متوسط تحلیل تکنیکال

پیش بینی قیمت بیت کوین تا سال ۲۰۳۰؛ آیا واقعا می‌توان قیمت بیت کوین را پیش بینی کرد؟ 

به نظرتان پیش بینی قیمت بیت کوین تا سال ۲۰۳۰ در واقعیت امکان دارد یا فقط حدس و گمان است؟ چرا این روزها تحلیلگران زیادی سعی می‌کنند وضعیت قیمت بیت کوین را در بازه‌های بلندمدت پیش بینی کنند؟ به طور کلی آیا روشی برای پیش بینی روند قیمت اولین رمز ارز بازار وجود دارد؟ در این مقاله به سراغ این سوال خواهیم رفت؛ چگونه قیمت بیت کوین را پیش بینی کنیم؟ با میهن بلاکچین همراه باشید. 

این مقاله در تاریخ ۱۲ آذر ۱۴۰۱ به‌روزرسانی شده است.

پیش بینی قیمت بیت کوین

قیمت بیت کوین BTC price قیمت Bitcoin

اگر نگاهی به نمودار قیمت بیت کوین از ابتدا بیندازید می‌بینید که قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷ به ۲۰ هزار دلار رسیده بود. قیمتی که در آن روز‌ها بسیار رویایی بود. در اواخر ۲۰۲۱ قیمت بیت کوین در محدوده ۴۶,۵۰۰ دلار قرار گرفت و حتی قیمت ۶۴,۸۰۰ دلار را هم لمس کرد. با اینکه سقف ۲۰ هزار دلاری عدد بزرگی نیست، اما باید بدانید که این قیمت باعث شد که برای پیش بینی قیمت بیت کوین تحلیل‌های زیادی صورت بگیرد و تحلیلگران به تحلیل این دارایی جدید روی آورند.

از همان زمان دو دسته تحلیل برای پیش بینی قیمت بیت کوین ارائه می‌شد؛ پیش‌بینی روند قیمت بیت کوین با استفاده از تحلیل‌های فاندامنتال و همچنین استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال برای پیش بینی وضعیت بیت کوین و حالت بعدی اظهار نظرهایی است که تنها فقط خیال پردازی تحلیلگران بوده که عموما بدون ارائه دلیل، عددهای عجیب و غریبی برای قیمت این ارز دیجیتال ارائه می‌دهند.

به تحلیل‌هایی که در دسته دوم قرار می‌گیرند کاری نداریم؛ اما تحلیلگرانی که از روش‌های تحلیل فاندامنتال و تکنیکال استفاده می‌کنند، چگونه قیمت بیت کوین را پیش بینی می‌کنند؟ مثلا چگونه می‌گویند که قیمت بیت کوین تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰۰ هزار دلار خواهد رسید؟ در واقع، تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال روش‌ها و ابزارهای متنوعی دارند؛ کدام یک از این ابزارها، برای پیش‌بینی روند قیمت بیت کوین مناسب است؟ پیش از معرفی این روش‌ها، بهتر است به تحلیل‌های تحلیلگران بزرگ در مورد بیت کوین رجوع کرده و اهداف قیمتی که این افراد برای بیت کوین در نظر گرفته‌اند را باهم مرور کنیم.

آیا پیش بینی قیمت بیت کوین امکان پذیر است؟

اگر پیش بینی قیمت بیت کوین توسط افراد سرشناس حوزه تکنولوژی را دنبال کرده باشید، حتما پیش بینی جان مکافی فقید را دیده‌اید. او پیش بینی کرده بود که قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۰ میلادی به قیمت ۱ میلیون دلار خواهد رسید! البته این تحلیل اشتباه بود. علی میزانی اسکویی، تحلیلگر و فعال ایرانی در حوزه رمز ارزها، تحلیلگر دیگری است که او پیش بینی کرده که قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۲ میلادی به ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار خواهد رسید.

خیلی اوقات پیش آمده است که تحلیلگران برای جلب توجه رسانه‌‌ها در پیش بینی قیمت ارز دیجیتال بیش از اندازه اغراق کنند و اظهار نظرهای جسورانه‌ای ارائه کنند. حتی ممکن است از روی تعصب خودشان قیمت این ارز را در آینده پیش بینی کنند. بیت کوین ماکسیمالیست، اصطلاحی است که به تعصب برخی افراد به این دارایی دیجیتال اشاره دارد.

طبیعتا این افراد، برای ارائه تحلیل‌های خود دلایلی را نیز ارائه می‌دهند. اما نباید فراموش کرد که همه ما (افرادی که به بیت کوین علاقه داریم) حتی اگر هیچ بیت کوینی نداشته باشیم، وقتی اهداف چندصد هزار دلاری برای بیت کوین را می‌بینیم احساس خوبی داشته و خوشحال می‌شویم. در واقع، چون ما چیزی را که قلبا دوست داریم، شنیده‌ایم و طبیعی است که از شنیدن آن لذت ببریم. اما این یک اشتباه بزرگ است.

سوال اصلی که باید در این مورد از سرمایه‌گذاران پرسید این است که پیش بینی قیمت بیت کوین چقدر با عددهای اصلی فاصله داشته‌اند؟ علاوه بر این، آیا اصلا باید نظر این تحلیلگران و صاحب نظران را حائز اهمیت شمرد؟ شما چه فکر می‌کنید؟ برای اینکه بدانیم چنین پیش بینی‌‌های برای قیمت بیت کوین تا سال ۲۰۳۰ چقدر قابل اتکار هستند، می‌توانیم به نتایج تحلیل‌های این افراد در گذشته رجوع کنیم.  

پیش بینی قیمت بیت کوین توسط CZ

CZ موسس و بنیانگذار صرافی بزرگ بایننس، در اوایل نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی اعلام کرد که قیمت بیت کوین به زودی به ۱۶,۰۰۰ دلار می‌رسد. هر چند مشخص نبود که منظور او از “به زودی” یک روز دیگر یا یک ماه، یا حتی چند ماه دیگر است، با این حال در زمانی که او این هدف قیمتی را اعلام کرد، قیمت بیت کوین ۹۱۳۰ دلار بود. اما نتیجه چه شد؟ قیمت بیت کوین تقریبا سه ماه بعد به ۱۰۵۰۰ دلار رسید. دقیقا یک سال بعد و در نوامبر ۲۰۲۰، قیمت بیت کوین به ۱۶,۰۰۰ دلار رسید.

پیش بینی روند قیمت بیت کوین توسط ویلی وو

Willy woo یکی از تحلیلگران مطرح بازار رمز ارزها است. او پیش‌بینی کرده بود که قیمت بیت کوین قبل از هاوینگ سوم بیت کوین به محدوده ۳,۵۰۰ دلار ریزش خواهد داشت. او همچنین پیش بینی کرده بود که این ریزش از محدوده ۱۲,۸۰۰ دلار آغاز می‌شود. در زمانی که او این پیش بینی قیمت بیت کوین را ارائه داد، قیمت بیت کوین معادل ۸,۱۰۰ دلار بود. این پیش بینی تقریبا درست بود. هرچند او گفته بود قیمت بیت کوین پیش از ریزش تا ۱۲۸۰۰ دلار رشد خواهد کرد، اما قیمت تا ۱۰,۵۰۰ دلار صعود کرد و سپس به دلیل بحران کرونا تا ۳,۷۰۰ دلار ریزش داشت و همه این اتفاق‌ها پیش از هاوینگ سوم بیت کوین رقم خورد، همانطور که ویلی وو پیش بینی کرده بود.

پیش بینی وضعیت بیت کوین توسط پیتر شف

Peter Schiff یکی از تحلیلگران مشهور در حوزه اقتصاد است که به دلیل پیش‌بینی بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی، شهرت زیادی را کسب کرد. هرچند فعالان حوزه رمز ارزها و مخصوصا بیت کوینرها دل خوشی از او ندارند. او در سال ۲۰۱۹ میلادی و با نشان دادن یک الگوی ریزشی در نمودار قیمت بیت کوین، برای اولین رمز ارز بازار، قیمت ۱۰۰۰ دلار را پیش بینی کرد. او برای این تحلیل خود بازه زمانی مشخصی را تعیین نکرده بود. با این حال، بسیاری در همان زمان اعتقاد داشتند که برای این الگوی نموداری به طور کلی یک بازه ۳ ماه منطقی به نظر می‌رسد. در آن زمان قیمت بیت کوین، ۷,۶۰۰ دلار بود.

هرچند قیمت بیت کوین پس از این تحلیل کاملا ریزش بود، اما هیچ گاه قیمت آن به ۱۰۰۰ دلار نرسید. همانطور که در بالا اشاره شد، قیمت بیت کوین نهایتا تا ۳,۷۰۰ دلار کاهش یافت. در نتیجه این تحلیل نیز، از دقت کافی برخوردار نبود.

پیش بینی بیت کوین ۲۷,۰۰۰ دلاری توسط تام لی

Tom lee یکی دیگر از تحلیلگران بازار در مصاحبه با یاهو اعلام کرد که بیت کوین پس از هاوینگ سوم خود، سه برابر خواهد شد. این تحلیل در ۴ فوریه ۲۰۲۰ میلادی و زمانی که قیمت بیت کوین ۹۱۰۰ دلار بود مطرح شد. او نیز برای این تحلیل خود، بازه زمانی مشخصی را تعیین نکرده بود. با این وجود قیمت بیت کوین پس از هاوینگ رشد بالایی را به ثبت رساند و ۲۷,۰۰۰ دلار را نیز لمس کرد.

پیش بینی قیمت بیت کوین توسط پلن بی

Plan B یکی از تحلیلگران نام آشنا و خالق مدل S2F برای بیت کوین است. او نیز در فوریه سال ۲۰۲۰ میلادی پیش بینی کرده بود که قیمت بیت کوین پیش از هاوینگ سوم، به ۱۰,۰۰۰ دلار خواهد رسید. البته او پیش بینی کرده بود که قیمت بیت کوین هیچگاه زیر ۸۲۰۰ دلار نخواهد آمد. هر چند بخش اول تحلیل او درست بود و قیمت پیش از هاوینگ به ۱۰,۰۰۰ دلار رسید اما بخش دوم، اشتباه بود.

پیش بینی قیمت بیت کوین در سال ۲۰۳۰

اگر اخبار ارز دیجیتال و نظرات چنین تحلیلگرانی را دنبال کرده باشید، می‌دانید که این پیش بینی‌ها در اکثر مواقع محقق نمی‌شوند. با این حال متخصصان خودخوانده بسیاری همچنان به پیش بینی ادامه می‌دهند و به نظر می‌رسد که پیروان بسیاری دارند. اما شما به عنوان سرمایه‌گذار ارز دیجیتال، همیشه باید درجه‌ای از شک و تردید را داشته باشید؛ چون یکی از مشکلات اصلی بسیاری از پیش بینی‌های قیمت بیت کوین این است که فاقد تحلیل کافی برای پشتیبانی از ادعاهای خود هستند.

مسلما یک نقطه قیمت عجیب‌وغریب، به‌ویژه در جهت صعودی همیشه برای سرمایه‌گذاران رمزارز وسوسه برانگیز است. قطعا کسی که یک توکن را ۱ سنت خریده، می‌خواهد باور کند که قیمت این توکن به ۱۰۰۰۰ دلار هم می‌رسد. پس مشکل اصلی این است که بسیاری از پیش‌بینی‌ها بدون شواهد و تحلیلی برای حمایت از آن‌ها ارائه می‌شوند

پیتر چیر (Peter Tchir)، اقتصاددان کلان معتقد است که در پیش بینی‌های قیمت بیت کوین اسیر تبلیغات و جو هستیم. چیر در سال ۲۰۱۸ گفته بود که پیش بینی برخی از افراد مطرح در صنعت و تکنولوژی ربطی به تحلیل فاندامنتال ندارد. وقتی مدیرعامل یک صرافی مطرح قیمت بیت کوین را فراتر از آنچه که واقعا ارزش دارد بیان می‌کند، شاید از این روند نفع می‌برد. گاهی هم چنین پیش بینی‌هایی از سوی کسانی است که در جایگاه پرمابول (Permabull) قرار دارند. پرمابول به تحلیلگرانی گفته می‌شود که علی‌رغم روند بازار، نگاهی خوشبینانه به صعود قیمت‌ها دارند. 

اگر مسائل مربوط به تحلیلگران را کنار بگذاریم، شما به عنوان سرمایه‌گذار ارز دیجیتال باید در نظر باشید که تجزیه‌وتحلیل بازار کرپیتو به خودی خود چالش‌برانگیز است. حتی برای توسعه‌دهندگان پروژه‌های کریپتویی هم دشوار است که از آخرین اخبار توکن‌ها، شرکت‌ها و پیشرفت‌ها باخبر باشند.

با فرض اینکه بتوانید همه اطلاعات و اخبار را به درستی فیلتر کنید، این واقعیت که صنعت بلاکچین بسیار جوان است نشان می‌دهد که مدل‌ها، تئوری‌ها و استراتژی‌های قبلی برای ارزیابی موقعیت‌های جدید چندان کارآمد نیستند. وقتی دلایل کافی برای توضیح علت کاهش قیمت بیت کوین یا افزایش آن نداشته باشید، در تحلیل قیمت هم با شکست مواجه می‌شوید. به جز تحلیل برخی از تحلیلگران مطرح، روش‌های دیگری هم برای پیش بینی قیمت بیت کوین وجود دارد که در آن ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. 

پیش بینی قیمت بیت کوین بر اساس امواج الیوت

امواج الیوت قیمت بیت کوین حرکت جنبشی حرکت اصلاحی فیبوناچی اصلاحی فیبوناچی انبساطی روند صعودی روند نزولی

Ross Ulbricht یکی از تحلیلگران و معامله‌گرانی است که از این روش برای تحلیل و خرید و فروش بیت کوین استفاده می‌کند. آنچه در ادامه آمده، تجربیات این تریدر در مورد استفاده از روش الیوت برای پیش بینی قیمت بیت کوین است.

در یکم اکتبر ۲۰۱۳، قیمت بیت کوین اوج گرفت و به حدود ۱۰۰۰ دلار رسید. بعد از آن بود که بازار خرسی شروع شد و بیت کوین حدودا ۸۶ درصد ارزش خود را از دست داد و قیمت آن به حدودا ۱۷۵ دلار رسید. این کاهش قیمت در کمی بیش از یک سال روی داد. من توانستم با استفاده از داده‌های ضعیفی که در آن زمان موجود بود، متوجه شوم که بازار خرسی بیت کوین به پایان رسیده است.

در آن زمان، من افکارم را برای خودم نگه داشتم و نمی‌خواستم بر اساس ظن و گمان و اطلاعاتی ضعیف، چیزی به مردم بگویم. حدس من به وقوع پیوست و قیمت بیت کوین به ۲۰,۰۰۰ دلار رسید. در این زمان بود که بسیاری از مردم شروع به صحبت کردن در مورد بیت کوین و ارزهای دیجیتال کردند و مقالات زیادی در این مورد نوشته شد. من در تعجب بودم که چگونه توانسته‌ام با این دقت حرکات بازار را پیش بینی کنم. اخبار زیادی روزانه در بازار رد و بدل می‌شد که من از آنها دور بودم و  تنها بر اساس شهود خود و تئوری Elliot Waves کار می‌کردم. من متوجه شدم که امواج الیوت برای بیت کوین بسیار خوب جواب می‌دهد.

امواج الیوت در نمودار بیت کوین

تصویر نمودارهایی که من دریافت می‌کنم، قیمت لحظه‌ای بیت کوین را بر اساس دلار نشان می‌دهند. نشان دادن قیمت بر اساس دلار، بهتر از ارزهای دیگر مانند یورو است؛ زیرا بیشترین حجم معاملات بر اساس همین دلار است. تئوری امواج الیوت ریشه در یک روانشناسی جمعی دارد و هر چه بازار بزرگ‌تر باشد، این تئوری بهتر عمل می‌کند.

مبانی امواج الیوت

امواج الیوت قیمت بیت کوین حرکت جنبشی حرکت اصلاحی فیبوناچی اصلاحی فیبوناچی انبساطی روند صعودی روند نزولی
منبع: Researchgate.net

تئوری امواج الیوت به توصیف نحوه تغییر قیمت‌ها در بازارهای سرمایه می‌پردازد و مبتنی بر روانشناسی جمعی و هندسه فراکتال (Fractal) است. داشتن معلوماتی در این زمینه خالی از لطف نیست و به شما کمک می‌کند که تاریخچه تغییرات قیمت بیت کوین را بهتر درک کنید و بتوانید درکی به نسبت حرکات احتمالی آن در آینده داشته باشید.

تئوری امواج الیوت فرض را بر این می‌گیرد که انتظارات سرمایه گذاران عامل حرکات قیمت است. در واقع نیز چنین است و تا سرمایه گذاران به نسبت چیزی خوش بین نباشند، اقدام به خرید آن نمی‌کنند؛ این خوش‌بینی و فشار خرید است که قیمت‌ها را بالا می‌برد.

این خوش‌بینی، سرمایه‌گذاران دیگر را جذب می‌کند و همچنان ورود سرمایه باعث افزایش قیمت می‌شود. بعد از مدتی، قیمت به اوج خود می‌رسد و دیگر همه افراد علاقه‌مند اقدام به خرید کرده‌اند. سپس فشار فروش ایجاد می‌شود و رفته رفته خوش‌بینی جای خود را به بدبینی می‌دهد و قیمت افت می‌کند و در روند نزولی قرار می‌گیرد.

این چرخه خوش‌بینی و بدبینی همچنان ادامه پیدا می‌کند و در همه کف و سقف‌های برجسته نمایان می‌شود. بنابراین، خرید در هنگام خوش‌بینی و فروش در هنگام بدبینی عامل اصلی بسیاری از ضررهاست.

بسیاری از افراد دلیل این افت و خیزها را در اخبار جستجو می‌کنند، اما این کار مفید نیست. اخبار نیز مانند سرمایه‌گذاران در این سیکل‌ها گیر کرده است. در هنگام اوج قیمت، خبرهای خوب و پیش بینی‌های عجیب و غریب زیادی شنیده می‌شود و بالعکس، در هنگام افت قیمت نیز خبرها بد هستند. ما نمی‌گوییم که امواج الیوت یک راه حل سحرآمیز است، اما در این گونه سیکل‌های بازار، می‌تواند بسیار به ما کمک کند.

امواج الیوت برای دنبال کردن این موج‌های خوش‌بینی و بدبینی، از هندسه فراکتال استفاده می‌کند. این هندسه بر اساس این اصل است که الگوهای کوچک مینیاتوری از الگوهای بزرگ‌تر هستند و در دل این الگوهای بزرگ‌تر نهفته هستند.

