متوسط مقالات عمومی

بررسی تاریخچه قیمت لونا و لونا کلاسیک؛ چه عواملی روی قیمت Luna و Lunc تاثیر می‌گذارند؟

شبکه ترا کلاسیک در سال ۲۰۱۹ کار خود را آغاز کرد. تا آپریل سال ۲۰۲۲ بیش از ۴۰,۰۰۰ کاربر فعال و ۲۶ پروتکل مختلف بر بستر این شبکه فعالیت می‌کردند؛ اما با دی پگ شدن استیبل کوین شبکه ترا کلاسیک، مشکلات آن آغاز و باعث شد این شبکه تا مرز نابودی پیش رود. پس از این اتفاق و با تصمیم جامعه حاکمیتی ترا، در تاریخ ۷ خرداد ۱۴۰۱ شبکه جدیدی به نام ترا ایجاد شد و شبکه قبلی ترا کلاسیک نام گرفت. در چند هفته اخیر رمزارز لونا کلاسیک بیش از ۶.۵ برابر و رمزارز لونا بیش از ۴.۵ برابر افزایش قیمت داشته است. در این مقاله به بررسی تاریخچه قیمت لونا و لونا کلاسیک و دلایل افزایش قیمت رمزارزهای LUNA و LUNC می‌پردازیم و بررسی می‌کنیم که آیا این افزایش قیمت می‌تواند اعتماد از دست‌رفته به این شبکه‌ها را بازگرداند؟ با میهن بلاکچین همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

معرفی اجمالی شبکه ترا کلاسیک

شبکه ترا کلاسیک در سال ۲۰۱۹ و با هدف تبدیل شدن به یکی از بلاکچین‌های لایه اول سریع و ایمن راه‌اندازی شد.  پروتکل ترا کلاسیک یک شبکه بلاکچینی متن‌باز و غیرمتمرکز است، بر بستر Cosmos SDK ایجاد شده است و از الگوریتم اجماع PoS استفاده می‌کند. هدف اصلی شبکه ترا کلاسیک تبدیل شدن به یک بلاکچین لایه اول برای استفاده در زندگی روزمره افراد است و به همین دلیل این شبکه تمرکز اصلی خود را بر ایجاد استیبل کوین‌های الگوریتمی استوار ساخته است.

شبکه ترا کلاسیک پیش از فروپاشی از استیبل کوین‌هایی مانند UST (برابر با دلار آمریکا)، KRT (برابر با ارزش وون کره جنوبی)، Terra EUR (معادل با ارزش یورو)، TerraBGP (معادل با ارزش پوند بریتانیا) و Terra JPY (معادل با ارزش ین ژاپن) پشتیبانی می‌کرد.

قیمت استیبل کوین‌های شبکه ترا کلاسیک مطابق با الگوریتمی به نام Burn/Mint ثابت نگه داشته می‌شود. در این الگوریتم با افزایش یا کاهش تقاضا برای استیبل کوین‌های این شبکه در بازار، رمزارزهای LUNC ایجاد یا سوزانده می‌شوند. برای ضرب استیبل کوین‌های UST دو حالت می‌توان در نظر گرفت که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم:

  • در حالتی که تقاضا برای استیبل کوین‌های UST افزایش پیدا می‌کند، قیمت UST نیز از ۱ دلار بیشتر می‌شود. در این حالت کاربران با استفاده از فرصت آربیتراژ رمزارزهای LUNC را از بازار خریداری کرده و با انتقال آنها به پلتفرم ترا استیشن توکن‌های UST جدید ضرب می‌کنند و از اختلاف قیمت بین توکن‌های UST بهره می‌برند.
  • در حالتی که تقاضا برای استیبل کوین‌های UST کاهش پیدا می‌کند، قیمت UST نیز از ۱ دلار کمتر می‌شود. در این حالت کاربران با خرید توکن‌های UST از بازار و انتقال آنها به پلتفرم ترا استیشن به میزان یک دلار رمزارز LUNC دریافت و با فروش آنها در بازار سود کسب می‌کنند.

شبکه ترا کلاسیک با استفاده از این مکانیسم قیمت استیبل کوین‌های خود را ثابت نگه می‌داشت. این مکانیسم تا جایی درست کار می‌کرد که اعتماد سرمایه‌گذاران به شبکه ترا از بین نرفته بود؛ اما زمانی که در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ برای اولین بار نرخ برابری UST در استخرهای کرو از بین رفت، اعتماد عمومی به اکوسیستم ترا و استیبل کوین UST نیز دچار خدشه شد.

همین مساله کافی بود تا سرمایه‌گذاران UST به سرعت شروع به تبدیل کردن توکن‌های UST خود به سایر استیبل کوین‌ها کنند. باهجوم سرمایه‌‌گذارن برای فروش توکن‌های UST، آربیتراژگرها نیز دست به کار شده و با استفاده از مکانیسم Burn/Mint شروع به آربیتراژ‌گیری از فرصت بدست‌آمده کردند.

آربیتراژگرها با استفاده از این مکانیسم شروع به ضرب رمزارزهای LUNC کرده و آنها را با سود در بازار به فروش می‌رساندند. فروش همزمان LUNC و UST در بازار نهایتا منجر به پدیدار شدن مفهومی به نام مارپیچ مرگ یا Death Spiral شد. در نهایت تعداد رمزارزهای LUNC در گردش ظرف مدت چند روز از ۳۴۵ میلیون واحد به بیش از ۶.۵ تریلیون رسید.

عرضه در گردش لونا کلاسیک
منبع:messario.io

شایان ذکر است که بنیاد حافظ لونا چندین ماه پیش از وقوع چنین حادثه‌ای، صندوقی برای پشتیبانی از استیبل کوین UST راه‌اندازی کرده بود. در این صندوق بیش از ۸۰,۰۰۰ واحد بیت کوین، ۴۰,۰۰۰ واحد BNB، حدودا ۲۶ میلیون دلار USDT، حدود ۲۳,۵ میلیون دلار USDC، نزدیک به ۲ میلیون واحد آواکس، ۱.۶ میلیون واحد لونا و ۶۹۷,۰۰۰ دلار UST وجود داشت. از دارایی‌های این صندوق همزمان با دی پگ شدن UST استفاده شده و در حال حاضر موجودی آن در جدول زیر قابل مشاهده است.

ارزش صندوق پشتیبان لونا
منبع: cointelegraph.com

معرفی اجمالی شبکه ترا

پس از سقوط شبکه ترا، کاربران و توسعه‌دهندگان آن پیشنهادهای مختلفی را برای بازیابی آن بیان داشتند. در نهایت تصمیم بر این شد که شبکه جدیدی راه‌اندازی شده و و رمزارزهای آن با نسبت مشخص بین کاربران شبکه قبلی تقسیم شود. شبکه جدید که کار خود را در تاریخ ۷ خرداد ۱۴۰۱ آغاز کرد، ترا نام دارد و رمزارز بومی آن LUNA است.

شبکه جدید ترا بر بستر کیت توسعه شبکه کازمس یا Cosmos SDK ایجاد شده است. تفاوت شبکه جدید با شبکه قبلی در این است که در این شبکه استیبل کوین بومی وجود ندارد و مکانیسم Burn/Mint نیز از آن حذف شده است. یکی از نکات قابل توجه شبکه جدید در این است که تنها ۱۰ درصد از رمزارزهای آن به تیم توسعه‌دهنده آن تعلق دارد و ۹۰ درصد از رمزارزها در اختیار کاربران است. با توجه به این موضوع می‌توان گفت شبکه ترا یکی از معدود شبکه‌های بلاکچینی است که تقریبا مالکیت آن به طور کامل در اختیار جامعه کاربری آن قرار دارد. 

اکثر رمزارزهای شبکه ترا بین کاربران شبکه ترا کلاسیک تقسیم شده است. از این رو می‌توان گفت مدیریت شبکه ترا تحت نظر کاربران شبکه اتفاق می‌افتد. به همین دلیل مانند شبکه ترا کلاسیک که خود خواهی‌های دو کوان، بنیان‌گذار آن منجر به سقوط این شبکه شد، در شبکه جدید نظر کاربران به نظر توسعه‌دهندگان ارجحیت دارد. 

عرضه اولیه رمزارز LUNA یک میلیارد واحد است. این یک میلیارد واحد از طریق ایردراپ بین کاربران شبکه ترا کلاسیک و به شرح زیر توزیع شده است.

  • ۳۵ درصد به دارندگان لونا قبل از حمله اختصاص یافته است.
  • ۱۰ درصد به دارندگان لونا پس از حمله اختصاص داده شده است.
  • ۱۰ درصد به دارندگان aUST قبل از حمله تخصیص داده شده است.
  • ۱۵ درصد به دارندگان UST پس از حمله اختصاص دارد.
  • ۲۰ درصد در استخرهای شبکه نگهداری می‌شود.
  •  ۱۰ درصد در اختیار توسعه دهندگان شبکه قرار دارد.

از رمزارزهای LUNA اختصاص یافته به کاربران ۳۰ درصد از آنها در زمان آغاز شبکه (جنسیس) آزاده شده است و ۷۰ درصد مابقی یک دوره وستینگ ۲ یا ۴ ساله خواهد داشت که در این دوره هر ۶ ماه مقداری از رمزارزهای LUNA آزاد خواهند شد.

تاریخچه قیمتی لونا و لونا کلاسیک

در این بخش به بررسی تاریخچه قیمت لونا و لونا کلاسیک می‌پردازیم. در ابتدا تاریخچه قیمتی LUNC و سپس به تاریخچه قیمتی LUNA را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بررسی تاریخچه قیمت لونا کلاسیک

پیش از سقوط شبکه ترا کلاسیک عوامل مختلفی بر رشد قیمت LUNC تاثیر‌گذار بودند. از این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود هیجان در بازار رمزارزها در دوران بازار گاوی
  • افزایش تعداد پروتکل‌های دیفای بر بستر این شبکه و افزایش TVL آن
  • افزایش تعداد استیبل کوین‌های USTC در گردش (۱۸ میلیارد واحد)
  • سود استیکینگ ۲۰ درصدی توکن USTC در پروتکل انکر

در ادامه این موارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

زمانی که در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۱، قیمت LUNC به ۱۱۶ دلار رسید، ارزش کل بازار رمزارزها بیش از ۲ تریلیون دلار و قیمت بیت کوین حدودا ۴۷,۰۰۰ دلار بود. وجود بازار گاوی یکی از دلایلی بود که باعث شد قیمت LUNC تا مرز ۱۲۰ دلار پیش رود.

نمودار قیمت LUNAC
منبع: تریدینگ ویو

شبکه ترا کلاسیک یک شبکه سریع و ایمن به حساب می‌آید. این شبکه حتی با وجود شلوغی بیش از حد در زمان فروپاشی، توانست عملکرد خوبی را از خود نشان دهد. به همین دلیل پروتکل‌های مختلف دیفای بر بستر این شبکه ساخته شدند. بیش از ۲۹ برنامه غیر‌متمرکز مختلف پیش از فروپاشی شبکه ترا کلاسیک بر بستر آن فعالیت می‌کردند و ارزش کل قفل شده آنها بیش از ۲۱ میلیارد دلار بود. با افزایش TVL و محبوبیت شبکه ترا کلاسیک، تقاضا برای رمزارز LUNC نیز افزایش پیدا می‌کرد که در نهایت منجر به افزایش قیمت آن می‌شد.

ارزش کل قفل شده شبکه ترا کلاسیک
منبع: defillama

همانطور که پیش‌تر توضیح داده شد، شبکه ترا براساس الگوریتم ایجاد و سوزاندن کار می‌کرد. به همین دلیل افزایش تعداد استیبل کوین‌های USTC در گردش مساوی با کاهش تعداد رمزارزهای LUNC در گردش بود. بنابراین زمانی که عرضه در گردش توکن USTC حدودا به ۱۹ میلیارد واحد رسید، تقاضا برای خرید رمزارز LUNC به شدت افزایش پیدا کرد و باعث شد قیمت آن تا ۱۲۰ دلار افزایش پیدا کند.

عرضه در گردش توکن USTC
منبع: messari
تعداد توکن‌های UST در گردش

می‌توان گفت دلیل افزایش بیش از حد تقاضا برای توکن‌های USTC وجود پروتکلی به نام انکر بود. کاربران با استیک کردن استیبل کوین‌های USTC خود در این پروتکل سود سالانه ۲۰ درصدی دریافت می‌کردند؛ اما سود پرداختی به کاربران هیچ‌گونه پشتوانه‌ای نداشت، زیرا انکر در اصل یک پلتفرم لندینگ بود که کاربران می‌توانستند با وثیقه‌گذاری رمزارزهایی مانند اتریوم، سولانا و لونا از این پلتفرم توکن‌های USTC را به عنوان وام دریافت کنند.

پلتفرم انکر با دریافت سود از وام‌گیرندگان و پرداخت آن به تامین‌کنندگان نقدینگی سود آنها را پرداخت می‌کرد؛ اما سود واقعی این پلفترم با توجه به نسبت دریافت‌کنندگان به تامین‌کنندگان وام، در بهترین شرایط حدودا ۱۱ درصد بود. همین مساله باعث می‌شد پلتفرم انکر سود کاربران خود را با ضرر پرداخت کرده و در واقع هیچ‌گونه عایدی نداشته باشد. پرداخت این سود جذاب باعث شد تا بسیاری از کاربران بازار رمزارزها استیبل کوین USTC را خریداری کنند. این مساله نیز یکی دیگر از مواردی است که در نهایت منجر به افزایش قیمت LUNC شد.

سود پروتکل انکر
منبع: anchorprotocol

بررسی تاریخچه قیمت لونا

شبکه لونا کار خود را به عنوان یک شبکه کاملا جدید و جدا از شبکه ترا کلاسیک آغاز کرد. این شبکه با هدف جبران خسارت وارده به کاربران شبکه ترا کلاسیک و حفظ جامعه کاربری ترا راه‌اندازی شد. در زمان راه‌اندازی این شبکه، رمزارز LUNA حدودا تا مرز ۲۰ دلار نیز رسید.

قیمت LUNA
منبع: تریدینگ ویو

قیمت لونا به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. از جمله این فاکتورها می‌توان به مواردی مثل پذیرش آن توسط جامعه کاربران در بازار رمزارزها، مشارکت توسعه‌دهندگان در گسترش آن، مشارکت شرکت‌های سرمایه‌گذار و استفاده پلتفرم‌های مختلف از بستر این شبکه برای ساخت برنامه‌های غیر‌متمرکز اشاره کرد. همچنین پس از جدا شدن شبکه ترا کلاسیک از ترا، بسیاری از پروژه‌های محبوب Terra Classic فعالیت خود را در این شبکه آغاز کرده‌اند. در حال حاضر TVL شبکه ترا حدودا ۳۲ میلیون دلار است. در تصویر زیر لیست این پروژه‌ها نمایش داده شده است.

پروژه‌های دیفای شبکه لونا
منبع: defillama

بررسی عوامل افزایش قیمت اخیر Luna و Lunc

پس از سقوط شبکه ترا و کاهش قیمت شدید رمزارز LUNC، این رمزارز افزایش قیمت خود را از تاریخ ۲۴ آگوست ۲۰۲۲ (۲ شهریور ۱۴۰۱) آغاز کرد. قیمت LUNC ظرف مدت ۱۶ روز بیش از ۶۵۰ درصد افزایش یافت. دلیل این افزایش قیمت را می‌توان به پروپوزال شماره ۴۶۶۱ نسبت داد. در ادامه به بررسی دلایل افزایش قیمت لونا کلاسیک و لونا می‌پردازیم.

افزایش قیمت لونا کلاسیک

در پروپوزال ۴۶۶۱ که از تاریخ ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) فعال شده است، مالیاتی ۱.۲ درصدی بر تراکنش‌ها اعمال می‌شود. به عبارت ساده‌تر، با انجام تراکنش در شبکه تراکلاسیک ۱.۲ درصد از حجم توکن‌های انتقال‌یافته به عنوان مالیات در نظر گرفته شده و سوزانده می‌شوند. در ادامه این پروپوزال را به طور کامل بررسی می‌کنیم. متن کلی پروپوزال ۴۶۶۱ به شرح زیر است:

این پروپوزال آغازگر دریافت مالیات برای تمامی تراکنش‌ها در زنجیره‌ ترا کلاسیک است. همانطور که برای اولین بار در پروپوزال‌های ۳۵۶۸ (دریافت ۱.۲ درصد مالیات) و پروپوزال ۴۱۵۹ (اجرای کد دریافت مالیات) نیز توضیح داده شد، برای انواع فعالیت‌های زنجیره‌ای مانند ارسال بین کیف پول‌ها و قراردادهای هوشمندی که با زنجیره تعامل دارند، مالیات دریافت و سوزانده می‌شود.

این تغییر پارامتر نمی‌تواند مالیاتی را بر فعالیت‌های خارج از زنجیره مانند معاملات در صرافی‌های متمرکز را اعمال کند. با این حال، بسته به مکانیسم‌هایی که این صرافی‌های تجاری از آن استفاده می‌کنند، مانند جابه‌جایی از کیف پول‌های گرم به سرد، آن فعالیت می‌تواند مشمول مالیات و سوزانده شود. مالیات دریافتی هم از نظر فنی و هم از نظر اقتصادی پیامدهای زیادی دارد.

مزایای فنی دریافت مالیات

مطابق با فرایندهای حاکمیتی شبکه Terra، این پروپوزال برای تغییر پارامتر مالیات از مقدار فعلی آن از ۰ به ۰.۰۱۲ (۱.۲٪) ایجاد شده است. این مالیات برای همه ارزهای موجود در زنجیره (از جمله Luna و UST) اعمال خواهد شد. این پروپوزال، پارامترهای نرخ حداقل و حداکثر نرخ خزانه را روی ۰.۰۱۲ تنظیم می‌کند تا نرخ مالیات موثر ۱.۲ درصد شود. مالیات دقیقا به این میزان خواهد بود. سقف کل مالیات مجاز تقریبا ۱۰ میلیون دلار آمریکا تعیین می‌شود. چیزی به نام سقف نامحدود وجود ندارد و بنابراین این مالیات از تمامی معاملات رمزارز LUNC دریافت می‌شود.

تمامی تراکنش‌هایی که در شبکه تراکلاسیک مشمول مالیت خواهند شد، شامل موارد زیر هستند:

  • ارسال رمزارز از یک کیف پول به کیف دیگر
  • ارسال از چندین فرستنده یا به چندین گیرنده (یک بار مالیات دریافت می‌شود)
  • تراکنش‌های dApp‌ها و قرارداد هوشمند
  • سواپ و سپس ارسال به کیف پول دیگر
  • ایجاد یک قرارداد هوشمند جدید
  • تراکنش‌های مختلف در قراردادهای هوشمند

همچنین موارد زیر مشمول مالیات نمی‌شود:

  • انتقال از یک کیف پول پول در صرافی به کیف پول دیگر در همان صرافی (معاملات آفچین)
  • واگذاری حق رای به ولیدیتورها
  • باز‌پس‌گیری حق رای از ولیدیتورها
  • برداشت پاداش توسط ولیدیتورها
  • رای دادن به پیشنهادات حاکمیتی
  • ایجاد پروپوزال جدید
  • سواپ LUNC به UST یا برعکس

مزایای دریافت مالیات بر تراکنش‌های LUNC:

  • اثبات حاکمیت جامعه محور که در زنجیره ترا کلاسیک تحقق یافته است.
  • کاهش فشار تورم بر LUNC و UST
  • جذب سرمایه‌گذاران خرد جدید

معایب دریافت مالیات بر تراکنش‌های LUNC:

  • دریافت مالیات به طور بالقوه برای فعالیت‌های بلندمدت اقتصادی و خدمات زنجیره‌ای مضر هستند.
  • عدم پشتیبانی از dApp‌های موجود که از این طرح پشتیبانی نمی‌کنند.
  • عدم وجود تضمین برای همکاری صرافی‌های متمرکز در کسب مالیات از معاملات آفچین
  • دریافت مالیات ممکن است نقدینگی را به سمت صرافی‌های متمرکزی که از این طرح پشتیبانی نمی‌کنند، سوق دهد.
  • بازدارندگی شبکه در جذب سرمایه‌گذاران خطر‌پذیر (VC) جدید

شایان ذکر است پروپوزال ۴۶۶۱ آغازگر فرایند کسب مالیات از تراکنش‌ها و سوزاندن آنها در شبکه تراکلاسیک است؛ اما همانطور که اشاره شد پروپوزال‌های ۳۵۶۸ و ۴۱۵۹ پیش از این پروپوزال برای انجام این فرایند به تصویب جامعه‌ حاکمیتی رسیده‌اند. به همین دلیل با تصویب و اجرایی شدن پروپوزال ۴۶۶۱، فرایند توکن سوزی در شبکه ترا کلاسیک آغاز می‌شود.

در پروپوزال ۳۵۶۸ بیان شده است که مکانیسم Tax Burn قرار است در LUNC برای کاهش عرضه کل این رمزارز اجرا شود. این مکانیسم باید تا زمانی ادامه پیدا کنده که عرضه کل رمزارزهای لونا کلاسیک به ۱۰ میلیارد واحد برسد. پس از آن این مکانیسم غیرفعال شده و عرضه این رمزارز تغییر پیدا نمی‌کند. همانطور که در تصویر زیر مشخص است، بیش از ۹۹.۹۴ درصد از جامعه کاربری ترا کلاسیک به پروپوزال ۴۶۶۱ رای داده‌اند و پس از گذشت زمان رای‌گیری این پروپوزال اجرایی خواهد شد.

پروپوزال ۴۶۶۱
منبع: station.terra.money

تصویب پروپوزال ۴۶۶۱ تا زمان پذیرش و پشتیبانی TFL یا ترا فرم لبز از این پروپوزال ادامه خواهد داشت. اجرای این پروپوزال با گذشت یک دوره (هر دوره در شبکه تراکلاسیک ۱۰۰,۸۰۰ بلاک است.) انجام می‌پذیرد. بنابراین، اگر TFL با این پروپوزال برای ادغام کیف پول‌های Terra Station موافقت کند، از بلاک ۹،۳۷۴،۴۰۰ این پروپوزال اجرایی خواهد شد. در غیر این صورت کیف پول‌هایی جداگانه منتشر خواهد شد و این پروپوزال کار خود را از بلاک ۹،۴۷۵،۲۰۰ یا حدودا ۲۰ سپتامبر آغاز خواهد کرد.

افزایش قیمت LUNA

در رابطه با افزایش قیمت لونا هیچ‌گونه دلیل منطقی نمی‌توان یافت؛ زیرا این شبکه هیچگونه دستاورد یا توسعه‌ای نداشته است. دلیل اصلی افزایش قیمت لونا را می‌توان به هجوم نهنگ‌ها و دستکاری قیمت توسط آنها نسبت داد. افزایش قیمت لونا تنها چند روز پس از افزایش قیمت لونا کلاسیک آغاز شد.

اما این افزایش قیمت دوام زیادی نداشت و با خبر حکم دستگیری دو کوان، قیمت رمزارز لونا نیز به شدت کاهش پیدا کرد. تصویر زیر وضعیت حجم فعالیت در شبکه‌های اجتماعی برای کلمه LUNC (رنگ نارنجی) لونا (رنگ زرد) و اتریوم (رنگ قرمز) را در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. همچنین قیمت LUNC با رنگ سبز رسم شده است.

حجم فعالیت کاربران شبکه لونا
منبع: سنتیمنت

همانطور که در تصویر مشخص است، با وجود نزدیک بودن تاریخ انجام رویداد مرج، حجم فعالیت کاربران در سوشال مدیاها برای رمزارزهای لونا و لونا کلاسیک به شدت بیشتر از اتریوم بوده است. به همین دلیل می‌توان گفت رشد قیمت لونا فقط به دلیل دستکاری بازار توسط نهنگ‌ها و جو ایجاد شده در شبکه‌های اجتماعی پیرامون این رمزارز است.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • علت افزایش قیمت لونا و LUNC در هفته‌های اخیر چیست؟
    پس از مطرح شدن پروپوزالی مبنی‌بر گرفتن مالیات ۱.۲ درصدی از تمامی تراکنش‌ها و سوزاندن آنها در شبکه ترا کلاسیک، قیمت LUNC رشد چشمگیری پیدا کرد. قیمت لونا کلاسیک در طول ۲ هفته بیش از ۶ برابر شد و توانست به بالاترین میزان خود پس از فروپاشی شبکه ترا برسد. همچنین قیمت لونا نیز تحت تاثیر اخبار پیرامون شبکه ترا کلاسیک و افزایش قیمت LUNC قرار گرفت و تا مرز ۸ دلار افزایش یافت. علت افزایش قیمت لونا فقط می‌توان به حواشی ایجاد شده پیرامون ترا کلاسیک و دستکاری قیمت‌ها توسط نهنگ‌ها نسبت داد.
  • آیا قیمت ارز دیجیتال لونا بازیابی می‌شود؟
    افزایش اخیر قیمت لونا تحت تاثیر جو ایجاد شده در شبکه‌های اجتماعی و خرید نهنگ‌ها اتفاق افتاده است. به طور کلی می‌توان گفت اکو سیستم ترا پس از فروپاشی نتوانسته اعتماد کاربران و سرمایه‌گذاران را جلب کند. به همین دلیل بازگشت قیمت رمزارز لونا کلاسیک امری غیر محتمل به نظر می‌رسد.

جمع بندی

پس از سقوط فاجعه‌بار شبکه ترا و از دست رفتن اعتماد و سرمایه کاربران این شبکه، در طی هفته‌های اخیر قیمت رمزارزهای لونا کلاسیک و لونا افزایشی چند برابری را تجربه کردند. این افزایش قیمت ناشی از بازگشت اعتماد جامعه یا سرمایه‌گذاری شرکت‌های VC نبوده و تنها دلیل آن ایجاد جو و دستکاری قیمت توسط نهنگ‌ها بوده است؛ البته شبکه ترا کلاسیک با تصویب پروپوزالی برای گرفتن مالیات و سوزاندن رمزارزهای LUNC قصد دارد تا تعداد عرضه در گردش این رمزارز را کاهش دهد، اما این مساله به تنهایی برای افزایش قیمت رمزارز LUNC کافی نیست و تا زمانی که اکوسیستم تراکلاسیک توسعه پیدا نکند، نمی‌توان به آینده آن امیدی داشت. در این مقاله به بررسی تاریخچه قیمت لونا و لونا کلاسیک پرداختیم و دلایل افزایش قیمت رمزارزهای LUNA و LUNC را مورد بررسی قرار دادیم. به نظر شما آینده شبکه‌های ترا و ترا کلاسیک چگونه است؟ فکر می‌کنید افزایش قیمت رمزارزهای اکوسیستم ترا تا کجا ادامه خواهد یافت؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا