دلایل اصلی سقوط قیمت بیت کوین چیست؟ | آپدیت اسفند ۱۴۰۱
بازار رمزارزها همواره با فراز و نشیبهای فراروان همراه بوده است. عوامل متعددی در این بازار بر قیمتها تاثیر میگذارند و در هر دوره دلایل مختلفی باعث افزایش یا کاهش قیمتها در این بازار میشود. سال ۲۰۲۱ با رشد چشمگیر بازار رمزارزها همراه بود؛ اما در سال ۲۰۲۲ این روند متوقف شد و قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به شدت کاهش یافت. عوامل مختلفی در سال ۲۰۲۲ باعث شد تا روند صعود بازار کریپتو متوقف شده و جای خود را به بازاری نزولی دهد. بررسی عوامل موثر بر سقوط قیمت بیت کوین میتواند دید بسیار خوبی به کاربران بهمنظور مدیریت داراییهای خود و شناخت اصولیتر بازار بدهد. در این مقاله دلایل اصلی سقوط قیمت بیت کوین را بررسی میکنیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.
خلاصهای از اخبار جدید کاهش قیمت بیت کوین | آپدیت اسفند ۱۴۰۱: 🟡 افزایش سیاستهای انقباضی فدرال رزرو، انحلال بانک سیلورگیت و بازپرداخت بدهی کاربران صرافی Mt.Gox منجر به کاهش قیمت بیت کوین تا ۲۱,۵۶۰ دلار شد. 🟡 خبر مهم ورشکستگی بانک سیلیکون ولی هم یکی از دلایلی بود که قیمت بیت کوین را تا ۲۱,۵۶۹ دلار رساند. 🟡 برخوردهای قانونی با فضای کریپتو و نام بردن از اتریوم به عنوان اوراق بهادار ثبت نشده در دادخواست دادستان نیویورک از صرافی کوکوین هم در منفی شدن جو بازار کریپتو تاثیر گذاشت. |
عوامل موثر بر سقوط قیمتها در بازار رمزارزها
سقوط بازار ارزهای دیجیتال به عوامل متعددی بستگی دارد. عوامل تاثیرگذار بر بازار رمزارزها را میتوان به طور کلی در موارد زیر دستهبندی کرد.
- عملکرد شاخصهای بازار بورس آمریکا مانند ۵۰۰ S&P و نزدک
- رویدادهای جهانی مانند جنگ
- قانونگذاریها
- تورم و سیاستهای پولی در کشورهای بزرگ
همچنین عواملی مربوط به خود بازار رمزارزها نیز میتواند تاثیر بسزایی در کاهش قیمتها داشته باشد. این عوامل را میتوان در دستهبندیهای زیر خلاصه کرد:
- افزایش عرضه نسبت به تقاضا در بازار
- ایجاد مشکلات مختلف پروژههای بلاکچینی
- از دست رفتن اعتماد سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال
- ورشکستگی یا ایجاد مشکلات مالی برای شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری کریپتویی
تاریخچه قیمتی ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲
قیمت BTC در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله در محدوده ۱۶,۵۰۰ دلار است. قیمت بیت کوین در طی یک ماه اخیر حدودا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است. بیت کوین پس از اعلام خبر ورشکستگی صرافی FTX نتوانست حمایت ۲۰,۰۰۰ دلاری خود را حفظ کند و تا محدوده ۱۵,۶۰۰ دلار سقوط کرد. حمایت بعدی بیت کوین در محدوده ۱۴,۰۰۰ دلار است که باید منتظر ماند دید واکنش آن نسبت به این سطح چگونه است.
پس از هاوینگ بیت کوین و رشد قیمت بیت کوین تا محدوده ۶۹,۰۰۰ دلار در سال ۲۰۲۱، اولین رمزارز جهان نتوانست به رشد قیمتی خود در سال ۲۰۲۲ ادامه دهد. قیمت بیت کوین تاکنون بیش ۷۸ درصد از ارزش خود را نسبت به بالاترین قیمتش از دست داده است. همچنین اتریوم، دومین رمزارز بزرگ بازار ارزهای دیجیتال نیز نزدیک به ۷۰ درصد ارزش خود را از اوج قیمتی ۴۹۰۰ دلار از دست داده است.
آلت کوینها نیز از ابتدای سال ۲۰۲۲ با کاهش خیرهکنندهای روبرو بودهاند و برخی از آنها در حال حاضر با قیمتی معادل ۱/۱۰ قیمت خود در زمان اوج بازار معامله میشوند. یکی از سوالاتی که برای بسیاری از سرمایهگذارانی به وجود میآید این است که چرا اکنون بازار رمزارزها به شدت در حال سقوط است؟ آیا این کاهش قیمت به دلیل سیاستهای نادرست توسعهدهندگان بازار است یا دلایل دیگر دارد؟ در ادامه به بررسی عوامل تاثیرگذار در ریزش اخیر بازار رمزارزها میپردازیم.
پایان همهگیری ویروس کرونا
رشد بازار رمزارزها در سال ۲۰۲۰ و همزمان با شیوع کرونا در سراسر دنیا آغاز شد. در این دوره به دلیل اعمال محدودیتهای فراوان از سمت دولتها مردم نمیتوانستند پولهای خود را برای تفریح، سفر، خرید و غیره خرج کنند؛ به همین دلیل سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال، خرید NFTها و کارتهای تجاری کلکسیونی به شدت افزایش یافت.
همچنین با افزایش استفاده مردم از شبکههای اجتماعی و افزایش تبلیغات پروژههای کریپتویی، سرمایهگذاری در بازار رمزارزها تحت تاثیر این تبلیغات قرار گرفت. به عنوان مثال پس از منتشر شدن اخبار متعدد درباره شبکه کاردانو قیمت ADA بیش از ۳۰ برابر شد، در صورتیکه تغییرات چشمگیری از لحاظ فناوری نسبت به قبل در این شبکه انجام نشده بود؛ اما پس از گذر از این دوره و بازگشت شرایط به حالت عادی سیل فروش داراییهای کریپتویی توسط مردم آغاز شد و فشار فروش زیادی را به بازار رمز ارزها وارد کرد.
نوسان در بازارهای مالی
اگرچه رمز ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم مدتهاست که توسط طرفداران حوزه کریپتو به عنوان جایگزینهای قدرتمندی برای بازار سهام معرفی میشوند، اما همچنان نوسان در بازار ارزهای دیجیتال نسبت به بازار سهام بسیار بیشتر است.
طی چند ماه گذشته همبستگی بین بازار ارزهای دیجیتال و بازار سهام به طور فزایندهای افزایش یافته است. از ابتدای سال ۲۰۲۲ بازار سهام آمریکا در حال سقوط بوده است و شاخص S&P500 بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است. همچنین سهامهای فناوری مانند آمازون، تسلا و اپل هرکدام بیش از ۶ درصد کاهش یافتهاند. همبستگی بین بازار سهام آمریکا و بازار ارزهای دیجیتال باعث شده است تا قیمت بیت کوین و سایر رمزارزها نیز کاهش پیدا کند.
جنگ اوکراین
با آغاز جنگ در اوکراین بازار رمزارزها با تلاطم زیادی همراه شد و قیمت ارزهای دیجیتال به شدت کاهش یافت. دلیل این امر را می توان در این موضوع دانست که در زمان عدم اطمینان ژئوپلیتیک، مردم احساس راحتی بیشتری برای سرمایهگذاری در امنترین، متعارفترین و ثابتترین کلاسهای دارایی دارند.
به همین خاطر به دلیل عدم ثبات و امنیت در بازار ارزهای دیجیتال و نوسانات شدید آن مردم تمایل خود را برای سرمایه گذاری در این بازار از دست دادهاند. میتوان گفت تا زمانی که صلح و ثبات در اروپای شرقی و در صحنه جهانی به دست نیاید، مردم ترجیح میدهند در داراییهای پرنوسان مانند بیت کوین که ممکن است زمانی بازدهی خوبی داشته باشند، سرمایهگذاری نکنند؛ زیرا اگر اتفاق فاجعهباری رخ دهد که اقتصاد جهانی را به شدت تکان دهد، داراییهای پرخطر تقریبا آسیبپذیرترین کلاس داراییها خواهند بود.
