بلاک چین با هدف غیرمتمرکزسازی مبادلات به صورت همتا به همتا ایجاد شد. پس از معرفی بیت کوین، شبکه اتریوم توانست بلاک چینی کاربردیتر به منظور اجرای برنامههای غیرمتمرکز ایجاد کند. با گذشت زمان و افزایش تعداد کاربران از صنعت بلاک چین، شبکهها با مشکلی به نام مقیاسپذیری روبهرو شدند. پس از آن توسعهدهندگان تلاش کردند تا با حل این مشکل استفاده از بلاک چین را کاربردیتر کرده و آن را توسعه دهند. شبکه هارمونی (Harmony) یکی از شبکههای بلاک چینی است که توانسته با استفاده از مفهومی به نام مکانیسم شاردینگ (Sharding)، مشکل مقیاسپذیری را حل کرده و سرعت تراکنشها را در شبکه خود به شدت افزایش دهد. در این مقاله به این میپردازیم که شبکه Harmony چیست، چگونه کار میکند، چه اهداف و ایدههایی دارد، تیم سازنده آن چه افرادی هستند، نقشه راه آن چیست و سپس کوین ONE، نحوه خرید، فروش و ذخیره این توکن را معرفی میکنیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.
شبکه Harmony چیست؟
شبکه هارمونی کار خود را در سال ۲۰۱۸ و به عنوان یک استارتآپ شروع کرد. پروژه هارمونی توانست در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۸ میلیون دلار سرمایه جمعآوری کند و توجه سرمایهگذاران بزرگی همچون سیلیکون ولی (Silicon Valley’s Consensus Capital) و Hong Kong’s Lemniscap VC و غیره را به خود جلب کند. در همان ابتدای کار این پروژه، بیش از ۲.۸ میلیارد واحد توکن ONE توسط سرمایهگذاران خریداری شد. سرانجام شبکه هارمونی در ماه می سال ۲۰۱۹ (اردیبهشت ۱۳۹۸) به عنوان بخشی از عرضه اولیه صرافی (IEO) در لانچپد صرافی بایننس معرفی و راهاندازی شد و در دسترس عموم افراد قرار گرفت.
تکنولوژی بلاک چین از زمان معرفی تا کنون همواره با ۳ گانه مقیاسپذیری، تمرکززدایی و امنیت در حال دست و پنجه نرم کردن بوده است. طی سالها راه حلهایی متفاوتی بهوجود آمدهاند و در هر کدام از آنها یکی از ۳ گانههای بلاک چین قربانی شده است. با گذشت زمان و معرفی انواع راه حلها برای حل مشکل مقیاسپذیری سرانجام توسعهدهندگان بلاک چین به روشی به نام شاردینگ دست پیدا کردند. میتوان گفت با استفاده از شاردینگ شبکههای بلاک چینی میتوانند همزمان به مقیاسپذیری، غیرمتمرکز بودن و امنیت دست پیدا کرده و برای همیشه این مشکل در بلاک چین حل شود.
شبکه Harmony با استفاده از مکانیسم شاردینگ توانست به شبکهای امن، غیرمتمرکز و مقیاسپذیر تبدیل شود. شعار شبکه هارمونی غیرمتمرکز بودن در عین مقیاس پذیری است و برای محقق شدن شعار خود از ۴ شارد و ۱۰۰۰ نود استفاده میکند. مدت زمان تولید هر بلاک جدید در شبکه هارمونی ۲ ثانیه است و این شبکه قادر است هزاران تراکنش در ثانیه را پردازش کند.
هدف و ایده شبکه Harmony چیست؟
هدف از راهاندازی شبکه هارمونی بر اساس این ایده بود که هیچ شبکه بلاک چینی تاکنون به تعادل بین غیرمتمرکز بودن، امنیت و مقیاسپذیری دست نیافته است. شبکه هارمونی قصد داشت به اولین شبکهای تبدیل شود که ۳ گانه بلاک چین در آن به طور کامل اجرایی شده است تا بتواند به بستری مطمئن برای ساخت و راهاندازی برنامههای غیرمتمرکز شود. هدف کلی شبکه Harmony را میتوان در ۳ بخش زیر دستهبندی کرد.
- ایجاد بستری برای تبدیل شدن رمزارزها به پول واقعی و کاربردی.
- حل مشکل مقیاسپذیری در بلاک چین بدون قربانی کردن امنیت و غیرمتمرکز بودن.
- ساخت بستری برای توسعه و راهاندازی برنامههای مختلف.
توان بالا در انجام تراکنشها مزیتی است که شبکه هارمونی را از سایر شبکههای بلاک چینی متمایز میکند. توسعهدهندگان Harmony با استفاده از مکانیسم شاردینگ توانستهاند بدون قربانی کردن امنیت که به طور مثال در شبکه پولکادات محل بحث است و یا قربانی کردن غیرمتمرکز بودن که در تعداد محدود نودهای شبکه EOS رخ داده است، این دو ویژگی را در کنار مقیاسپذیری بالا در شبکه خود بدست آورد. شبکه تست نت هارمونی در سپتامبر سال ۲۰۱۸ (شهریور ۱۳۹۷) توانست ۱۱۸,۰۰۰ تراکنش در ثانیه را توسط ۴۴,۰۰۰ نود پردازش کند. هدف شبکه هارمونی از ایجاد این شبکه دستیابی به شبکهای کاربردی در بلاک چین است، که بتواند عددی بیش از ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه را که توسط ویزا انجام میشود، برای کاربران حوزه بلاک چین فراهم کند.
شبکه Harmony چگونه کار میکند؟
شبکه هارمونی در سال ۲۰۱۹ به عنوان یک بلاک چین با قابلیت اجرای قرارداد هوشمند و مطابق با ماشین مجازی اتریوم (EVM) عرضه شد. این شبکه از مکانیسمی به نام شاردینگ استفاده میکند. برای بررسی نحوه کار کرد شبکه هارمونی، باید با مفهوم مکانیسم شاردینگ و مکانیسم اجماع در شبکه Harmony آشنا شویم. در ادامه این دو مکانیسم را در شبکه هارمونی تشریح میکنیم:
مکانیسم شاردینگ در شبکه Harmony چیست؟
به منظور درک مفهوم مکانیسمی که شبکه هارمونی از آن استفاده میکند، ابتدا باید با مفهوم شاردینگ در بلاک چین آشنا شویم. از شاردینگ به عنوان راهکاری برای مقیاسپذیر کردن بلاک چین یاد میشود. پیش از معرفی شاردینگ تصور بر این بود که بلاک چین هرگز نمیتواند با حفظ امنیت و غیرمتمرکز بودن، مقیاسپذیر شود. کلمه Shard به معنای جز کوچک از یک مجموعه بزرگ است؛ اگر بخواهیم مفهوم شاردینگ در بلاک چین را به طور خلاصه و ساده بیان کنیم میتوانیم بگوییم، شاردینگ یعنی تقسیم یک تراکنش بزرگ به تراکنشهای کوچکتر. مزایای مکانیسم شاردینگ را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- در این مکانیسم تراکنشها بین شاردهای مختلف شبکه تقسیم میشوند و بدین ترتیب توان پردازش شبکه افزایش مییابد.
- نودهای جدید در این مکانیسم نیازی به ذخیره کل تاریخچه بلاک چین نداشته و به همین دلیل نودهای بیشتری میتوانند در شبکه فعالیت کنند.
- در مکانیسم شاردینگ هر کدام از نودها باید تعداد مشخصی از تراکنشها را پردازش کنند؛ به همین دلیل تراکنشها میتوانند در شاردها به صورت موازی و مستقل از یکدیگر پردازش شوند.
یکی از شبکههای پیشرو در استفاده از مکانیسم شاردینگ زیلیکا (Zilliqa) نام دارد. هر کدام از شاردها در شبکه زیلیکا قادر به پردازش بخشی از تراکنشها در این شبکه هستند. در شبکه زیلیکا محدودیتی برای ساخت شارد وجود نداشته و با اضافه شدن به تعداد نودها در این شبکه شاردهای جدید ساخته میشوند. از این رو با افزایش تعداد کاربران شبکه زیلیکا سرعت تراکنشها کاهش نیافته و به همین جهت میتوان گفت این شبکه مقیاسپذیر است.
شبکه Harmony نیز از مکانیسمی با نام دیپ شاردینگ (Depp Sharding) استفاده میکند. شبکه هارمونی معتقد است روش به کار برده توسط شبکه زیلیکا مانع دسترسی دستگاهها با منابع محدود برای مشارکت در این شبکه شده و این امر احتمال خطر حمله تصرف شارد (Shard Takeover) را افزایش میدهد. این حمله مانند حمله ۵۱ درصد در بلاک چین است و زمانی اتفاق میافتد که یک فرد یا تعدادی از نودها کنترل یک شارد را به دست گرفته و در آن به انجام تراکنشهای مخرب بپردازند. به طور مثال تصور کنید یک شبکه که از ۲۰۰ نود و ۱۰ شارد که هر کدام از آنها شامل ۲۰ نود است، تشکیل شده است. در این شبکه کافی است در یکی از شاردها ۱۱ عدد از نودها با هم به شارد حمله کنند، در این صورت تصرف شارد به دست آنها افتاده و امنیت کل شبکه به خطر میافتد. شبکه هارمونی برای جلوگیری از این موضوع از مکانیسم شاردینگ عمیق استفاده میکند. مکانیسم استفاده شده توسط شبکه هارمونی مزایای زیر را به دنبال دارد:
- این مکانیسم شامل شاردینگ هم در سطح تراکنش و هم در سطح مکانیسم اجماع است.
- در این مکانیسم نودها میتوانند نودهای دیگر که میتوانند در تراکنش ایفای نقش داشته باشند، شناسایی کرده و به عنوان بخشی از مکانیسم اجماع توسط آنها تراکنشها را انجام دهند.
- در این روش ظرفیت پردازش موازی تراکنشها بهبود یافته و به توسعه شبکه کمک میکند.
- در مکانیسم دیپ شاردینگ به دلیل حذف نیاز به ذخیرهسازی کل وضعیت بلاک چین توسط نودها، به کاربرانی که دستگاههای کامپیوتری قوی ندارند اجازه میدهد تا به عنوان نود در شبکه هارمونی فعالیت کنند.
مکانیسم Depp Sharding چگونه در برابر حملات محافظت میشود؟
مکانیسم دیپ شاردینگ در شبکه هارمونی مبتنی بر الگوریتم اجماع گواه اثبات سهام موثر (EPOS) اجرا میشود. شبکه هارمونی برای توزیع تراکنشها در بین نودها در هر شارد از روش پروتکل توزیع تصادفی (DRG) بهره میبرد. مکانیسم شاردینگ بدون استفاده از پروتکل توزیع تصادفی در برابر حمله نودها آسیبپذیر است. از این رو استفاده از این پروتکل تشخیص اینکه کد ارسال شده متعلق به کدام شارد است را برای نودها سخت میکند و احتمال حمله تصرف شارد به شدت کاهش مییابد.
پروتکل DRG که در حال حاضر توسط هارمونی استفاده میشود، پس از مطالعه راه حلهای مشابه مورد استفاده توسط شرکتهایی مانند OmniLedger و RapidChain به وجود آمد؛ اما راه حلهایی که این شرکتها استفاده میکردند فاقد ویژگیهای کلیدی همچون سرعت و امنیت بودند، که این منجر شد تیم سازنده هارمونی سیستم منحصربهفرد خود را ایجاد کند.
پروتکل توزیع تصادفی هارمونی از ترکیب تابع تصادفی قابل بررسی و تایید (VRF) که توسط شبکه الگوراند استفاده میشود و تابع تاخیر قابل بررسی و تایید (VDF) که قرار است در اتریوم ۲ استفاده شود، بهره میبرد. تیم سازنده هارمونی با ترکیب نقاط قوت این دو روش موفق شد مکانیسم اختصاصی خود یعنی DRG را تولید کند.
استفاده از پروتکل توزیع تصادفی در شبکه Harmony بدان معنا است که نود مخرب و مشکوک، نمیتواند زودتر از این موضوع مطلع شود که عدد تصادفی چیست و در نتیجه، نمیتواند بلاک مخرب خود را ارائه دهد. نتیجه نهایی این فرایند انجام تراکنش توسط شارد بیطرف و غیرقابل پیشبینی است.
مکانیسم اجماع در شبکه Harmony چیست؟
شبکه هارمونی به منظور تامین امنیت در شبکه خود، از مکانیسم اجماعی به نام گواه اثبات سهام موثر استفاده میکند. این روش دو مزیت نسبت به مکانیسم گواه اثبات سهام (POS) دارد. اولین مزیت این مکانیسم ایجاد انگیزه برای تمام کاربرانی است که کوینهای ONE خود را در شبکه هارمونی سپردهگذاری (Stake) کردهاند و به عنوان نود در این شبکه فعالیت میکنند. برای تبدیل شدن به ولیدیتور در شبکه هارمونی حداقل ۱۰,۰۰۰ واحد کوین ONE نیاز است.
در شبکههایی که از مکانیسم اجماع POS استفاده میکنند حق ایجاد و تایید بلاکها به طور رندوم و تصادفی بین ولیدیتورها تعیین میشود؛ اما مقدار کوینهای استیک شده توسط ولیدیتورها عامل مهمی در انتخاب آنها برای ایجاد بلاک است. به عبارت سادهتر ولیدیتورها هر چه تعداد بیشتری کوین سپردهگذاری کرده باشند، شانس بیشتری برای اجرای تراکنش و ایجاد یک بلاک خواهند داشت.
در مکانیسم استفاده شده توسط شبکه هارمونی این موضوع به این شکل است که هر ولیدیتور به اندازه سهم موثر خود از شبکه پاداش دریافت میکند. به طور مثال اگر در یک شارد ۱۰,۰۰۰ واحد کوین ONE استیک شده باشد و یک نود دارای ۱۰۰۰ واحد کوین ONE باشد پس از انجام تراکنش و ایجاد بلاک ۱۰ درصد از پاداش به تعلق میگیرد. این موضوع از تمرکز بیش از حد کوینها توسط یک نود یا گروهی از نودها جلوگیری میکند و با افزایش تعداد ولیدیتورها و غیرمتمرکزسازی شبکه از انواع حملات جلوگیری میشود. همچنین برای اجرای یک تراکنش در هر شارد باید بیش از ۲/۳ ولیدیتورها، اجرای تراکنش را تایید کنند. پس از انجام هر تراکنش در شبکه هارمونی ۷ واحد کوین ONE به شبکه اضافه میشود و ولیدیتورهایی که در ایجاد آن بلاک نقش داشتهاند بر اساس میزان کوین ONE که استیک کردهاند پاداش دریافت میکنند.
شبکه هارمونی ولیدیتورهای خطاکار را به دو روش تنبیه میکند. برای اعتبارسنجی که بلاکهای مشکوک و متناقض را امضا و تایید میکند، جریمه اسلشینگ (Slashing) در نظر گرفته شده است که از کوینهای سپردهگذاری شده او برداشت شده و سپس دسترسی این ولیدیتور به طور دائم از شبکه قطع میشود. همچنین در پایان هر دوره اعتبار سنجهایی که به مدت بیشتر از یک سوم دوره در دسترس نبودهاند، به عنوان ولیدیتورهای غیرفعال در نظر گرفته شده و در انتخابات بعدی کنار گذاشته میشوند. این موضوع باعث میشود که اعتبارسنجهای غیرفعال حذف شوند تا از ازدحام در شبکه جلوگیری شود.
سرویسها و خدمات شبکه Harmony چیست؟
شبکه هارمونی سرویسها و خدمات مختلفی را به توسعهدهندگان و کاربران خود ارائه میدهد. توسعهدهندگان با استفاده از بستر این شبکه میتوانند برنامههای غیرمتمرکز خود را در زمینههای مختلف مثل دیفای (Defi)، متاورس، NFT و غیره ساخته و اجرایی کنند. همچنین کاربران علاوه بر سرویسهای ساخته شده بر بستر شبکه هارمونی میتوانند با استیک کردن کوینهای ONE در این شبکه تبدیل به ولیدیتور شوند، با تامین نقدینگی در استخر صرافیهای مختلف کسب درآمد داشته باشند و در فرایند حاکمیتی شبکه هارمونی شرکت داشته و به رشد و توسعه این شبکه کمک کنند. از سرویسهای فعلی شبکه هارمونی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
برنامههای حوزه دیفای
کاربران میتوانند با استیک کردن کوینهای خود در صرافیهای غیرمتمرکزی مانند سوشی سواپ، Viper Swap ,Mochi Swap و غیره که بر بستر شبکه هارمونی ساخته شدهاند، کسب درآمد کنند.
ساخت، خرید و فروش توکنهای بیهمتا
کاربران میتوانند در پلتفرمهای ساخته شده بر بستر شبکه هارمونی، توکنهای بیهمتای خود را بسازند، خریداری کنند و به فروش برسانند. از جمله پلتفرمهای ساخته شده بر بستر شبکه هارمونی میتوان پلتفرمهایی همچون DavinciGallery و Atari نام برد.
اجرای نود
کاربران شبکه هارمونی میتوانند با استیک کردن ۱۰,۰۰۰ واحد کوین ONE و نصب برنامه مخصوص شبکه هارمونی، به یکی از ولیدیتورهای این شبکه تبدیل شوند. همچنین کاربرانی که نمیتوانند این مقدار سرمایهگذاری کنند و یا از قصد اجرای یک نود به طور مستقل را ندارند، میتوانند با تفویض کوینهای خود به ولیدیتورهای فعال شبکه هارمونی از این شبکه پاداش دریافت کنند.
کوین ONE چیست؟
کوین ONE رمزارز بومی شبکه Harmony است و کاربردهای مختلفی در این شبکه دارد. کاربردهای کوین ONE به شرح زیر است:
- مشارکت در فرایندهای حاکمیتی در شبکه هارمونی.
- پرداخت کارمزد خدمات مختلف در شبکه هارمونی استفاده میشود.
- استیک کردن کوین ONE و تبدیل شدن به یکی از نودهای شبکه هارمونی.
به طور کلی حدودا ۱۳ میلیارد واحد کوین ONE وجود خواهد داشت که به شرح زیر توزیع میشود.
- ۲۲.۴ درصد در فروش اولیه فروخته شد.
- ۱۲.۵ درصد در لانچ پد بایننس به فروش رسید.
- ۱۶.۹ درصد متعلق به تیم سازنده شبکه هارمونی است.
- ۲۶.۴ درصد به توسعه شبکه هارمونی تخصیص داده میشود.
- ۲۱.۸ درصد صرف رشد اکوسیستم هارمونی میشود.
به گزارش میهن بلاکچین عرضه کل این رمزارز ۱۳,۱۵۶,۰۴۴,۸۳۹.۷۹ واحد است که از این مقدار حدود ۱۱,۶۹۵,۵۱۸,۸۴۴.۱۰ واحد ONE در گردش است. در زمان نگارش این مقاله، قیمت ONE برابر با ۰.۲۱ دلار است. توکن ONE از نظر ارزش بازار، رتبه ۵۹ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این توکن حدود ۲.۵ میلیارد دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۱۸۰ میلیون دلار بوده است. این رمزارز در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ کمترین قیمت خود یعنی ۰.۰۰۱۲ دلار و در تاریخ ۴ آبان ۱۴۰۰ بیشترین قیمت خود یعنی ۰.۳۸ دلار را ثبت کرده است.
نقشه راه شبکه Harmony چیست؟
هارمونی نقشه راه بلند بالایی برای رسیدن به اهداف خود در نظر گرفته است. شبکه Harmony نقشه راه خود را به ۳ بخش رسمی، اکوسیستم و کامیونیتی تقسیم کرده است. شبکه هارمونی ۳۰۰ میلیون دلار به منظور توسعه جامعه و رشد اکوسیستم خود تخصیص داده است. بخش عمده این ۳۰۰ میلیون دلار به فعالیتهای زیر تخصیص مییابد:
- ۵۰ میلیون دلار به رشد و توسعه سازمانهای خودگردان غیرمتمرکز (DAO)
- ۳۰ میلیون دلار به منظور بهبود، رفع و اصلاح مشکلات شبکه.
- ۳۰ میلیون دلار برای شرکا و توسعه کراس چینهای شبکه هارمونی.
- ۲۰ میلیون دلار برای توسعه کیف پول ONE Wallet.
- ۲۰ میلیون دلار به منظور راهاندازی بازار NFTها و توسعه بازیهای کریپتویی.
- ۲۰ میلیون دلار به منظور راهاندازی پروژههای جدید.
- ۲۰ میلیون دلار برای سرمایهگذاری.
- ۱۰ میلیون دلار به منظور برگزاری کنفرانسها و رویدادها اختصاص داده شده است.
در ادامه راه شبکه هارمونی قصد دارد به اهداف زیر دست پیدا کند:
- جذب ۱۰,۰۰۰ توسعهدهنده به منظور گسترش اکوسیستم شبکه هارمونی.
- جذب یک میلیون کاربر در کیف پول 1Wallet.
- اختصاص بودجه ۵۰ میلیون دلاری برای راهاندازی ۱۰۰ سازمان خودمختار غیرمتمرکز.
- ایجاد پل بین شبکهای بین شبکه هارمونی Cosmos.
- راهاندازی کامل کیف پول 1Wallet با ویژگیهای همچون ساپورت از NFTها، دسترسی به پرتوکلهای دیفای، امکان انتقال پول به بانکها و اختصاص نرخ ثابت بهره برای سپردهگذاران کوین ONE.
شبکه Harmony با چه پروژههایی همکاری داشته است؟
شبکه هارمونی با پروژهها و شرکتهای بسیاری همکاری داشته است. همکاریهای این شبکه به چند بخش تقسیم میشود که آنها را تشریح میکنیم:
همکاری با صرافیها و کیف پولها
شبکه Harmony به منظور عرضه توکن ONE با صرافیهای بزرگی همچون بایننس، کوکوین، هوبی و غیره همکاری داشته است. همچنین کاربران میتوانند برای ذخیره کوین ONE از کیف پولهای لجر، متامسک، Math Wallet و غیره استفاده کنند.
همکاری با صرافیهای غیرمتمرکز و بازارهای فروش NFT
شبکه هارمونی با صرافیهای غیرمتمرکز مطرحی همچون سوشی سواپ (SushiSwap) همکاری داشته است و کاربران میتوانند از کوین ONE برای خرید، فروش، سپردهگذاری استفاده کنند. همچنین پلتفرمهایی همچون Soccer Player از بستر این شبکه برای ساخت بازار توکنهای بیهمتا استفاده کردهاند.
همکاری با شبکهها و اوراکلها
شبکه هارمونی با شبکههای بلاک چینی مختلف برای ساخت و راهاندازی پل بین شبکهای داشته است. از جمله همکاریهای شبکه هارمونی میتوان به همکاری با شبکههای اتریوم، پولکادات و بایننس اسمارت چین اشاره کرد. همچنین شبکه Harmony با اوراکلهایی همچون چین لینک و Band Protocol نیز همکاری داشته است.
سرمایهگذاران
سرمایهگذاران متعددی در شبکه Harmony سرمایهگذاری کردهاند. عمده این سرمایهگذاریها در سال ۲۰۱۸ و در ابتدای کار شبکه هارمونی بوده است. بزرگترین سرمایهگذاران شبکه هارمونی عبارتند از:
- Hong Kong’s Lemniscap VC این شرکت یک شرکت سرمایهگذاری در داراییهای دیجیتالی است و در پروژههای نوظهور کریپتویی با پتانسیل بالا سرمایهگذاری میکند.
- Silicon Valley’s Consensus Capital یک شرکت سرمایه گذاری و مدیریت خصوصی است که در پروژههای بلاک چینی نوظهور سرمایهگذاری می کند.
- Australia’s BCA Fund Lemniscap
- Singapore’s UniValues Associates
معرفی بنیانگذاران شبکه Harmony
تیم شبکه هارمونی متشکل از ۱۳ نفر است. تیم سازنده این شبکه متشکل از مهندسین نرمافزار، توسعهدهندگان، بازاریابان، و غیره است. اعضای اصلی تیم سازنده شبکه Harmony افراد زیر تشکیل میدهند.
- استفن تسه (Stephen Tse) او به عنوان موسس و مدیرعامل در هارمونی فعالیت میکند. استفن دارای مدرک دکترا در رشته پروتکلهای امنیتی و کامپایلرها از دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania) است. دکتر تسه در حین پایان تحصیلات خود به عنوان کارآموز پژوهشی در مایکروسافت مشغول به کار شد. در سال ۲۰۰۶ به عنوان مهندس ارشد در گوگل شروع به کار کرد و چهار سال را در این شرکت گذراند. در سال ۲۰۱۱ او استارتآپی به نام Spotsetter را تأسیس کرد، یک موتور جستجوی موفق که اپل بعدا آن را خریداری کرد. همچنین در سال ۲۰۱۴، دکتر تسه به عنوان یکی از مهندسین اصلی اپل برگزیده شد. او هارمونی را در سال ۲۰۱۷ تاسیس کرد. تیم موسس Harmony شامل ۱۳ نفر است که هفت نفر از آنها کارمندان سابق گوگل، اپل، مایکروسافت و آمازون هستند.
- رونیجان لان (Rongjian Lan) او به عنوان یکی از مهندسین زیرساخت جستجو در Play Store متعلق به شرکت گوگل کار میکرد. رونجیان بیش از ۱۰ مقاله تخصصی در زمینه پرسوجوی مکانی-زمانی و تجسم مبتنی بر نقشه منتشر کرده است. او فعالیت خود در زمینه پروتکلهای غیرمتمرکز را از سال ۲۰۱۷ آغاز کرده و اکنون به عنوان یکی از بنیانگذاران هارمونی در این شبکه فعالیت میکند.
- ساحیل دوان (Sahil Dewan) فارغ التحصیل مدرسه بازارگانی هاروارد است و پیش از فعالیت در شبکه هارمونی یک استارتآپ ed-tec را تاسیس کرده است.
- نیک وایت (Nick White) دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته برق از دانشگاه استنفورد (Stanford University) است. نیک پیش از فعالیت در هارمونی به عنوان دستیار آموزشی با پروفسور برنارد ویدرو (Bernard Widrow) در مورد هوش مصنوعی و ریاضیات کاربردی تحقیق میکرد.
کوین ONE را از کجا بخریم؟
کوین وان را میتوان از صرافیهای متمرکزی همچون بایننس، کوکوین، کوینکس، Gate.io ،MEXC ،Ceyoto.com ،HitBTC ،BKEX و Huobi خریداری کرد. همچنین این توکن در صرافیهای غیر متمرکز پنکیک سواپ (ورژن ۲) و DODO نیز قابلمعامله است.
کوین ONE را در چه کیف پولی نگهداری کنیم؟
کوین ONE را میتوان در کیف پولهایی که خدمات خود را در شبکههای بایننس اسمارت چین، اتریوم و هارمونی ارائه میدهند ذخیره کرد. رمزارز شبکه هارمونی را میتوان در کیف پولهای نرمافزاری همچون متامسک، سیف پل، تراست ولت، Math Wallet و Infinity Wallet و در کیف پول سختافزاری لجر ذخیره کرد. همچنین کوین وان را میتوان در کیف پول شبکه هارمونی به نام Harmony هم در نسخه موبایلی و هم به صورت اکستنشن در گوگل کروم، ذخیره کرد. کاربران با استفاده از این کیف پول میتوانند کوینهای ONE را سپردهگذاری و ذخیره کنند و آنها را به سایر کیف پولها انتقال دهند.
جمع بندی
از ابتدا توسعهدهندگان تکنولوژی بلاک چین در تلاش بودهاند تا مشکل مقیاسپذیری در شبکههای بلاک چینی را مرتفع کنند. شبکههای مختلفی با ایدهها و راهکارهای جدید تشکیل شدند و شبکههای قدیمی مانند اتریوم نیز سعی در برطرف کردن این مشکل داشتهاند. شبکه Harmony یکی از شبکههای بلاک چینی است، که با استفاده از مکانیسم شاردینگ توانسته است مقیاسپذیری را در کنار امنیت و غیرمتمرکز بودن، به طور کامل در شبکه خود پیادهسازی کند. در این مقاله به این پرداختیم که شبکه Harmony چیست، چگونه کار میکند، چه اهداف و ایدههایی دارد، تیم سازنده آن چه افرادی هستند، نقشه راه آن چیست و سپس توکن ONE، نحوه خرید، فروش و ذخیره این توکن را معرفی کردیم. نظر شما درباره شبکه هارمونی و مکانیسم شاردینگ چیست؟ به نظر شما آیا شبکه هارمونی توانسته با استفاده از مکانیسم منحصربهفرد خود مشکل مقیاسپذیری در بلاک چین را برای همیشه حل کند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.