اخبار آلتکوین

دلایل رشد ۳۰٪ قیمت چین لینک در یک هفته گذشته؛ آیا روند صعودی LINK ادامه می‌یابد؟

رشد چشمگیر چین لینک (LINK) در هفته گذشته سوالات زیادی را در بین فعالان کریپتو ایجاد کرده است، اما با توجه به افزایش تقاضای نهادی، تحلیل آنچین و گسترش کاربرد آن در دنیای واقعی می‌توان ادعا کرد که این روند صعودی چندان سوال‌برانگیز نیست. حال باید دید که آیا گاوها می‌توانند به حرکت صعودی خود ادامه بدهند یا خیر.

در این سرزمین همه برنده‌اند!

در تولد تترلند 2 اتریوم هدیه بگیرید!

برو به تترآیلند

به نقل از کوین تلگراف، قیمت چین لینک از ۲ تا ۸ نوامبر (۱۱ تا ۱۷ آبان) ۲۶٪ رشد کرد. این رمزارز در ۲۴ ساعت گذشته هم حدود ۸٪ افزایش یافت و به بالای محدوده ۱۴ دلار رسید. با این رشد چشمگیر چین لینک توانست به جایگاه دهمین ارز دیجیتال برتر بازار (به جز استیبل کوین‌ها) صعود کرده و موقعیتش را محکم کند.

هرچند که این روند صعودی سود زیادی را نصیب معامله‌گران کرده است، بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند که آیا ارزش بازار ۸.۱ میلیارد دلاری چین لینک منطقی است یا خیر. به همین خاطر در این مطلب تصمیم گرفته‌ایم دلایل موثر بر رشد LINK را بررسی کنیم.

احتمال تایید ETF اسپات بیت کوین و توکنیزه کردن دارایی‌های واقعی

همان طور که پیش از این گزارش دادیم، گزارش‌های جدید جیمز سیفارت (James Seyffart) و اریک بالچوناس (Eric Balchunas) نشان می‌دهد که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) می‌تواند تا ۸ روز آینده تمام ۱۲ پرونده موجود برای راه‌اندازی ETFهای اسپات بیت کوین را تایید کند. این تحلیلگران به احتمال ۹۰٪ مطمئن هستند که ETFهای مذکور در آینده تایید می‌شوند؛ اما تاکید کرده‌اند که چنین اتفاقی می‌تواند تا اواسط ماه ژانویه (دی) به تعویق بیفتد.

به طور کلی، آلت کوین‌های زیادی در هفته گذشته رشد کرده‌اند که از بین آن‌ها می‌توان به رشد ۴۱٪ تراست ولت (TWT)، رشد ۲۹٪ ایمیوتبل ایکس (IMX) و رشد ۲۸٪ نئو (NEO) اشاره کرد. به نظر می‌رسد استراحت بیت کوین در محدوده ۳۵,۵۰۰ دلار باعث شده است که احساسات معامله‌گران نسبت به آلت کوین‌ها (از جمله چین لینک) بهبود یابد.

علاوه بر این، پیشرفت‌های اکوسیستم چین لینک هم در عملکرد اخیر LINK موثر بوده است. همان طور که پیش از این گزارش دادیم، شرکت مخابراتی وودافون (Vodafone) در ۷ نوامبر (۱۶ آبان) اعلام کرد که رسما استفاده از اوراکل‌های چین لینک را آغاز کرده است تا تراکنش‌های خود را تسهیل کند و محصولات مختلفی از جمله ایستگاه‌های شارژ وسایل نقلیه الکتریکی در جاده‌‌‌های عوارضی را ارائه نماید.

شرکت وودافون اپلیکیشنی به اسم پیرپونت (Pairpoint) را راه‌اندازی کرده است که به وسایل نقلیه و دستگاه‌ها اجازه می‌دهد به طور مستقل در بخش اینترنت اشیا (IoT) تعامل کنند. Pairpoint از پلتفرم دارایی‌های دیجیتال وودافون استفاده می‌کند و به طور کامل با شرکت‌هایی مثل مسترکارت (Mastercard)، آی‌بی‌ام (IBM)، بانک اچ‌اس‌بی‌سی (HSBC) و دیلویت (Deloitte) ادغام شده است.

علاوه بر این، کاربرد اوراکل‌های چین لینک در توکنیزه‌ کردن دارایی‌های دنیای واقعی هم افزایش یافته است. در این مورد برای مثال می‌توان به بانک HSBC اشاره کرد که قصد دارد از این شبکه برای ارائه خدمات نگهداری (Custody) اوراق بهادار خود استفاده کند.

ژو کوانگ لی (Zhu Kuang Lee)، مدیر HSBC، روی افزایش تقاضا برای نگهداری و مدیریت دارایی‌های دیجیتال از سوی مدیران و صاحبان دارایی‌ها تاکید کرده است. بیانیه مطبوعاتی HSBC نشان می‌دهد که این بانک قصد دارد سرویس نگهداری «HSBC Orion» خود را گسترش دهد و از آن برای صدور دارایی‌های دیجیتال و عرضه طلای توکنیزه‌شده استفاده کند. گفتنی است که ارزش دارایی‌های تحت مدیریت بانک HSBC در جهان به حدود ۳ تریلیون دلار می‌رسد.

افزایش تقاضای معامله‌گران حرفه‌ای

علی‌رغم دلایل مذکور، ممکن است معامله‌گران این سوال را مطرح کنند که آیا سرمایه‌گذاران نهادی هم با سرمایه‌گذاری در چین لینک از رشد ۲۶٪ آن در ۶ روز حمایت کرده‌اند یا خیر. متاسفانه هیچ شاخص دقیقی برای سنجش این مسئله وجود ندارد، اما بررسی صندوق چین لینک تراست (Chainlink Trust) شرکت گری‌اسکیل (Grayscale) می‌تواند موثر باشد. ارزش دارایی‌های تحت این صندوق که به اختصار «GLNK» هم نامیده می‌شود، فقط ۳.۹ میلیون دلار است اما داده‌های مربوط به آن امیدارکننده بوده است.

این صندوق با روش معاملات خارج از بورس (OTC) و از طریق کارگزاران عادی بازار سهام معامله می‌شود و در دسترس مدیران دارایی قرار می‌گیرد. در نظر داشته باشید این مدیران نمی‌توانند مستقیما روی رمزارزها سرمایه‌گذاری است. پریمیوم GLNK در مقایسه با توکن LINK به ۳۲۰٪ رسیده است و نشان‌دهنده افزایش تقاضای آن در بین سرمایه‌گذاران نهادی است.

پریمیوم GLNK در مقایسه با LINK – منبع: Coinglass

علاوه بر این، صرافی هشکی (HashKey) هم توکن LINK را در روزهای گذشته فهرست کرده است. این صرافی یک پلتفرم معاملاتی قانونی در هنگ‌کنگ است که معاملات رمزارزها را در اختیار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای قرار می‌دهد. پلتفرم هشکی در آگوست ۲۰۲۳ (مرداد) و توسط یک شرکت سرمایه‌گذاری مهم به اسم هشکی کپیتال (HashKey Capital) راه‌اندازی شده است. این شرکت هم در سال ۲۰۱۵ راه‌اندازی شده بود و تاکنون در بخش دارایی‌های دیجیتال فعال بوده است.

شاخص‌های آنچین هم نشان می‌دهند که با رشد قیمت چین‌لینک، فعالیت معامله‌گران شبکه آن هم افزایش یافته است.

تعداد تراکنش‌های روزانه چین لینک – منبع: Messari/Coin Metrics

گفتنی است که تعداد تراکنش‌های روزانه چین لینک در ۷ نوامبر ۲۰۲۲ (۱۶ آبان ۱۴۰۱) و بعد از انتشار اخبار مربوط به مشکلات صرافی FTX به رکورد جدیدی رسیده بود. اگر این رکورد خاص را در نظر نگیریم، ۷,۷۰۰ تراکنش روزانه چین لینک در دو روز پشت سر هم، رکورد جدیدی از ژوئن ۲۰۲۱ (خرداد ۱۴۰۰) محسوب می‌شود.

هرچند که برخی از کارشناسان از تمرکز بیش از حد چین لینک انتقاد کرده‌اند، اوراکل‌های آن تاکنون با هیچ مشکل خاصی مواجه نشده‌اند. به طور کلی، افزایش بازار دارایی‌های توکنیزه‌شده تاثیر مثبتی روی قیمت LINK می‌گذارد و راه‌ را برای رشد بیشتر آن هموار می‌کند.

نمودار روزانه قیمت چین لینک به دلار – منبع: TradingView

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا