کریپتو کده

پروتکل Chain چیست؟ بررسی چین پروتکل و توکن XCN

به کمک Chain Protocol برای راه‌اندازی یک برنامه غیرمتمرکز،‌ نیازی به ایجاد زیرساخت بلاکچینی و دفتر کل توزیع‌شده نخواهید داشت. این پروتکل دسترسی به زیرساخت بلاکچین‌های عمومی مطرح را به صورت ابری فراهم می‌کند و با پرداخت هزینه،‌ به زنجیره‌های خصوصی نیز می‌توان دسترسی داشت. دیگر خدمت مهم چین پروتکل، ارائه لجر (دفتر کل توزیع‌شده) برای ثبت رکورد تراکنش‌ها به صورت غیرمتمرکز و رمزنگاری‌شده است. در این مقاله پس از پرداختن به این که پروتکل Chain چیست،‌ در مورد نحوه کار آن و خدماتش اطلاعاتی به شما می‌دهیم. هم‌چنین تیم، شرکا، سرمایه‌گذاران و نقشه راه این پروژه را بررسی می‌کنیم. در بخش پایانی نیز به ارز دیجیتال XCN، کیف پول و صرافی مناسب آن می‌پردازیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

پروتکل Chain چیست؟

پروتکل Chain چیست
منبع: newsdirectory3.com

Chain Protocol یک شرکت تکنولوژی مبتنی بر بلاکچین است که هدف آن، ایجاد اقتصادی هوشمندتر و با نقاط اتصال بیشتر است. آن‌ها دفترهای کل رمزنگاری‌شده و زیرساخت‌های ابری ایجاد می‌کنند که می‌تواند زیربنای محصولات مالی متحول‌کننده و خدمات Web3 باشد. این پروژه سال ۲۰۱۴ تاسیس شده است.

چِین دو مشکل اصلی را در صنعت مالی و بلاکچین شناسایی کرده است که قصد دارد از طریق اکوسیستم محصولات خود با آنها مقابله کند: سیستم‌های مالی قدیمی و زیرساخت بلاک چین عمومی. در مورد سیستم‌های مالی سنتی و مشکلاتشان، قبلا بارها صحبت کردیم. امروزه اکثر معاملات و تراکنش‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شوند و مشکلاتی نظیر زمان زیاد تایید،‌ هزینه بالای واسطه‌ها، عدم شفافیت، امنیت و غیره وجود دارند.

بلاکچین‌های عمومی به صورت غیرمتمرکز، همتا به همتا و مبتنی بر دفتر کل توزیع‌شده کار می‌کنند. راه‌اندازی و نگهداری یک نود برای این بلاکچین‌‌ها معمولا مستلزم صرف زمان زیاد و تهیه منابع محاسباتی گران است. همچنین با توجه با سابقه کم شبکه‌های عمومی غیرمتمرکز، احتمالا همه جوانب در طراحی آن‌ها دیده نشده و طی سال‌ها ممکن است اصلاحاتی در آن‌ها ایجاد شود. نودهای این شبکه‌ها ممکن است دچار ایراد شوند یا به دلایل مختلف از شبکه جا بمانند، این موارد مشکلاتی را برای کل شبکه و تجربه کاربران ایجاد می‌کند. بنابراین مدیریت نودهای این شبکه‌ها،‌ پیچیده و هزینه‌بر است.

پروتکل چین قصد دارد این مشکلات را با راه‌اندازی یک محصول مبتنی بر مدل SaaS حل کند. به این ترتیب منابع پردازشی در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌گیرد و هزینه‌های آن‌ها کاهش پیدا می‌کند؛ در نتیجه آن‌ها می‌توانند روی محصول و تجربه مشتری زمان و هزینه بیشتری کنند.

SaaS یا Software as a Servic روشی برای ارائه اپلیکیشن‌ها از طریق اینترنت، به عنوان یک سرویس است. به جای نصب و نگهداری نرم افزار، به سادگی از طریق اینترنت به آن دسترسی دارید و خود را از مدیریت پیچیده نرم‌افزار و سخت‌افزار رها می‌کنید.

Chain Protocol چطور کار می‌کند؟

همانطور که گفتیم پروتکل چین زیرساخت بلاکچین و قراردادهای هوشمند را به صورت ابری در اختیار سایر پروژه‌ها می‌گذارد. برای این که نحوه کار این پروتکل را بهتر درک کنیم، باید با دو مولفه اصلی آن یعنی Chain Cloud و Sequence آشنا شویم. در ادامه توضیحاتی در مورد این دو مولفه و همچنین ساختار حاکمیتی چین پروتکل می‌دهیم.

Chain Cloud

Chain cloud
منبع: Chain.com

Chain Cloud یک پروتکل زیرساختی غیرمتمرکز و توزیع شده است که برای توسعه‌دهندگان طراحی شده است تا به شبکه‌های بلاکچینی بر اساس تقاضا دسترسی داشته باشند و به راحتی برنامه‌های غیرمتمرکز خود را ایجاد کنند. علاوه بر این، مشتریان چین کلود می‌توانند از خدمات مختلف آن برای برآورده کردن نیازهای محصول بلاکچینی و وب ۳ خود استفاده کنند.

در چین کلود یک RPC API استاندارد طراحی شده است که به صورت رایگان به چندین شبکه عمومی دسترسی می‌دهد. به این ترتیب توسعه‌دهندگان به راحتی می‌توانند از بستر بلاکچین‌های عمومی موجود استفاده کنند. هم‌چنین RPC API پرمیوم هم وجود دارد که به بلاکچین‌های بسیار سریع و خصوصی دسترسی می‌دهد. برای دسترسی به این خدمت، باید هزینه‌ای سالیانه در قالب توکن XCN پرداخت شود که میزان آن را حاکمیت چین پروتکل مشخص می‌کند.

لایه RPC چین کلود مبتنی بر یک شبکه توزیع شده در سطح جهانی از نودها و مشارکت‌کنندگان است که در چندین دیتا سنتر و شبکه‌های خانگی هستند. چین پروتکل بر نودها نظارت و ترافیک شبکه را مدیریت می‌کند تا مطمئن شود توسعه‌دهندگان به سرعت بهینه دسترسی دارند. به طور خلاصه می‌توان گفت چین کلود ویژگی‌های زیر را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد:

  • تمرکز روی قابلیت‌های مهم به جای ساخت زیرساخت غیرمتمرکز و توزیع‌شده
  • قابلیت ایجاد ویژگی‌ها، انواع تراکنش‌ها و حتی محصولات جدید بدون نیاز به تغییر دادن کدها
  • قابلیت افزایش مقیاس‌پذیری بسته به سایز پروژه
  • دسترسی به ۱۸ بلاکچین سازگار با ماشین مجازی اتریوم
  • دسترسی پرمیوم به بلاکچین‌های خصوصی
  • تجزیه و تحلیل بیزینس به کمک ابزارهای رصد و آنالیز نودها 

Sequence

sequence در پروتکل چین
منبع: Chain.com

Sequence یک سرویس دفتر کل بلاکچینی ابری است. این سرویس به کاربران اجازه می‌دهد موجودی‌ها را در برنامه‌های مالی و تجاری مانند برنامه‌های کیف‌پول، پلتفرم‌های وام‌دهی، بازارها، صرافی‌ها و غیره مدیریت کنند. در حالی که این سرویس به عنوان یک سرویس دفتر کل مدیریت می‌شود، اما تمام تراکنش‌ها باید توسط کلیدهای مربوطه امضا شوند. این کلیدها در محیط‌های امن نگهداری می‌شوند و توسط کاربران، سرویس‌ها یا سازمان‌هایی که بر دارایی‌ها، حساب‌ها و عملکردهای خاص اختیار دارند، کنترل می‌شوند؛ Sequence به این کلیدها دسترسی ندارد.

تیم‌های مختلف به کمک سکوئنس به جای ایجاد و نگهداری یک لجر یا دفتر کل توزیع‌شده، بر موارد مهم‌تر از جمله مقیاس‌پذیری محصول خود تمرکز می‌کنند. هر لجر در سکوئنس یک ساختار داده غیرقابل تغییر دارد و فقط می‌توان به آن داده اضافه کرد. موجودی نشان‌دهنده یک دارایی (توکن) است که می‌توان آن‌ها را ایجاد، منتقل، سوزانده یا وارد برنامه‌های پیچیده‌تر کرد. یک تراکنش می‌تواند شامل اقدامات متعدد و هر تعداد دارایی و اکانت باشد.

برای استفاده از لجرهای سکوئنس دو پلن رایگان و پرمیوم وجود دارد. شما باید تیم خود را بسازید که نشان‌دهنده افرادی است که با نقش‌های مختلف، دسترسی‌های مشخص به داشبورد لجر شما دارند. در حالت رایگان به ۵۰۰ هزار تراکنش در ماه محدود می‌شوید، در حالت پرمیوم محدودیت برداشته شده و همچنین پشتیبانی اختصاصی ۲۴ ساعته وجود دارد. برای اطلاع از هزینه پلن پرمیوم،‌ باید با تیم پروژه ارتباط بگیرید. پرداخت هزینه با توکن XCN شامل ۲۰ درصد تخفیف خواهد شد.

دفتر کل را می‌توان در دو حالت ایجاد کرد: توسعه (ٰDevelopment) یا محصول (Production). لجر توسعه برای نمونه‌سازی و تست استفاده می‌شود و می‌توان به تعداد مورد نیاز دفترکل توسعه ایجاد کرد. این دفتر کل‌ها به راحتی قابل ویرایش یا حذف هستند.

دفتر کل محصول برای برنامه های کاربردی استفاده می‌شود که معاملات و مانده‌های واقعی را ثبت می‌کند. معمولا تنها یک دفتر محصول وجود خواهد داشت و این لجر قابل تغییر نام، تنظیم مجدد یا حذف نیست. تبدیل یک دفتر کل توزیع‌شده توسعه به لجر محصول به راحتی و بدون نیاز به کدنویسی صورت می‌گیرد.

برای تعامل اپلیکیشن‌ها با لجر مربوطه،‌ SDK به سه زبان جاوا، Node.js و Ruby در دسترس است. مرورگر لجر (Ledger Explorer) نیز ابزاری است که برای توسعه‌دهندگان و مدیران محصول طراحی شده است. این ابزار دسترسی خواندن و نوشتن به لجر (بسته به نقش فرد) را از طریق یک رابط وب مناسب فراهم می‌کند.

ماشین مجازی تراکنش یا TxVM

TxVM مخفف «ماشین مجازی تراکنش» است و به دنبال دستیابی به کیفیت و انعطاف‌پذیری مدل قراردادی مانند اتریوم است و در عین حال کارایی و ایمنی مدل تراکنش‌هایی مانند بیت‌کوین را حفظ می‌کند. به کمک TxVM می‌توان انواع داد‌ها و قراردادها را تعریف کرد.

هر تراکنش یک برنامه TxVM است که به صورت مجزا از وضعیت بلاکچین ارزیابی و اجرا می‌شود و خروجی آن یک گزارش قطعی از تغییرات حالت پیشنهادی برای بلاکچین است. بنابراین تراکنش‌ها می‌توانند به صورت موازی اعتبارسنجی شوند و لاگ‌های آن‌ها روی بلاک چین اعمال شوند. پیاده‌سازی TxVM در حال حاضر در Sequence استفاده می‌شود.

در نسخه‌های قبلی Chain protocol (و سایر سیستم‌های بلاک چینی) ساختار داده تراکنش‌ها ایستا است. در این حالت قطعات اطلاعات (ورودی‌ها، خروجی‌ها و فیلدهای مرتبط با آنها) که برای اعتبارسنجی تراکنش لازم است، قابل مشاهده هستند. مجموعه‌ای از قوانین اعتبارسنجی اعمال شده برای آن اطلاعات، یک نتیجه درست یا نادرست ایجاد می‌کند.

در TxVM این مدل معکوس است. تراکنش برنامه‌ای است که در یک ماشین مجازی تخصصی اجرا می‌شود؛ ماشینی که قوانین اعتبارسنجی را در بر می‌گیرد. نتیجه، اطلاعاتی در مورد ورودی‌ها و خروجی‌ها ارائه می‌دهد که تکمیل موفقیت‌آمیز برنامه تراکنش، تضمین اعتبار آن است.

حاکمیت و Chain DAO

بخش مهم چین دائو حاکمیت است،‌ جایی که استیک‌کنندگان توکن بومی این پروژه از طریق پیشنهادها و رای‌گیری، پروتکل را کنترل می‌کنتد. توکن بومی چین، XCN است و با استانداردهای ERC20 و BEP20 ایجاد شده است.  استیک کردن هر ۱ توکن XCN، یک حق رای ایجاد می‌کند. افراد می‌توانند حق رای خود را به یک آدرس دیگر اعطا کنند. همچنین کسانی که توکن بومی پروژه را استیک می‌کنند،‌ پاداش دریافت می‌کنند،‌ میزان این پاداش را دائو مشخص می‌کند.

 برای ثبت یک پروپوزال باید ۱۰۰ میلیون XCN استیک کرد و برای تصویب آن، نیاز به ۲۰۰ میلیون XCN رای وجود دارد. پیشنهادها طی ۲ روز به رای گذاشته می‌شوند و برای اجرا روی زنجیره نیز، دو روز باید منتظر بمانند.

در چین پروتکل،‌ اتفاقات در بازه‌های زمانی ۲۸ روزه (Epoch) رخ می‌دهد. ۷ روز بعد از پایان هر ایپاک،‌ کاربران می‌توانند پاداش استیک خود را کلیم (Claim) کنند. در ورژن ۲ پروتکل امکان مجازات و کسر دارایی متقلبان (Slashing) فراهم می‌شود.

معرفی سایر محصولات پروتکل چین

تا به این‌جا در رابطه با دو محصول اصلی و مهم پروتکل چین یعنی Chain Cloud و Sequence صحبت کردیم. به جز این موارد Chain Protocol محصولات دیگری هم دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

Chain NFTs

این محصول پروتکل چین، برای ساخت و مدیریت توکن‌های بی‌همتا ارائه شده است. در Chain NFTs به برندهای مختلف کمک می‌شود تا محصول NFT سفارشی خودشان که می‌تواند یک مجموعه دیجیتالی باشد را به کمک قراردادهای هوشمند راه‌اندازی کنند. تیم Chain روابطی عمیق و مداوم را با مشتریانشان برقرار می‌کنند و در مراحل مختلف از جمله ایده اولیه،‌ طراحی، تولید،‌ پیاده‌سازی و پشتیبانی در کنار آن‌ها هستند. اگر می‌خواهید از این خدمت پروتکل چین استفاده کنید،‌ از این صفحه درخواست خود را ثبت کنید.

XCN Bridge

این محصول پروتکل چین به تازگی و با حمایت شبکه ورم‌هول (Wormhole Network) ایجاد شده است. این پل غیرمتمرکز به کاربران اجازه می‌دهد تا توکن بومی پروتکل چین یعنی XCN را از شبکه اتریوم به سایر بلاکچین‌های تحت پشتیبانی از جمله BNB Chain منتقل کنند.

پل‌های میان زنجیره‌ای، مبادله یک ارز دیجیتال به ارز دیگر را ساده‌تر و هزینه و زمان مورد نیاز را کمتر می‌کند. XCN Bridge یک پروتکل غیرمتمرکز است که به یک رابط کاربری بصری و پورتال مناسب مجهز شده است. کاربران با هر پیشینه فنی می‌توانند کیف پول خود را به این بریج متصل کرده و توکن‌های خود را انتقال دهند.

برخلاف بسیاری از پل‌های استاندارد، Wormhole مجموعه‌ای منحصر به فرد از ویژگی‌ها را ارائه می‌دهد. ورم‌هول از طیف گسترده‌ای از بلاک چین‌ها پشتیبانی می کند و به کاربران اجازه می‌دهد به انواع پروتکل‌های مختلف DeFi دسترسی داشته باشند. Wormhole تبادل اطلاعات، ارزهای دیجیتال و NFTها را در شبکه‌های مختلف از طریق پروتکل غیرمتمرکز خود امکان‌پذیر می‌کند. برای دسترسی به XCN Bridge روی این لینک بزنید.

Chain Gives

پروتکل Chain به حمایت از افراد و سازمان‌های خیریه در سراسر جهان از طریق قدرت بلاک چین و ارزهای دیجیتال اعتقاد دارد. آنها باور دارند که باید به افراد بی‌شماری در سراسر جهان کمک کنند و Chain Gives به همین منظور ایجاد شده است. آن‌ها می‌خواهند با مشارکت‌ها و حمایت از سازمان‌ها، تاثیرات مثبتی بر افراد و خانواده‌ها در سراسر جهان داشته باشند. قدرت ارزهای دیجیتال این جا است که امکان پرداخت سریع به هر کجای دنیا را فراهم می‌کند. تا به امروز ۷ مورد حمایت با مبلفی بیش از ۷۰۵ هزار دلار صورت گرفته است.

Chain Protocol چه شرکا و سرمایه‌گذارهایی داشته است؟

شرکا و سرمایه گذاران Chain
منبع: Chain.com

وقتی به شرکا و سرمایه‌گذاران پروتکل چین نگاه می‌کنیم، نام‌های بزرگ و آشنایی می‌بینیم. طبق اطلاعات وب‌سایت کرانچ‌بیس طی ۵ مرحله که آخرین آن‌ها سال ۲۰۱۷ بوده است، چین پروتکل بیش از ۴۳ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. تعدادی از شرکت‌ها و شرکای استراتژیک که در Chain Protocol سرمایه‌گذاری کرده‌اند عبارتند از:

  • SchindlerAM Ventures
  • Blockchain Capital
  • RRE Ventures
  • Khosla Ventures
  • Nasdaq
  • Visa
  • Capital One
  • Citigroup
  • Fiserv
  • Orange Ventures

چین پروتکل برای ایجاد شبکه‌های بلاکچینی با ویزا،‌ نزدک، سیتی‌بانک،‌ State Street و غیره همکاری کرده است. 

معرفی تیم پروتکل Chain

آدام لودوین (Adam Ludwin) بنیانگذار Chain است. لودوین در دانشگاه UC Berkeley تحصیل کرده است. او کار خود را به عنوان مشاور با گروه مشاوره بوستون و IDEO آغاز کرد. سپس مدرک MBA را از مدرسه بازرگانی هاروارد گرفت و سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز مراحل اولیه را با تمرکز بر فین‌تک در RRE Ventures انجام داد. او در شرکت‌هایی از جمله Vine، Slack، Kik و Paperless Post سرمایه‌گذاری کرد. او تا سپتامبر ۲۰۱۸ به عنوان مدیرعامل در Chain مشغول بود.

دیپاک تاپلیال (Deepak Thapliyal)‌ مدیرعامل و رئیس هیئت ‌مدیره فعلی Chain Protocol است. قبل از Chain، تاپلیال یک سرمایه‌گذار در بخش خصوصی بوده و روی سیستم‌های معاملاتی آربیتراژ کار کرده است.

در سال ۲۰۱۸، Chain توسط Lightyear Corp، بازوی تجاری بنیاد توسعه استلار خریداری شد. قیمت این خرید فاش نشد، اما فوربس ادعا کرد که این مبلغ معادل ۵۰۰ میلیون دلار در قالب ارز دیجیتال  XLM پرداخت شده است.

در سال ۲۰۲۰، Chain بازخرید شد تا ماموریت خود را برای ایجاد یک سیستم مالی جهانی قوی‌تر از طریق فناوری بلاکچین ابری ادامه دهد. Chain اکنون به عنوان یک شرکت خصوصی با هیئت مدیره، مدیران و سهامداران جدید فعالیت می‌کند.

نقشه راه چین پروتکل

داشتن یک نقشه راه با جزئیات کامل و برنامه زمان‌بندی مشخص از نقاط قوت یک پروژه محسوب می‌شود. با بررسی سایت،‌ وایت‌پیپر، بلاگ و شبکه‌های اجتماعی چین پروتکل، هیچ نقشه راهی برای آن پیدا نکردیم.

بررسی توکن XCN

کاربردهای توکن XCN
منبع: Chain.com

XCN توکن کاربردی و حاکمیتی چین پروتکل است و دارای کاربردهای زیر در اکوسیستم این پروژه است:

  • حاکمیت (حق‌رای در Chian DAO)
  • استیکینگ (کمک به امنیت شبکه و دریافت پاداش)
  • پرداخت هزینه‌ها و کارمزدها
  • تخفیف روی خدمات پروتکل چین
  • دسترسی به خدمات پرمیوم

عرضه توکن XCN به ۵۳٬۴۷۰٬۵۲۳٬۷۷۹ واحد محدود شده است و هیچ مکانیزمی برای مینت آن در آینده وجود ندارد. نحوه توزیع این توکن به شرح زیر است:

  • ۵ میلیارد واحد برای اعضای تیم: این توکن‌ها برای فاندرها، تیم، مدیران کامیونیتی‌ها و توسعه‌دهندگان در نظر گرفته شده است که هر ماه ۱۰۰ میلیون از آن آزاد می‌شود. آزادسازی توکن‌ها از آوریل ۲۰۲۳ آزاد خواهد شد و ۵۰ ماه طول می‌کشد.
  • ۱۵ میلیارد واحد برای شرکت: این میزان برای عملیات‌های شرکت مادر Chian در نظر گرفته شده که از آوریل ۲۰۲۳، هر ماه ۱۰۰ میلیون واحد آزاد می‌شود.
  • ۱۰ میلیارد واحد برای خزانه دائو: کنترل این خزانه در اختیار کسانی است که XCN‌ استیک کرده‌اند. بودجه درنظرگرفته شده برای هر ماه، ۱۰۰ میلیون واحد است.
  • مابقی توکن‌ها در بازار در حال گردش هستند

به گزارش میهن بلاکچین در زمان نگارش این مقاله قیمت Chain نزدیک به ۰.۰۸ دلار و ارزش بازار آن حدود ۱.۸ میلیارد دلار است؛ از این حیث بین تمام ارزهای دیجیتال در رتبه ۳۴ قرار گرفته است. بالاترین قیمت XCN در ۶ خرداد ۱۴۰۱ حدود ۱۸ سنت و پایین‌ترین قیمت آن در ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ حدود ۰.۰۰۲ دلار ثبت شده است. 

توکن XCN را از کجا بخریم؟

توکن XCN در صرافی‌های متمرکز کوکوین، گیت، هیوبی، بیترکس، MEXC، کوینکس،‌ پولونیکس و LBank لیست شده است. همچنین برای خرید و فروش نسخه ERC20 این توکن می‌توان از صرافی غیرمتمرکز یونی‌سواپ و نسخه BEP20 از دکس پنکیک سواپ استفاده کرد.

کیف پول مناسب XCN چیست؟

همانطور که اشاره شد ارز دیجیتال XCN روی دو شبکه اتریوم و بایننس اسمارت چین وجود دارد،. بنابراین تمام کیف‌پول‌هایی که از این دو استاندارد پشتیبانی می‌کنند، برای نگهداری از این رمزارز مناسب هستند. در این می‌توان به متامسک،‌ تراست والت، بایننس چین والت و کیف پول سخت‌افزاری لجر اشاره کرد.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • Chain Protocol چیست؟
    چین پروتکل شرایطی را فراهم می‌کند تا پروژه‌ها و برنامه‌های غیرمتمرکز به زیرساخت بلاکچین‌های عمومی مطرح و سازگار با ماشین مجازی اتریوم، به صورت ابری دسترسی داشته باشند. دیگر خدمت مهم این پروژه،‌ ارائه لجر یا دفترکل‌های ابری غیرمتمرکز و توزیع‌شده به برنامه‌های غیرمتمرکز مختلف برای ثبت رکورد تراکنش‌ها است.
  • توکن XCN‌ چیست؟
    ارز دیجیتال XCN توکن کاربردی و حاکمیتی پروتکل Chain است که دارای دو استاندارد ERC20 و BEP20 است. استیک کردن این توکن شامل پاداش و حق رای در چین دائو می‌شود و برای پرداخت هزینه‌ها،‌کارمزدها و گرفتن تخفیف خدمات پروتکل چین کاربرد دارد.
  • برای ایجاد لجر در پروتکل چین باید کدنویسی کرد؟
    ایجاد دفتر کل توزیع‌شده در سرویس Sequence پروتکل چین کاملا ساده است و دو مدل لجر توسعه و محصول را می‌توان ایجاد کرد. برای ارتباط بین لجر و اپلیکیشن نیز SDK به سه زبان جاوا،‌ Node.js و Ruby طراحی شده است.

جمع‌بندی

برای افزایش پذیرش و استفاده از زیرساخت بلاکچینی،‌ دسترسی به آن باید آسان شود و چین پروتکل دقیقا همین کار را می‌کند. پروتکل چین این امکان را به پروژه‌ها و برنامه‌های مختلف می‌دهد تا به جای توسعه یک زیرساخت بلاکچینی و دفتر کل توزیع‌شده از ابتدا، از خدمات ابری این پروتکل استفاده کنند. این موضوع باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ها می‌شود و تیم‌ها می‌توانند بر موارد مهمی نظیر مقیاس‌پذیری و تجربه کاربری تمرکز کنند. در این مقاله در مورد این که پروتکل Chain چیست و نحوه کار آن اطلاعاتی را به شما دادیم. توکن XCN، صرافی و کیف پول مناسب آن، تیم، نقشه راه،‌ شرکا و سرمایه‌گذارن چین پروتکل نیر بررسی شدند. نظر شما در مورد این پروتکل چیست؟ آیا موفق به جذب برنامه‌های متعدد و ساخت اقتصادی هوشمندتر می‌شود؟

منبع
chain.com

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا