مدل «پیش فروش» میم کوینها عامل عبور قیمت سولانا از ۲۰۰ دلار؛ شکایت کاربران از قطعی کیف پول فانتوم
فعالیت شبکه سولانا در چند روز اخیر و به خاطر هیجانات پیرامون میم کوینهای مبتنی بر این شبکه از اتریوم پیشی گرفت. البته همین موضوع باعث شد این شبکه در ادامه با مشکلاتی مواجه شود.
به گزارش میهن بلاکچین، در ۱۶ مارس (۲۶ اسفند)، بر اساس دادههای دیفای لاما (DefiLlama) حجم کل معاملات سولانا از اتریوم گذشت و به ۳.۵۲ میلیارد دلار رسید و از ۱.۱ میلیارد دلار حجم معاملات روزانه شبکه اتریوم پیشی گرفت.
مدل پیش فروش میم کوینها؛ علت اصلی افزایش فعالیت شبکه
جریان از این قرار است که پروژههای میم کوین مبتنی بر سولانا از طریق یک مدل بحثبرانگیز جمعآوری سرمایه به نام «پیش فروش (Pre-sale)» بیش از ۱۰۰ میلیون دلار توکن SOL در سه روز گذشته جمعآوری کردهاند. مهمترین این میم کوینها عبارتند از Book of Meme (BOME)، میم کوین Nap (NAP) ،Nostalgia (NOS) و بسیاری دیگر.
این مدل «پیش فروش» شامل ارسال یک ارز دیجیتال (در اینجا SOL) به یک آدرس کیف پول است که هنگام عرضه توکن مربوطه، به ازای آن توزیع وزنی توکنها انجام میشود. البته هیچ تضمینی وجود ندارد که سرمایهگذار در ازای ارز دیجیتال ارسالی به آدرس کیف پول پیشفروش، توکنهایی دریافت کند. در نتیجه، این کار به مدلی بسیار محبوب برای کلاهبرداران برای سرقت پول از سرمایهگذاران ناآگاه نیز تبدیل شده است.
این مدل پیش فروش به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و به گفته برخی از متخصصان یادآور طرحهای پانزی است.
شکایت کاربران از مشکلات شبکه سولانا
شبکه سولانا تلاش کرد تا با هجوم فعالیتها همراهی کند، بسیاری از کاربران در پلتفرم X از موارد مکرر تراکنشهای ناموفق یا از دست رفته شکایت داشتند.
بر اساس دادههای Solana Validator که توسط یک کاربر با نام مستعار «Dagnum» در پلتفرم X منتشر شده است، در ساعت ۸ بعد از ظهر به وقت UTC (۲۲:۳۰ به وقت تهران) در ۱۶ مارس، زمان پینگ سولانا بین ۲۰ تا ۴۰ ثانیه بود که در نتیجه تقریبا ۵۰٪ از تراکنشها برای حدود ۲۰ دقیقه ناموفق بودند.
افزایش شدید فعالیت شبکه سولانا به دلیل اشتهای بیش از حد سرمایهگذاران برای میم کوینهای جدید بود. نقطه آغاز این هیجان در ۱۴ مارس، با عرضه میم کوین Book of Meme (BOME) بود که تنها در ۵۶ ساعت از نزدیک به صفر به ارزش بازار ۱.۴۵ میلیارد دلار رسید.
میم کوین دیگری به نام NAP نیز توجه بسیاری از معاملهگران را به خود جلب کرد و در کمتر از ۱۸ ساعت از ارزش بازار حدود ۲۰ میلیون دلار به بیش از ۳۳۰ میلیون دلار رسید.
قیمت سولانا نیز همزمان با افزایش شدید فعالیت شبکه افزایش یافت و این توکن در حال حاضر با قیمت ۲۰۱ دلار معامله میشود که بر اساس دادههای کوین مارکت کپ در هفته گذشته بیش از ۴۳٪ رشد داشته است. گفتنی است ارزش بازار سولانا اکنون از BNB پیشی گرفته و در رتبه ۴ بازار قرار دارد.
کیف پول فانتوم از کار افتاده است
گزارشها حاکی از آن است که والت فانتوم (Phantom Wallet)، کیف پول وب ۳ در اکوسیستم سولانا از کار افتاده است.
با توجه به حسابهای اعضای جامعه سولانا و Phantom Wallet، نسخه مرورگر این کیف پول اجازه مشاهده تراکنشهای ارسال شده را نمیدهد. علاوه بر این، تراکنشهای انجام شده در کیف پول فانتوم ارسال نمیشوند.
در حالی که برخی از کاربران این کیف پول قادر به دسترسی به حسابهای خود یا تکمیل تراکنشهای خود نیستند، برخی نیز گفتهاند که طی چند ساعت گذشته تراکنش موفقی را ثبت کردهاند.
Phantom Wallet هیچ یک از این ادعاهای از کار رافتادن این کیف پول را تایید نکرده است که نشان میدهد این خرابی هنوز گسترده نیست.
البته کیف پول فانتوم با چنین مشکلاتی بیگانه نبوده است. در اوایل ماه فوریه، Phantom Wallet مورد حمله DDoS قرار گرفت که منجر به توقف موقت تراکنشها و خدمات آن شد.