در طبیعت نیز مثال‌های زیادی را می‌توانیم ببینیم؛ مثلا برگ‌های یک درخت سرخس را اگر نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که الگوهای کوچک‌تر در دل الگوهای بزرگ‌تر جای دارند و دقیقا مانند این الگوهای بزرگ‌تر هستند. الگوهای فراکتال در سیستم‌های پر هرج و مرجی مانند بازار بیت کوین و بلاک چین به وفور دیده می‌شود.

این هندسه فراکتال در بازارهای سرمایه، به صورت موج در داخل موج جواب می‌دهد و موج‌های کوچک‌تر در داخل موج‌های بزرگ‌تر هستند. این دوره‌های خوش‌بینی در داخل همه موج‌های بازار موجود است؛ از امواج بلند گرفته تا موج‍های روزانه و یا دقیقه‌ای و ثانیه‌ای. الگوی اصلی این موج‌ها متشکل از ۵ موج صعودی و سه موج نزولی است.

امواجی که در جهت روند بزرگ‌تر بعدی حرکت می‌کنند را موج‌های ضربه‌ای (Impulse) می‌نامند و آنها را در نقاط انتهایی خود با عدد نشان می‌دهند. امواجی را هم که در برابر روند بزرگ‌تر بعدی حرکت می‌کنند، موج‌های اصلاحی می‌نامند که آنها را در نقاط انتهایی خود با حروف A و B و C نشان می‌دهند. این الگو اختیاری نیست و تعداد موج‌های گفته شده برای ایجاد این الگو ضروری هستند.

هر موج بخشی از موج بزرگ‌تر است و خود نیز از امواج کوچک‌تری تشکیل می‌شود؛ اگر این موج در جهت روند بزرگ‌تر بعدی باشد، متشکل از ۵ موج کوچک‌تر است و اگر در خلاف جهت روند بزرگ‌تر بعدی باشد، متشکل از ۳ موج کوچک‌تر است.

قوانین و رهنمودهایی برای نحوه شمارش صحیح این امواج در بازارهای واقعی وجود دارد. کتاب‌ها و مقالات زیادی در مورد امواج الیوت وجود دارد؛ بنابراین در اینجا وارد جزئیات نمی‌شویم و تنها به ذکر پاره‌ای از مهم‌ترین این قوانین پرداخته می‌شود.

۱۸ قانون امواج الیوت

امواج الیوت قیمت بیت کوین حرکت جنبشی حرکت اصلاحی فیبوناچی اصلاحی فیبوناچی انبساطی روند صعودی روند نزولی
معنی: lincolnlandagrienergy.com
  • قانون اول: موج دوم و چهارم در حرکت جنبشی، موج‌های اصلاحی هستند، و موج b در حرکت برگشتی یا اصلاحی، موج اصلاحی است.
  • قانون دوم: انتهای موج دوم، هرگز از شروع موج اول بیشتر توسعه پیدا نمی‌کند.
  • قانون سوم: انتهای موج ۴ محرکی است که هرگز از شروع موج ۲ بیشتر نمی‌رود.
  • قانون چهارم: موج ۳ هرگز کوچک‌ترین موج حرکت نیست (معمولا بزرگ‌ترین است).
  • قانون پنجم: اصلاحات ممکن است دستخوش تغییر باشند و با هم تداخل کنند. در این حالت، ممکن است شمارش آنها مشکل باشد.
  • قانون ششم: حرکات جنبشی معمولا واضح و برجسته هستند و تشخیص آنها از اصلاحات ساده‌تر است.
  • قانون هفتم:‌ نقطه ورود به بازار، ابتدای موج ۳ در حرکت جنبشی است، که تشخیص این نقطه را می‌توان با اندیکاتور ابرهای ایچیموکو انجام داد.
  • قانون هشتم: انتهای تمام حرکات جنبشی (نقطه خروج از بازار) در صورت تشخیص درست موج ۱ و ۲، قابل پیش بینی هستند.
  • قانون نهم: در انتهای حرکات جنبشی، معمولا الگوهای Double Top، Triple Top، Double Bottom، Triple Bottom یا Head & Shoulders تشکیل می‌شود؛ در این حالت، شما متوجه می‌شوید که امواج الیوت جنبشی در کجا تمام شده، و حرکت اصلاحی شروع می‌شود.
  • قانون دهم: نقطه ورود در حرکات اصلاحی، با توجه به الگوی تشکیل شده (که در نکته قبل اشاره شد) انجام می‌شود؛ اما تشخیص نقطه خروج بسیار دشوار است و به تجربه زیادی نیاز دارد.
  • قانون یازدهم: با استفاده از فیبوناچی اصلاحی (Retracement) و فیبوناچی انبساطی (Expansion) می‌توان این موج‌ها را شمرد و برای ورود و خروج از بازار بسیار مفید هستند.
  • قانون دوازدهم: امواج جنبشی همیشه صعودی نیستند و ممکن است نزولی باشند؛ اما همیشه امواج اصلاحی، معکوس امواج جنبشی حرکت می‌کنند. به همین دلیل است که باید صبر کنید تا موج ۲ تکمیل شود (تا روند تایید شود) و سپس، در ابتدای موج ۳ وارد بازار شوید.
  • قانون سیزدهم: ترید با استفاده از امواج الیوت ، نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد و برای تریدرهای روزانه به کار نمی‌آید؛ زیرا هر پوزیشن باز شده توسط امواج الیوت روزها، هفته‌ها و شاید ماه‌ها به طول می‌انجامد.
  • قانون چهاردهم: یادگیری کامل و دقیق امواج الیوت به این دلیل که بر روانشناسی بازار استوار است، ممکن است سال‌ها به طول بیانجامد.
  • قانون پانزدهم: اگر موج ۲ اصلاح سریعی انجام داد (با چند کندل)، موج ۴ بسیار طولانی خواهد بود؛ و برعکس، اگر موج ۲ طولانی باشد، موج ۴ کوتاه خواهد بود.
  • قانون شانزدهم: پس از هر سیکل کامل امواج الیوت (شامل حرکات جنبشی و اصلاحی)، قیمت مدتی بدون روند (Range) می‌ماند و سپس دوباره یک سیکل جدید را شروع می‌کند.
  • قانون هفدهم: برای شمردن درست امواج الیوت ، شما بایستی تمام الگوهای تکنیکال و کندل استیک ها را بشناسید.
  • قانون هجدهم: موج ۵ می‌تواند پایین‌تر از انتهای موج ۳ باشد، که در این حالت به آن کاهشی (Decsending) می‌گویند. همچنین این موج می‌تواند بالاتر از انتهای موج ۳ بسته شود، که به آن افزایشی (Ascending) می‌گویند.

جزئیات بسیار بیشتری به نسبت امواج الیوت وجود دارد و اگر نیاز باشد، برای تحلیل بیت کوین از آنها بهره خواهم گرفت. تشخیص این که روانشناسی سرمایه گذار در حال حاضر در چه مرحله‌ای قرار دارد، به همراه یک شمارش موج دقیق، احساس اعتماد به نفس در پیش بینی حرکت‌های آینده قیمت را ایجاد می‌کند؛ البته در این میان باید صبور بود و فراموش نکرد که هر کسی می‌تواند اشتباه کند. حال، تئوری امواج الیوت را در مورد بیت کوین اعمال می‌کنیم.

چرخه‌های بلند مدت بیت کوین

امواج الیوت قیمت بیت کوین حرکت جنبشی حرکت اصلاحی فیبوناچی اصلاحی فیبوناچی انبساطی روند صعودی روند نزولی
منبع: Bachart.com

اگرچه هنوز کاملا واضح نیست، اما روند کلی قیمت بیت کوین صعودی است. قیمت بیت کوین در اواخر سال ۲۰۱۰ معادل تقریبا ۶ سنت بود و چند سال قبل به قله ۲۰,۰۰۰ دلار رسید. ما همه تاریخچه قیمت این ارز دیجیتال را در اختیار داریم و این چیز خاصی است. ما می‌توانیم به اندازه‌گیری ارزش بیت کوین بپردازیم، زیرا از هیچ به مقدار قابل توجهی رسیده است.

ما کل تاریخچه بیت کوین را در اختیار داریم و می‌دانیم که روند نیز صعودی است؛ بنابراین فضا کاملا مشخص است. در این حالت، امواج الیوت می‌تواند بسیار کمک کند و ما را به درک خوبی از موقعیت برساند.

در نمودار بالا، مجموعه‌ای از ۵ موج کلاسیک موجود است که با شماره‌های ۱ تا ۵ نشان داده شده‌اند. این نوع شماره گذاری، در امواج الیوت مرسوم است.

یک عدد رومی بزرگ (I) را هم در این شکل می‌بینید که برچسبی برای اولین موج از درجه دوره است. در آنجا و در موج ۵، علامت‌های سوال وجود دارد؛ زیرا مطمئن نیستیم که جاهایی که برچسب را قرار داده‌ایم، درست است یا نه.

موج اول که اولین موج صعودی است، خود متشکل از ۵ موج دیگر است که انتظار می‌رود در جهت روند حرکت کنند. این امواج میانی در نمودار زیر، از ۱ تا ۵ شماره گذاری شده‌اند.

امواج الیوت قیمت بیت کوین حرکت جنبشی حرکت اصلاحی فیبوناچی اصلاحی فیبوناچی انبساطی روند صعودی روند نزولی
منبع: Bachart.com

موج ۲ اصلاحی است و ریز موج‌های آن مشخص نیستند؛ اما در کل، یک اصلاح قوی است و بیش از ۹۰ درصد از رشد موج اول را اصلاح می‌کند.

زیرساخت موج ۳ مانند موج ۱ مشخص نیست؛ اما قطعا این یک موج جنبشی است و قیمت را نیز به بالای ۱۰۰۰ دلار برده است. ریز موج‌های آن هم پرتابی بوده‌اند. تشخیص ریز موج‌ها در اینجا دشوار است. موج ۴ یک اصلاح کلاسیک زیگزاگ است که ریز موج‌های آن را می‌توان با حروف A و B و C نمایش داد.

امواج ۱ تا ۴ تکمیل شده‌اند و چالشی که ما با آن روبرو هستیم، تحلیل موج ۵ است. ما مطمئن نیستیم که آیا این موج شروع شده است یا نه. شمارش این موج‌ها در تئوری آسان، اما در عمل دشوار است. شمارش صحیح، به شما در پیش بینی قیمت آینده کمک خواهد کرد.

انتهای دوره یا فضا برای حرکت؟

حال ما می‌دانیم که در موج ۵ هستیم و می‌دانیم که این موج از انتهای موج ۴ شروع شده است و کف اصلی آن در سال ۲۰۱۵، در حدود ۱۷۵ دلار بود. برای بیش از سه سال است که شاهد پیشرفت قیمت از این نقطه هستیم و اوج قیمت بیت کوین نیز تا زمان انجام این تحلیل، نزدیک ۲۰,۰۰۰ دلار بوده است.

البته قیمت بیت کوین موفق به شکست این مقاومت شد و در حال حاضر قله جدید قیمت بیت کوین معادل ۶۸۰۰۰ دلار است. اما این تحلیل پیش از رشد قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ میلادی انجام شده که ما برای بررسی صحت این دست از تحلیل‌ها آن را در این مقاله ذکر کرده‌ایم.

موج ۵ بیت کوین بیش از موج‌های دیگر مورد توجه عموم قرار گرفته است و خوش‌بینی در مورد قیمت آن در میان عموم شایع شده است. بیت کوین تقریبا برای دو سال است که در الگوی اصلاحی بوده است.

موج ۵ را به شیوه‌های مختلفی می‌توان تعبیر کرد و شمارش ریز موج‌های آن دشوار است. خوشبختانه علیرغم این دشواری، باز هم می‌توان به نتیجه گیری‌هایی کلی دست یافت. چیزی که می‌توانیم در مورد آن مطمئن باشیم این است که، حرکت به ۲۰,۰۰۰ دلار را نمی‌توان یکی از ریز موج‌های موج ۵ دانست.

این حرکت برای قرار گرفتن در ریز موج‌های موج ۵ بسیار بزرگ است؛ بنابراین اگر ریز موج اول از موج ۵ قبل از قله ۲۰,۰۰۰ تمام شده باشد، ریز موج ۲ باید به طرف پایین باشد. پس ریز موج ۳ باید ما را به قله برساند و موج‌های ۴ و ۵ نیز احتمالا همین رویداد را تکرار می‌کنند.

اگر قله ۲۰,۰۰۰ دلار انتهای موج ۳ باشد، پس اصلاحی که ما حالا در آن هستیم را می‌توان به موج ۴ تعبیر کرد و انتظار داشته باشیم که موج ۵ ما را به یک قله جدید برساند. اما اگر این قله انتهای موج ۵ بوده باشد، پس موج اصلی آخر یا همان موج ۵، تمام شده است. این یعنی که این اصلاح، بزرگ‌ترین اصلاح در تاریخچه بیت کوین خواهد بود و تمامی حرکات بیت کوین را از ابتدا اصلاح خواهد کرد.

سه عامل در تشخیص اعتبار این دو تفسیر به ما کمک خواهند کرد. عوامل اول و دوم در ارتباط با اندازه و شکل موج ۵، در مقایسه با دو موج جنبشی دیگر در موج ۱ است و عامل سوم نیز مربوط به ساختار موج از زمان قله ۲۰,۰۰۰ دلاری است.

اجازه دهید ابتدا نگاهی به دامنه قیمت در موج‌های ۱، ۳ و ۵ بیاندازیم. موج ۱ از ۶ سنت شروع شد و تا ۳۲ دلار رفت و این یعنی ۵۳۰ برابر شدن دارایی. موج ۳ از تقریبا ۲ دلار شروع شد و تا ۱۲۴۰ دلار رسید که به معنی یک رشد ۶۲۰ برابری است. موج ۵ تقریبا از ۱۷۵ دلار شروع شد و اگر آن را تا قله ۲۰,۰۰۰ دلار شمارش کنیم، رشدی ۱۱۰ برابری صورت گرفته است.

این برای هر دارایی دیگری بسیار بزرگ است؛ اما تنها کسری از حرکت‌های موج‌های ۱ و ۳ انجام شده است. اگر بخواهیم که این حرکت قیمت در موج ۵ با موج‌های ۱ و ۳ تطابق داشته باشد، باید حدود ۹۳,۰۰۰ دلار تا ۱۰,۹۰۰۰ دلار تمام شود. پس در این حالت می‌توان هدف خوبی را برای موج ۵ متصور بود.

حال اجازه دهید که مدت زمان تکمیل شدن موج‌های ۱، ۳ و ۵ را مورد بررسی قرار دهیم. موج ۱ حدودا ۲۵۱ روز به طول انجامیده است. موج ۳ نیز حدودا ۷۴۲ روز طول کشیده است و موج ۵ نیز اگر تا قله ۲۰,۰۰۰ دلار محاسبه شود، حدودا ۱۰۶۸ روز به طول انجامیده است. پس مشاهده می‌کنیم که مدت زمان تکمیل شدن این موج‌ها، به ترتیب بیشتر شده است.

البته اگر طبق الگوی امواج الیوت به بررسی بپردازیم و میزان افزایش موج ۳ به نسبت موج ۱ را در نظر بگیریم و همچنین تفاوت موج‌های اصلاحی ۲ و ۴ را لحاظ کنیم، متوجه می‌شویم که احتمالا موج ۵ در تاریخی بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ تکمیل شود.

البته هیچ قانونی وجود ندارد که بگوید بازار همیشه باید متناسب حرکت کند و این‌ها همگی احتمالات و پیش بینی هستند. این احتمالات بر پایه سابقه بیت کوین به دست آمده و دقیق نیست. در ادامه به روشی دیگر برای پیش بینی قیمت بیت کوین را ارائه خواهیم داد.

الگوریتم رندوم فارست برای پیش بینی قیمت بیت کوین

پیش بینی قیمت بیت کوین به روش رندوم فارست

هدف ما، پیش‌بینی قیمت بیت کوین به طور دقیق نیست. در عوض می‌خواهیم بررسی کنیم چگونه می‌توانیم از الگوریتم یادگیری ماشینی به اسم رندوم فارست (Random Forest) استفاده کنیم تا مدلی ایجاد کنیم که می‌تواند با استفاده از اطلاعات گذشته در خصوص عرضه و تقاضای بیت کوین، قیمت این ارز دیجیتال را پیش‌بینی کند.

در این مقاله به طور ویژه می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که عوامل زیر چه تاثیری بر میانگین قیمت بیت کوین در صرافی‌های بزرگ دارد.

۱- مجموع بیت کوین‌هایی که تاکنون استخراج شده است.

۲- مجموع پاداش‌های بلاک که به ماینرها پرداخت شده است.

۳- سنجش میزان سختی یافتن بلاک جدید بیت کوین

۴- مجموع کارمزد تراکنش‌های پرداخت‌شده به ماینرها

۵- مجموع آدرس‌های منحصربه‌فرد استفاده‌شده در بلاک چین بیت کوین

نحوه عملکرد رندوم فارست در پیش بینی قیمت بیت کوین

رندوم فارست از درخت‌های تصمیم‌گیری استفاده خواهد کرد تا مشخص شود که این عوامل چه تاثیری بر قیمت بیت کوین در گذشته داشته است. به عبارت ساده‌تر، درخت تصمیم‌گیری یک مپینگ مشابه با نمودار از ورودی‌ها و خروجی‌ها است و با این اطلاعات به دنبال پیش بینی قیمت این رمز ارز هستیم.

نحوه عملکرد رندوم فارست در پیش بینی قیمت بیت کوین
منبع: medium.com

الگوهای این درخت‌های تصمیم‌گیری همان چیزی است که مدل پیش‌بینی قیمت ما را مشخص می‌کند. هرچه اطلاعات بیشتری به الگوریتم رندوم فارست وارد کنیم، فرصت‌های بیشتری برای یافتن الگوهای جدید و بررسی‌ الگوهای موجود خواهد داشت.

این الگوریتم سپس میانگین پیش‌بینی هر درخت را محاسبه خواهد کرد تا پیش‌بینی مطمئن‌تری ایجاد کند. سپس بررسی خواهیم کرد که مقادیر پیش‌بینی‌شده تا چه اندازه نزدیک به مقادیر واقعی هستند. این موضوع بدان معنا است که مقداری از اطلاعات مجموعه اطلاعات خود را ذخیره خواهیم کرد تا پیش‌بینی‌های الگوریتم رندوم فارست را برای ارزیابی عملکرد قیمت بیت کوین آزمایش کنیم.

قبل از انجام این کار، ابتدا بررسی می‌کنیم که در مجموعه اطلاعات خود چه مواردی داریم.

بررسی سریع اطلاعات

مجموعه اطلاعات (Dataset) ما ۲,۶۴۳ ردیف دارد. این ردیف‌ها بیانگر تمام روزهای حدفاصل ۲۳ فوریه ۲۰۱۰ الی ۱۹ می ۲۰۱۷ است. تصویر زیر، خلاصه‌ای از حداقل، حداکثر و میانگین مقادیر هر عامل و هم‌چنین مقادیر ۲۵، ۵۰ و ۷۵ درصدی است.

پیش بینی قیمت بیت کوین با استفاده از رندوم فارست
منبع: towardsdatascience.com

طبق این اطلاعات، قیمت بیت کوین از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ به طور مستمر در حال افزایش بوده است:

قیمت بیت کوین در سال های گذشته
منبع: medium.com

در ادامه به تاثیر این عوامل بر پیش بینی قیمت بیت کوین می‌پردازیم:

  • مجموع بیت کوین‌های استخراج‌شده (BTC_Total_Bitcoins):کل موجودی بیت کوین برای استخراج، ۲۱ میلیون کوین است. تا تاریخ ۱۹ می ۲۰۱۷ تقریبا ۱۶.۳ میلیون بیت کوین استخراج شده بود.
مجموع بیت کوین های استخراج شده
منبع: medium.com
  • مجموع کارمزد تراکنش‌های پرداخت‌شده به ماینرها (BTC_Transaction_Fees): هنگامی که فردی به خرج کردن بیت کوین می‌پردازد، تراکنش موردنظر باید توسط مجموعه‌ای از رایانه‌های متعلق به ماینرهای شبکه بیت کوین بررسی و تایید شود. به منظور پردازش این تراکنش‌ها توسط ماینرها، باید کارمزد پرداخت شود. ارسال کننده تراکنش می‌تواند میزان کارمزد را مشخص کند، اما ماینرها فقط می‌توانند ۱ مگابایت تراکنش در هر بلاک تایید کنند. اگر تعداد تراکنش‌های در انتظار تایید بیشتر از مقداری شود که در یک بلاک می‌توانند جای بگیرند، ماینر می‌تواند تصمیم بگیرد که تراکنش‌ها را با کارمزد زیاد تایید کند. این مجموعه اطلاعات، دومین فاکتور در پیش بینی قیمت به روش رندوم فارست است.
پیش بینی قیمت بیت کوین با روش رندوم فارست
منبع: medium.com
  • مجموع پاداش‌های بلاک پرداخت‌شده به ماینرها (Btc_Rewards):‌استخراج بیت کوین به معنای مشارکت در بررسی و تایید اطلاعات تراکنش بیت کوین است. پیش بینی می‌شود که این فرایند به توان محاسباتی بسیار زیاد نیاز دارد و ماینرها برای تراکنش‌های موفق، به عنوان پاداش بیت کوین دریافت می‌کنند.
مجموع پاداش های بلاک
منبع: medium.com

  • سنجش سختی یافتن بلاک جدید یا بررسی و تایید موفقیت‌آمیز تراکنش‌ها (Btc_Difficulty): سختی ماینینگ بیت کوین بدین منظور طراحی شده است تا تعداد مشخصی از بلاک‌ها را تنظیم و مرتب کند.
میزان سختی
منبع: medium.com
  • مجموع آدرس‌های منحصربه‌فرد استفاده‌شده در بلاک چین بیت کوین (Btc_n_Unique_Aaddresses): این عامل بیانگر تعداد کیف پول‌هایی است که طی سال‌های موردنظر ایجاد شده است. پیش بینی می‌شود این آدرس‌ها در سال ۲۰۲۰ به ۱۰۰ میلیون کاربر رسیده است. افزایش قیمت بیت کوین و تبدیل شدن آن به یک دارایی ذخیره ارزش، یکی از دلایل این افزایش در تعداد ولت‌هاست.
مجموع آدرس‌های منحصربه‌فرد
منبع: medium.com

نرخ رشد سالانه

بررسی نرخ رشد سالانه هر یک از فاکتورهای بالا، گویای رابطه آنها با پیش بینی قیمت بیت کوین است. برای مثال، هنگامی که تعداد کیف پول‌ها در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال ۲۰۱۳ به میزان ۱۵۰ درصد افزایش یافت، شاهد افزایش قیمت تقریبا ۲۷۰ درصدی بودیم.

در ماه می ۲۰۱۲، مجموع بیت کوین‌های موجود در بازار نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد افزایش یافت و در این مدت، قیمت بیت کوین نیز ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد. این موضوع از اصول اولیه اقتصاد پیروی می‌کند که طی آن، افزایش تقاضا منجر به افزایش قیمت و افزایش عرضه منجر به کاهش قیمت می‌شود.

1
منبع: medium.com

هرچند، بررسی دقیق‌تر نمودارهای رگرسیون نشان می‌دهد افزایش تعداد بیت کوین‌های موجود در بازار به حدی نبوده است که قیمت این ارز دیجیتال را کاهش دهد. در این بین، عوامل دیگر نظیر سختی ماینینگ، پاداش ماینینگ بلاک، کارمزد تراکنش‌ها و افزایش تعداد کاربران بیت کوین بیانگر رابطه مستقیمی با قیمت بیت کوین بوده‌اند.

2
منبع: medium.com

نمودار فراوانی سیبورن چشم‌انداز دقیق‌تری از نحوه تغییر قیمت در ارتباط با پنج عامل مورد نیاز در پیش بینی قیمت بیت کوین که در بالا ذکر شد را نشان می‌دهد. می‌توان مشاهده کرد که اکثر نوسانات قیمت بر قسمت‌های سبز، بنفش و صورتی رنگ متمرکز بوده که گویای سال‌های ۲۰۱۳، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ هستند.

3
منبع: medium.com

استفاده از رندوم فارست

به منظور استفاده از رندوم فارست برای پیش بینی قیمت بیت کوین بر روی مجموعه اطلاعات، ابتدا باید اطلاعات خود را بارگذاری کنیم. می‌توان اطلاعات را از رایانه ایمپورت کرد یا از Kaggle دانلود کرد.

4
منبع: medium.com

شاید در خصوص تفاوت بین درآمد ماینرها و کارمزد تراکنش‌ها سردرگم شوید زیرا دارای بخش‌های یکسانی هستند:

5
منبع: medium.com

اگر بخواهیم فقط پاداش بلاک پرداخت‌شده به ماینرها را در نظر بگیریم و درآمد ماینرها را شامل کارمزد تراکنش‌ها بدانیم، باید ستون جدیدی با اختلاف این دو ستون ایجاد کنیم:

6
منبع: medium.com

اکنون متغیرهای X و Y را مشخص می‌کنیم. X دارای تمام ستون‌هایی خواهد بود که عوامل تاثیرگذار بر قیمت یا همان Y است.

7
منبع: medium.com

سپس مجموعه اطلاعات را به مجموعه اطلاعات تمرینی و آزمایشی و مجموعه اطلاعات تایید تفکیک می‌کنیم. باید این کار را انجام دهیم تا بتوانیم دقیق بودن پیش‌بینی خود با قیمت واقعی را بسنجیم.

8

اعلام می‌کنیم که از رندوم فارست برای ایجاد مدل استفاده می‌کنیم تا بتوانیم روند آتی قیمت بیت کوین را پیش بینی کنیم:

9
منبع: medium.com

اکنون اطلاعات تمرینی را به الگوریتم رندوم فارست وارد می‌کنیم تا بتواند الگوها یا درخت‌های تصمیم‌گیری را شکل دهد.

10

پس از ایجاد شدن مدل، می‌توانیم تابع Predict را برای پیش‌بینی قیمت بیت کوین در اطلاعات آزمایشی یا اطلاعات تاییدشده فراخوانی کنیم. با توجه به این موضوع که با استفاده از train_X و train_y مدل خود را ایجاد کرده‌ایم، به این موضوع می‌پردازیم که آیا می‌تواند با توجه به val_X، خروجی نزدیکی به val_Y ارائه دهد یا خیر.

11
منبع: medium.com

به منظور مشاهده مقادیر پیش‌بینی‌شده مدل، می‌توانیم تابع زیر را فراخوانی کنیم.

12
منبع: medium.com
13
منبع: medium.com

اعداد نزدیک به یکدیگر هستند. با استفاده از MAE (میانگین خطای مطلق) بررسی می‌کنیم که مقادیر پیش‌بینی‌شده با مقادیر واقعی تا چه حد فاصله دارند. این عدد، دقت پیش‌بینی را به ما خواهد گفت.

14
منبع: medium.com
15
منبع: medium.com

در تصویر فوق مشاهده می‌کنید که MAE به ما می‌گوید قیمت پیش‌بینی‌شده با قیمت واقعی ۱۱ دلار اختلاف دارد. این دقت در پیش بینی قیمت بیت کوین بسیار بالاست. در هر صورت همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره شد، این روش به معنی تحلیل دقیق قیمت بیت کوین نیست. اما گذشته قیمت نشان می‌دهد که این روش عملکرد قابل قبولی را از خود نشان داده است.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • آیا پیش بینی قیمت بیت کوین تا سال ۲۰۳۰ امکان‌پذیر است؟

خیر. نه تنها پیش‌بینی قیمت بیت کوین، بلکه پیش بینی قیمت هیچ دارایی در جهان دقیق نیست. اقتصاد علم عدم قطعیت است. در چنین فضایی، پارامترهای زیادی بر قیمت دارایی‌ها تاثیر دارند که شناسایی تمام آن‌ها غیرممکن است. تحلیل‌های بسیاری از قیمت بیت کوین ارائه شده که همواره با خطا همراه بوده است.

  • آیا می‌توان به پیش‌بینی قیمت بیت کوین توسط افراد مطرح اعتماد کرد؟

این تحلیل‌ها همواره با خطا همراه است. بنابراین تصمیم‌گیری بر اساس تحلیل دیگران ریسک سرمایه‌گذاری ما را افزایش خواهد داد. یکی از بهترین راه‌ها برای سرمایه‌گذاری، ایجاد استراتژی معاملاتی شخصی است. ممکن است تمام سود بازار را کسب نکنید و یا زمان زیادی برای تنظیم این استراتژی صرف کنید، اما در بلند مدت این روش، سودآور خواهد بود.

  • آینده بیت کوین چطور خواهد بود؟ 

ارائه نظر دقیق در مورد آینده بیت کوین کار دشواری است. بسیاری معتقدند که بیت کوین یک پارادایم شیف در اقتصاد بشر است و آینده اقتصاد دنیا، مبتنی بر دارایی‌های دیجیتال است. از طرفی تحلیلگران مطرحی نیز هستند که برای بیت کوین در آینده اقتصاد دنیا نقشی قائل نیستند. با این حال نمی‌توان از تاثیرگذاری بیت کوین در یک دهه اخیر چشم پوشی کرد. این تاثیر گذاری، نشان دهنده پتانسیل بالای این دارایی دیجیتال است.

  • نحوه محاسبه قیمت بیت کوین به تومان چگونه است؟ 

برای محاسبه قیمت این رمزارز می‌توانید قیمت خرید بیت کوین در صرافی ایرانی را مشاهده کنید یا قیمت دلاری بیت کوین را در قیمت تتر ضرب کنید. برای آسان‌تر شدن این فرآیند می‌توانید از ماشین حساب ارز دیجیتال کمک بگیرید. 

سخن پایانی

ما در این مقاله به سراغ روش‌های استفاده شده برای پیش بینی قیمت بیت کوین در سال ۲۰۳۰ رفتیم. اینکه چگونه می‌توانیم قیمت بیت کوین را پیش بینی کنیم و روند قیمت آن را شناسایی کنیم. برای این منظور از روش‌های تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال استفاده می‌شود. ما در این مقاله ابتدا به سراغ تحلیل تحلیلگران مطرح بازار رفتیم و با معرفی روش امواج الیوت و همچنین الگوریتم رندوم فارست (Random Forest) راهکار پیش بینی قیمت بیت کوین را با استفاده از این روش‌ها باهم مرور کردیم. به نظر شما چه روش‌های دیگری می‌توانند به ما در پیش‌بینی قیمت بیت کوین کمک کنند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
mediumcointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
3 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا