کریپتو کده

پروتکل کوالنت چیست؟ معرفی پروژه Covalent و ارز دیجیتال CQT 

با گسترش هر چه بیشتر بازار ارز دیجیتال، نیاز به دسترسی سریع‌تر به اطلاعات و داده‌های بلاکچین بیشتر می‌شود. دسترسی به اطلاعات درون بلاکچین به صورت پردازش‌شده به سادگی امکان‌پذیر نیست؛ به همین دلیل در این مقاله قصد داریم، در مورد پروتکل Covalent که هدف آن برطرف‌کردن این مشکل است، صحبت کنیم. اگر مایلید در مورد پروژه کوالنت، ارز دیجیتال CQT، نحوه خرید و فروش CQT، رقبا، سرمایه‌گذاران و موارد بسیار دیگر اطلاعات کسب کنید، تا انتهای این مقاله با میهن بلاکچین همراه باشید.

پروتکل کوالنت چیست؟

پروتکل کوالنت چیست
منبع: portalcripto.com.b

پروتکل کوالنت، یک نرم‌افزار جمع‌آوری داده است که اطلاعات را از بلاکچین‌هایی مانند اتریوم، آوالانچ و پالیگان جمع‌آوری کرده و در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این پروژه رابط کاربری برنامه نویسی (API) را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد. با کمک این API دسترسی به اطلاعات درون بلاکچین و پردازش آن‌ها تسریع می‌شود. همچنین هزینه ذخیره اطلاعات کاهش و سرعت خواندن اطلاعات بیشتر می‌شود. پروژه کوالنت (Covelent) در واقع یک زیرساخت غیرمتمرکز است که تاریخچه کل بلاکچین را ایندکس می‌کند و سپس داده‌ها را به شیوه‌ای قابل تعامل و استاندارد منتقل می‌کند.

کوالنت در این راه پیشرفت خوبی داشته است و بر اساس اطلاعات سایت پروژه توانسته داده‌های ۲۰ بلاکچین معروف را ذخیره، پردازش و در دسترس کاربران خود قرار دهد. این شبکه‌های بلاکچینی را می‌توانید در تصویر زیر مشاهده کنید:

کوالنت از کدام بلاکچین‌ها پشتیبانی می‌کند
منبع:covalenthq.com

پروتکل کوالنت چطور کار می‌کند؟

پروتکل کوالنت چطور کار می‌کند
منبع:covalenthq.com

برای آشنایی و درک بهتر نحوه کارکرد پروتکل Covalent، بهتر است پروتکل را به دو بخش تقسیم کنیم؛ در بخش اول در مورد نحوه دریافت اطلاعات توسط کاربران از شبکه کوالنت صحبت کنیم. در بخش دوم نیز به نحوه کارکرد اپراتورها، انواع اپراتورها و وظایف هر یک بپردازیم. پس از شناخت این دو بخش می‌‌توان به‌راحتی نحوه کارکرد کوالانت را درک کرد.

دریافت اطلاعات از کوالنت

برای توضیح دریافت اطلاعات از پروژه کوالنت بهتر است، به تصویر زیر نگاهی داشته باشیم و گام‌به‌گام با شکل پیش برویم.

دریافت اطلاعات از کوالنت
منبع:covalenthq.com

مراحل درخواست تا دریافت اطلاعات از برنامه کوالنت به‌صورت زیر است:

۱. کاربر، توسعه‌دهنده یا برنامه‌نویس، کیف پول خود را که دارای مقداری استیبل کوین است به شبکه متصل می‌کند.

۲. درخواست کاربر از طریق API دریافت می‌شود.

۳. یک درخواست به شبکه ارسال می‌شود تا برنامه مطمئن شود در حساب کاربر، دارایی کافی وجود دارد.

۴. یک کوئری یا درخواست به اپراتور ارسال می‌شود تا درخواست کاربر را انجام دهد.

۵. داده‌های مورد نظر به کاربر ارسال می‎‌شود.

۶. یک درخواست به دفتر کل توزیع‌شده (در تصویر این دفتر مربوط به شبکه مون بیم Moonbeam است) ارسال می‌شود؛ این درخواست شامل اطلاعاتی مانند مقدار داده درخواستی کاربر، اطلاعات اپراتوری که این درخواست را پاسخ داده و مقدار هزینه است.

۷. ایجاد تعادل بین ارز دیجیتال CQT، قرارداد شبکه و کار انجام‌شده (در این مرحله درخواست کاربر، میزان پرداختی و غیره ثبت می‌شود).

۸. مقداری USD از حساب کاربر برداشت‌ شده و در مارکت تبدیل به CQT می‌شود؛ سپس با ارز دیجیتال CQT پاداش اپراتورها پرداخت می‌شود.

گمان می‌کنم که تمام موارد بیان شده، واضح بود. اما یک نکته باقی‌مانده است، چرا برای پرداخت هزینه پروژه کوالنت، باید از استیبل کوین‌ها استفاده شود؟

سایت پروتکل Covalent علت استفاده از استیبل کوین‌ها را موارد زیر بیان کرده است:

  • استیبل کوین‌ها محبوب‌ترین و پذیرفته‌شده‌ترین توکن‌ها در اکوسیستم وب.۳ هستند.
  • سازمان‌هایی که مشتری کوالنت هستند، نمی‌خواهند توکنی را در حساب خود نگه دارند که در معرض نوسان شدید است.
  • استفاده از استیبل کوین‌ها، اندازه‌گیری هزینه استفاده از API، بودجه‌بندی و پیش‌بینی آینده را آسان‌تر می‌کند.

اپراتورهای پروتکل کوالنت

به زبان ساده، اپراتورها در پلتفرم کوالنت مانند نودها در شبکه‌های بلاکچین هستند. نام اپراتورهای کوالنت در تصویر زیر مشخص است:

اپراتورهای شبکه کوالنت
منبع:covalenthq.com

در پروتکل کوالنت چهار نوع اپراتور وجود دارد که هر کدام فعالیت خاصی را انجام می‌دهد. نقش‌هایی که اپراتورها در Covalent ایفا می‌کنند، عبارتند از:

  • Block Specimen Producers: این دسته از اپراتورها به استخراج داده‌های بلاکچین‌های مختلف و نرمالیزه (normalize) کردن یا هم‌راستا‌ کردن آن داده‌ها مشغول هستند. نتیجه کار این دسته به ایجاد بلوک‌های حاوی دیتای بلاکچین منتهی می‌شود. به زبان ساده، این دسته از اپراتورها داده‌های موجود در بلاکچین‌های مختلف را استخراج و پردازش می‌کنند و پس از آن داده‌های پردازش‌شده را در درون بلاک‌هایی در IPFS ذخیره می‌کنند. برای تبدیل شدن به یک اپراتور نیاز به داشتن شرایط خاصی است. برای مشاهده شرایط تبدیل شدن به یک اپراتور در پروتکل کوالنت، این لینک را مطالعه کنید.
عملکرد نودها در پروتکل کوالنت
منبع:covalenthq.com
  • Indexing Nodes: این دسته از اپراتورها اقدام به دسته‌بندی کردن بلوک‌هایی که توسط Block Specimen Producers ایجاد شده‌اند، می‌کنند. نتیجه فعالیت این دسته از اپراتورها منجر به دسته‌بندی اطلاعات می‌شود.
  • Query Nodes: هر زمان که کاربران درخواست دریافت دیتا را به کوالنت ارسال می‌کنند، درخواست آن‌ها توسط این گروه پاسخ داده می‌شود. این دسته از اپراتورها رابط بین کاربران و پروتکل کوالنت هستند
  • Delegators: این دسته، هولدرهایی هستند که دارایی خود را در پروتکل کوالنت استیکینگ یا سپرده‌گذاری کرده‌اند.
انواع نود در شبکه کوالنت
منبع:covalenthq.com

اگر نحوه دریافت اطلاعات کاربران از شبکه‌ کوالنت و نحوه دریافت و پردازش اطلاعات توسط اپراتورها را کنار یکدیگر بگذارید، متوجه نحوه کارکرد Covalent خواهید شد. به صورت خلاصه، نحوه کارکرد پروتکل Covalent به این صورت است که ابتدا داده‌ها توسط اپراتورها دریافت، پردازش، دسته‌بندی و ذخیره می‌شود. اکنون کاربران بر اساس مراحلی که قبلا بیان شد، درخواست خود را به پروتکل ارسال می‌کنند. نود‌های Query اطلاعات را از پروتکل کوالنت دریافت و به کاربران انتقال می‌دهند و در انتها اطلاعات مربوط به این درخواست، ثبت و پاداش هر یک از اپراتورها پرداخت می‌شود. 

لایه‌های پروتکل کوالنت

لایه‌های پروتکل کوالنت
منبع:covalenthq.com

پروتکل کوالنت را می‌توان به چهار لایه زیر تقسیم کرد:

  • لایه پایه (Base): در این لایه اطلاعات اولیه بلاکچین‌هایی مانند اتریوم، پولکادات و غیره قرار می‌گیرد. این لایه دارای اطلاعات اولیه و خام از بلاکچین‌های مختلف است.
  •  لایه تقویت و حریم خصوصی (Privacy & Enrichment): در این لایه اطلاعات پردازش‌شده از لایه قبلی به همراه اطلاعاتی که توسط شرکت‌ها به صورت اختیاری ارسال می‌شود، قرار می‌گیرد.
  •  لایه SDK: این لایه به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که از داده‌های موجود در دو لایه‌ قبلی استفاده کنند. از این لایه می‌توان برای مدیریت دارایی، ایجاد داشبورد‌های مختلف و غیره استفاده کرد.
  • لایه App Store: در این لایه دولوپرها می‌توانند برنامه‌هایی را با استفاده از API و کیت توسعه‌دهنده نرم‌افزار کوالنت (SDK) ایجاد کنند.

نحوه دریافت API از کوالنت چگونه است؟

برای دریافت API از کوالنت کافی است که وارد سایت کوالنت شده و در بخش API Sign Up ثبت نام کنید. پس از ثبت نام یک درخواست API از طریق cURL (یک ابزار و یک خط فرمان برای انتقال داده‌ها بر اساس URL است) ایجاد کنید. به همین راحتی شما یک API از کوالنت دریافت خواهید کرد.

سرویس‌های پروژه کوالنت

مهم‌ترین محصول کوالنت ارائه API و کیت توسعه‌دهنده (SDK) به توسعه‌دهندگانی است که نیاز به دسترسی به اطلاعات درون بلاکچین دارند. با کمک API کاربران به راحتی می‌توانند به اطلاعات پردازش‌شده چندین بلاکچین دسترسی داشته باشند. همچنین با کمک SDK کاربران بدون نیاز به کدنویسی به داده‌های ۳۲ بلاکچین مختلف دسترسی خواهند داشت. با سرویس‌های کوالنت از داده‌های زیر بهره‌مند خواهید شد:‍

شاخص‌های مرتبط با کیف پول‌ ارزهای دیجیتال 

شما با بررسی دیتای کیف پول‌ شبکه‌های مختلف، به نتایج جالبی مانند میزان تمایل افراد برای خرید ارز دیجیتال، میزان نقل و انتقالات در هر کوین یا توکن، میزان سود یا ضرر سرمایه‌گذاران در هر ارز دیجیتال و غیره دست‌ یابید.

شاخص‌های مرتبط با قیمت

شما با رصد و ذخیره قیمت ارزهای دیجیتال اطلاعات زیادی از هر ارز دیجیتال موجود در آن شبکه بلاکچینی به دست می‌آورید. این اطلاعات می‌تواند به تحلیل‌گران و معامله‌گران در بازارهای مالی بسیار کمک کنند.

همکاری‌های کوالنت 

بر اساس اطلاعاتی که سایت کوالنت در اختیار کاربران خود قرار داده است، پروژه‌های معروفی از API ‌این پلتفرم استفاده می‌کنند. از معروف‌ترین این سایت‌ها و پروژه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

دپ رادار(DappRadar) یک سایت تخصصی در حوزه برنامه‌های غیرمتمرکز (Dapp) است که از اطلاعات ارائه‌شده توسط کوالنت برای ارائه اطلاعات برنامه‌های غیرمتمرکز به کاربران خود استفاده می‌کند.

بلنسر (Balancer) یک صرافی غیرمتمرکز و یک بازارساز خودکار است که با کمک اطلاعاتی که توسط کوالنت ارائه می‌شود، سعی در بهبود عملکرد خود دارد.  

کوین تلگراف (Cointelegraph) یکی از معروف‌ترین سایت‌ها در حوزه اخبار و اطلاعات قیمتی در بازار کریپتوکارنسی محسوب می‌شود که از API پروژه کوالنت استفاده می‌کند. 

NFTX یک پلتفرم برای ایجاد، خرید و فروش و ردیابی توکن‌های غیرمثلی است که از Covalent برای ایجاد ابزارهایی برای رصد فعالیت کاربران در حوزه NFT استفاده می‌کند. 

روتکی (Rotki) یک ابزار ردیابی، حسابداری و تجزیه‌وتحلیل پروژه‌های منبع باز است که به وسیله‌ی API کوالنت، اطلاعات درون زنجیره را دریافت می‌کند. 

کوین گکو (CoinGecko) یکی از بزرگترین منابع اطلاعاتی در حوزه ارزهای دیجیتال در جهان است که بیش از ۷۰۰۰ دارایی رمزنگاری مختلف را در بیش از ۴۰۰ صرافی در سراسر جهان ردیابی می‌کند. این پلتفرم بخشی از داده‌های خود را از طریق API از پروژه کوالنت دریافت می‌کند.

این پروژه‌ها یکی از چندین هزار کاربر و پروژه‌ای است که از سرویس‌های کوالنت استفاده می‌کنند. در این لینک می‌توانید با سایر پروژه‌های همکار با کوالنت آشنا شوید.

ارز دیجیتال CQT چیست؟

ارز دیجیتال CQT چیست
منبع: covalenthq.com

ارز دیجیتال CQT، توکن پروژه کوالنت است؛ این ارز دیجیتال یک توکن ERC20 است که در ۲۹ الی ۳۰ آوریل ۲۰۲۱ در یک ICO به عموم مردم عرضه شد. در همان ابتدا تعداد ۱ میلیارد توکن CQT ایجاد شد که از این میزان حدود ۵۱۷,۶۲۰,۰۳۸.۱۴ توکن در گردش است. به گزارش میهن بلاکچین قیمت CQT برابر با ۰.۱۷ دلار است. ارز دیجیتال کوالنت با ارزشی برابر با ۸۹,۳۹۳,۲۳۱ دلار در رتبه ۳۱۶ قرار دارد.

حال که به صورت خلاصه با ارز دیجیتال سی کیو تی یا کوالنت آشنا شدیم، به موارد زیر خواهیم پرداخت:

  • کاربرد ارز دیجیتال CQT چیست؟
  • نحوه تخصیص توکن‌های CQT به چه صورت است؟

کاربرد ارز دیجیتال کوالنت چیست؟

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، یکی از کاربردهای ارز دیجیتال CQT در برنامه کوالنت است؛ یعنی زمانی که کاربران هزینه استفاده از برنامه را به‌صورت استیبل کوین پرداخت می‌کنند، این هزینه تبدیل به ارز دیجیتال CQT شده و پاداش اپراتورها با این ارز دیجیتال پرداخت می‌شود. از دیگر کاربردهای ارز دیجیتال CQT می‌توان به شرکت در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با پروژه و استیکینگ (Staking) اشاره کرد. لازم به ذکر است که برای تبدیل‌شدن به اپراتور در پروژه کوالنت نیاز به استیک‌کردن حداقل ۱۷۵ هزار CQT است.

نحوه تخصیص توکن‌های CQT به چه صورت است؟

مورد مهمی که در هر پروژه باید بررسی کنید، نحوه تخصیص توکن‌ها است؛ زیرا بررسی این بخش به شما دید مناسبی در مورد نحوه و محل خرج‌شدن توکن‌های مورد نظر می‌دهد.

نحوه تخصیص توکن های CQT
منبع:covalenthq.com

نحوه تخصیص توکن‌های CQT به‌صورت زیر است:

محل تخصیصمقدار به درصد تعداد توضیحات
اکوسیستم۲۰۲۰۰ میلیون
عرضه اولیه۱۰۱۰۰ میلیونقیمت فروش در این مرحله از تخصیص برابر ۰.۰۰۵ دلار بوده است.
فروش خصوصی
۲۰.۴۲۰۰ میلیون و ۴۰۰ هزاردر اولین فروش خصوصی، تیم توسعه‌دهنده کوالنت برای تامین نقدینگی اقدام به فروش مقداری از توکن‌ها با قیمت ۰.۰۱۳ دلار کرد. این مقدار فروش باعث جذب ۲.۶۵ میلیون دلار سرمایه شد.
فروش خصوصی ۲.۹۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزاردر دور دوم فروش خصوصی قیمت برابر ۰.۰۸۵ دلار بود که باعث جذب ۲.۴۹ میلیون دلار سرمایه شد.
فروش عمومی ۳.۴۳۰ میلیون و ۴۰۰ هزاررنج قیمتی در این فروش عمومی برابر ۰.۱۲۵ دلار تا ۰.۳۵ دلار بوده است.
تیم توسعه‌دهنده ۱۴.۴۱۴۰ میلیون و ۴۰۰ هزار این تعداد توکن به‌مرور آزاد خواهد شد.
مشاوران ۲۲۰ میلیون این تعداد توکن به مرور زمان آزاد سازی خواهد شد.
رزرو ۱۸.۹۱۸۰ میلیون و ۹۰۰ هزار
استیکینگ ۸۸۰ میلیوندرصدی که برای پرداخت پاداش استیکینگ در شبکه در نظر گرفته شده است.

تیم پروژه کوالنت

از مهم‌ترین افراد تیم توسعه‌دهنده Covalent می‌توان به گانش سوامی (Ganesh Swami)، لوی اول (Levi Aul) و آدریان جونکلاس (Adrian Jonklaas) اشاره کرد.

گانش سوامی بنیان‌گذار و مدیرعامل پروژه کوالنت است. بر اساس اطلاعات ارائه‌شده توسط سایت Crunchbase و لینکدین شخصی گانش، وی ساکن کاناداست و در دانشگاه Simon Fraser به تحصیل پرداخته است. گانش فعالیت خود را با ساخت الگوریتم‌های شبیه‌سازی پروتئین برای بهبود بیماری سرطان آغاز کرد.

لوی اول بنیان‌گذار و CTO پروژه کوالنت است. لوی مانند دیگر بنیان‌گذار پروژه کوالنت ساکن کاناداست. از مهم‌ترین فعالیت‌های حرفه‌ای لوی می‌توان به مدیر ارشد فناوری (Chief Technology Officer) در پروژه Bex و مهندس سیستم در پروژه Walter اشاره کرد.

آدریان جونکلاس مدیر امور مالی و رئیس بخش تحقیقات کوالنت است. آدریان ساکن کاناداست وی یکی از بنیان‌گذاران پروژه Dignii است. آدریان فارغ التحصیل رشته MBA از دانشگاه Baylor است. 

بررسی نقشه راه پروژه کوالنت

برای دسترسی به بروزترین گزارشات و فعالیت‌های تیم توسعه‌دهنده‌ی کوالنت می‌توانید از گزارشات منتشر شده در وبلاگ کوالنت استفاده نمایید.

  • سه‌ماهه اول ۲۰۲۲

راه‌اندازی شبکه تست (Testnet): در این دوره اپراتورهایی مشخص (اپراتورهایی که در لیست سفید پروژه قرار دارند) اقدام به فعالیت در این شبکه می‌کنند.

  • سه‌ماهه دوم ۲۰۲۲

راه‌اندازی فاز اول شبکه اصلی (Mainnet): در فاز اول اپراتورهای Block Specimen Producers شروع به فعالیت در شبکه اصلی خواهند کرد.

  • سه‌ماهه سوم ۲۰۲۲

راه‌اندازی فاز دوم شبکه اصلی (Mainnet): در فاز دوم اپراتورهای Indexing Nodes به شبکه اضافه خواهند شد.

  • سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۲

راه‌اندازی فاز سوم شبکه اصلی (Mainnet): در فاز انتهایی نیز اپراتورهای Query Nodes فعالیت خود را در شبکه اصلی آغاز خواهند کرد.

این پروژه هنوز نقشه راه رسمی خود در سال ۲۰۲۳ را منتشر نکرده است. در یک رویداد گفتگومحور در پایان سال ۲۰۲۲، توسعه‌دهندگان کوالنت از برنامه‌های خود برای راه‌اندازی یک شبکه لایه ۱، ایجاد API پولی، مشارکت نودهای RPC، امکان تغییر کارمزد و محصولات آینده پرده برداشتند. این گفتگو را می‌توانید در این لینک مشاهده کنید.

سرمایه‌گذاران Covalent

برای یافتن نام شرکت‌هایی که در ارز دیجیتال CQT سرمایه‌گذاری کرده‌اند، سراغ سایت مساری (Messari) رفتیم. در بین ۱۱ شرکت سرمایه‌گذار در پروژه کوالنت، دو سرمایه‌گذار معروف دیده می‌شود؛ بایننس لبز و کوین بیس ونچر. شرکت‌های سرمایه‌گذار در پروژه کوالنت عبارت‌اند از:

Binance LabsAlameda ResearchAU21 Capital1kx
HASHEDDelphi DigitalCoinbase VenturesCoinGecko Ventures
TRGCSpark Digital CapitalLedgerPrime

خرید، فروش و نگهداری ارز دیجیتال CQT

ارز دیجیتال CQT را می‌توان از صرافی‌های متمرکز مانند صرافی گیت‌ (Gate.io)، صرافی کوکوین (KuCoin)، کراکن (Kraken) و هات بیت (Hotbit) خریداری کرد. از جمله صرافی‌های غیرمتمرکز محل خرید این رمزارز باید به سوشی سواپ (SushiSwap) و یونی سواپ (Uniswap) اشاره کرد.

با توجه به این موضوع که ارز دیجیتال CQT یک توکن بر بستر اتریوم با استاندارد ERC20 است، می‌توان رمزارز CQT را در تمام کیف پول‌هایی که از شبکه بلاکچین اتریوم پشتیبانی می‌کنند، مانند متامسک، تراست والت، لجر و ربی ولت نگهداری کرد.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • پروتکل Covalent چیست؟
    پروژه Covalent پلتفرمی برای دریافت، ذخیره، پردازش و ارائه داده‌های درون زنجیره‌ای است. کاربران با دریافت API از این پلتفرم می‌توانند، به داده‌های بیش از ۲۰ بلاکچین مختلف دسترسی داشته باشند.
  • کاربرد ارز دیجیتال CQT چیست؟
    کاربردهای اصلی ارز دیجیتال CQT، پرداخت پاداش به اپراتورهای پروتکل، مشارکت در فرآیندهای حاکمیتی و استیکینگ است.

جمع‌بندی

با پیشرفت سریع تکنولوژی نیاز به اطلاعات بیشتر شده است. پروژه کوالنت یک پلتفرم برای دسترسی به اطلاعات درون زنجیره‌ای مانند تعداد و حجم تراکنش‌ها، میزان ورودی و خروجی به صرافی‌ها و غیره است. در این مقاله سعی کردیم که به زبان ساده به پروژه کوالنت، ارز دیجیتال CQT، تیم توسعه دهنده، نقشه‌ راه کوالنت و غیره بپردازیم. به نظر شما ارز دیجیتال CQT پتانسیل رشد دارد؟ آیا این پروژه می‌تواند با رقبایی همچون گراف و API3 رقابت کند؟

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا