مایکل سیلور روزانه ۸۰ ویدئوی جعلی مربوط به خود را حذف میکند؛ گول دیپ فیک را نخورید!
اخیرا ویدئوهای کلاهبرداری با ظاهری متقاعدکننده که توسط هوش مصنوعی تولید شدهاند، به شدت رواج پیدا کرده و اغلب به نوعی بیت کوین را تبلیغ میکنند که وعده دو برابر شدن پول کاربران را میدهند. یکی از سوژههای این ویدوئوهای جعلی، مایکل سیلر (Michael Saylor)، رییس اجرایی شرکت مایکرواستراتژی است.
به نقل از کوین تلگراف، مایکل سیلر، اظهار داشته است تیم او روزانه حدود ۸۰ ویدیوی جعلی را حذف میکنند که توسط هوش مصنوعی (AI) تولید میشوند. بیشتر آنها نوعی کلاهبرداری مرتبط با بیتکوین را تبلیغ میکنند.
سیلر در پستی در ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) در پلتفرم X (توئیتر سابق) به ۳.۲ میلیون فالوئر خود در مورد تعداد زیادی از ویدیوهای جعلی تولید شده با فناوری دیپ فیک (DeepFake) در یوتیوب هشدار داد و گفت که «کلاهبرداران به انتشار بیشتر این ویدئوها ادامه میدهند». دیپ فیک یک تکنولوژی مبتنی بر هوش مصنوعی است که برای تولید ویدئوهای جعلی از صدا و تصاویر افراد استفاده میکند.
سیلر در ادامه افزود:
هیچ راه بدون ریسکی برای دو برابر کردن مقدار بیتکوینهای شما وجود ندارد و شرکت مایکرواستراتژی به کسانی که بارکد را اسکن میکنند، بیت کوین اهدا نمیکند.
هفته گذشته، چندین کاربر در پلتفرم X ویدیوهای جعلی تولید شده توسط هوش مصنوعی را گزارش کردند که ظاهرا سیلر در آنها قول داده بود پول مردم را دو برابر کند.
این ویدیوها از بینندگان میخواهد که یک کد QR را اسکن کرده تا بیت کوین را به آدرس کلاهبردار ارسال کنند.
گفتنی است مایکرواستراتژی با توجه به نقشی که این شرکت در حال حاضر در جامعه بیت کوین ایفا میکند، به عنوان بزرگترین شرکت غیرمتمرکز از نظر دارایی بیت کوین، به هدف اصلی کلاهبرداریها تبدیل شده است.
در سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۱) نیز وضعیت مشابهی با انبوهی از ویدیوهای جعلی در مورد ایلان ماسک به وجود آمده بود که در یک گفتگوی دو نفره در TED یک پروژه ارز دیجیتال با سود ۳۰٪ را تبلیغ میکرد.
در اوایل ژانویه هم یک ویدیوی دیپفیک از آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko)، بنیانگذار سولانا در یوتیوب و شبکههای اجتماعی پخش شد.
آستین فدرا (Austin Federa)، رییس بخش استراتژی بنیاد سولانا، در مصاحبهای با The Verge گفت:
اخیرا افزایش قابل توجهی در دیپ فیک و سایر محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی وجود داشته است.
همین اواخر، در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر)، کارشناسان امنیت سایبری هشدار دادند ویدیوهای دیپ فیک مبتنی بر هوش مصنوعی با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی واقعیتر خواهند شد.
جسی لکلر (Jesse Leclere)، تحلیلگر بلاکچین در شرکت سرتیک (CertiK)، اظهار داشته فیشینگ در حال پیشرفت است و یکی از عناصر کلیدی تکامل آن، هوش مصنوعی مولد (Generative AI) است.
به عقیده جری پنگ (Jerry Peng)، محقق 0xScope نیز هوش مصنوعی میتواند یک مؤلفه کلیدی در تولید دیپ فیکهای واقعیتر برای فریب دادن کاربران کریپتو باشد.
در ۹ ژانویه (۱۹ دی)، مقامات مجری قانون در ایالات متحده هشدار دادند ابزارهای هوش مصنوعی مولد میتوانند موانع فنی ورود کلاهبرداران احتمالی را از سر راه آنها بردارند.
به هر حال، هوش مصنوعی تبدیل به یک شمشیر دو لبه شده و به گفته راب جویس (Rob Joyce)، مدیر امنیت سایبری در آژانس امنیت ملی آمریکا میتواند به مقامات کمک کند تا فعالیتهای غیرقانونی را به طور موثرتری تعقیب کنند.