متوسط مقالات عمومی

بیت کوین از نگاه انیشتین؛‌ اگر انیشتین زنده بود، درباره بیت کوین چه فکری می‌کرد؟

با گذشت ۶۵ سال از مرگ انیشتین، یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ، افکار و عقاید ارزشمند او همچنان زنده است و شاید کمتر کسی نام یا نقل‌قول‌های پرمفهوم او را نشنیده باشد. اما با این حال زندگی انیشتین فقط در جمله‌ها و نقل‌قول‌های معروف او خلاصه نمی‌شود و می‌توان از افکار او در بسیاری از زمینه‌ها استفاده کرد. نام این فیزیک‌دان بزرگ به حوزه ارز دیجیتال نیز وارد شده است. برای مثال یک صرافی ارز دیجیتال کانادایی به نام انیشتین وجود داشت کهد البته در سال ۲۰۱۹ ورشکست شد. یک توکن به نام این او نیز در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد. شاید برای برخی سوال باشد که اگر انیشتین در عصر ما زنده بود، درباره بیت کوین چه نظری داشت؟ در این مطلب از میهن بلاکچین، مقاله‌ای را می‌خوانید که نویسنده در آن به بررسی بیت کوین از نگاه انیشتین پرداخته، و افکار انیشتین را در زمینه‌های مختلف به بیت کوین تعمیم داده است.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

بررسی بیت کوین از لحاظ ترمودینامیک

بیت کوین از نگاه انیشتین
منبع: miro.medium

اولین قانون ترمودینامیک بیان می‌کند که انرژی نه خلق می‌شود و نه از بین می‌رود، بلکه از یک فرم یا حالت به حالت دیگر تبدیل می‌شود. طبق قانون دوم ترمودینامیک، در هربار تغییر حالت انرژی، مقداری از آن بلااستفاده می‌ماند و یا هدر می‌رود. هدررفتن انرژی، به‌مرور‌ زمان باعث افزایش بی‌نظمی می‌شود.

انیشتین می‌گوید: ترمودینامیک کلاسیک، تنها تئوری فیزیکی درباره مفهوم جهان است که به‌‌نظرم هرگز از بین نخواهد رفت.

مایکل سیلور (Michael Saylor) درباره این مسئله توضیح داده است که بیت کوین یک سیستم پولی محافظه‌کار و درواقع اولین سیستم پولی پایبند به قوانین ترمودینامیک است.

توضیح مایکل سیلور درباره بیت کوین و ترمودینامیک

بیت کوین یک سیستم بسته‌ است که با الگوریتم اثبات کار (PoW) حداقل اتلاف انرژی را دارد. یک بیت کوین حتی اگر چندین بار در طول زمان و مکان تبدیل و منتقل شود، باز‌هم یک بیت کوین است. شاید در نگاه اول تورم درونی سیستم بیت کوین، یعنی پاداش‌ استخراج و کارمزد تراکنش‌ آن، نوعی اتلاف و هدررفتن محسوب شوند، اما این ویژگی‌ها برای عملکرد صحیح سیستم بیت کوین ضروری هستند. هر سیستمی که به قوانین ترمودینامیک پایبند باشد، مقداری اتلاف خواهد داشت.

یک سیستم با الگوریتم اثبات سهام (PoS) نمی‌تواند به اندازه سیستم اثبات کار یکپارچه و بدون نیاز به اعتماد باشد و اگر انیشتین بود، احتمالا الگوریتم اثبات کار بیت کوین را تحسین می‌کرد.

بررسی بیت کوین از نظر تئوری

بررسی بیت کوین از نظر تئوری
منبع: Forbes.com

شایان ذکر است که سراسر اینترنت پر از نقل‌قول‌ها و جمله‌هایی است که به‌اشتباه به انیشتین نسبت داده می‌شوند. برای مثال: «دیوانگی یعنی یک کار را بارها‌ و‌ بارها انجام دهی و انتظار نتایج متفاوت از آن داشته باشی». در این مقاله سعی شده است که از نقل‌قول‌های نامعتبر استفاده نشود. جمله زیر بخشی از سخنان انیشتین در یکی از سخنرانی‌های سال ۱۹۳۳ است و با اینکه جمله دقیق انیشتین نیست، اما مفهوم حرف او حفظ شده است.

آلبرت انیشتین: همه‌چیز را باید تا حد ممکن ساده کرد؛ اما نه بسیار ساده.

بیت کوین کاملا با معیار «ساده اما نه بیش‌ازحد ساده» سازگار است. ساتوشی ناکاموتو، وایت پیپر بیت کوین را تنها در ۹ صفحه نوشته است. در سطر اول وایت پیپر بیت کوین می‌خوانیم:

یک نسخه کاملا همتابه‌همتا از پول الکترونیک که امکان ارسال مستقیم پرداختهای آنلاین از یک شخص به شخص دیگر را بدون نیاز به یک نهاد مالی فراهم کند.

این جمله به‌تنهایی کل مفهوم را می‌رساند. ساتوشی ناکاموتو این جمله را با زیبایی تمام به گونه‌ای نوشته است که با حذف هر یک از کلمه‌های جمله، معنای آن ناقص می‌ماند.

کدبیس (Codebase) بیت کوین هم انبوه و پیچیده نیست. نسخه اصلی کدهای بیت کوین فقط از ۹هزار خط تشکیل شده که در مقایسه با بلاک چین‌های مشابه و پیچیده که دارای چندین لایه کد هستند، ناچیز است.

نظر انیشتین درباره آلت کوین‌ها و مفهوم‌هایی مانند ایردراپ، ییلد فارمینگ، اتمیک سواپ، گس، اثبات سهام و سپرده‌گذاری چه می‌شد؟ به نظر نویسنده این مفاهیم نمی‌توانست به اندازه بیت کوین توجه انیشتین را جلب کند.

بررسی بیت کوین از لحاظ نوآوری

بیت کوین و انیشتین
منبع:‌ madametussauds

یک باور غلط وجود دارد که آلت‌ کوین‌ها با بهبود طراحی بیت کوین و ارائه نسخه جدیدی از آن، باعث ایجاد نوآوری در بیت کوین می‌شوند. اما اگر ماهیت توزیع‌شده بیت کوین و مدل امنیت آن را درک کنید، متوجه می‌شوید که تنها با کپی کردن و بدون استفاده از عناصر منحصربه‌فرد سیستم بیت کوین، نمی‌توان آن را ارتقا داد و درنتیجه به نادرستی این باور پی می‌برید. ویجی بویاپاتی (Vijay Boyapati)، در کتاب خود با نام “The Bullish Case for Bitcoin” اشاره می‌کند که برخی افراد به‌اشتباه بر ویژگی‌های فنی بیت کوین تمرکز دارند و به ویژگی‌های پولی آن چندان توجه نمی‌کنند.

ماه‌ها و سال‌ها فکر می‌کنم. ۹۹ بار اشتباه می‌کنم وصدمین بار به نتیجه درست می‌رسم – آلبرت انیشتین

علاوه بر این‌ها، برای درک بهتر بیت کوین باید به این نکته توجه کنید که بیت کوین پس از سال‌‌ها تلاش و آزمایش و ترکیب مفاهیمی چون رمزنگاری کلید عمومی و حریم خصوصی بسیار خوب (PGP) و اثبات کار ساخته شده است. درواقع می‌توان اصطلاح «ایستاده بر شانه‌های غول» را برای بیت کوین به ‌کار برد و طبق جمله انیشتین، بیت کوین همان صدمین باری است که نتیجه داده است.

بررسی بیت کوین از نظر آموزش و یادگیری

بررسی بیت کوین از نظر آموزش و یادگیری
منبع: techgrabyte

به این دو نقل‌قول از انیشتین توجه کنید:

نکته مهم این است که از سوال‌کردن و کندوکاو دست نکشید. وجود کنجکاوی هم دلایلی دارد.

این تعریفی که از آموزش بیان کرده‌اند، درست است. آموزش همان چیزی است که در صورت فراموش کردن آموخته‌های مدرسه، در ذهن فردی باقی می‌ماند.

بخش دوم نقل‌قول بالا را اغلب به خود انیشتین نسبت‌ می‌دهند و قسمت «در صورت فراموش کردن» را نیز به «پس از فراموش کردن» تغییر می‌دهند. اما این سخن قبل از انیشتین هم وجود داشت و انیشتین منبع اصلی آن را نمی‌دانست و در نوشته‌هایش به صورت نقل‌قول ناشناس به آن اشاره می‌کرد.

تعداد چشم‌ٔگیری از طرفداران بیت کوین با این جمله‌ها موافق هستند. اما برخلاف موافقت‌ها و ادعاها، عقاید کمتر در دستور کار و برنامه‌های اصلی قرار می‌گیرد. درک بیت کوین به کنجکاوی نیاز دارد و مفهوم آن جامع و همه‌جانبه است.

بیت کوین از لحاظ حقیقت‌شناسی و ادراک

بیت کوین از لحاظ حقیقت‌شناسی و ادراک
منبع: dailyreckoning

انیشتین زمانی که کمی بیشتر از ۲۰ سال سن داشت، جمله زیر را در یک نامه نوشته است.

بزرگ‌ترین دشمن حقیقت، اطاعت کورکورانه از مقامات بالاتر است.

با توجه به رفتار خصومت‌آمیز دولت‌ها و بانک‌های مرکزی با بیت کوین، طرفداران برترین ارز دیجیتال اکثرا به مقامات و سیاست‌مداران مشکوک هستند. مهم‌تر از همه، بیت کوین به هیچ مقام و مسئولی نیاز ندارد.

راز ابدی جهان، قابل‌درک بودن آن است.

جالب است که دنیای غرب کلا ایده اقتصاد دارای برنامه متمرکز را رد کرده است، اما همچنان (حتی بیشتر از قبل) برای استفاده از پول متمرکز اصرار دارند. نسیم نیکلاس طالب (Nassim Nicholas Taleb) در کتاب خود به نام “Fooled by Randomness” نوشته است که افراد اغلب درباره توانایی خود در شناخت سیستم‌های پیچیده اغراق می‌کنند. البته انیشتین یک فیزیک‌دان بود و این نقل‌قول‌ نیز باید از این دیدگاه بررسی شود. اما این جمله کاربردهای بسیار گسترده‌تری دارد و می‌توان آن را به زندگی و پیچیدگی‌هایش تعمیم داد.

بررسی بیت کوین از دیدگاه جنگ و صلح

بررسی بیت کوین از دیدگاه جنگ و صلح
منبع: cdn.images

صلح‌ را نمی‌توان با زور برقرار کرد. صلح تنها با درک برقرار می‌شود. نمی‌توانید یک ملت را به‌زور مطیع کنید، مگر اینکه تمام مردان، زنان و کودکان را از بین ببرید. اگر نمی‌خواهید از چنین ابزارهای خشنی استفاده کنید، باید راهی برای حل و فصل اختلافات بدون استفاده از سلاح پیدا کنید. قدرت افسارگسیخته اتم به جز طرز تفکر ما، همه چیز را تغییر داده است و در حال حرکت به سمت یک فاجعه بی‌مانند هستیم.

اغلب از خط اول این نقل‌قول به تنهایی استفاده می‌شود اما برای درک کامل مفهوم حرف انیشتین، باید کل نقل‌قول را خواند. انیشتین حرف‌ها را در سال ۱۹۳۰ در یک سخنرانی بیان کرده است. این جملات درواقع به طرز چشمگیری نوعی پیش‌بینی و پیش‌گویی بودند. در طول ۱۵ سال بعد، تنش‌های نظامی و جنگ به قدری تشدید شد که ملت‌ها می‌توانستند یکدیگر را به‌کلی نابود کنند. سخنان زیر که در سال ۱۹۴۶ توسط انیشتین بیان شده‌اند، به همین موضوع اشاره دارد:

بسیاری درباره این حرف من که «وجود یک طرز تفکر جدید برای بقای انسان و پیشروی به سطوح بالاتر ضروری است»، پرسیده‌اند. اغلب در فرایند تکاملی، یک گونه برای بقا و ادامه حیات باید خود را با شرایط جدید وفق دهد. امروزه بمب اتم ماهیت و ذات جهان را تغییر داده است و گونه انسان خود را در زیستگاه جدیدی می‌بیند که باید طرز تفکرش را با آن وفق دهد. در پرتو دانش جدید، وجود یک قدرت و دولت جهانی علاوه بر اینکه با عنوان حفظ اتحاد و برادری مطلوب و پسندیده است، برای بقای انسان کاملا ضروری است. در عصرهای گذشته، یک ملت می‌توانست با افزایش ارتش و نیرو در برابر رقیبان، حیات و فرهنگ خود را حفظ کند. امروزه، باید از رقابت دست بکشیم و همکاری کنیم. این نکته باید در تمام تعاملات بین‌المللی سرلوحه ما قرار بگیرد. در غیر این صورت فاجعه به بار می‌آید. افکار و روش‌های گذشته نتوانستند از وقوع جنگ‌های جهانی جلوگیری کنند. تفکر آینده باید از وقوع جنگ‌ها جلوگیری کند.

سخنان بالا به این جمله منسوب به انیشتین بسیار نزدیک است: «نمی‌توانیم از تفکری که با آن مشکلات را ایجاد کرده‌ایم، برای حل آن‌ها استفاده کنیم». این حرف‌ها با افکار جیسون لاوری (Jason Lowery)، یکی از مقامات وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا که درباره بیت کوین تحقیق می‌کند، بسیار هم‌خوانی دارد.

لاوری در توییتر خود بیان کرده است که با وجود بیت کوین، نوعی کالای دیجیتال مرکب در اختیار داریم و این کالای ترکیبی در حال حذف برتری پولی دارایی‌های فیزیکی دیگر است که دولت‌ها بر سر آن‌ها می‌جنگند و از آن‌ها محافظت می‌کنند. منظور این نیست که دارایی‌های فیزیکی دیگر کاملا بی‌ارزش خواهند شد، بلکه احتمالا از ارزش آن‌ها کاسته می‌شود. اگر به‌درستی از بیت کوین محافظت شود (توسط یک شخص، شرکت یا دولت)، سرقت و یا حمله به آن بسیار سخت‌تر از دارایی‌های دیگر خواهد بود. در این صورت، به‌لطف بیت کوین و بلاک چین آن یک درک جهانی از حقوق مالکیت دیجیتال غیرقابل‌تغییر پدید می‌آید که منجر به یک جامعه صلح‌آمیزتر می‌شود.

نکته جالب دیگر در سخنان انیشتین، لازمه وجود یک قدرت و دولت جهانی است. در سال ۲۰۲۱، بزرگترین مانع شکل‌گیری اتحاد و دولت جهانی، اعتماد است. در سیستم بیت کوین، هیچ گونه نیازی به اعتماد به اشخاص دیگر وجود ندارد. در نتیجه، بیت کوین می‌تواند به‌عنوان یک پول جهانی عمل کند و از این نظر نیز احتمالا رضایت انیشتین را جلب می‌کرد.

جمع‌بندی

در مطلب فوق، جنبه‌های مختلفی از افکار، عقاید و سخنان انیشتین بررسی شد و در حد توان به مفهوم و کارایی بیت کوین تعمیم دادیم. نویسنده مقاله با بررسی بیت کوین از نگاه انیشتین به این نتیجه رسیده است که اگر انیشتین در این زمان زنده بود، قطعا یک بیتکوینر و طرفدار بیت کوین می‌شد! اگر شما نیز نظری درباره مطالب این مقاله دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
bitcoinmagazine

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا