده و اهداف خوب هستند اما از بعد فعالیت و زیرساختهای مورد نیاز، اندکی باید بیشتر درباره آنها تامل کرد، زمان بهترین گزینه باشد. در این مقاله به بررسی محصولات و خدمات، اهداف، معرفی تیم و توکن پروژه به نام تل (TEL) پرداختیم.