کریپتو کده

پلتفرم الکمیکس چیست؟ آشنایی با Alchemix Finance و توکن ALCX

فرصت‌های امور مالی غیرمتمرکز پرشمار هستند و حتی محصولی مانند وام‌‌دهی یا Lending که جزء محصولات ابتدایی اکوسیستم کریپتو محسوب می‌شود، هنوز هم می‌تواند کاربران را شگفت‌زده کند؛ وام بگیرید اما خودتان آن را بازپرداخت نکنید! شبیه شعارهای تبلیغاتی به‌نظر می‌رسد. اما پلتفرم الکمیکس (Alchemix) این امکان را برای کاربران فراهم کرده که علاوه‌بر بازپرداخت وام به‌صورت اتوماتیک، از فرصت‌های ییلد فارمینگ هم بهره‌مند شوند. این امر چطور ممکن است؟ در ادامه مقاله به این می‌پردازیم که پلتفرم الکمیکس چیست، چطور کار می‌کند، چه امکاناتی دارد و در بخش‌های بعدی با توکن ALCX، رودمپ پروژه، تیم توسعه‌دهنده، سرمایه‌گذاران Alchemix، شرکای تجاری، نحوه خرید، فروش و کیف پول‌های الکمیکس آشنا می‌شویم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

پلتفرم الکمیکس چیست؟

پلتفرم آلچمیکس چیست

الکمیکس فایننس (Alchemix Finance) که به اشتباه به آن الچمیکس فاینناس هم گفته می‌شود، یک پلتفرم امور مالی غیرمتمرکز بر بستر شبکه اتریوم است. آلکمیکس یک پلتفرم وام‌دهی یا Lending است که با پرداخت وام‌هایی با قابلیت بازپرداخت خودکار (به آن وام خودپرداخت شونده یا Self-Repaying Loan هم گفته می‌شود)، خود را از سایر پروتکل‌های وام‌دهی فعلی متمایز می‌کند. نحوه عملکرد آلکمیکس در وهله اول کمی مبهم به‌نظر می‌رسد؛ اما در واقع به‌جای این‌که شما برای آزادسازی وثیقه، مبلغ وام را بازپرداخت کنید، پلتفرم طی یک فرآیند خودکار این کار را انجام می‌دهد.

پلتفرم‌های وام‌دهی بسیاری وجود دارند که مدیریت وثیقه و پرداخت وام را به‌عهده کاربر قرار می‌دهند. اما پلتفرم Alchemix دو ویژگی منحصربه‌فرد دارد؛ اول اینکه همه وام‌های دریافت شده توسط کاربران به‌صورت خودکار و به‌وسیله سود حاصل از وثیقه بازپرداخت می‌شوند؛ دوم اینکه هیچ کاربری نباید لیکویید شده و وثیقه خود را از دست بدهد. لیکویید شدن یا Liquidation یکی از اتفاقات رایج بازار کریپتو است و زمانی اتفاق می‌افتد که ارزش وثیقه‌ای که برای وام‌گیری در پلتفرم واریز می‌کنید از نرخ وثیقه (به آن نسبت وثیقه به وام هم گفته می‌شود) کمتر می‌شود. در واقع ارزش دارایی شما (در اکثر مواقع به‌دلیل نوسان بازار) نسبت به دارایی وام گرفته شده، کمتر می‌شود و شما مجبور می‌شوید برای جبران مافات، وثیقه خود را دودستی تقدیم پلتفرم‌ لندینگ کنید. الکمیکس فایننس با استفاده از مکانیزم بازپرداخت خودکار بدهی از لیکویید شدن شما جلوگیری می‌کند.

آلکمیکس همچنین یک توکن بومی به نام ALCX نیز دارد که یک رمزارز ERC-20 در بستر شبکه اتریوم است و در ادامه مقاله با کاربردهای آن بیشتر آشنا می‌شوید؛ اما قبل از آن، نحوه کارکرد پلتفرم الکمیکس را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

پلتفرم Alchemix چطور کار می‌کند؟

پلتفرم Alchemix چطور کار می‌کند

مکانیزم پلتفرم آلکمیکس بر دو عنصر صندوق‌ (Vault) و مبدل‌ (Transmuter) استوار است. صندوق‌ها به‌منزله مرکز تولید سود برای بازپرداخت وام عمل می‌کنند و شباهت‌های بسیاری با صندوق‌های وام‌دهی پلتفرم‌هایی مثل میکر (MakerDAO) و آوه (AAVE) دارند. مبدل هم به کاربران این امکان را می‌دهد که دارایی‌های مصنوعی خود را استیکینگ یا سپرده‌گذاری کرده یا به دارایی اصلی تبدیل کنند. تمامی پروسه بازپرداخت که در سایر پلتفرم‌ها معمولا به صورت دستی توسط کاربر انجام می‌شود، در پلتفرم الکمیکس کاملا اتوماتیک صورت می‌گیرد.

زمانی که دارایی وثیقه خود را در پلتفرم واریز می‌کنید، نوعی دارایی مصنوعی به عنوان Alchemix USD (به‌صورت استیبل کوین عرضه می‌شود) به نسبت یک به یک با وثیقه شما توسط الکمیکس تولید می‌شود. alUSD هم مانند سایر توکن‌های ای‌آرسی ۲۰ شبکه اتریوم قابلیت معامله در پلتفرم‌های مختلف مانند سوشی سواپ یا کرو فایننس را دارد. قیمت alUSD به نسبت یک به یک با دلار آمریکا معادل‌سازی شده است. 

برای این‌که فرآیند دریافت وام از پلتفرم آلکمیکس را متوجه شوید، نحوه وام‌گیری alUSD به‌وسیله وثیقه DAI را شرح می‌دهیم:

۱- واریز توکن DAI در صندوق به‌عنوان وثیقه.

۲- وام‌گرفتن alUSD به میزان حداکثر ۵۰ درصد وثیقه واریزشده.

نکته مهم این است که حداقل نرخ وثیقه‌گذاری برای وام‌ها ۲۰۰ درصد است یا به‌عبارتی، به ازای هر یک توکن alUSD، باید دو واحد توکن DAI وثیقه گذاشته شود.

۳- توکن‌های وثیقه در صندوق yDAI پروتکل Yearn.Finance واریز می‌شوند.

۴- سود توکن‌های واریزشده از صندوق yDAI برداشت می‌شود.

۵- تمامی بدهی‌های وام‌گیرنده توسط سود حاصله از صندوق yDAI پرداخت می‌شود. (در صورتی که توکن DAI را واریز کردید اما alUSD وام نگرفتید، سود حاصله سقف وام‌گیری شما را افزایش می‌دهد).

۶- به محض کاهش بدهی، سود به قرارداد مبدل یا Transmuter Contract منتقل می‌شود.

۷- می‌توانید متناسب با کاهش بدهی، وثیقه خود را برداشت کنید.

توجه کنید که هر زمانی که بخواهید، می‌توانید بخشی یا کل مبلغ وام خود را تسویه کرده و وثیقه را برداشت کنید. می‌توانید وام خود را با alUSD یا DAI بازپرداخت کنید. همچنین می‌توانید با لیکویید کردن بخشی از وثیقه یا همه آن، بدهی خود را پرداخت کنید. کاربران با کمک قرارداد مبدل، می‌توانند alUSD را مجددا به دای تبدیل کرده و با پول‌های فیات مبادله کنند و یا می‌توانند از آن‌ها برای تولید سود بیشتر در صندوق‌های Staking یا سپرده‌گذاری یا استخرهای نقدینگی پلتفرم Alchemix استفاده کنند.

در حال حاضر، علاوه‌بر توکن دای می‌توانید ETH را هم برای دریافت alETH واریز کرده و همان فرآیند بالا را برای وام‌گیری تکرار کنید.

مبدل پلتفرم الکمیکس چیست؟

مبدل پلتفرم الچمیکس چیست؟

Transmuter یا مبدل یک مکانیزم اولیه برای Peg کردن‏ یا معادل‌سازی قیمت است؛ یعنی قیمت یک رمزارز را با یک ارز دیجیتال دیگر مساوی می‌کند. مبدل پروتکل آلکمیکس توسط قراردادهای هوشمندی تحت عنوان Transmuter.sol مدیریت می‌شود. سود برداشت شده از پلتفرم‌های واسطه مثل یرن فایننس مستقیما به این قراردادها واریز شده و به‌صورت پیوسته به DAI یا سایر رمزارزهایی که به‌عنوان وثیقه قرار داده شده، تبدیل می‌شود.

کاربران می‌توانند alUSD‌ها یا سایر دارایی‌های مصنوعی خود را به این اسمارت کانترکت‌ها واریز کنند و نسبت به مبلغ واریزی خود توکن DAI را پاداش بگیرند. زمانی که کاربر تصمیم به برداشت این ‌توکن‌های DAI می‌گیرد، معادل مبلغ آن توکن alUSD سوزانده می‌شود. کاربران همچنین می‌توانند از Transmuter برای سواپ alUSD به DAI استفاده کنند؛ این روش بسیار آسان‌تر از تبدیل alUSD به پول‌های فیات است.

این قراردادهای هوشمند یک به یک بودن وثیقه با دارایی مصنوعی را تضمین می‌کند و نشان می‌دهد که کاربران می‌توانند مثلا alUSD را به نسبت یک به یک با DAI معاوضه کنند.

دقت کنید که در همه حال باید نسبت وثیقه به وام کاربر حداقل ۲۰۰ درصد باشد. اگر نسبت وثیقه به کمتر از این سطح برسد، کاربر می‌تواند بخشی از وثیقه خود را لیکویید کند تا میزان مناسب وثیقه را حفظ کند. اگر نسبت وثیقه به دلیل تولید سود از ۲۰۰ درصد بیشتر شود، کاربر می‌تواند وثیقه را برداشت کرده یا alUSD بیشتری تولید کند، تا زمانی که دوباره نرخ وثیقه به ۲۰۰ درصد برسد. این انعطاف‌پذیری، این امکان را فراهم می‌کند تا کاربران وام‌های خود را زودتر تسویه کنند.

پلتفرم الکمیکس چه خدماتی را ارائه می‌دهد؟

آلکمیکس برای تسهیل فرآیند وام‌دهی به کاربرانی که در استخرهای نقدینگی و استیکینگ مشارکت می‌کنند، متکی است. این استخرها همچنین فرصتی فراهم می‌کنند تا کاربران سود بیشتری از دارایی‌های مصنوعی خود به‌دست بیاورند. همچنین به‌عنوان پاداش به کاربرانی که نقدینگی پلتفرم را تامین می‌کنند، توکن حاکمیتی ALCX پاداش داده می‌شود.

دو استخر استیکینگ در پلتفرم الکمیکس وجود دارد:

  • alUSD: می‌توانید alUSD را استیک یا سپرده‌گذاری کرده و ALCX پاداش بگیرید.
  • ALCX: می‌توانید ALCX را Stake کرده و ALCX پاداش بگیرید.

دو استخر نقدینگی هم برای توکن‌های تامین نقدینگی سوشی یا Sushi LP Token (به اختصار SLP) وجود دارد:

  • ALCX/ETH SLP: سپرده‌گذاری توکن تامین نقدینگی SLP به‌منظور دریافت ALCX.
  • alUSD/DAI SLP: استیک کردن توکن تامین نقدینگی SLP به‌منظور دریافت alUSD.

توکن ALCX چیست؟

ارز دیجیتال Alchemix چیست

رمزارز پلتفرم آلکمیکس با نماد ALCX شناخته شده و یک توکن حاکمیتی است. Alchemix یک توکن  ERC-20 بر بستر شبکه اتریوم است. هولدرهای این توکن امکان تاثیر بر تصمیم‌گیری‌های حاکمیتی نظیر مدیریت صندوق‌ها، توزیع سود استخراج نقدینگی و معرفی محصولات جدید را دارند.

به گزارش میهن بلاکچین عرضه کل رمزارز آلکمیکس ۱,۵۹۵,۷۹۰.۶۶ واحد بوده که از این مقدار حدود ۸۹۸,۵۹۳.۹۵ واحد ALCX در گردش است. ارزش کل بازار توکن Alchemix در زمان نگارش مقاله ۱۷۱,۱۵۱,۵۳۱ دلار و حجم معاملات ۲۴ ساعته آن ۷,۲۹۰,۱۱۶ دلار است. قیمت Alchemix در زمان نوشتن این مقاله ۱۹۴.۲۶ دلار است. بالاترین قیمت ثبت شده برای این توکن، ۲۰۶۶ دلار در تاریخ ۳۰ اسفند ۹۹ است و ALCX در تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۰ با کمترین قیمت ۱۸۵.۱۸ دلار معامله شده است.

بررسی نقشه راه پروژه آلکمیکس

با توجه به این‌که این پروژه کار خود به‌تازگی آغاز کرده، هنوز نقشه راه منسجمی که بیانگر جزییات و تاریخ اجرای هر رویداد مهم باشد را ارائه نکرده است. اتفاقات زیر بخش‌هایی از رودمپ Alchemix هستند که توسط سایت Messari ارائه شدند.

فوریه ۲۰۲۱

  • راه‌اندازی پلتفرم آلکمیکس

ژوئن ۲۰۲۱

  • راه‌اندازی صندق alETH

دسامبر ۲۰۲۱

  • عرضه نسخه ۲ الکمیکس (راه‌اندازی DAO – معرفی صندوق‌های جدید – توزیع بخشی از درآمد پروتکل به سپرده‌گذاران)

بررسی تیم و سرمایه‌گذاران آلکمیکس

سرمایه‌گذاران Alchemix Finanace چه کسانی هستند؟

پلتفرم Alchemix در فوریه ۲۰۲۱ توسط گروهی از توسعه‌دهندگان با نام مستعار و به رهبری Scoopy Trooples راه‌اندازی شد. در ماه مارس ۲۰۲۱، آلکمیکس ۴.۹ میلیون دلار از شرکت‌های CMS، Alameda Research، Immutable Capital و LedgerPrime سرمایه جذب کرد. سرمایه‌گذاران و شرکای استراتژیک Alchemix Finance را می‌توانید در تصویر بالا مشاهده کنید.

بررسی همکاری‌های Alchemix

الکمیکس فایننس در ۶ اکتبر ۲۰۲۱ همکاری خود را با چین لینک (Chainlink) اعلام کرده است. طی این همکاری، الکمیکس از اوراکل‌های پیشرفته چین لینک برای دریافت اطلاعات قیمتی استفاده می‌کند. چین لینک یک شبکه Oracle است که از قراردادهای هوشمند هیبریدی برای انتقال داده‌های واقعی از خارج به پروتکل‌های بلاکچینی استفاده می‌کند.

رمزارز ALCX را از کدام صرافی‌ها بخریم؟

توکن آلکمیکس در صرافی‌های متمرکزی همچون بایننس، کوین بیس، FTX، گیت، جمینای و کوینکس لیست شده است. از بازارهای غیرمتمرکز برای خرید ارز دیجیتال Alchemix می‌توان به سوشی سواپ، نسخه سوم یونی سواپ، زیروایکس (0x Protocol) و تورچین (Thorchain) اشاره کرد.

توکن آلمیکس را کجا نگهداری کنیم؟

شما می‌توانید توکن ALCX را در کیف پول‌های سازگار با شبکه اتریوم ذخیره‌سازی کنید. از جمله این کیف پول‌ها می‌توان به کیف پول‌های نرم‌افزاری Coin98، متامسک، تراست ولت، مای اتر ولت و Atomic اشاره کرد. کیف پول‌های سخت‌افزاری مناسب برای نگهداری توکن آلکمیکس نیز لجر و ترزور هستند.

جمع‌بندی

الکمیکس فایننس (Alchemix Finance) یک پلتفرم وام‌دهی است که از مکانیزم بازپرداخت خودکار برای تسویه بدهی کاربران استفاده می‌کند. براساس این سیستم، وثیقه وام‌گیرندگان در پلتفرم‌های واسطه مثل یرن فایننس سپرده‌گذاری شده و با سود حاصل از آن وام‌ دریافتی بازپرداخت می‌گردد. این پروتکل یک توکن با نماد ALCX دارد که عمدتا کاربرد حاکمیتی داشته و همچنین هولدرهای آن می‌توانند در استخر‌ موجود در این پلتفرم آن را استیک کرده و سود دریافت کنند.

نظر شما درباره پلتفرم الکمیکس چیست؟ درباره مکانیزم بازپرداخت اتوماتیک بدهی وام چطور فکر می‌کنید؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

منبع
alchemix

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
4 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا