متوسط کریپتو پدیادیفای

مفهوم Yield Aggregator چیست؟ معرفی سیستم تجمیع کننده سود در دیفای

چطور بیشترین سود ممکن را از پروژه‌های مختلف دیفای کسب کنیم؟ پروژه‌های زیادی در حوزه امور مالی غیرمتمرکز در حال فعالیت هستند و هر کدام از آن‌ها در تلاشند که با پرداخت سود بیشتر،‌ کاربران یا بهتر بگوییم نقدینگی را به سمت خود بکشانند. در این بین افراد برای پیدا کردن استراتژی مناسب که بیشترین بازدهی را برای آن‌ها داشته باشد، مدام باید سود پروتکل‌های مختلف را بررسی و سرمایه خود را  جابه‌جا کنند. تجمیع کننده سود مفهومی است که این کار را برای سرمایه‌گذاران ساده کرده و بیشترین بازدهی را برایشان ایجاد می‌کند. در این مقاله پس از توضیح مختصری در مورد ییلد فارمینگ، به این که Yield Aggregator چیست می‌پردازیم و در انتها نیز تعدادی از پروژه‌های فعال در زمینه تجمیع کردن سود را معرفی می‌کنیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

Yield Aggregator چیست؟

Yield Aggregator چیست؟
منبع: coinmarketbag.com

برای این که بتوانیم مفهوم Yield Aggregator را تعریف کنیم، ابتدا خیلی خلاصه به مفهوم ییلد فارمینگ اشاره می‌کنیم. در دنیای امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای،‌ نقدینگی یکی از بحث‌های مهم است و پروژه‌های مختلف، کاربران را تشویق به تامین نقدینگی می‌کنند. در ازای این کار نیز به آن‌ها پاداش می‌دهند؛ به عبارت دیگر، این پاداش و سود کسب شده،‌ انگیزه مردم از تامین نقدینگی در این پروتکل‌ها است. اجازه دهید با دو مثال بیشتر توضیح دهیم.

در صرافی‌های متمرکز، نقدینگی ابتدایی توسط خود صرافی تامین می‌شود. صرافی‌های غیرمتمرکز برای تامین نقدینگی از کاربران دعوت می‌کنند تا روی جفت‌ارزهای مختلف مثل اتر/دای نقدینگی ایجاد کنند. کاربران با انجام دادن این کار در معرض ضرر ناپایدار یا Impermanent Loss قرار می‌گیرند. برای جبران این موضوع، صرافی به آن‌ها کارمزد تراکنش‌‌ها را می‌دهد تا تشویق به تامین نقدینگی شوند.

مثال دوم در مورد پروژه‌های وام‌دهی است. این پروتکل‌ها نیز نقدینگی مورد نیاز برای وام دادن را از کاربران تامین‌ می‌کنند. به عبارت دیگر، عده‌ای در این پلتفرم‌ها سرمایه خود را قفل می‌کنند تا عده دیگر وام بگیرند. این پلتفرم‌ها از کسانی که وام می‌‌خواهند، بهره می‌گیرند و برای تشویق مردم به تامین نقدینگی، این سود را به آن‌ها می‌دهند؛ این مفهوم ییلد فارمینگ است. البته در مواقعی ممکن است سود پرداختی به تنهایی انگیزه لازم را برای مردم ایجاد نکند. در نتیجه پروتکل‌ها توکن خودشان را نیز با مکانیزم‌هایی به عنوان پاداش پرداخت می‌کنند. اگر به اطلاعات بیشتری در مورد ییلد فارمینگ نیاز دارید، مقاله زیر به شما کمک می‌کند.

تجمیع‌ کننده سود چطور کار می‌کند؟

ییلد فارمینگ در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ رشد زیادی پیدا کرد و هم پروژه‌های زیادی به این روش روی آوردند و هم مردم در پلتفرم‌های مختلف به دنبال کسب حداکثر سود ممکن بودند. تعداد بالای پروژه‌ها و نرخ‌های مختلف سودی که ارائه می‌کردند،‌ منجر به ایجاد استراتژی‌های مختلف و متعددی در Yield Farming شد. به عنوان مثال علاوه بر پروتکل Compound که آغازگر ییلد فارمینگ بود و توکن حاکمیتی خودش را از این طریق توزیع می‌کرد،‌ بالانسر، کرو فایننس و سوشی سواپ نیز از همین رویکرد برای توزیع توکن‌های حاکمیتی‌شان استفاده کردند.

با ظهور پروژه‌های مختلف،‌ گشتن بین آن‌ها و پیدا کردن بیشترین سود به یکی از دغدغه‌های کاربران تبدیل شد. این موضوع علاوه بر زمان زیاد، بعضا کارمزد زیادی هم متوجه کاربران برای جابجایی نقدینگی به پروتکل جدید می‌کرد. کارمزد زیاد باعث می‌شد تا کسانی‌ که نقدینگی زیادی نداشتند،‌ از انتقال به پروتکل جدید منصرف شوند.

این مشکلات منجر به شکل‌گیری پروژه‌های تجمیع کننده سود یا Yield Aggregator شد. هدف این پروژه‌ها تسهیل فرآيند ییلد فارمینگ برای تامین‌کنندگان نقدینگی است. این پروژه‌ها به کاربران کمک می‌کنند که حداکثر سود ممکن را کسب کنند.

دیگر سرمایه‌گذاران نگران پیدا کردن پروژه با بیشترین سود یا کارمزدهای انتقال نیستند. Yield Aggregatorها سرمایه کاربران را تجمیع می‌کنند و با استراتژی‌هایی که برای آن‌ها تعریف شده است،‌ به پروتکل‌های مختلف جابجا می‌کنند. وقتی سرمایه همه LPها یکجا باشد، کارمزد انتقال نگران‌کننده و چشم‌گیر نخواهد بود.

معرفی تعدادی از پروژه‌های Yield Aggregator

پروژه‌هایی که کارشان تجمیع سود است،‌ در بلاکچین‌های مختلف و با عملکردهای متفاوت ایجاد شده‌اند. در این قسمت معرفی مختصری از تعدادی از پروژه‌های Yield Aggregator مطرح خواهیم داشت.

یرن فایننس (Yearn Finance)

پروتکل yearn.finance و توکن YFI

Yearn Finance یکی از اولین پروژه‌های تجمیع‌کننده سود است. این پروتکل محصولات مختلفی در دیفای ارائه می‌کند. محبوب‌ترین بخش اکوسیستم یرن فایننس، قسمتی است که سرمایه کاربران را بین سرویس‌های وام‌دهی مانند آوه و کامپاند به منظور کسب حداکثر سود منتقل می‌کند. این پروژه را فرد پرآوازه‌ای در دنیای ارزهای دیجیتال یعنی آندره کرونی ایجاد کرد و البته پس از مدتی،‌ آن را ترک کرد و سراغ پروژه‌های دیگر رفت.

رری کپیتال (Rari Capital)

Rari Capital هم شامل چندین محصول دیفای روی شبکه اتریوم است. این پروتکل برای کسب سود، وجوه کاربران را به سیستم‌های مختلف وام‌دهی می‌برد، از مبادله استیبل کوین‌ها برای آربیتراژ استفاده می‌کند یا در پروتکل‌های مختلف برای کسب پاداش آن‌ها ییلد فارمینگ می‌کند. این پروژه از جولای ۲۰۲۰ (تیر و مرداد ۹۹) کارش را شروع کرده است و محصولات مختلفی به نام‌های فیوز Earn ، Pool2 و Tranches ارائه می‌کند. مقاله زیر شما را با کامل با این محصولات و پروتکل رری کپیتال آشنا می‌کند.

کانوکس فایننس (Convex Finance)

پلتفرم کانوکس فایننس convex finance CVX چیستچیست توکن

Convex Finance یک تجمیع‌کننده سود متمرکز بر پلتفرم کرو فایننس است. این پلتفرم به تمام کسانی که قصد استیکینگ توکن CRV یا تامین نقدینگی در Curve را دارند، پیشنهاد می‌کند که با سرمایه‌گذاری در کانوکس بالاترین سود ممکن را به دست آورند. با توجه به عواملی همچون میزان ارزش کل قفل شده (TVL) در هر استخر، قیمت توکن CRV، قیمت توکن CVX و پاداش تعیین شده از سمت کرو، میزان سود کانوکس متغیر است. CVX توکن بومی پلتفرم کانوکس است و کاربردهای مختلف آن را در مقاله زیر می‌توانید مطالعه کنید.

پروتکل بلا (Bella Protocol)

Bella Protocol نیز روی شبکه اتریوم قرار دارد و در سپتامبر ۲۰۲۰ (شهریور و مهر ۹۹) در لانچ‌پول بایننس عرضه شد. این پروتکل نیز به دنبال ارائه تجربه کاربری بهتر برای کسب حداکثر سود از پروژه‌های دیفای است. بلا سرمایه جذب شده از کاربران را به پروتکل‌های مختلف برده و سود آن‌ها را در قالب توکن BEL پرداخت می‌کند. بخش‌های مختلف این پروژه که افراد می‌توانند از آن استفاده کنند عبارتند از: استخراج نقدینگی (Liquidity Mining)، سود متغیر (Flex Saving)، قسمت Farm و قفل کردن سرمایه (Locker).

بیفی فایننس (Beefy Finance)

Beefy Finance شبکه جامعی ساخته است که از پروتکل‌های مختلف در شبکه‌های آوالانچ، BNB Chain، هکو، پالیگان، فانتوم، هارمونی، آربیتروم، سلو، مون‌ریور، متیس، Cronos و Fuse پشتیبانی می‌کند. هدف این پلتفرم بهینه‌سازی درآمد کسب شده کاربران از پلتفرم‌های مختلف دیفای است. در بیفی فایننس مجموعه‌ای از صندوق‌ها وجود دارد که کاربران می‌توانند با مشاهده شبکه‌ها و پروژه‌های هر کدام، صندوق مورد نظرشان را انتخاب کرده و در آن سرمایه‌گذاری کنند. Beefy Finance پاداش ایجاد شده ناشی از سرمایه‌گذاری در پروتکل‌های مختلف را جمع‌آوری کرده و با استیک کردن مجدد آن‌ها،‌ سود مرکب ایجاد می‌کند.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • Yield Aggregator چیست؟
    با ظهور و افزایش تعداد پروژه‌های مختلف DeFi، راه‌ها و استراتژی‌های متعددی برای ییلد فارمینگ ایجاد شد. کاربران همیشه به دنبال کسب حداکثر سود، پروتکل‌های مختلف را رصد می‌کنند و در صورت یافتن موقعیت مناسب، اقدام به جابجایی سرمایه می‌کنند. این کار هم زمان زیادی لازم دارد و هم کارمزد زیادی را متوجه کاربران می‌کند. پروژه‌های تجمیع‌کننده سود یا Yield Aggregator، هدفشان کمک به افراد برای بهبود تجربه کاربری و کسب حداکثر سود است. قراردادهای هوشمند این پروژه‌ها، پروتکل‌های مختلف را بررسی می‌کنند و سرمایه کاربران در میان پروژه‌هایی با بیشترین میزان سود تقسیم می‌کنند.
  • ییلد فارمینگ چیست؟
    ییلد فارمینگ یا کشت سود،‌ مفهومی است که طی سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ ایجاد شده و توسعه پیدا کرده است. پروژه‌های مختلف دیفای از صرافی‌های غیرمتمرکز گرفته تا پلتفرم‌های لندینگ معمولا برای تامین نقدینگی و کارکرد بهتر، نیاز به سرمایه کاربران دارند. برای ترغیب کاربران به تامین نقدینگی، مشوق‌ها و پاداش‌هایی برای آن‌ها در نظر می‌گیرند. کسب سود به این روش ییلد فارمینگ نام دارد.

جمع‌بندی

پیشرفت‌هایی که در امور مالی غیرمتمرکز ایجاد می‌شود،‌ روز به روز به کاربردهای این حوزه افزوده و تجربه کاربری را بهبود می دهد. این موضوع می تواند به مرور سهم DeFi را فعالیت‌های مالی افزایش دهد. تجمیع‌کننده سود پروژه‌ه‌ای است که کاربران را از سردرگمی برای انتخاب پروتکل‌های ییلد فارمینگ با بیشترین سود نجات می‌دهد و علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، کامزدهای پرداختی آن‌ها را نیز کاهش می‌دهد. به کمک این پروژه‌ها، ییلد فارمینگ برای کاربران با دانش کمتر نیز  در دسترس قرار می‌گیرد. این مقاله به این که مفهوم Yield Aggregator چیست، اختصاص پیدا کرد و تعدادی از پروژه‌های فعال در این زمینه هم معرفی شدند. آیا تا به حال تجربه استفاده از این تجمیع‌کنندگان سود را داشته‌اید؟ به نظر شما چنین پروژه‌هایی می‌تواند به غلبه دیفای بر امور مالی سنتی بیانجامد؟

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا