تحلیل آنچینویدیو

کف قیمت بیت کوین را چگونه تشخیص دهیم؟ معرفی ۳ شاخص قیمت دلتا، پوئل مالتیپل و NUPL + ویدیو

یکی از مهم‌ترین مسائلی که درگیری ذهنی دائمی سرمایه‌گذاران فضای رمزارزها است، تشخیص کف بازار خرسی و سقف بازار گاوی است. برای این کار خاص – یعنی تشخیص کف و سقف بازار – یکی از بهترین ابزارهای موجود «تحلیل آنچین» است.

در ویدئوی اول از مجموعه ویدئوهای «تشخیص کف قیمت بیت کوین در بازار خرسی با استفاده از داده‌های آنچین» به شاخص «قیمت تحقق یافته» پرداختیم که یکی از زیربنایی‌ترین و کاربردی‌ترین شاخص‌های آنچین است. همچنین در ویدئوی دوم از این مجموعه، ضمن معرفی کامل ۳ شاخص میر مالتیپل (Mayer Multiple)، سی. وی. دی. دی. (CVDD) و قیمت تعادل (‌Balanced Price)، نحوه استفاده از آن‌ها برای تشخیص کف بازار خرسی را آموزش دادیم.

قسمت اول: شاخص «قیمت تحقق یافته» بیت کوین چیست و چطور از آن استفاده کنیم؟ + ویدیو

قسمت دوم: تشخیص کف قیمت بیت کوین با استفاده از این ۳ شاخص: میر مالتیپل، CVDD و قیمت تعادل + ویدیو

حال در این ویدئو که سومین قسمت از این مجموعه است سه شاخص آنچین دیگر را معرفی می‌کنیم که برای تشخیص کف قیمت بیت کوین در بازار خرسی بسیار کاربردی هستند. این سه شاخص عبارتند از:

  • قیمت دلتا (Delta Price)،
  • پوئل مالتیپل (Puell Multiple) و
  • سود یا ضرر تحقق نیافته خالص (‌Net Unrealized Profit or Loss یا به اختصار NUPL)

برای تماشای قسمت سوم از مجموعه ویدئوی آموزشی «تشخیص کف قیمت بیت کوین در بازار خرسی با استفاده از داده‌های آنچین»، با میهن بلاکچین همراه باشید.

تشخیص کف قیمت بیت کوین در بازار خرسی با استفاده از این ۳ شاخص: قیمت دلتا، پوئل مالتیپل و NUPL

کاربران گرامی میهن بلاکچین، در صورتی که ویدیوی این مطلب برای شما به‌نمایش درنمی‌آید، VPN خود را خاموش کرده و سپس صفحه را رفرش کنید. بعضی ویدیوهای سایت آپارات برای IPهای خارج از ایران به نمایش درنمی‌آیند.

سرفصل موضوعاتی که در ویدیوی بالا مطرح شد:

  • مقدمه (از ابتدا تا ۰:۲۸)
  • قیمت دلتا چیست؟ (از ۰:۲۸ تا ۱:۴۷)
  • نحوه دسترسی به داده‌های قیمت دلتا (از ۱:۴۷ تا ۲:۵۱)
  • چطور از مدل قیمت دلتا برای تشخیص کف بازار خرسی و طراحی استراتژی سرمایه گذاری استفاده کنیم؟ (از ۲:۵۱ تا ۴:۵۴)
  • پوئل مالتیپل چیست و چطور محاسبه می‌شود؟ (از ۴:۵۴ تا ۶:۱۸)
  • چطور از پوئل مالتیپل برای تشخیص کف بازار خرسی و طراحی استراتژی سرمایه گذاری استفاده کنیم؟ (از ۶:۱۸ تا ۱۰:۱۲)
  • شاخص NUPL چیست و چطور محاسبه می‌شود؟ (از ۱۰:۱۲ تا ۱۴:۰۸)
  • چطور از شاخص NUPL برای تشخیص کف بازار خرسی و طراحی استراتژی سرمایه گذاری استفاده کنیم؟ (از ۱۴:۰۸ تا ۱۹:۰۱)
  • جمع‌بندی (از ۱۹:۰۱ تا ۱۹:۳۳)

پرسش و پاسخ

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • قیمت دلتا چیست؟

قیمت دلتا (Delta Price) برابر است با قیمت تحقق یافته منهای قیمت میانگین بیت کوین. البته باید توجه داشت که در فرمول قیمت دلتا، «قیمت میانگین بیت کوین» در هر لحظه با توجه به قیمت بیت کوین از ابتدای شکل‌گیری تا آن لحظه محاسبه می‌شود و به داده‌های قیمت پس از آن لحظه کاری ندارد و اصطلاحا «واپس‌نگر (Backward-Looking)» است.

  • پوئل مالتیپل چیست؟

پوئل مالتیپل یکی از شاخص‌های آنچین بیت کوین است که برابر است با ارزش دلاری بیت کوین‌های استخراج شده در یک روز تقسیم بر میانگین متحرک ۳۶۵ روزه ارزش دلاری بیت کوین‌های استخراج شده. این شاخص که توسط دیوید پوئل پیشنهاد شده است، یکی از بهترین ابزارها برای ارزیابی وضعیت ماینرهای بیت کوین است.

  • شاخص سود یا ضرر تحقق نیافته خالص (NUPL) چیست؟

شاخص سود یا ضرر تحقق نیافته خالص (NUPL) یک شاخص آنچین بسیار ساده و کاربردی است که مانند MVRV قیمت بازار بیت کوین را با قیمت تحقق یافته آن مقایسه می‌کند.

NUPL در هر لحظه برابر است با ارزش بازار بیت کوین در آن لحظه منهای ارزش بازار تحقق یافته بیت کوین در آن لحظه، تقسیم بر ارزش بازار بیت کوین در آن لحظه.

با استفاده از مقادیر تاریخی این شاخص ساده و کاربردی می‌توان دوره‌هایی که قیمت بیت کوین بسیار پایین‌تر از ارزش واقعی آن است و همین‌طور دوره‌هایی که بازار به پیک خود نزدیک می‌شود و با طمع و هیجان افسارگسیخته مواجه هستیم را به خوبی تشخیص داد.

جمع‌بندی

در این ویدئو که قسمت سوم از مجموعه ویدئوی آموزشی «تشخیص کف قیمت بیت کوین در بازار خرسی با استفاده از داده‌های آنچین» است، سه شاخص بسیار مهم و کاربردی دیگر یعنی «قیمت دلتا»، «پوئل مالتیپل» و «NUPL» که از بهترین ابزارها برای تشخیص کف قیمت در بازار خرسی هستند، معرفی شدند. در این مطلب تلاش شد چیستی این شاخص‌ها به زبانی ساده و در عین حال دقیق توضیح داده شود و نحوه استفاده از آن‌ها برای طراحی استراتژی سرمایه‌گذاری تشریح شود. در ویدئوی چهارم از این مجموعه، شاخص‌های «MVRV Z-Score»، «RHODL Ratio» و «Reserve Risk» معرفی و بررسی می‌شوند.

اگر سوالی در مورد مطالب این آموزش دارید یا برای آموزش‌های بعدی درخواست ویژه‌ای دارید، سوال یا درخواست خود را در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا