تحلیل تکنیکالتحلیل آنچین

تحلیل قیمت بیت کوین از ۵ زاویه؛ تحلیلگران تکنیکال و آنچین چه پیش‌بینی برای BTC دارند؟

عملکرد قیمت بیت کوین (BTC) در کوتاه‌مدت و بازگشت مجدد از سطح ۳۱,۰۰۰ دلار، فعالان بازار را نگران کرده است؛ اما داده‌های موجود نشان می‌دهد که معامله‌گران این ارز دیجیتال و علی‌الخصوص نهنگ‌ها به انباشت آن ادامه می‌دهند. در این مطلب در ۵ بخش به بررسی وضعیت کلی بازار؛ تحلیل تکنیکال و آنچین قیمت بیت کوین، رویدادهای اقتصادی هفته و وضعیت احساسات سرمایه‌گذاران به تحلیل قیمت BTC خواهیم پرداخت.

به نقل از کوین‌تلگراف، بیت کوین در ۲۴ ساعت گذشته در نزدیکی ۳۰,۰۰۰ دلار قرار داشته و بدون در پیش گرفتن روند خاصی، به محدوده معاملاتی چندماهه خود وفادار بوده است. به نظر می‌رسد روند قیمتی این ارز دیجیتال معامله‌گران را ناامید کرده و برای آن‌ها این سوال را ایجاد کرده است که روند مذکور چگونه می‌تواند تغییر کند.

۱- قیمت بیت کوین در چه وضعیتی قرار دارد؟

به‌عبارت دقیق‌تر، می‌توان ادعا کرد که BTC در بازه‌های زمانی کوتاه‌ هیچ روند دقیقی ندارد. مبارزه بین گاوها و خرس‌ها نظم قابل‌پیش‌بینی به خود گرفته و رویدادهایی مثل انتشار داده‌های کلان اقتصادی و افزایش پذیرش معامله‌گران سازمانی هم نتوانسته‌ است آن را تغییر دهد. با توجه به این مسئله می‌توان ادعا کرد که هرچند داده‌های تاثیرگذار کمی در روزهای آینده توسط فدرال رزرو یا آمریکا منتشر می‌شود؛ این مسئله احتمالا چندان مشکل‌ساز نخواهد بود.

گفتنی است که داده‌های درون‌زنجیره‌ای (آنچین) بیت کوین نشان می‌دهند سرمایه‌گذاران آن وارد مرحله انباشت مجدد شده‌اند. برخی از معامله‌گران باور دارند که این مسئله، نوعی آرامش قبل از طوفان است و BTC در آینده روند مهمی را آغاز می‌کند.

شاخص ترس و طمع بازار کریپتو هم به کف خود در ماه جولای (تیر) رسیده و نشان داده است که احساسات معامله‌گران در ناحیه خنثی قرار دارد.

۲- تحلیل تکنیکال قیمت بیت کوین

به نظر می‌رسد محلی که کندل هفتگی بیت کوین در آن بسته شده است؛ می‌تواند جلوی نوسانات را بگیرد.

نمودار هفتگی قیمت بیت کوین – منبع: TradingView

هرچند که BTC ابتدا با حرکات نامنظمی در کوتاه‌مدت مواجه شده بود، کندل هفتگی آن با ارتفاع بدنه کوتاهی روبه‌رو شده و هیچ چالشی محدوده حمایتی ۳۰,۰۰۰ دلار را تهدید نکرده است.

در نتیجه، بیت کوین که در هفته‌های گذشته با نقدینگی کاذب خود به اوج سالانه جدیدی رسید و سپس کاهش یافت، همچنان به حرکت خود در یک محدوده معاملاتی کوچک ادامه می‌دهد. تحلیلگر مشهوری به اسم دن کریپتو تریدز (Daan Crypto Trades) در این باره گفته است:

من فکر می‌کنم همه می‌توانند این محدوده معاملاتی را حتی با چشم‌های بسته ببینند. تحلیل بیت کوین به نظر من آسان است. خریداران باید محدوده ۳۰,۵۰۰ دلار را پس بگیرند. در این صورت، خطر دامپ قیمتی کاهش پیدا می‌کند. تا آن موقع، به نظر من بیت کوین به دنبال جمع کردن نقدینگی در محدوده ناحیه ۲۹,۵۰۰ دلار خواهد بود.

توییت دن کریپتو تریدز – منبع: توییتر

بقیه معامله‌گران هم فکر می‌کند که با توجه به اینکه خریداران BTC برای مدت زیادی نتوانسته‌اند مقاومت مذکور را به‌طور کامل بشکنند، قیمت آن ممکن است به کف‌های محلی جدیدی برسد. تحلیلگری به نام کریپتو چیس (Crypto Chase) هم باور دارد که هرچند بیت کوین تقریبا در یک ماه گذشته به محدوده ۲۷,۴۰۰ دلار نرسیده؛ ممکن است در آینده چنین اتفاقی بیفتد. او در این باره گفته است:

خانم‌ها و آقایان! اجازه بدهید گپ منفی (fvg) نمودار ۶ ماهه بیت کوین را نشانتان دهم (در این گپ‌ها قیمت در صورت ورود به ناحیه گپ به سرعت تا انتهای گپ را پر خواهد کرد و در اینجا ناحیه بین ۲۸,۵۰۰ دلار تا ۲۹,۶۰۰ دلار این گپ را تشکیل داده است).

توییت کریپتو چیس – منبع: توییتر

معامله‌گر دیگری به نام کریپتو تونی (Crypto Tony) هم محدوده ۲۸,۳۰۰ دلار را به‌عنوان هدف BTC معرفی و تاکید کرده است که این ناحیه را تنها بر اساس نظر و قضاوت شخصی خود معرفی نموده است.

این روند همچنان پیش‌بینی و نظر اصلی من برای این هفته است؛ مگر اینکه خریداران بیت کوین بتوانند به‌سرعت آن را معکوس کنند. وقتی حمایت ۲۹,۸۰۰ دلار از دست بدهیم، روند نزولی تشدید می‌شود.در سرمایه‌گذاری خود عجله نکنید و صبور باشید.
این تحلیلگر سقوط تا حوالی ۲۸,۲۰۰ دلار را در نمودار پیش‌بینی کرده است.

تحلیل قیمت بیت کوین
توییت کریپتو تونی – منبع: توییتر

معامله‌گر دیگری به نام جل (Jelle) نیز روی شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین تاکید کرده که اخیرا یک واگرایی نزولی با روند این ارز دیجیتال داشته است. او ادامه داده است:

بیت کوین هفته گذشته تلاش کرد تا واگرایی نزولی خود را از بین ببرد اما به سرعت شکست خورد. هم خریداران و هم فروشندگان به‌شدت از موقعیتشان دفاع می‌کنند. تا زمانی که یک شکست کامل ایجاد شود، این نوسان ادامه دارد.

واگرایی نزولی بیت کوین
توییت جل – منبع: توییتر

۳- رویدادهای اقتصادی مهم هفته

معامله‌گرانی که امیدوارند قیمت دارایی‌های پرریسک به دلیل انتشار داده‌های کلان در روزهای آینده تغییر کند، ممکن است کمی ناامید شوند؛ زیرا داده‌ها‌ی خیلی مهمی در این مدت منتشر نخواهد شد.

انتشار درآمد شرکت‌های فعال در بخش فناوری و گزارش داوطلبان دریافت بیمه بیکاری در ۲۰ جولای (۲۹ تیر)، تقریبا مهم‌ترین داده‌هایی هستند که در روزهای آتی منتشر خواهند شد. از طرفی، تصمیم فدرال رزرو درمورد افزایش نرخ بهره تا حدود ۲ هفته دیگر منتشر می‌شود و به همین خاطر، نوسانات دارایی‌های مذکور ممکن است تغییر زیادی نکند.

شرکت «The Kobeissi Letter» هم تاکید کرده که زمان انتشار داده‌های درآمدی شرکت‌های مختلف فرا رسیده و تمرکز اکثر تحلیلگران به جلسه فدرال رزرو برای ماه جولای (تیر) در هفته‌های آینده معطوف شده است. این شرکت ادامه داده است:

مهم‌ترین رویدادهای هفته آینده:

۱. داده‌های مربوط به خرده‌فروش‌ها: سه‌شنبه
۲. داده‌های مربوط به پروانه‌های ساخت: چهارشنبه
۳. داده‌های مربوط به فروش‌ خانه‌های موجود: پنج‌شنبه
۴. داده‌های مربوط به مطالبات بیکاری: پنج‌شنبه
۵. داده‌های درآمدی شرکت‌های تسلا، نتفلیکس، گلدمن ساکس و مورگان استنلی
۶. داده‌های درآمدی ۱۰٪ از شرکت‌های موجود در شاخص «S&P 500»

۱۰ روز تا جلسه بعدی فدرال رزرو باقی مانده است.

رویدادهای هفته
توییت The Kobeissi Letter – منبع: توییتر

داده‌های «FedWatch Tool» در سایت «CME Group» نشان می‌دهد که فعالان بازار باور دارند هرچند داده‌های موجود نشان می‌دهند تورم آمریکا بهبود یافته است، فدرال رزرو همچنان به افزایش نرخ بهره ادامه می‌دهد. تا ۱۷ جولای (۲۶ تیر)، ۹۶.۱٪ از تحلیلگران مذکور باور داشته‌اند که نرخ بهره آمریکا ۲۵ واحد (۰.۲۵٪) افزایش می‌یابد.

نرخ بهره آمریکا
احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا توسط فدرال رزرو – منبع: CME Group

شاخص دلار آمریکا (DXY) هم در حال حاضر تلاش می‌کند تا پس از سقوط به زیر محدوده ۱۰۰ (برای اولین بار در بیش از یک سال گذشته)، دوباره این سطح را پس بگیرد. BTC در گذشته همبستگی معکوس قوی با شاخص DXY داشت، اما این همبستگی در سال ۲۰۲۳ به طور قابل‌توجهی کاهش یافت.

نمودار روزانه شاخص دلار
نمودار روزانه شاخص دلار – منبع: TradingView

۴- تحلیل آنچین بیت کوین؛ نهنگ‌ها به بازار بر می‌گردند

داده‌های درون‌زنجیره‌ای وب‌سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) نشان می‌دهد که نهنگ‌های BTC دوباره فعال شده‌اند. سیگنال‌کوانت (SignalQuant)، تحلیلگر این وب‌سایت، هم اعلام کرده است که با تحلیل خروجی‌های خرج‌نشده تراکنش (UTXO) متوجه می‌شویم تعداد کیف پول‌های با موجودی زیاد امسال افزایش یافته است که رفتاری شبیه به شروع یک چرخه صعودی از آن استنباط می‌شود.

سیگنال‌کوانت به شاخص «UTXO Value Bands» هم اشاره کرده است که نشان می‌دهد نهنگ‌های BTC بعد از دور شدن از بازار کریپتو طی نیمه دوم سال ۲۰۲۲، در سال ۲۰۲۳ به تدریج به این صنعت برگشته‌اند. او ادامه داده است:

نهنگ‌ها مثل سال ۲۰۱۹ که با افزایش قیمت بیت کوین به بازار برگشته بودند، در سال ۲۰۲۳ هم با رشد قیمت آن به آرامی فعالیت خود را افزایش داده‌اند. اگر شاخص‌های مربوط به آن‌ها به تدریج افزایش یابد، آن‌گاه می‌توانیم مطمئن شویم که:
۱. قیمت بیت کوین در پایان سال ۲۰۲۲ کف بلندمدت آن محسوب می‌شود.
۲. قیمت بیت کوین همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد.

شاخص UTXO نهنگ‌ها
شاخص UTXO نهنگ‌های بیت کوین – منبع: کریپتوکوانت

۵- نشانه شروع چرخه صعودی به چشم می‌خورد

رفتار نهنگ‌ها تنها شاخصی نیست که سیگنال افزایش قیمت BTC را صادر کرده است. داده‌های درون‌زنجیره‌ای موجود نشان می‌دهد که مقدار زیادی از عرضه بیت ‌کوین در نزدیکی سطح ۳۰,۰۰۰ دلار جابه‌جا شده و مقدار این توکن‌های جابه‌جاشده از هر نقطه قیمت دیگری بیشتر بوده است. این نشان می‌دهد که سطح مذکور اهمیت زیادی در بین سرمایه‌گذاران دارد.

به‌عبارت دقیق‌تر، داده‌های درون‌زنجیره‌ای وب‌سایت «Look Into Bitcoin» نشان می‌دهد که ۳.۸٪ از کل عرضه بیت کوین در محدوده ۳۰,۲۰۰ دلار جابه‌جا شده است.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد توکن‌های قدیمی‌ که مدت‌ها غیرفعال بوده‌اند؛ در حال بازگشت به بازار هستند. فیلیپ سوئیفت (Philip Swift)، خالق وب‌سایت مذکور، هفته گذشته اعلام کرد که این اتفاق مشخصه اولیه هر بازار صعودی بیت کوین تا به امروز بوده است. او با بررسی شاخص Value Days Destroyed یا به اختصار VDD (مجموع قیمت بیت کوین‌ها در زمان خرج شدن) ادامه داده است :

افزایش این شاخص نشان می‌دهد که در حال حاضر در کجای چرخه قرار داریم. تاریخ تکرار نمی‌شود اما اغلب شباهت زیادی با گذشته دارد.

حجم هزینه‌های درون‌زنجیره‌ای بیت کوین
توییت فیلیپ سوییفت – منبع: توییتر

۶- طمع سرمایه‌گذاران کاهش یافته است

شاخص ترس و طمع از معدود شاخص‌هایی است که ماهیت سرمایه‌گذاران معمولی بازار کریپتو را نشان می‌دهد. هرچند که این شاخص همیشه کمی از بازار عقب می‌ماند؛ توانایی این را دارد که خلق و خوی متغیر فعالان بازار کریپتو را حتی در محدوده‌های معاملاتی کاملا مشخص به تصویر بکشد.

این مسئله علی‌الخصوص در محدوده ۳۰,۰۰۰ دلار اهمیت زیادی دارد؛ به طوری که با افزایش قیمت BTC از این محدوده احساسات معامله‌گران بهبود می‌یابد و با کاهش قیمت آن، احساسات آن‌ها بدتر می‌شود.

گفتنی است که شاخص ترس و طمع در حال حاضر در قلمرو خنثی و ناحیه ۵۴ (از ۱۰۰) قرار دارد، اما این محدوده کم‌ترین سطح آن در ماه جولای (تیر) محسوب می‌شود. از طرفی، اگر این شاخص به محدوده‌های ترس یا طمع شدید برسد؛ به‌ترتیب نشان می‌دهد که احتمال بهبود یا اصلاح بازار وجود دارد.

شاخص ترش و طمع
شاخص ترس و طمع – منبع: Alternative.me

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا