رمزارز در ایران

گزارش رویداد ۹ ژانویه؛ در این رویداد چه گذشت و جای چه محتوایی خالی بود؟

رویداد ۹ ژانویه، سومین رویداد بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران ۱۹ و ۲۰ دی‌ماه در کتابخانه ملی و با حضور بیش از ۲ هزار نفر برگزار شد. این رویداد ۸ حامی داشت؛ والکس، کاریزما، نوبیتکس، آبان‌تتر، هیتوبیت، فرهاد اکسچنج، زربان و اکس اونیکس. کنفرانس، کارگاه، کاریابی، استودیو، جایزه، نمایشگاه و شبکه‌سازی هم از اصلی‌ترین بخش‌های این رویداد بودند. کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار و حامیان رویداد ۹ ژانویه در روزهای رویداد میزبان حدود ۷۰ سخنران در دو سالن حکمت و قلم بودند.

نگاهی به برنامه‌های روز اول

پنل اول

سالن قلم به‌عنوان سالن اصلی رویداد ۹ ژانویه در دو روز رویداد میزبان حدود ۵۰ سخنران بود؛ در روز اول رویداد سه پنل تخصصی با محورهای اکوسیستم دارایی دیجیتال ایران؛ عبور از مه، زنده ماندن در جهان بی‌رحم رمزارزها و آینده یک فناوری نوظهور برگزار شد.

پنل اول با عنوان باران تویی پس از مراسم افتتاحیه برگزار شد. در این پنل رضا جمیلی هم‌بنیان‌گذار راه‌کار، امیرحسین راد مدیرعامل نوبیتکس، بردیا احمدنیا هم‌بنیان‌گذار والکس، امید امین‌زاده رئیس هیئت‌مدیره آبان‌تتر، فاطمه جعفری مدیر گروه پروژه کاریزما، صالح خواجه‌دلویی مدیرعامل هیتوبیت، همایون قمری رئیس هیئت‌مدیره بینوست، رضا قربانی هم‌بنیان‌گذار راهکار و علیرضا ماهیار مدیرعامل ملی انفورماتیک حضور داشتند و از  لزوم بازطراحی تنظیم‌گری بانک مرکزی، توکنایز دارایی‌، پیش‌بینی ناپذیری خرده‌فرهنگ‌ها، فرصت‌های متقابل بازار سرمایه و بازار دارایی دیجیتال، شروط موفقیت مشتری، اکوسیستم دارایی دیجیتال و… صحبت شد.

ایونت ۹ ژانویه

در همین روز کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار، ۷ چهره شاخص اکوسیستم را انتخاب و با اهدای تندیس از تلاش‌های آنها برای پیش‌روی اکوسیستم رمزارز ایران قدردانی کرد. ضیا صدر مدرس فناوری بلاکچین و بیت‌کوین، احسان قاضی‌زاده مدیرعامل اجرایی بیت‌مکس،‌ امیرحسین راد مدیرعامل نوبیتکس، رضا باقری اصل دبیر سابق شورای اجرایی فناوری اطلاعات، نرگس مرادآبادی تریدر حوزه رمزارز، محمد قاسمی مدیرعامل مزدکس و سهیل نیکزاد فعال حوزه بلاکچین افراد منتخب بودند.

در ادامه رویداد، پنل زنده ماندن در جهان بی‌رحم رمزارزها با عنوان آن سوار کولی برگزار و در جریان آن رسول قربانی هم‌بنیان‌گذار راه‌کار، مهدی مرادیان مدیرعامل جیبیمو، ابراهیم مقدم عضو هیئت‌مدیره زربان، رضا طباطبایی مدیرآی‌تی فرهاد اکسچنج، علی میری پژوهشگر حوزه اقتصاد و بلاکچین، سهیل نیکزاد مدیرعامل شرکت اوپکس، ضیا صدر مدرس فناوری بیت‌کوین و بلاکچین، فرهاد فلاح مدیرعامل آبان تتر و مینا والی هم‌بنیان‌گذار راه‌کار سخنرانی کردند. چشم‌انداز ۲۰۲۴ پلتفرم‌های امور مالی غیر متمرکز، وام‌دهی بر بستر بلاکچین، کاربردهای هوش مصنوعی در صرافی‌های ارز دیجیتال، داستان شکل‌گیری‌راه‌کار، توکنایز مسکن، پیشرفت‌های بیت‌کوین، داستان شکل‌گیری راه‌کار و.. از جمله موضوعاتی بودند که سخنرانان در ارائه خود به آن پرداختند.

کارگاه‌های روز اول

ساناز وفی

در روز اول رویداد همزمان با این سخنرانی‌ها، در سالن حکمت ۶ کارگاه برگزار شد: «دیفای و فرصت‌های کسب‌وکاری و سرمایه‌گذاری آن»، «الزامات، محدودیت‌ها و فرصت‌های حضور در‌ بازار بین‌الملل بلاکچین برای تیم‌های ایرانی»، «مارکت کریپتو در سال ۲۰۲۴: همه سناریوهای خوش‌بینانه و بدبینانه»، «کپی‌تریدینگ و مدیریت دارایی در فضای رمزارز» و «بررسی انتظارات و امکان‌های همکاری متقابل تریدرها و صرافی‌های داخلی» موضوعات و مسعود باقری معاون فنی و محصول والکس، سجاد باقری آذری مدیر سرمایه‌گذاری بینوست، ساناز وفی مشاور و تحلیل‌گر بلاکچین، فاطمه جعفری مدیر گروه پروژه کاریزما، مهران عباسیان مدیر توسعه سرویس‌های کاریزما، امیرعباس امامی فعال حوزه بلاکچین و علی نعمتی شهاب مدیرعامل فراراه ارائه‌دهندگان این کارگاه‌ها بودند.

دومین روز از رویداد ۹ ژانویه

۲۰ دی‌ماه، دومین روز رویداد ۹ ژانویه بود و در این روز در دو سالن قلم و حکمت مانند روز قبل به صورت همزمان سخنران‌هایی در جریان بود. نخستین پنل از دومین روز برگزاری رویداد ۹ ژانویه در بخش تنظیم‌گری و سندباکس و منابع انسانی و با عنوان «به دشتی رشیدی بلندتر بخند» با حضور علی عبدالهی استاد دانشگاه شهید بهشتی، محمدرضا مانی‌یکتا مدیر نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، احمد تقوایی نجیب رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد، احمد نوروری دبیر کارگروه مدیریت یکپارچه و هماهنگی محیط‌های آزمون، پوریا صنعتی رئیس هیئت‌مدیره هیتوبیت، امیرحسین داوودیان معاون مدیرعامل بانک تجارت، عیسی کشاورز مدیرعامل یوبیتکس، پریسا حسین‌زاده مدیر منابع انسانی آبان‌تتر، علیرضا باقری مدیر اجرایی اکس‌اونیکس، سهراب ثامنی مدیرعامل زربان و مسعود ملک مدیرعامل تبدیل برگزار شد.

عبور از مه؛ پرهیز از مسیرهای اشتباه، دومین پنل روز دوم رویداد ۹ ژانویه با حضور رضا قربانی هم‌بنیان‌گذار راه‌کار، حامد نورزاد مدیراستراتژی و برند والکس، نرگس مرادآبادی فعال بازار رمزارز، حمیدرضا طهماسبی مدیرعامل شرکت مشاوره تنظیم‌گری پنتا، افشین آشوری فعال رمزارز و محمدجواد اسدپور مدیرعامل نیک‌پرداخت با عنوان چه دانستم بود. بازاریابی موفق، نیازهای تریدرها، آینده تتر و شگفت‌زدگی ایرانیان، ماینینگ و وضعیت آن، از محورهای اصلی این بخش بود.

در ادامه همچنین کتاب استاندارد فیات از انتشارات راه‌پرداخت و با حمایت آبان‌تتر رونمایی شد و پس از آن افشین آشوری و رضا جمیلی سخنرانی کردند.

رویداد ۹ ژانویه

در همین حین، در سالن حکمت ۱۱ سخنران درباره موضوعات متنوعی گفت‌وگو کردند. سیدعلی خوئی مدیر بازاریابی محصول نوبیتکس با موضوع دیفای، طاها تهرانی و امیدآجرلو با موضوع بررسی پروژه‌های رمزارزی، حسین غضنفری فعال حوزه رمزارز با موضوع پیش‌بینی سناریوهای احتمالی مارکت در سال ۲۰۲۴، سجاد حسن‌زاده با ارائه‌ای درباره فیچر‌ها جدید فرهاد اکسچج، علیرضا زجاجی مدیرعامل بنیاد بلاکچین سور با موضوع اهمیت بلاکچین عمومی در اکوسیستم‌های کسب‌وکاری، ایمان برنگی وکیل پایه یک دادگستری با جرم‌انگاری و چالش‌های آن، ثنا شمسافر مدیر محصول والکس با موضوع معاملات تعهدی، کامران ناظمی مدیرخدمات سازمانی هیتوبیت با معرفی راهکارهای سازمانی این صرافی، حسین حقیقی مشاور تحول دیجیتال و حسابرسی فناوری اطلاعات با موضوع تنظیم‌گری و پایان ماکسیمالیسم و آنارشیسم و میترا خاکی، مدیر فروش کاریزما در این کارگاه‌ها صحبت کردند.

جای چه محتوایی در این رویداد خالی بود؟

قبل از پرداختن به این که جای چه محتوایی خالی بود، باید به این نکته اشاره کرد که دادن فضای بیشتر به فعالان و متخصصان حوزه بلاکچین و رمزارز و البته مشارکت آنها می‌تواند کیفیت چنین رویدادهایی را بالاتر ببرد.

به نظر ما سه موضوع مهم وجود دارد که در این رویداد آنطور که باید و شاید به آن‌ها پرداخته نشد. موضوع اول دیفای و استفاده از پلتفرم‌های غیرمتمرکز از جمله دکس‌ها است که می توانست وزن بیشتری در این رویداد داشته باشد. موضوع دوم بررسی کلاهبرداری‌های صورت‌گرفته در حوزه رمزارزها و روش‌های مقابله با آن‌ها است که می‌توان گفت جایی در کنداکتور رویداد ۹ ژانویه نداشت. با توجه به حجم بالای کلاهبرداری‌هایی که صورت می‌‌گیرد و سرمایه کاربران زیادی را به باد می‌دهد، لازم است بیشتر در این خصوص صحبت و اطلاع‌رسانی شود.

موضوع سوم نیز در مورد شفافیت عملکرد و امنیت صرافی‌ها است؛ جایی که ارتباط مستقیم با سرمایه‌‌های کاربران ایرانی دارد. مدت‌ها است که مسائلی همچون خالی‌فروشی صرافی‌ها یا امنیت تتر کاربران مورد بحث است و انتقادهای زیادی در این زمینه وارد می‌شود. با توجه به حضور تعدادی زیادی از صرافی‌های ارز دیجیتال در این رویداد، یک پنل با پرسش‌های فعالان حوزه و پاسخ‌های مسئولان صرافی‌ها می‌توانست ایده‌آل و بسیار تاثیرگذار باشد.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا