مبتدی مقالات عمومی

۵ قدم برای پیدا کردن شغل در حوزه هوش مصنوعی

هوش مصنوعی (AI) انقلابی در صنعت و تکنولوژی در سراسر دنیا به‌پا کرده است. فناوری‌هایی کاربردی مانند خودروهای خودران، دستیاران مجازی،ChatGPT و … در حال تغییر روش زندگی و کارهای ما هستند و ابزارهای هوش مصنوعی کمک شایانی به بهره‌وری بیشتر در زندگی روزمره ما می‌کنند. به دنبال این تغییرات، فرصت‌های بازار کار هوش مصنوعی نیز برای علاقمندان به این حوزه پیشرو ایجاد شده است. اگر به دنبال یافتن شغل در حوزه هوش مصنوعی هستید، با میهن بلاکچین همراه باشید تا موارد مهم و لازم را با هم بررسی کنیم.

نکات کلیدی
✍🏼 در یک حوزه خاص از فناوری هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) پایه علمی قوی بسازید.
✍🏼 تجربه کار عملی در بازار هوش مصنوعی داشته باشید و رزومه پرباری بسازید.
✍🏼 با تکنولوژی‌ها و فناوری‌های جدید بازار کار هوش مصنوعی همگام شوید و سعی کنید به‌روز بمانید.

ساختن پایه علمی قوی برای ورود به بازار کار هوش مصنوعی

دوره رایگان هوش مصنوعی

ساختن پایه و بنیان علمی قدرتمند در شاخه‌های فناوری هوش مصنوعی، نیازمند درک کامل ایده‌های اساسی این علم نوظهور است. یادگیری مباحث مهمی مانند تجزیه و تحلیل داده‌ها (DA)، پردازش زبان طبیعی (NLP)، شبکه‌های عصبی و یادگیری ماشین از الفبای این علم به شمار می‌آید. متخصصین و اساتید این علوم، آموزش‌های بسیار خوبی را از طریق دوره‌ها و پلتفرم‌های آنلاینی مانند کورسرا (Coursera)، یوداسیتی (Udacity) و ادکس (edX) ارائه می‌دهند. همچنین از یادگیری عمیق و عملی این علوم طی کار با پروژه‌های واقعی غافل نشوید؛ همچنین همکاری با دانشجویان و متخصصین این حوزه به رشد دانش شما در حوزه تخصصی‌تان کمک شایانی می‌کند.

امروزه دوره‌‌های آموزشی هوش مصنوعی بسیار خوبی در سطح وب به‌صورت رایگان در دسترس همه ما هست، مانند دوره‌ «تخصص یادگیری ماشین» اندرو ان‌جی (Andrew Ng) از دانشگاه استنفورد یا دوره «تخصص یادگیری عمیق» از deeplearning.ai، که می‌توانید با کمی جست‌وجو در گوگل از این دوره‌ها استفاده کنید و یا به مقاله معرفی ۵ دوره رایگان هوش مصنوعی با گواهینامه پایان دوره سر بزنید.

انتخاب تخصص‌ در یکی از شاخه‌های هوش مصنوعی

هوش مصنوعی طیف گسترده‌ای از رشته‌ها را در بر می‌گیرد و تخصص در هر کدام از این حوزه‌ها نیازمند اشراف به موضوعات و پیچیدگی‌های آن‌ها است؛ پس بهتر است رشته‌ای‌ خاص را انتخاب کنید و سعی کنید در آن متخصص شوید. برای مثال اگر به بینایی رایانه‌ای (computer vision)، رباتیک، پزشکی یا امور مالی علاقه‌مند هستید، انتخاب یکی از این حوزه‌ها به شما کمک می‌کند تا تمام تمرکز و انرژی خود را برای متخصص شدن در آن به کار بگیرید. 

همانطور که احتمالا می‌دانید با پیشرفت فوق سریع علوم در این دوره از زمان، متخصص شدن و ماندن نیازمند این است که آخرین مقالات پژوهشی حوزه تخصصی خود را مطالعه کنید و دانش‌تان را به‌روز نگه‌ دارید. برای مثال به منظور بهبود دانش خود در علم شناسایی تصویر و شناسایی اشیا، کتابخانه‌های OpenCV و TensorFlow را به طور مدام بررسی کنید. در صورتی که علاقه‌مند به علم بینایی رایانه‌ای (computer vision) هستید، در رقابت‌های Kaggle که نوعی مسابقه در حوزه هوش مصنوعی است، شرکت کنید و دانش خود را به چالش بکشید.

شاخه‌های تخصصی هوش مصنوعی | منبع: کوین تلگراف

ساخت رزومه کاری مربوط به هوش مصنوعی

بازار کار هوش مصنوعی بازار شلوغی است و داشتن رزومه کاری قوی شما را از دیگران متمایز می‌کند. کار روی پروژه‌های شخصی، همکاری با پروژه‌های متن‌باز و شرکت در هکاتن‌ هوش مصنوعی (AI hackathon) به ساختن رزومه قوی و اثبات توانایی‌های شما کمک شایانی می‌کند.

روش دیگری که می‌تواند کمک‌کننده باشد، ساخت مدل‌های هوش مصنوعی و مستندسازی فرآیند آن توسط شماست که به کارفرمایان جویای متخصصین این حوزه نشان می‌دهد شما توانایی حل مسائل واقعی را دارید. برای مثال «توسعه مدل تجزیه احساسات کاربران بر اساس داده‌های رسانه‌های اجتماعی» یا از این دست پروژه‌ها می‌تواند به پربار کردن رزومه شما کمک کند.

کسب تجربه عملی در بازار کار هوش مصنوعی

هیچکس با خواندن کتاب تکنیک‌های شنا، شناگر خوبی نمی‌شود؛ برای یادگیری شنا باید تن به آب زد! یادگیری و تخصص هوش مصنوعی نیز تنها با مطالعه و کسب دانش نظری امکان‌پذیر نیست. کسب تجربه و کار عملی در حوزه هوش مصنوعی بسیار مهم است و شما می‌توانید با کارآموزی‌ و همکاری با پروژه‌های تحقیقاتی و صنعتی و درگیری با پروژه‌های واقعی، به‌صورت عملی این علم را یاد بگیرید.

یکی از راه‌های بسیار خوب برای کسب تجربه حرفه‌ای در بازار کار هوش مصنوعی، همکاری با بزرگان این حوزه مانند OpenAI ،Google Brain و Microsoft Research است. البته برای شروع به کار حتما لازم نیست با بزرگان این حوزه همکاری کنید؛ هدف از این کار این است که به‌صورت عملی درک کنید هوش مصنوعی در دنیای واقعی چه کاربردهایی دارد. درک عمیق و توانایی حل مسائل واقعی برای شما مزیتی رقابتی در بازار کار است.

عناوین شغلی حوزه بازار کار هوش مصنوعی | منبع: کوین تلگراف

پیگیری ترندهای بازار کار هوش مصنوعی

AAAI Spring Symposium | منبع : توییتر

موفقیت در بازار کار هوش مصنوعی و کسب درآمد از هوش مصنوعی همانند هر بازار کار دیگر مستلزم این است که در جریان آخرین تحولات و روندهای بازار باشید و سعی کنید در تعامل با دیگر فعالین قرار بگیرید. پیگیری و دنبال کردن پژوهشگران معروف هوش مصنوعی مانند یان لیکان (Yann LeCun)، اندرو ان‌جی (Andrew Ng) و فی‌فی‌لی (Fei-Fei Li) در شبکه‌های اجتماعی یا وبسایت‌های شخصی‌شان راه مناسبی برای پیگیری ترندهای بازار کار است. یادگیری مداوم و به‌روز بودن را فراموش نکنید؛ زیرا به شما کمک می‌کند تا همگام با پیشرفت‌ها و نوآوری‌های هوش مصنوعی رشد کنید. به عنوان مثال، شرکت در کنفرانس‌هایی مانند NeurIPS (کنفرانس و کارگاه در مورد سیستم‌های اطلاعات عصبی)، ICML (کنفرانس بین‌المللی یادگیری ماشین) یا AAAI (انجمن پیشرفت هوش مصنوعی) از بهترین روش‌های بروز بودن در این حوزه است.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • آیا درآمد کار هوش مصنوعی ارزش وقت گذاشتن و یادگیری این علم و مهارت را دارد؟
    با توجه به رشد روزافزون نیاز به این ابزارها برای بهره‌وری بیشتر در صنعت و تکنولوژی، می‌توان اطمینان داشت که در صورت تخصص و مهارت داشتن در این حوزه درآمد بسیار خوبی در سال‌های پیش رو خواهید داشت.
  • برای پیدا کردن شغل در حوزه هوش مصنوعی چه کارهایی باید کنیم؟
    ساختن پایه علمی قوی، انتخاب تخصص در یک حوزه خاص هوش مصنوعی، کسب تجربه عملی، ساخت رزومه قوی، پیگیری ترندهای هوش مصنوعی و به‌روز بودن مقدمات لازم برای یافتن شغل در حوزه هوش مصنوعی است. پس از گذراندن این مراحل شما ‌آماده ورود به بازار کار و یافتن شغل مناسب در هر نقطه از دنیا خواهید بود.

جمع‌بندی

مسیر شغلی و کسب درآمد از هوش مصنوعی مسیری سخت اما هیجان‌انگیز است و فرصت‌های فراوانی به شما ارائه می‌دهد. مواردی که باهم مرور کردیم یعنی ساختن پایه علمی قوی، تخصص در حوزه‌ای خاص، ساختن رزومه قوی، کسب تجربه عملی و همراهی با ترندهای بازار، موفقیت شما را در حوزه کاری هوش مصنوعی امکان‌پذیر می‌سازد و به شما کمک می‌کند تا در مصاحبه‌های شغلی بازار کار هوش مصنوعی توان پاسخگویی به سوالات کارفرامایان را داشته باشید. سعی کنید قدرت و توانمندی‌های بالقوه این حوزه نوظهور را درک کنید و از آن‌ها برای تقویت و رشد تخصص خود و تاثیرگذاری در مسیر شغلی‌تان بهره‌مند شوید.
نظر شما چیست؟ آیا علاقه‌مندید در این حوزه کاری متخصص شوید و در سال‌های آینده در این صنعت مشغول به کار شوید؟

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا