بهتازگی گزارشی از سوی بایننس درباره سرمایهگذاران سازمانی منتشر شده است که اطلاعات بسیار جالبی در اختیار سرمایهگذاران و فعالان بازار کریپتو قرار میدهد. این گزارش از ۲۰۸ موسسه سرمایهگذاری و مشتریان ویژه بایننس تهیه شده است و طی مدت زمان مارس تا می ۲۰۲۳ تکمیل و به تازگی نیز در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. مرور این گزارش به ما در تصمیمگیری برای معاملات و کسب سود از بازار در بولران بعدی و ۱۲ ماه آینده کمک میکند؛ پس با میهن بلاکچین همراه باشید تا باهم به مرور این گزارش بپردازیم.
نکات کلیدی
✍🏼 سرمایهگذاران سازمانی شرکتهایی هستند که از کمتر از ۲۵ تا ۱۰۰ میلیون دلار دارایی تحت مدیریت دارند.
✍🏼 نظر اکثرشان نسبت به یک الی ۱۰ سال آینده بازار رمزارزها مثبت است.
✍🏼 هدف این سرمایهگذاران غالبا کسب سود و در درجه بعدی درگیری با تکنولوژیهای بازار است.
✍🏼 سرمایهگذاران به پروژههای دیفای، زیرساختها، بلاکچینهای لایه یک و دو بیشتر علاقه دارند.
✍🏼 بخش خرید اسپات و پرپچوال دیفای بیشترین استفاده را بین آنها دارد.
✍🏼 بیشتر معاملات آنها در صرافیهای متمرکز انجام میشود.
✍🏼 با افزایش کاربردهای واقعی و همچنین شفافسازی وضعیت قانونگذاری بازار رمزارزها، پذیرش گسترده بین مردم اتفاق خواهد افتاد.
سرمایهگذاران سازمانی چه کسانی هستند؟
این گزارش شامل نظرات سرمایهگذاران بزرگی است که از همکاران کلیدی بایننس به شمار میروند و دانستن اینکه این سرمایهگذاران در حالا حاضر چه نگاه و رویکردی نسبت به بازار دارند و در مورد آینده بازار نیز چه نظراتی در سر دارند میتواند به ما بهعنوان فعالان بازار کریپتو کمک شایانی کند. حال که میگوییم نظر ایشان اهمیت دارد، پس بهتر است بدانیم سرمایهگذاران سازمانی شامل چه تیپ شرکتهایی است. این گزارش از مجموعه موسسات سرمایهگذاری تهیه شده که میلیونها دلار داراییهای تحت مدیریت (AUM) دارند و البته که میزان سرمایهشان نیز متفاوت است؛ یعنی ۵۲.۴٪ از آنها کمتر از ۲۵ میلیون دلار، ۲۲.۶٪ بیش از ۱۰۰ میلیون دلار و ۲۵٪ نیز بین ۲۵ تا ۱۰۰ میلیون دلار را مدیریت میکنند. همچنین از لحاظ سوابق فعالیت در بازار کریپتو نیز نزدیک به ۴۸.۱٪ از آنها بیشتر از ۵ سال در بازار رمزارزها تجربه دارند.
هدف سرمایهگذاران سازمانی از معاملات در بازار رمزارزها
به طور کلی هدف این موسسات به ۲ بخش تقسیم میشود:
۱. کسب سود از بازار رمزارزها
۲. دسترسی به فناوریهای جدید بازار کریپتوکارنسی
حدود ۴۲.۸ درصد از موسساتی که داراییهای کمتر از ۵۰ میلیون دلار را مدیریت میکنند، به دنبال کسب سود مالی هستند. در حالی که ۳۷.۵٪ از آنها مواجهه و آشنایی با فناوریهای بهروز را انگیزه اصلی خود برای سرمایهگذاری اعلام میکنند. تنوع سبد سرمایهگذاری نیز برای موسسات با دارایی بالای ۷۵ میلیون دلار بهعنوان انگیزه ثانویه اقدام به سرمایهگذاری در رمزارزها مطرح شده است.
حوزههای مورد علاقه سرمایهگذاران سازمانی در کریپتو
یکی از نکات مهم گزارش بایننس از سرمایهگذران سازمانی این است که آنها به حوزههای گیمینگ، انافتی و متاورس توجه و اهمیت کمتری نشان میدهند، اما حوزههای دیگر چطور؟ ۳۹٪ دیفای را بسیار مهم دانستهاند، ۴۸٪ از آنها بلاکچینهای لایه یک (L1s) را و ۴۴٪ بلاکچینهای لایه دو مانند Optimism را بسیار مهم میدانند. همچنین ۵۳.۹٪ از سرمایهگذاران سازمانی پروژههای زیرساختی را پراهمیت میدانند. این موسسات، نوآوری و توسعه در کیف پولها را با ۵۱٪ رای یک موضوع بسیار مهم میدانند، مواردی مانند موضوع خود-حضانتی، رابط کاربری و تجربه کاربری بهتر.
زمزمههای پروژههای مبتنی بر فناوری دانش صفر طی یک سال اخیر زیادتر شده و به نظر میرسد از ترندهای آینده بازار خواهد بود، اما در مورد علاقهمندی این سرمایهگذاران به فناوری دانش صفر و تلفیق هوش مصنوعی با بازار کریپتو میتوان گفت که ۲۶.۹٪ از آنها به فناوری دانش صفر علاقهمند هستند و ۲۰.۷٪ از آنها نیز علاقهمند به تلفیق هوش مصنوعی و رمزارز هستند.
سرمایهگذاران سازمانی و دیفای
دیفای طرفداران و کاربران بسیاری در صنعت و بازار کریپتو دارد؛ از کاربران عادی تا سرمایهگذاران سازمانی. سرمایهگذاران بزرگ نیز از بخشهای مختلفی از دیفای برای اهداف مختلف خود استفاده میکنند. چهار بخش عمده از برنامههای غیرمتمرکز دیفای که این موسسات استفاده میکنند، عبارتند از:
- صرافیهای غیرمتمرکز برای معاملات اسپات: ۲۷.۹ درصد
- صرافیهای غیر متمرکز برای معاملات پرپچوال یا دائمی: ۱۷.۷ درصد
- صرافیهای غیرمتمرکز جهت تامینکننده نقدینگی و استیکینگ با هدف کسب سود از معاملات کاربران صرافیها: ۱۱.۹ درصد
- پلتفرمهای وامدهی: ۱۴.۵ درصد
- پلتفرمهای NFT و بازی و متاورس و غیره: ۲۸.۱ درصد
این نتایج شاید بدان معناست که دکسهای Spot و Perp مانند پنکیک سواپ، یونی سواپ، جی ام ایکس و… میتوانند آینده روشنی داشته باشند. به نظر میرسد با اتفاقاتی که برای صرافیهای متمرکز همچون FTX رخ داد کاربران اعتماد خود را نسبت به صرافیهای متمرکز از دست دادهاند و برای انجام معاملات خود بیشتر از صرافیهای آنچین استفاده میکنند.
نظر کلی نسبت به بازار کریپتو
نکته قابل توجه در گزارش بایننس از سرمایهگذاران سازمانی این است که نظر اکثرشان (یعنی نزدیک به ۵۰٪ از آنها) طی ۱۲ ماه گذشته در مورد کلیت بازار کریپتو تغییری نکرده است. تنها تغییر حاصلشده افزایش تمایل به بیت کوین نسبت به باقی رمز ارزهای بازار است که احتمالا ریشه در نوآوریها و توسعههای اخیر در شبکه بیت کوین، احتمال تحقق روایت «بیت کوین طلای دیجیتال» و همچنین شرایط نامساعد اقتصاد کلان دارد.
تغییرات سبد سرمایهگذاران سازمانی در ۱۲ ماه گذشته
۴۷.۱٪ از موسسات سرمایهگذاری بزرگ میزان سرمایهگذاریهای خود را طی ۱۲ ماه گذشته علیرغم وضعیت قرمز و ریزشی بازار، حفظ کردهاند، ۳۵.۶٪ از آنها منابع مالی را برای ورود به بازار رمزارزها افزایش دادهاند و ۱۷.۳٪ از آنها نیز اقدام به کاهش سبد سرمایهگذاری خود کردهاند.
چشمانداز سرمایهگذاران برای بازار
به طور کلی و آنچه که از نمودار هم مشخص است، سرمایهگذاران به یک الی ۱۰ سال پیش روی بازار رمزارزها خوشبین هستند. بهطوری که ۶۳.۵٪ از این موسسات برای ۱۲ ماه پیش روی بازار و ۸۸٪ نسبت به ده سال پیش روی بازار نظر مثبتی دارند. این موضوع به نوعی نشاندهنده مثبت بودن روند کلی بازار طی ۱۰ سال آینده است.
تغییرات مورد انتظار در سبد سرمایهگذاران
نزدیک به ۹۵٪ از این سرمایهگذاران انتظار دارند که سهم سرمایهگذاری خود را در بازار، طی ۱۲ ماه آینده یا افزایش دهند و یا بدون تغییر نگهدارند و تنها ۴.۳٪ از ایشان انتظار دارند تا این مقدار را طی همین مدت زمان کاهش دهند.
انگیزههای لازم برای پذیرش گسترده کریپتو
گزارش بایننس از سرمایهگذاران سازمانی نشان میدهد که ۲۶.۹٪ از سرمایهگذاران سازمانی باور دارند با ایجاد کاربردهایی در دنیای واقعی و استفادههای روزمره از پروژههای بلاکچینی، پذیرش گسترده در بازار رمزارزها اتفاق خواهد افتاد. همچنین ۲۵.۳٪ نیز نظرشان این است که شفافسازی وضعیت قانونگذاری و نظارت بر بازار نیز به این پذیرش کمک خواهد کرد. همچنین گزارش بایننس نشان میدهد که ۱۹.۳٪ از سرمایهگذاران سازمانی باور دارند، ورود موسسات سرمایهگذاری بزرگتر مانند بانکها به بازار کریپتوکارنسی از اهمیت بالایی برخوردار است. بهبود امنیت کیف پولها و شرایط نگهداری رمزارزها نیز با ۱۸.۱٪ از جمله زیرساختهای لازم برای پذیرش بزرگتر و گستردهتر کریپتو در سراسر دنیا است.
نگرانیهای سرمایهگذاران در کریپتو
شاید فکر کنید که نگرانی اصلی این موسسات نوسانات شدید قیمتی بازار کریپتو است، اما تنها ۲.۸٪ از آنها درگیر این موضوع هستند و نکته جالب اینجاست که طی تحقیقاتی جداگانه بیش از ۸۰٪ از این سرمایهگذاران نگرانی خاصی بابت نوسانات قیمتی ندارند. بیشترین نگرانی آنها مربوط به ریسکهای نظارتی است. ۲۹.۷ درصد از این شرکتها نگران ریسکهای نظارتی و قانونگذاری هستند و ۱۰.۶ درصد از آنها نگران مشکلات و مسائل کلان اقتصادی و ۱۵.۷ درصد نگران نگهداری از داراییها و در نهایت ۲۱.۶ درصد هم نگران شرکا و رقبای خود هستند.
صرافی متمرکز یا غیرمتمرکز؛ انتخاب سرمایهگذاران چیست؟
به طور کلی ۹۰.۵٪ از سرمایهگذاران سازمانی معاملات خود را در CEXها (صرافیهای متمرکز) مانند بایننس انجام میدهند. با این حال، جالب توجه است که با افزایش حجم سرمایه، سرمایهگذاران بیشتری در DEXها (صرافیهای غیرمتمرکز) معامله میکنند؛ یعنی سرمایهگذاران بزرگتر ترجیح میدهند بهجای معامله بر بستر متمرکز، بر بستر دیفای فعالیت داشته باشند.
محل نگهداری داراییهای سرمایهگذاران
این موسسات ۵۸.۲٪ از داراییهای خود را در صرافیهای متمرکز و ۲۰.۲٪ را در صندوقهای موسسات حضانتی نگهداری میکنند. به طور کلی این سرمایهگذاران برای نگهداری داراییهای خود از صرافیهای متمرکز مثل بایننس استفاده میکنند، اما صندوقهای حضانتی نیز بهعنوان گزینهای تازه، رشد قابل توجهی در این میان داشتهاند. موسسات با دارایی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار نیز از روشهای مختلفی برای نگهداری داراییها بهره میبرند.
اولویتهای سرمایهگذاران در انتخاب صرافی
حجم معاملات بالای سرمایهگذاران سازمانی بهناچار نیازمند نقدینگی بالای صرافیها است و همین موضوع مهمترین فاکتور مد نظر ایشان برای انتخاب هست. در ادامه امنیت و خوشنامی بیشترین اهمیت را نزد آنها دارد. گرچه کارمزد رقابتی هم از اهمیت نسبتا بالایی برخوردار است، اما برای آنها جزو اولویتهای انتخابشان نیست.
منابع اطلاعات سرمایهگذاران سازمانی
۶۵.۴ درصد از این سرمایهگذاران برای دریافت اطلاعات بهروز کریپتویی اغلب از شبکههای اجتماعی مانند توییتر، تلگرام، دیسکورد، همچنین ۵۰ درصد نیز از رسانههای خبری کریپتو مثل بایننس نیوز، کوین تلگراف و… و ۳۹.۹ درصد هم از متخصصین حرفهای این صنعت کمک میگیرند. این سرمایهگذاران برای دریافت اطلاعات به رسانههای خبری اصلی و تجاری نیز کمترین تکیه را دارند.
سوالات متداول (FAQ)
این گزارش فعالیت این سرمایهگذاران در ۱۲ ماه گذشته در بازار کریپتو را بررسی میکند و همچنین آمارهایی از حوزههای مختلف سرمایهگذاری و نظرات آنها برای یک تا ۱۰ سال آینده به ما میدهد.
کسب سود و دسترسی به فناوریهای بازار رمزارزها ۲ انگیزه اصلی این سرمایهگذاران است.
جمعبندی
گزارش بایننس در مورد سرمایهگذاران سازمانی اطلاعات بسیار خوبی به ما ارائه داد. به طور کلی سرمایهگذاران نظر مثبتی نسبت به کلیت بازار رمز ارزها طی یکسال آینده و نزدیک شدن به هاوینگ بیت کوین دارند. حجم سرمایهگذاری خود را طی بازارش ریزشی کم نکردهاند و حتی برای یک الی ۱۰ سال پیش رو این مقدار را افزایش خواهند داد. به نظر میرسد بازار رمز ارزها با رسیدن به بلوغ در مواردی که برای این سرمایهگذاران اهمیت دارد، همچون قانونگذاری و شفافیت بیشتر کشورها در مورد بازار رمزارزها، کاربردها و اهمیت دیفای، توسعه کیف پولها و امنیت نگهداری داراییها، ورود سرمایهگذاران بزرگ