سقوط شبکه ترا
میتوان گفت یکی از عوامل اصلی ریزش بازار رمزارزها شکست شبکه ترا است. نابودی شبکه ترا رویدادی بود که عواقب شدیدی را نه تنها برای سرمایه گذاران خود بلکه برای اکوسیستم کریپتو به جای گذاشت. پس از سقوط ترا بسیاری از سرمایهگذاران تمام پسانداز خود را که در پروتکل انکر استیک کرده بودند، از دست دادند. بیش از ۱۸ میلیارد دلار از دارایی کاربران در پروتکل انکر و به صورت استیبل کوین UST استیک شده بود و با سقوط شبکه ترا دارایی آنها نابود شد.
هدف از ایجاد استیبل کوینها این است که آنها با دلار آمریکا یا ارزهای دیگر برابر قیمت داشته و اساسا وجود داشته باشند تا سرمایهگذاران کریپتو بتوانند به راحتی بدون نیاز هیچ شخص ثالثی مثل بانک، تراکنشهای خود را انجام داده و ارزش داراییهای خود را در برابر نوسانات بازار کریپتو حفظ کنند.
استیبل کوین شبکه ترا برخلاف استیبل کوین تتر (USDT) که به ازای هر واحد از آن معادل یک دلار آمریکا به صورت وثیقه، سهام و دلار در بانکها نگهداری میشود از مکانیسمی تحت عنوان استیبل کوینهای الگوریتمی استفاده میکرد. استفاده از این مکانیسم باعث شد تا با دی پگ شدن ارزش UST در مقابل دلار به سرعت وثیقههایی که به عنوان پشتوانه UST نگهداری میشدند، به سرعت ارزش خود را از دست بدهند. همین موضوع باعث شد تا با سقوط شبکه ترا قیمت رمزارز بومی این شبکه یعنی لونا (LUNA) نیز به سرعت ۹۹.۹۹ درصد از ارزش خود را از دست بدهد.
همزمان با سقوط شبکه ترا، شرکت Terraform Labs (شرکت پشتیبان Terra) طرحی را برای فروش کل ذخایر بیت کوین خود برای بازگرداندن قیمت UST به ۱ دلار ارائه کرد، که در نهایت این طرح نیز نتیجه نداد و در نتیجه بیش از ۴۰ میلیارد دلار از بازار ارزهای دیجیتال حذف شد. این موضوع باعث شد ضربه سنگینی به اعتبار بازار ارزهای دیجیتال وارد شده و همچنین فشار فروش زیادی از سمت ترا فرم لبز به بازار بیت کوین وارد شود.
افزایش نرخ بهره در آمریکا
همزمان با آغاز کرونا و تعطیلی بسیاری از کسب و کارها در آمریکا، دولت این کشور تصمیم گرفت برای جلوگیری از رکود، نرخ بهره را کاهش دهد. در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸) فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را تا ۰-۰.۲۵٪ کاهش داد. همزمان با شروع قرنطینه، فدرال رزرو برای سرپا نگه داشتن اقتصاد سیاست تسهیل کمی (QE) را در پیش گرفت.
در این سیاست فدرال رزرو با خرید اوراق بهادار، پول زیادی را به اقتصاد آمریکا تزریق کرد. در نتیجه این امر سرمایهگذاری مردم در بازارهایی مانند بازار سهام و کریپتو افزایش یافت. افزایش پول در گردش باعث شد تورم در آمریکا رکورد ۴۰ ساله خود را بشکند. به همین دلیل فدرال رزرو آمریکا در تلاش برای کاهش تورم، تصمیم به افزایش نرخ بهره گرفته است. فدرال رزرو به منظور کنترل تورم از استراتژی تهاجمی برای افزایش قیمت بدهی، کاهش هزینهها و مهار تورم بالا استفاده میکند.
به طور کلی فدرال رزرو برای مهار تورم از دو سیاست QT و افزایش نرخ بهره استفاده میکند. تاکنون کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) در تمامی جلسات برگزار شده، نرخ بهره را افزایش داده است. اکنون نرخ بهره در آمریکا ۳.۷۵ درصد و کمیته FOMC دو جلسه دیگر پیش رو دارد. پس از انتشار اخبار مربوط به افزایش نرخ بهره در آمریکا، بازار سهام و همچنین بازار کریپتو شاهد سقوط چشمگیری بودهاند. سرمایهگذاران اعتماد خود را به بازارهای مالی از دست داده و شروع به فروش داراییهای دیجیتال خود کردهاند.
ورشکستگی شبکه سلسیوس
شبکه سلسیوس (Celsius) در اوایل سال ۲۰۱۸ و در جریان یک عرضه اولیه (ICO) موفق راهاندازی شد. کاربران این پلتفرم میتوانند داراییهای خود را وام دهند یا وام بگیرند. شبکه سلسیوس با فراهم کردن امکاناتی مانند کارمزد پایین تراکنشها و سود بالای وامدهی توانست کاربران بسیاری به استفاده از این پلتفرم ترغیب کند. پس از ریزش قیمت بیت کوین، وثیقههای این پلتفرم در پروتکلهای آوه و میکر در معرض لیکویید شدن قرار گرفت.
همزمان با این اتفاق سلسیوس دسترسی کاربران به حسابهایشان را مسدود کرده و به آنها اجازه نداد داراییها خود را از این پلتفرم برداشت کنند. در نهایت سلسیوس اعلام ورشکستگی فصل ۱۱ کرد. ورشکستگی فصل ۱۱ به شرکتها اجازه میدهد تا ضمن قفل کردن دارایی کاربران به فعالیت خود ادامه دهند. این موضوع باعث میشود تا شرکتهای ورشکسته بتوانند با انجام فعالیتهای مختلف، شرکت را از ورشکستگی نجات داده و دارایی کاربران را به آنها بازگردانند. از این رو به این نوع ورشکستگی لقب فرصت برای بازسازی شرکتهای در بحران نیز دادهاند.
با اعلام ورشکستگی فصل ۱۱، سلسیوس با قفل کردن سرمایه کاربران به فعالیت خود ادامه میدهد تا بتواند وجوه کاربران خود را به آنها پس دهد. در حال حاضر رقم بدهی سلسیوس نزدیک به ۲.۸ میلیارد دلار است و این شرکت باید این مبلغ را مشتریان خود بازگرداند.
علاوهبر شرکت سلسیوس، شرکت سرمایهگذاری تری اروز کپیتال (3AC) نیز با بحران روبرو شد. با ریزش قیمت اتریوم داراییهای شرکت سرمایهگذاری 3AC در معرض لیکویید شدن قرار گرفت و این شرکت را با خطر ورشکستگی روبرو ساخت. ورشکستگی شرکتهای بزرگی مانند سلسیوس و 3AC تاثیر منفی بسزایی در بیاعتمادی کاربران به حوزه دیفای و صنعت کریپتو به همراه داشت.
چالشهای قانونگذاری
پس از اتمام سال ۲۰۲۱ که در آن ارزهای دیجیتال رشدهایی چند برابری داشتند، سال ۲۰۲۲ با سقوط پروژههای معروف، هکهای مختلف، کلاهبرداری و ورشکستگی پلتفرمهای بزرگ کریپتویی همراه بود. از این رو دولتهای مختلف برای جلوگیری از ضرر کاربران خود در تلاشاند تا حوزه کریپتو را قانونمند کنند.
در ژوئن سال ۲۰۲۱ چین استخراج رمزارزها را ممنوع اعلام کرد. در این زمان ماینرها مجبور شدند به کشورهای دیگری بروند که با استخراج ارزهای دیجیتال مشکلی ندارند. پیامدهای این موضوع برای سرمایه گذاران کریپتو این بود که هش ریت شبکه بیت کوین به شدت کاهش پیدا کرد. پس از آن هند با تصویب قوانینی مبنیبر ممنوعیت کلی بر تمام فعالیتهای مرتبط با استخراج، تولید، نگهداری، فروش یا معامله ارزهای دیجیتال، قصد دارد تمامی فعالیتهای مرتبط با حوزه کریپتو را در این کشور متوقف کند.
همچنین در ژانویه ۲۰۲۲، بانک مرکزی روسیه لایحه ممنوعیت استفاده و استخراج رمزارزها در خاک روسیه را ارائه داد. بانک مرکزی روسیه این لایحه را به منظور رفع تهدیدات ارزهای دیجیتال بر ثبات مالی، رفاه شهروندان و حاکمیت سیاست پولی این کشور مطرح کرده است. چالشهای قانونگذاری و انتخاب اینکه آیا سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال کار درستی است یا خیر، یکی دیگر از دلایل سقوط بازار رمزارزها است.
ورشکستگی صرافی FTX
موج ورشکستگی و نابودی پروژههای فعال در صنعت کریپتو همچنان ادامه دارد. صرافی FTX یکی از بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال است. مدیر عامل این صرافی سم بنکمن فراید نام دارد و دومین فرد ثروتمند پس از چانگ پنگ ژائو (CZ) مدیرعامل بایننس در بازار رمزارزها است.
اکثر صرافیها متمرکز دارای توکنهای مخصوص به خود هستند؛ به عنوان مثال رمزارز صرافی بایننس BNB نام دارد که از آن پرداخت کارمزد شبکه بایننس اسمارت چین، برخورداری از تخفیف در کارمزد معاملات در صرافی بایننس و غیره استفاده میشود. صرافی FTX نیز دارای توکن FTT است که میتوان از آن برای دریافت تخفیف در کارمزد معاملات در صرافی FTX، استیکینگ و مشارکت در فرایندهای حاکمیتی، مشارکت در ایردراپهای صرافی FTX و غیره بهرهمند شد.
FTX علاوهبر فعالیت به عنوان یک صرافی، دارای دو بازوی سرمایهگذاری به نامهای آلامدا ریسرچ و FTX Venture است. این دو شرکت دو شرکت فعال در زمینه سرمایهگذاریهای خطرپذیر هستند و توسط FTX مدیریت میشوند. پس از ایجاد درگیری لفظی بین مدیرعامل بایننس و سم بنکمن فراید و با توجه به افشای ترازنامه شرکت آلامدا مبنیبر اینکه بخش زیادی از سرمایه این شرکت به صورت توکنهای FTT نگهداری میشود، نگرانیها درباره صرافی FTX افزایش یافت. پس از این CZ اعلام کرد که قصد فروش حدودا ۲۳ میلیون واحد از توکنهای FTT که پس از فروش سهام FTX به دست آورده است را دارد.
این موضوع باعث شد کاربران صرافی FTX احساس خطر کرده و اقدام به خروج داراییهای خود از این صرافی کنند. همزمان با افزایش درخواست کاربران برای خروج داراییهای خود از صرافی FTX، مشخص شد که این صرافی از دارایی کاربران خود برای سرمایهگذاری در سایر پروژهها استفاده کرده و نقدینگی کافی برای پرداخت بدهیهای خود را ندارد. در نهایت سایت صرافی FTX از دسترس خارج شد و این صرافی اعلام ورشکستگی فصل ۱۱ کرد.
در پی این اتفاق لطمهای بزرگ به کاربران حوزه کریپتو وارد شد و بازار رمزارزها را تحت تاثیر قرار داد. همزمان با شروع این اتفاقات که از ۸ نوامبر ۲۰۲۲، آغاز شد، قیمت بیت کوین سطح ۲۰,۰۰۰ دلار را از دست داد و تا ۱۵,۷۰۰ دلار سقوط کرد. همچنین قیمت FTT نیز از ۲۲ دلار تا مرز ۳ دلار سقوط کرد. در حال حاضر صرافی FTX بیش از ۸ میلیارد دلار بدهی دارد و عملا به طور کامل ورشکسته شده است.
ریزش بیت کوین تا چه زمانی ادامه دارد؟
همانطور که گفته شد، مجموعهای از عوامل در ریزش بازر و قیمت بیت کوین نقش دارند. ریزش بازار سهام آمریکا و شاخص S&P 500، افزایش بیسابقه نرخ بهره در آمریکا، مسدود شدن برداشت دارایی کاربران توسط سلسیوس، سقوط پروژه ترا، ورشکستگی صرافی FTX، هکها و کلاهبرداریهای متعدد در این حوزه و در نهایت احساس نیاز برای قانونگذاری حوزه کریپتو همگی عواملی تاثیرگذار و جدی در ریزش بازار ارزهای دیجیتال هستند.
با توجه به اوضاع سیاسی نابسامان فعلی و رکود در اقتصاد جهانی نمیتوان زمان دقیقی را برای توقف ریزش قیمتها در بازار رمزارزها در نظر گرفت؛ اما میتوان گفت با نزدیک شدن قیمت بیت کوین به محدودههای حمایتی بلند مدت خود در محدوده ۱۴,۵۰۰ دلار، در نظر گرفتن عواملی مثل میزان سودآوری استخراج بیت کوین، افزایش خروج بیت کوین از صرافیها و افزایش تعداد ولتهایی که بیت کوین نگهداری می کنند، بیت کوین در فازهای انتهایی روند اصلاحی خود قرار دارد.
علت کاهش قیمت بیت کوین | اسفند ۱۴۰۱
اتفاقات بسیاری در یک ماه گذشته منجر به کاهش قیمت بیت کوین شده است. از جمله این اتفاقات میتوان به افزایش شاخص PCE (شاخص هزینههای شخصی مصرف) اشاره کرد. افزایش این شاخص، نگرانیها در مورد افزایش سختگیری فدرال رزرو را شدت داد و دورنمای ناامیدکنندهای برای سال ۲۰۲۳ ترسیم کرد و منجر به کاهش قیمت بیت کوین شد.
خبر ورشکستگی احتمالی بانک سیلورگیت یکی دیگر از مواردی بود که منجر به کاهش قیمت بیت کوین در اسفندماه ۱۴۰۱ شد. سیلورگیت نقش عمدهای در تامین نقدینگی بازار رمزارزها دارد و بسیاری از شرکتهای بزرگ این صنعت با آن همکاری میکنند. قیمت بیت کوین در واکنش به این خبر ۵ درصد سقوط کرد و به ۲۲,۰۰۰ دلار رسید. این پایینترین قیمت بیت کوین در دو هفته گذشته عنوان شده است. افزایش سیاستهای انقباضی فدرال رزرو، انحلال سیلورگیت و بازپرداخت بدهی کاربران صرافی Mt. Gox قیمت این رمزارز را به ۲۱,۵۶۰ دلار هم رساند.
یکی دیگر از اتفاقاتی که تاثیر مهمی بر قیمت بیت کوین در اسفندماه داشت، ورشکستگی بانک سیلیکون ولی بود. این خبر قیمت بیت کوین را تا ۱۹,۵۶۹ دلار کاهش داد که کمترین سطح قیمت در دو ماه اخیر است.
علت کاهش قیمت بیت کوین | آذر ۱۴۰۱
پس از اعلام ورشکستگی صرافی FTX و تاثیر آن بر بازار رمزارزها، قیمت بیت کوین تا محدوده ۱۵,۵۰۰ دلار سقوط کرد؛ اما هفته گذشته و از تاریخ ۳۰ نوامبر (۹ آذر) گاوها کنترل بازار را به دست گرفتند و موفق شدند قیمت بیت کوین را در یک هفته اخیر بالای ۱۶,۸۰۰ دلار نگه دارند.
قیمت بیت کوین پس از جلسه جروم پاول، رییس فدرال رزرو ایالات متحده که در تاریخ ۳۰ نوامبر برگزار شد، افزایش یافت. در این جلسه جروم پاول بیان داشت که بانک مرکزی سرعت کمپین تهاجمی افزایش نرخ بهره خود را که بر بازارها تاثیر گذاشته است، کاهش خواهد داد. پس از این جلسه اغلب بازارهای مالی از جمله بازار سهام رشد قابل ملاحظهای را تجربه کرد. شاخص داوجونز با ۷۳۷.۲۴ واحد ۲.۱۸ درصد افزایش یافت. همچنین Nasdaq Composite با جهش ۴.۴۱ درصدی به عدد ۱۱۴۶۸ رسید و شاخص S&P 500 نیز ۳.۰۹ درصد افزایش یافت.
همانطور که گفته شد همبستگی بازار رمزارزها با بازار سهام به شدت افزایش یافته است. به همین دلیل همزمان با رشد بازار سهام، ارزش کل بازار رمزارزها نیز از ۷۷۰ میلیارد دلار به ۸۳۰ میلیارد دلار رسید. به عقیده معاملهگران تا زمانی که سطح ۲۰,۰۰۰ دلاری توسط بیت کوین پس گرفته نشود، نمیتوان انتظار داشت که بازار نزولی پایان یابد؛ اما تا زمانی که حمایت ۱۶,۸۰۰ دلار نیز شکسته نشود میتوان به تغییر روند بیت کوین امیدوار بود.
پس از دستیابی بیت کوین به قیمت ۱۷,۴۰۰ دلار، قیمت آن با کاهش مواجه شد. علت ریزش قیمت بیت کوین را میتوان به دلایلی مانند ریزش قیمت سهام بازار آمریکا و کاهش قیمت انس طلا نسبت داد. علت ریزش بیت کوین امروز، سقوط حدودا نیم درصدی شاخص S&P 500 و سایر شاخصهای بازارهای مالی آمریکا بود. در حال حاضر قیمت بیت کوین در محدوده ۱۶,۸۰۰ دلار است و تا زمانی که این حمایت مهم را از دست ندهد، میتوان به صعود بیشتر آن امیدوار بود.
پرسش و پاسخ (FAQ)
- دلایل سقوط قیمت بیت کوین چیست؟
قیمت بیت کوین به عوامل بسیاری بستگی دارد. دلایل اصلی سقوط قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۲ را میتوان مربوط به عواملی مانند بیثباتی سیاسی در جهان، جنگ اوکراین و روسیه، ریزش بازارهای سهام آمریکا، سقوط پروژههای بزرگ کریپتویی، ورشکستگی شرکتهای فعال در بازار رمزارزها، قانونگذاری در صنعت کریپتو و افزایش نرخ بهره در آمریکا دانست.
- ریزش قیمت بیت کوین تا کجا ادامه دارد؟
به نظر میرسد با نزدیک شدن قیمت بیت کوین به محدودههای حمایتی بلند مدت خود و عواملی مانند کاهش سودآوری استخراج بیت کوین برای ماینرها، خروج بیت کوین از صرافیها و نزدیک شدن قیمت بیت کوین به قیمت تحقق یافته آن، این رمزارز در فازهای انتهایی روند اصلاحی خود به سر میبرد؛ اما فاکتورهای دیگری مانند قانونگذاریها و نابسامانی اقتصاد جهانی میتواند اتمام روند نزولی بیت کوین را با تاخیر همراه کند.
جمع بندی
سال ۲۰۲۲ سالی پرفراز و نشیب برای بازار رمزارزها است. در این سال تاکنون اتفاقات متعددی رخ داده که بازار ارزهای دیجیتال را با چالشهای جدی مواجه کرده است. امنیت پایین پلتفرمهای دیفای و بریجها، کلاهبرداریهای متعدد، ورشکستگی پلتفرمها و صرافی FTX، قانونگذاری کشورهای مختلف، رکود در بازارهای مالی و افزایش مداوم نرخ بهره در ایالات متحده آمریکا، عواملی هستند که منجر به ریزش بازار رمزارزها شدهاند. در این مقاله دلایل اصلی سقوط قیمت بیت کوین و بازار رمزارزها را مورد بررسی قرار دادیم. به نظر شما با وجود تمامی این چالشها بازار ارزهای دیجیتال به کدام سمت میرود؟ آیا در نهایت این بازار موفق به پشت سر گذاشتن مشکلات متعدد خود میشود؟ نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.